en kötü gördüğünüz, unutamadığınız anın fotoğrafını anlatabilir misiniz?

benim dedem gırtlak kanseriydi bir ramazan günü orda kalıyorduk dedem tıkandı herkez koşuşturuyordu 10 yaşındaydım dedem gözümüzün önünde öldü anneannemin acı feryadı ve 3 yıl önce canım babam vefaat etti kangren den camide tabutun önünde içinde yatması ve topraga verilirken kefenindeki kanı görmem aygındaki yaralar kanamış ve 2 yıl önce hamileydim vc ye gittim ve düşük yaptım o anı yine gözyaşlarımı tutamadım Allah rahmet eylesin canım babam ve dedem Allah geride kalanlara uzun ömür ve saglık versin

yakinlarini dedelerini kaybeden arkadaslar allah onlarin mekanini cennet etsin sag olanlarada uzun omurler versin
benim dedelerim sag ama babamin babasi 80 yasina yakin cok saglam gorunsede hep korkarim tonton dedecigime bisey olursa diye
(allahim dedeme uzuun uzun omurler ver ki benim cocuklarimda tanisin o muhtesem insani) amin

rahmetli ananemi son kez yıkayıp kefenledikten baş örtüsünü örttükten sonraki o yanaklarının al al olması gülümsemesini asla ama asla unutamam
nur içinde yatsın canımın içisenağlama

Büyükbabamın ölümünü hiç unutamam. Çok ani olmuştu
Köyde evin avlusu vardı oraya yatırmışlardı.
Kefenle sarılmış halini yüzünü okşadığım o saniyeyi asla unutamam
İçim birden soğumuştu iyiki dokundum ona
Annenemi hiç göremeden kaldırmışlardı cenazesini
Ona dokunamadım ve hiç öldüğüne inanamadım..
:çok üzgünüm:

Yıl 1995 Isparta/Senirkent Sel Felaketi
Biz başka şehirdeydik
Gece 12 civarı bir akraba aradı "sel bastı hemen gelin" diye
Evden nasıl çıktığımızı anlamadık
Gittiğimizde her yer çamur
Dedem,babaannem,amcam,yengem ve 3yaşındaki kuzenimin toprak altından cesetlerinin çıkarılması.
Bir gecede 5kişinin hayatımızdan gitmesi
Hangi birine üzüleceğimizi şaşırmış şok yaşıyorduk
Ben daha 6 yaşındaydım
Ama Senirkent'in o çamurlar altında kalmış,herkesin çığlık çığlığa çamurlardan eşini dostunu çıkarmaya çalışması,kimi gözlerde acı,kimi gözlerde çocuğunu sağ salim bulan bir kadının sevinç göz yaşları ve sevinç çığlıkları
Babamın annesini ,babasını,kardeşini yeğenini,kardeşinin karısını bulmak ümidiyle çamurlarla boğuşması
Altı yaşındaydım daha
Ama gözlerimden silinmedi o fotoğraf
Bir gece gittiler
Dedem,babaannem,amcam,yengem ve kuzenim bir gecede hepsi bize veda ettiler senağlama

senirkentte okudum. ve o felaketin resimlerini gördüm. hikayelerini dinlerdim. başınız sağolsun. bu arada anklaralıyım ama senirkentli biri ile evlendim. hemşeri sayılırız.

sene1 ekım 94 keşke olmasaymış öyle bırqün
olaydan 40 qün önce
dedemın tabutu önde cnm babam arkasında onu son kez yolcu edıyor
baba bnde qelcem dedım olmaz dedıı
ama 40 qün sonra sıra ona qeldı bu sefer bn qıttım babamı yolcu etmeye

bir anneyi hele canını vercek kadar çok seven bi anneyi cansızken öpmenin ne demek olduğunu, canınızı verecek kadar çok sevdiğiniz insanı daha bi kaç saat önce konuşurken birden katı ve buz gibi vücuduna dokunmanın ne demek olduğu, aman nefes alamaz diye üstünü örterken önceleri şimdi bi bez parçasına sararlarken canının ne kadar acıdığını, "dünyanın dibi çıksın" diyip bi anlamı olmadığını anladığım o anı ve bir daha onun olmayacağı anlayıp kafama dank ettiği günü asla ama asla unutamıyorum.

annem sen melektin zaten bu hayatta Rabbimin huzurunda da öylesindir inşallah
seni ne kadar çok sevdiğimi söylemeye kelimeler yetmez inan
ve her geçen gün seni öyle özlüyorum ki................

görüntü değil de unutamadığım ses var..
1 aydır çok yakın bir arkadaşıma ulaşamamıştım.. sonra internetten falan telefonlarını bularak ablasının işyerine ulaştım.. telefondaki kıza durumu anlattım.. "onlar trafik kazası geçirdiler maalesef Seçil öldü" dedi.. sonrasını hatırlamak istemiyorum.
1,5 sene oldu aklıma gelmediği gün yoktur... çok özledim çokk..

kızımın gözümün önünde tıkanması,hasta bakıcının bişeyi yok ki deyip gitmesi ve ardından 'agu'diyerek kaybettiğim o sahne..hiç aklımdan çıkmıyor..sanırım uzun bir süre çıkmayacak..Allahım daha beterini yaşatmasın..

of of arkadaşım Allah sabır versin. o sahneyi unutman mümkün değil biliyorum ama Allahım yardım etsin sana. melek oldu yavrun sana şefaat edecek inşallah. Allahım hiçbirimizi evlat acısıyla sınamasın.

