• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En ideal evlilik yaşı sizce?

27-28'de evlencende 30'da bebeğin olucak. O 10 yaşına geldiğinde sen 40 olcaksın hiç gerek yok.. 23-24 bence. Genç anne olmak kadar güzel bişey yoktur heralde :)

Son düzenleme:
Evliliğin belli bi ideal yaşı olduguna ınanmıyorum ben kendını hazır hissetmekle alakalı bir durum bu..

Ben 22 yaşındayım ve en geç 24 yasında evlenılmesı gerektıgını düşünüyorum..

Kendimi hazır hissedıyorum hayat arkadasımıda bulduğuma inanıyorum... E daha beklemenın ne anlamı var ki ? :)

Yaptığım her şeyi yaşadığım her güzel anı eşimle bırlıkte yaşamak isterım ben , neden hayat arkadasımı bulmusken daha çok bekliyim ki...

Doya doya 2-3 yıl evlılıgın tadını cıkarttıktan sonrada 27 yas annelık için en ideal yaş bence ;)

Son düzenleme:
27-28'de evlencende 30'da bebeğin olucak. O 10 yaşına geldiğinde sen 40 olcaksın hiç gerek yok.. 23-24 bence. Genç anne olmak kadar güzel bişey yoktur heralde :)

ya evet bende hep genç anne olmak isterim ama 24 yasındayım su anda evlendım diyene kadar 26 olurum sanırımm:26:

Evliliğin belli bi ideal yaşı olduguna ınanmıyorum ben kendını hazır hissetmekle alakalı bir durum bu..

Ben 22 yaşındayım ve en geç 24 yasında evlenılmesı gerektıgını düşünüyorum..

Kendimi hazır hissedıyorum hayat arkadasımıda bulduğuma inanıyorum... E daha beklemenın ne anlamı var ki ? :)

Yaptığım her şeyi yaşadığım her güzel anı eşimle bırlıkte yaşamak isterım ben , neden hayat arkadasımı bulmusken daha çok bekliyim ki...

Doya doya 2-3 yıl evlılıgın tadını cıkarttıktan sonrada 27 yas annelık için en ideal yaş bence ;)

bende hazır hissedıyorum ama bazen engeller olabılıyorr:25:diyorum acaba gecmi olur cunku hemen bebekte istemıyorum ama sonra düşünuyorum cok gec de anne olmak istemıyorum:60:arada kaldımmm:61:

Genç anne olmak güzeldir kesinlikle, katılıyorum.
Biyolojik olarak da 20'li yaşların erken dönemlerinin 30'lu yaşlara göre üstünlüğü tartışılamaz.
Ama çocuğuna maddi ve manevi olarak yetebilecek birikime ulaşmak da önemlidir.
23 yaşındaki halimi düşünüyorum da,şu yaşıma kıyasla hiçbir birikimim yoktu. Maddiyatı geçin de manevi olarak da.
Olgunlaştım, ebeveyn olacak hale şimdi geldiğimi düşünüyorum.
Elbette tercih meselesi. Eşimle o genç yaşlarımda da beraberdim ama ben tercih etmedim.
Herkes yaşam şeklini ve tercihlerini kendi belirler. Tercihlerimiz de yaşam kalitemizi doğrudan etkiler.
Bu benim fikrim elbette.

Genç anne olmak güzeldir kesinlikle, katılıyorum.
Biyolojik olarak da 20'li yaşların erken dönemlerinin 30'lu yaşlara göre üstünlüğü tartışılamaz.
Ama çocuğuna maddi ve manevi olarak yetebilecek birikime ulaşmak da önemlidir.
23 yaşındaki halimi düşünüyorum da,şu yaşıma kıyasla hiçbir birikimim yoktu. Maddiyatı geçin de manevi olarak da.
Olgunlaştım, ebeveyn olacak hale şimdi geldiğimi düşünüyorum.
Elbette tercih meselesi. Eşimle o genç yaşlarımda da beraberdim ama ben tercih etmedim.
Herkes yaşam şeklini ve tercihlerini kendi belirler. Tercihlerimiz de yaşam kalitemizi doğrudan etkiler.
Bu benim fikrim elbette.

