• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En ideal evlilik yaşı sizce?

ben bayağ bir erken evlendim 19 yaşında evlendim şimdi 24 yaşındayım
bence evlilik için en ideal yaş 24-25
ama tabi insanın kendini hazır hissetmesi de önemli sonuçta sorumluluğun artıyor,bekarken olduğu gibi istediğini yapamıyorsunn:34::34::34::34:

Bende 22,5 yasinda evlendim ve en büyük hayalim annem gibi genc anne olmakti.
Ama bazen hayat insanin istedigi, hayalettigi gibi yürümüyor. Mesela ben suan üniversite son sinif ögrencisiyim, almanyada okuyorum. 1 yil üniversitem var daha, 1 yil mola vermem gerekiyor onun ardindan cünkü atanmalar subatta basliyor. Ondan sonrada 1,5 yil staj yapmam gerekiyor okullarda. Stajdan sonra hic calismadan direk cocuk bile yapmaya kalksam, suanda 23 yasindayim, 26,5 yani 27 yasinda olacagim, esimde 32 olucak. Ama aslinda hayalim, 24 yasinda falan anne olmakti.
Olmayinca olmuyor iste[/QU
ben 18 de evlendim:26:

evlilik için ideal yaş senin ideallerinle orantılı bence..
cocugum 18ken ben de 40 olmak isterdim mesela ama 22 yasındayken ohoo laylaylom universite ogrencisiydim hic de pisman degildim ama yeni sartlar insanı cok gec anne olmaya itiyor malesef.
İdealler cakısıyor iyi egitim sonra biraz calısayım kariyerim otursun biraz derken yas dayanıyor 29a. 2012den once de istemiyorum yani 30 31 yasından once anne olamıcam , o da ben isticem de bakalım Allah nasip edicek mi.
Su an düsünüyorum ki madem cocuk yapmıcaktım keske evlenmek icin 1 2 sene daha bekleseymisim.
28 de evlendim aslında erken degil ama hazır olmak bambaska bi sey , biri 20sinde hazır oluyor biri 35inde bile olamıyor . Belki de ailemin en kücük cocugu oldugumdan hic bri zaman yeterinde büyümüs hissetmicem kendimi. su an is ve ev sorumlulugu beni geriyor, maasımı ev masrafına harcamak sinirlerimi bozuyor, dısarıda yiyip icip gezip tozup istedigim gibi alısveris yapıcakken o parayı faturalara kiraya market alısverisine harcamak hosuma gitmiyor :(

Herşey için kendini hazır hissettiğin anda bile yada hazırlıksız olsanda bellirli şeyleri belirli yaşlarda yaşarsın..Hayat ta plan progam yapılamıyor..

İdeallerini planlayabilirsin... İşlerini planlayabilirsin... çocuk yada aile yaşamını planlayamazsın.. Bunlar kontrolsüz oluyor malesef...

27-28'de evlencende 30'da bebeğin olucak. O 10 yaşına geldiğinde sen 40 olcaksın hiç gerek yok.. 23-24 bence. Genç anne olmak kadar güzel bişey yoktur heralde :)

Herşey genç anne olmak onları büyüymekle çözelemiyor... Allah hayırlı evlatlar versin...

Genç ve cahil anne olmaktansa ... bilinçli anne olmak en güzeli....

bir anneyada baba kendini ne kadar eğitirse ne kadar geliştirirse genlerden çocuğa geçen özellikler de daha zeki daha becerikli bebekciklere zemin hazırlar sanırım...

O yüzden olgun yaşda anne baba olmak en güzelii...

Kacan kişilere bakarsanız hep 20 den onceki yaşlardır

20 yaştan once evlenmemelı ınsan bence...