13 yaşındayım 1990 yılı 28 mayıs pazartesi okuldan eve dönüyordum. beni babamın çalıştığı bankanın müdürü durdurdu.
baban ölmüş dedi pat diye. seni alıp izmir'e gidiyoruz dedi. ben inanmadım tabi. babamın annesinin evine geldik. herkes üzgün ben yine inanamadım. abim aldı yukarı taraçaya çıkardı. babamızı kaybettik dedi. ağladım yine inanamadım. cenaza arbası önde biz arkada arabada. toprağa verildi. ben kefenini görmedim. mezarını gördüm. yine inanmadım. ve bu yaşıma dek hergün, birgün çalan kapıyı açınca babam gelecek diye bekliyorum senağlama

nikah günümde abimin küs olaması nedeniyle nikahıma gelmeyip beni boynu bükük bırakması ve kırmızı kurdelemi annemin bağlaması senağlama

bu arada herkesin başı sağolsun. çok acı ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

annemi kaybettiğim o günü unutamam
hayat durdu sanki boğulacak gibi oldum
bir daha hiç nefes alanmayacağımı düşünmüştüm
birde babamın evlendiğini öğrenip evi terkettiğim günü ve eşinin babamın evine geldiğini gördüğümü unutamam kötükedihüso
zamanla her acıya alışıyorsun.acılar hep aynı kalsa insan nasıl yaşarki :delphin:
Allah'ım tüm ölmüşlerimize rahmet etsin.sıralı ölüm versin :Saruboceq: yaşadıklarımızı unutturacak dertler vermesin inşallah :Saruboceq:

Babacığımın son kez gözlerimin önünden yoğun bakıma gittiği an... Oysaki o sadece anjiyo olacağını sanıyordu, bense öleceğini bildiğim halde konuşamadım, anlamasın diye... Sadece gülümsedim...

Ve yine aklıma geldi, yine yüreğim sızladı... :(:(

ilk bebeğimi kurban bayramının 4. günü kaybetmiştim kalbi durmuş miniğimin kürtaj dediler sonra azram dünyaya geldi hastaydı kalbinde sorun vardı ama hiç belirti vermedi kiii 3 aylıkken öksürük diye gittik 1 ay hastanelerde kaldık ameliyat oldu ama işe yaramadı kalp nakli dediler ama oda burda imkansızmış çok küçük olduğu için uygun kalp bulmakta keza öyle birde iki günde yoğun bakımdan çıktı kızım doktorlar bile şaşırdı ne tansiyon ne başka bişey kalbinden rahatsızdı ama hiçbir belirti vermiyordu eve gönderdiler 10.5 aylıktı kurban bayramına 4 gün vardı yıkadım azramı kurularken ilk kez morardı kızım ilk kez hastalığını belli etti ama tam ettiiii kollarımda melek oldu kızım gülen gözlerine kokusuna sıcaklığına hasret bıraktı cennete gittiiiiisenağlamasenağlamasenağlama
hayatımın iki acı günü bebeğimin kalbinin durduğunu kürtaj olmam gerektiğini öğrendiğim gün ve azramı yitirdiğim günnn

ilk bebeğimi kurban bayramının 4. günü kaybetmiştim kalbi durmuş miniğimin kürtaj dediler sonra azram dünyaya geldi hastaydı kalbinde sorun vardı ama hiç belirti vermedi kiii 3 aylıkken öksürük diye gittik 1 ay hastanelerde kaldık ameliyat oldu ama işe yaramadı kalp nakli dediler ama oda burda imkansızmış çok küçük olduğu için uygun kalp bulmakta keza öyle birde iki günde yoğun bakımdan çıktı kızım doktorlar bile şaşırdı ne tansiyon ne başka bişey kalbinden rahatsızdı ama hiçbir belirti vermiyordu eve gönderdiler 10.5 aylıktı kurban bayramına 4 gün vardı yıkadım azramı kurularken ilk kez morardı kızım ilk kez hastalığını belli etti ama tam ettiiii kollarımda melek oldu kızım gülen gözlerine kokusuna sıcaklığına hasret bıraktı cennete gittiiiiisenağlamasenağlamasenağlama
hayatımın iki acı günü bebeğimin kalbinin durduğunu kürtaj olmam gerektiğini öğrendiğim gün ve azramı yitirdiğim günnn

çok acı yaa
bıde qözünün önünde kollarında qıtmesı
bnm kzımn ısmıde azra okuyunca tüylerım dıken dıken oldu senağlama
rabbım sabır versın sana senağlama

Kızlar nasıl bi topik böyle bu yaa.. Okurken nefesim kesildi sandım.. Nasıl üzücü.. Yaşamayan bilemez dedikleri doğru, ateş düştüğü yeri yakıyor.. Allah kimseyi insan kaybıyla sınamasın.. Evlat acısı, ana baba acısı, eş acısı vermesin yarabbim ya. çok kötü. Herkesin hikayelerini okurken o anlar benimde gözümde canlandı kötü oldum.. Allahımm sabır versin dayanma gücü versin inşallah güzel rabbim ya...:çok üzgünüm:

babamın bizi son kez yolçularken ki yüzü son kez bakar gibi baktı bize gözleri dolu doluydu ve 3 gün sonra babamı morgta gördüğüm an,ve bir sene sonra eşimin beni aldattığını öğrendiğim an,

Son düzenleme:

çok zor bir durum.allah sabır versin kardeşim:Saruboceq::Saruboceq:.ben asla asla bebek ölümüne dayananam.allah düşmanımı bile çocuklarıyla sınamasın.
senin yaşadıkların çok zor.senağlamasenağlamasenağlamaallah dayanma gücü versin.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

bebeklerini kaybedenler için çok zor bir durum. allah kimseyi evlat acısı ile sınamasın.:Saruboceq:
allah sevdilerimizle beraber uzun ömür versin hepimize. :Saruboceq:
topik sahibi arkadaşım gözlerimi dolu dolu ettin senağlama

Back
X