aynen cnm su an beklemekteki amacım tamamen maddi yetebılcek düzeye ulasmak evlenınce sorun yaşamamak:31:

aynen cnm su an beklemekteki amacım tamamen maddi yetebılcek düzeye ulasmak evlenınce sorun yaşamamak:31:

tabiki maddıyet yeterlı degılken bırıkım yapılmamısken evlenmek mantıksız ..
ben 1 yıldır calısıyorum 2 yıl daha calısıp öyle evlenmeyı planlıyoruz.. 3 yılda da yeterınce bırıkım yapabilirim gibi gelıyor.. 1 yıldır baya bırıkımım oldu zaten ..

karsılıklı anlaşmaya ve karar vermeye bağlı bu tür şeyler ,maddı acıdan da yeterlı olmak tabıkı cok önemli...

ben evlenıp yasım 30a gelmısken cocuk sahıbı olmak ıstemıyorum umarım şartlar bunu gerektırmez ...

Son düzenleme:
tabiki maddıyet yeterlı degılken bırıkım yapılmamısken evlenmek mantıksız ..
ben 1 yıldır calısıyorum 2 yıl daha calısıp öyle evlenmeyı planlıyoruz.. 3 yılda da yeterınce bırıkım yapabilirim gibi gelıyor.. 1 yıldır baya bırıkımım oldu zaten ..

karsılıklı anlaşmaya ve karar vermeye bağlı bu tür şeyler ,maddı acıdan da yeterlı olmak tabıkı cok önemli...

ben evlenıp yasım 30a gelmısken cocuk sahıbı olmak ıstemıyorum umarım şartlar bunu gerektırmez ...

evet cnm maalesefki hayat şartları artık öyle zorki insan birikim güvencesi olmadan cesaret edemiyorr:50:

Maddi sıkıntılar çift anlaşmalıklarının sebepleri arasında en başta gelenidir herhalde.
Evliliği sürdürmek için de, çocuk yetiştirmek için de belli bir olgunluk düzeyinde olunmalı, kendine ve ailesine yetebilecek konuma gelmeli insan diye düşünüyorum.
Ben yaşam şeklini belirlerken genellemeleri, kuralları sevmeyen biriyim.
27-28 yaşın uygun olduğunu, çevremdeki örneklerde o yaşlarda belli bir olgunluk seviyesine ulaşılmış olduğunu gördüğümden söyledim.
Elbette bir kuralı yok. Durumunu uygun bulan 17 yaşında da evlensin. Hazırsa kendine göre, ne ala...
Ama cicim ayları geçti mi,gerçek dünyaya adımını attı mı kazın ayağının öyle olmadığını görüyor insan....
Bu da bir Türkiye gerçeğidir.

evet cnm maalesefki hayat şartları artık öyle zorki insan birikim güvencesi olmadan cesaret edemiyorr:50:

Kesinlikle.. Hayat çok zor güvencen olmadan olmaz ... İş hayatın düzenli olmalı maddi olarakta rahat edebılcıegın bır mıktar almıyosan evlılık gercekten cok zor.. Maddi sıkıntıyla evlılık ne kadar yürür bilinmez cunku..

Kesinlikle.. Hayat çok zor güvencen olmadan olmaz ... İş hayatın düzenli olmalı maddi olarakta rahat edebılcıegın bır mıktar almıyosan evlılık gercekten cok zor.. Maddi sıkıntıyla evlılık ne kadar yürür bilinmez cunku..

aynen aşk sevgi bi yerde mutlaka tıkanıyordur işin içine maddi sıkıntı girdıgındee:30:

aynen aşk sevgi bi yerde mutlaka tıkanıyordur işin içine maddi sıkıntı girdıgındee:30:

Çok kabaca şöyle söyleyeyim. En sevdiğin yemek ne?
Diyelim ki köfte patates. Her gün verseler yer misin? Yemezsin.
Aşk da böyle. Aşkın en büyük düşmanı bence alışkanlık ki kendisi evliliğin diğer adıdır.
Duyguların, heyecanın aynı kalmaz. Bunlar azalmaya başladı mı, hele bir de sorunlar baş göstermeye başladıysa, sorgulamaya başlarsın. İşte tam da burada, aşkın sevgiye dönüşmemişse, yada bu dönüşümün önünde engeller varsa, orda çatırdamalar başlar.
Maddi yönden sıkıntıda olan erkek hoyrat olur.
Evlilik için yeterli olgunluğa erişmemiş kadın da en az maddi sıkıntılar kadar evliliği yıpratıcı bir unsurdur.
Erkek sorgulanmayı sevmez, erkek sıkıntı yaratan kadını sevmez, aşkından ölse soğur.
Evlilik yönetimi, bir kriz yönetimidir, bir sanattır.
Sanmayın ki sadece sevgilinizle evleneceksiniz de hayat toz pembe sürecek... Hayatın tüm bileşenleriyle evleneceksiniz aslında.
Eşinizin ailesiyle evleneceksiniz, maddi sorunlarla evleneceksiniz, çocuğunuzun beklentileriyle, sağlık sorunlarıyla evleneceksiniz. Daha bir çok faktör yazarım, yazarsınız…
Tamamen kendi fikrimi söylüyorum şimdi. Bu çetin hayatı 22-23 yaşında bir “çocuğun” sırtına yüklemek acımasızlıktır, ya da yüklenmesine izin vermek ailelerin yapacakları en büyük hatalardan biridir bence.
Çocuk oyunu değil bu, dağılır gider insan.

Son düzenleme:
29 yaşındayım, maddi durumumuz gayet iyi, 5 yıllık sorunsuz bir evliliğim var, buna rağmen çocuk sahibi olmak gözümü korkutuyor, olabildiğince erteledim, yeni yeni anne olmayı planlıyorum, çünkü biliyorum ki çocuk olunca artık kendime ait bir hayatım olmayacak, verdiğim her kararı, attığım her adımı çocuğuma göre planlamak zorunda kalacağım, aklıma esince çıkıp alışveriş yapmak, arkadaşlarımla takılmak hayal olacak, ben bu yaşta bunları düşünürken, daha 20 li yaşların başlarında anne olmak için acele edenlere hayret ediyorum...
Bence önce kendini düşünmeli insan, eğitimini, kişisel gelişimini, ailesiyle paylaşımlarını v.s. tüm bunlara doyunca evlilik ve çocuk olmalı. Ben çoğunuza göre geç, bana göre erken (24 yaşımda) ve deli gibi aşık olduğum bir insanla evlendiğim halde, ara sıra düşünürüm, keşke ailemin yanında biraz daha kalsaydım, anneciğime, babacığıma daha çok vakit ayırsaydım...

evlilik yaşı bence kişinin durumuna baglı.. bana 18 yaşımda evlenme konusunu açildiginda asla derdım..ama şimdi diyorum 18 yaşında evlenıp çocugum olsaydı dıye.. ancak ben 22 yaşında evlendım.. 25 yaşında anne oldum.. annelık çok zor, sabır isteyen bır sorumluluk... galiba yapamazmışım... bu arada eşin durumuda önemlı.. ana kuzusu bırı oldu sen kaynvalıde ile evlenmış oluyorsun.. çocugun egıtımını babadan çok kayınvalıde üstlenıyor. böylece ezilmeye başlıyorsun...

bu kişiye baglı bence.. benım bır ardakdaşım 17 yaşında anne olmuş.. ama çocugu ile hiç ilgisi yoktu, annesine bırakıp gezıyor, gunlerce almıyordu çocugu.. içinde yapmak isteyıpte yapamadıgı çok şey oldugu için annelıgın farkında bıle degildi.:(((

Bende 21de evlendim.Hayat baya erken olgunlaşttırmıştı beni :))) Ama bence de yaş kişiye göre değişir.Aklımda kalan hiç bir şey yok.Gayette menmun ve mutluyum.Allah herkesin karşısına doğru insanı doğru zamanda çıkarsın inşallah.Unutmadan eşimle tanıştığımda aklımda evliliğin e si yoktu o ayrı tabi :1:

Bende 22,5 yasinda evlendim ve en büyük hayalim annem gibi genc anne olmakti.
Ama bazen hayat insanin istedigi, hayalettigi gibi yürümüyor. Mesela ben suan üniversite son sinif ögrencisiyim, almanyada okuyorum. 1 yil üniversitem var daha, 1 yil mola vermem gerekiyor onun ardindan cünkü atanmalar subatta basliyor. Ondan sonrada 1,5 yil staj yapmam gerekiyor okullarda. Stajdan sonra hic calismadan direk cocuk bile yapmaya kalksam, suanda 23 yasindayim, 26,5 yani 27 yasinda olacagim, esimde 32 olucak. Ama aslinda hayalim, 24 yasinda falan anne olmakti.
Olmayinca olmuyor iste

Back
X