Davranış Bozuklukları En ideal kardeş alma yaşı için tavsiye bekliyorum

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

fatosss16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
341
1
96
42
Bursa
Arkadaşlar benim 3 yaşında bi kızım var. Her zaman hayalimde olan şeydi çocuklarımın yaşlarının yakın olması.Yakın arkadaş olmaları... Tabi ki kızım için uygun bi zaman belirlemek çok önemli benim için. Bugün yarın derken 3 yıl geçti. Tam herşey yolunda kızım da bu fikre alışmış derken...
yaklaşık 1 ay önce hayvanları çok sevdiği için ona 2 küçük balık aldık. Çok mutlu oldu çok ilgili onlarla. Ama bu sabah "keşke 1 tane balığım olsaydı, benimle arkadaş olurdu. 0nun arkadaşı var ve beni sevmiyorlar" dedi Balıklar için bunu düşünmesi ne anlama gelir ki... acaba kardeş sohbetlerimiz onu strese mi soktu . Yardım edermisiniz tecrübenize fikirlerinize sığınıyorum....

şu an düşünseniz zaten doğana kadar 4 yaşını bulur bence en ideal yaş 4.5 -5 yaş.
siz kendinizi tam olark hazır hissediyor musnuz? bu da çok önemliymiş.(pikologlar söylüyor)

ya ilkokula başlamadan 2-3 yıl önce ya da başladıktan 1 yıl sonra.çünkü ilkokula başladığı ilk dönem(ilk yıl) doğarsa çok zorlanaırsnız hem çocuk hem siz.
ama benim şimdiki aklım olsaydı 4 yaşında düşünürdüm.bekleye bekleye neredeyse 8 yaşına girecek.hala daha karar veremedik.

şu an düşünseniz zaten doğana kadar 4 yaşını bulur bence en ideal yaş 4.5 -5 yaş.
siz kendinizi tam olark hazır hissediyor musnuz? bu da çok önemliymiş.(pikologlar söylüyor)

İlginize öncelikle teşekkürler.... Kızımın hazır olduğundan emin oldoğum an bende hazırım. Sanırım bende bir psikologla görüşücem çünkü işin içinden inanın çıkamıyorum. Kardeşinin olmasını gerçekten istiyorum fakat en iyi zaman.....

bende hep aralarındaki yaş farkını açmak istememişmdir.nitekim öylede olacak oğlum kasımda 3 yaşını biterecek ve ben 3 aylık hamileyim.cnm düşünüyorsan çok beklemeden yapmanı öneririm.4 yaş çok iyi bence.

(şakadan) en iyi zaman şimdiki zaman
ben ve eşim düşüne düşüne diyorum ya hala karar veremedik :))
neredeyse 8 yaşına girecek :))
sen de benim gibi olma !!

bence de 4-4.5 hatta 5 yaş çok iyi.
tek çocugu egitmek daha zor inanki

benim ikinci bebeğim plansız oldu...
bi de erken doğdu aralarında 10 ay var...
şimdilik iyiki böyle olmuş diyorum ama inşallah ileride de böyle düşünürüm...
ama planlı olarak bence 3 yaş tam ideal..

(şakadan) en iyi zaman şimdiki zaman
ben ve eşim düşüne düşüne diyorum ya hala karar veremedik :))
neredeyse 8 yaşına girecek :))
sen de benim gibi olma !!

canım 8 yaşın çok iyi bi aralık olduğunu çok yakından gözlemliyorum. Eltimin çocukları arasında tam 8 yaş var ve büyük kızı ona her konuda çok yardımcı olmuştu. Ben çocuklarla konuştuğumda (kardeşinin kaç yaşında olmasını istersin) her çocuk kendi kardeşinin yaşını beğeniyor Her çocuk kendi kardeşinden memnun yani ama işte o ortama alışmak hangi yaşta daha çabuk atlatılıyor. Galiba ben artık düşünmeye başlıyorum çünkü hep 4-5 yaş diye tavsiye alıyorum. Ama canım senin zamanın da gelmiş bence çünkü çabuk kabullenip benimsiyorlar. Ayrıca eşinle birlikte sana çok yardımcı olacaklarına emin ol...vereliniortak

benim ikinci bebeğim plansız oldu...
bi de erken doğdu aralarında 10 ay var...
şimdilik iyiki böyle olmuş diyorum ama inşallah ileride de böyle düşünürüm...
ama planlı olarak bence 3 yaş tam ideal..