Bır kadın eger okulunu okuyorsa okul bıtmelı iş hayatında bır ıkı yıl calışmalı sonra evlenmelı bence

Evlılık buyuk sorumluluk ısteyen bır kurum hele cocuk olduktan sonra yaşamınız daha da zorlaşıyor

Bır kız bekarlıgını en guzel sekılde yasamalı kendını hazır hıssettıgınde aılesının de onayladıgı bırıyle evlenmelı

ben 26 evlendım

30 gecınce kızlar cook zor evlenıyor cok secıcı oluyor 30 dıkkat etmek gerek

ufakken hep evlilik için ideal yaşın 25 olduğunu düşünürdüm (=
fakat ben 23 te evleneceğim gibi gözüküyor.
şu an 21 yaşımdayım ünv. 3.sınıfta okuyorum.
okul bitince 22 olacağım ama hemen o sene evlenmek istemiyorum en azından bir sene bekarken çalışmak gibi bir düşüncem var.

ablam 19 yaşında isteyerek evlendi (annem babam daha küçük olduğunu söyledilersede ablamı üzmemek içn onay verdiler) şuanda 24 yaşında 4 yaşında birde fıstığımız var.ben şuanda 23 yaşındayım ama isterdim ablam gibi bir anne olmak.bu herkeze göre değişir ablamın 20 yaşında anne olabileceğini herkez söylerken bana 25 den önce evlenmemem gerektiğini sölüolar :)

24-25 yaşın ideal olduğunu düşünüyorum esasında ama hala bekar olduğum için sorun yok, evlilik düşünsem de treni kaçırmama 2,5 ay var :9:

ben de olgun anne olmak isteyenlerdenim. daha çok yaşayıp, daha çok tecrübelenip bilmek istiyorum anne olmadan. ideal yaş çok kişisel bişey benim için 30 dan önce olmaz örneğin...30'umdan önce evlenmeyi düşünmüyorum.

Son düzenleme:
okulun bitmesini beklediğinden mezun olunca yaş zaten 22 oluyor
ee sevgilinin askerliği
sonra iki tarafın iş bulması derken..
en uygun yaş 25 bence :123:

Herkese göre degisir evlilik yası ama beklemek her konuda olgunluga erisildigini göstermezz! Cocuk cok baska birseydir mesela kisi illa 25 yasından sonra bu konuda bilinclenicek ve tecrübelenecek diye birsey yok ki! Bana göre 25 yası idealdir ben cocuk sahibi olmak istemiyorum düsüncelerimin degisecegini sanmıyorum ama simdilik degistigini varsayarsak 30' da yapılan evlilik normal degil gec sayılır bana göre hatta hic evlenmesem yerii cocuk dogurmak vs. daha da zor olur zaten o yaslarda.

Meslek sahibi olduktan ve ayaklarinin üzerinde durduktan sonra, söyle 28-35 arasi en ideali.
Gec evlenenler daha mutlu oluyor...

Meslek sahibi olduktan ve ayaklarinin üzerinde durduktan sonra, söyle 28-35 arasi en ideali.
Gec evlenenler daha mutlu oluyor...

benim idolüm ablam...33 ünde çoook aşık olarak bir anda evlendi, geri dönüp baktığında keşke yapsaydım dediği yani içinde kalan birşey yok, şimdi 35 inde bebişi olacak ve inanılmaz mutlu...ve ben çok iyi bir anne olacağına eminim.

Son düzenleme:
25-26 ideal ama şuan 23 yaşındayım içimde bi evlenme isteği var 23te idealmiş gibi geliyo:)bunun için gerekli olan bi aday bile yok henüz bulupta evlenene kadar 25 olur yaşımda

charlottebronte ( hem kitabini, hemde filmini gördüm bu arada senin nickinin ve cok begenmistim, neyse konumuza gelelim :))) evet cok haklisin, gec evlendikce daha mutlu oluyorsun.
Her zaman söyledigim gibi, herseyi zamaninda yasadikca güzel oluyor zaten.
Yani ilk önce okul, sonra meslek, sonra calisma ve sonra evlenme....en güzel hayati iste bu insanlar yasiyor. Cünkü hayatin tadini cikaracak, tecrübe, egitim,özgüven, güc ve bilgi onlarda.

Son düzenleme:
Back
X