harika ya bence Çok isterdim işte o kadar yakın yaşlarda çocuklarımın olmasını ama işte cesaret edemedim. Hemde yattığı yerde büyüyen bi kızım olmasına rağmen . Aaaaaaaah aaah şimdiki aklım olsaydı benim de Büyümeye başlayınca insanın cesareti daha bi kırılıyor. Sil baştan herşeyi tekrar yaşamayı düşününce:sm_confused: Biliyorum ki düşünme işini daha uzatırsam tek çocukla kalıcam:çok üzgünüm:

teşekkürler seninde cesaretine hayran kaldımbuyrunnnnnnnnn harika olmuş tebrik ederim Offfff ya bi ben kalmışım kara veremeyen bide netertua mirmirmirmir keşke ikiz olsaymış benim kızım Bide ben galiba biraz strese sokuyorum kendimi sakinlemem lazım Daha sakin şünüp artık karar vermem lazım :dance:

evet düşünmeye başla bence yoksa benim gibi hala düşünürsün :uhm:
eşimin değil ama oğlumun yardımcı olcağına inanıyorum.hihoyyyt

arkadaşımın ilkiyle ikincisi arsı 3 yaş.çok zorlanıyor.ilki çok mızmız.ve de huysuz.
gece birini yatırıyorum diğeri kalkıyor diyor.çook uykusuz kalmış.aramızda en akıllı senmişsin diyor.şimdiki aklım olsa en az 1 yıl daha beklerdim diyor.
aslında ilk çocuga göre de değişiyor.kimi çok uslu oluyor.kimi mızmız,huysuz.
işte benimki ikinci gruptan olduğu için bende cesaret edememiştim.ama şimdiki aklım olsaydı 4 yaşında düşünürdüm.(aslında düşünüyordum da o zman da eşim istemiyordu,ben de fazla ısrarcı olmamıştım,şimdi diyorum keşke daha sırarcı olsaymışım )

benim eşim şu an çok istiyor bende çok istiyorum ama ceren nasıl karşılar diye kaygım vardı Zaten hap kullandığım için zamanı biraz şaşabilir ... Ayrıca.....Afedersiniz ama.....
bu söylediklerinizi tavsiyelerinizi sabah eşim işten gelince de anlattım ve..... kaydirigubbakcemile

önemli olan sizin istemeniz.
siz ikinci kere anne baba olmaya hazır hissediyorsanız tamamdır.
çocuklar öyle veya böyle alışırlar.

önemli olan sizin istemeniz.
siz ikinci kere anne baba olmaya hazır hissediyorsanız tamamdır.
çocuklar öyle veya böyle alışırlar.

arkadaşım çoook çok teşekkür ederim ilgilenen herkese Ben bu konuda bi karara vardım. Umarım sende en kısa zamanda ailen için en doğru karara varırsın ve mutlu olman dileğiyleopuyorumnanaktan

rica ederim.ben teşekkür ederim esas.
karara varmanda yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

evet yine damar bir konu :)

oğlum bu yıl bire başladı ben hala ikinci çocuk için kararsızım.bu gidişle oğlum askere giderken yaparım ikinciyi :)

ne zor bir karar.....

bende hep 1. sınıfa giderken kardeşi olsun istemedim kızımın.
şimdi 2. sınıfa gidiyo.bende hamileyim 15 güne doğurcam.
ama 2.sınıfta zor.dersler ağır.dersleri aksıycak diye çok korkuyorum.

allah kurtarsın bacım..ikinci sınıfta zor diyorsun demek..o zaman benim ikinci bebek olayı seneyede yatar..galiba doğru zaman hiçbir zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…