en samimi arkadaşımın odun eşi...hem üzüldüm hem şükrettim...

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar..
ilk olarak şunu sorayım sizlere...eşiniz hakkında odun diyebilirmisiniz? :)
örneğin özel günlere değer vermese, ciddiye almasa hatta alay geçse saçma bulsa...
bırakın hediye almayı ağız ucuyla bile hoş bişey söylemese...
süprizdi heyecandı hoşluktu..bomboş bi adam olsa....
varmı evet ben varım diyen...benim eşim aynen böyle diyecek ? :)
bugün 12 senelik dostumun eşinin huyunu dinledim ve üzüldüm gerçekten..
benim eşimde çok nadiren unutur falan ama arkadaşımın eşini dinleyince şükrettim halime... :)
sizlerden böylesi varmı merak ettim ? :)

bunda üzülecek bişey yokki.sanki arkadaşınız amansız bir hastalıkğa yakalanmış gibi bahsemtişsiniz.özel günleri sevmiyor olablir onlar için her gün özel olabilir.özel günler emperyalizmin yarattığı bir saçmalık olarak görebilir.kesinlikle batı zihniyeti.sevgililer günü anneler günü babalar günü vs.sırf ekonomiyi canalandırmak için uygulanan teknikler.bu arkadaşınızın eşinin boş biri olduğunu göstermez.belkide çok doludur ne dersiniz?bu bir görüştür hayata bakış açısıdır arkadaşınızın eşinin arkadaşınıza olan sevgisini ölçmez.acınacak bir durum değil yani.
bu arada bende varım.benim eşimde bu şekilde.özel gün kutlamayız ama bana özel olduğumu hissettir.doğum tarihimi tanışma yıldönümümüzü bilir onları şifreleri yapar ufak hoşluklar ama sevgililer günü anneler günü babalar günü bunları özel gün olarak dahi kabul etmez

Son düzenleme:
eşine sahip çıkıyor mu, evini geçindirebiliyor mu, iyi bir babamı, ailesine karşı sizi koruyabiliyor mu, sizi mutlu edebiliyor mu önce bunlara bakılır, varsın özel günlere önem vermesin, sevgililer gününü yılbaşını kapitalizmin bir oyunu olarak görsün neden onu odun olarak adlandırıp kınıyoruz ki. asli görevlerini yapıyor mu ona bakmak lazım.

canm bencede öyle kimi erkekler bu kadar çok önemsemez canm arkadaşın yorumu doğru cnm kimisi böledir sevdiğini başlka yollarla belli edıordur belkii:26:

kısaca anlatınca belki basit kaldı ama bahsettiğim en basit halleri....
tamam özel günleri sevmeyebilir hoşlanmayabilir....ama karısı evlenme yıldönümlerinde saat almış kocasına akşama kadar hazırlık yapmış kuaföre gitmiş yemekler hazırlamış çocuğunu uyutmuş falan erkenden, kocası gelince kapıyı açıp sarılıp öpmüş hediyeyi vermiş...kocası demiş ki sen beni batıracakmısın...ne gerek var ki aldın demiş... git yarın iade et demiş...bende önce pahalı bişey zannettim ama değil, avonda satılan sattlerden 25 lira civarı... hediye faslını uzatmamış kızcaaz gel yemek hazırladım yiyelim demiş bak evlenme tarihimiz diye özendim falan demiş, saçma sapan işlerle uğraşıyorsun çocukmusun sen, yoksa liseli kızmısın demiş... yüzüne gözüne boya sürmüşsün pavyon karılarına benzemişsin demiş.(afedersiniz sözüm meclisten dışarı) hepsini sineye çekmiş yine...ben olsam asla yüzüne bakmam....ama kızcaaz anlattıkça üzüldüm açıkçası...sonuçta batı kültürü diye geçiştirmeyin bence...haklısınız itiraz etmiyorum...ama benim burda kastım bu gibi erkeklerin olup olmamsı ve olanların nasıl idare ettikleri ile ilgili....

yalan söylemeye gerek özel günlerden bende pek hoşlanmam benim için önemli degillerdir belki yapısaldır karekterdir

özel günlere ben de önem veririm
sevgililer günü filan tınlamam ama yıldönümü ve özellikle doğumgünüm benim için önemlidir.
illa hediye değil ama gönlümün hoş tutulmasını beklerim o günlerde.
bunu yapmayan insan odundur.
yürürken elele tutuşmayan, kaba saba konuşan adamlar odundur.

canm bencede öyle kimi erkekler bu kadar çok önemsemez canm arkadaşın yorumu doğru cnm kimisi böledir sevdiğini başlka yollarla belli edıordur belkii:26:

başka yol nerdee canım... odun demek basit kalır adama....kendin yapmıyorsun bari karın yapınca nezaketen teşekkür et...ama kadının yaptıklarına kızıp bağıran biri...çok üzüldüm...mesele sadece özel gün değil...genel manada eşinin sevdiği değer verdiği hiç bişeye değer vermeyen saçma bulan tersleyen biri o adam...

benim eşim özel günlere değer vermez,ciddiye almaz,hediye almaz,ağzının ucuyla bile kutlamaz.ama benim eşime bu nedenle odun diyemem.özel günlere alerjisi vardır resmen.her istediğimi alır ama özel günlerde değil,öncesinde veya sonrasında
hatta bazen ben kendim giderim o özel günümde kendime hediye alırım:))

Son düzenleme:

tam öküzmüş, insan değil bu

anladım canım o zaman arkdaşının eşine dua etmekten başka çare gelmıyorki kadın ne ypsa yaranamaz kii böel erkeklere

sadece evine bakması geçindirmesi evlilik çin yeterlimidir sizce...ben size katılmıyorum evlilik paylaşımdır..değer verilene değer vermektir...özel gün diye sınırlamadım..o bi örnekti sadece...ama bi erkek evine bakıyor geçindiriyor diye mükemmel snıfına mı koyalım.... evlilikte sevgi ilgi güler yüz romantizm hal hatır sorma hoş bi söz söyleme bir tebessüm vs. gibi şeylerde en başta gelen unsurlardır benim görüşüm...

sizinki de orjinal bi yöntemmiş :) ama ben olsam yapamam sanırım...kendim kendime hediye alacaksam ne anladım ki...mesele hediye de değil zaten bi tatlı söz..hatırlanabilmek ilgi değerdir...

Esi odun olmasina ragmen evliligini surduyorsa

Bu tarz kutlamalari yapmamayida ogrenmistir diye dusunuyorum

Ne geregi var niye kendini uzuyorki ne alsin ne supriz yapsin

dikkatli okursan orada sadece evini geçindirmesi yazmıyor sizin yazdıklarınızı sizi mutlu ediyor mu onun içine katmıştım. sırf özel günleri kutlamayı sevmiyor böyle şeyleri çocukca görüyor diye odun diye yaftalamak onu her gün karısını aldatan bir playboy gibi bir şeytan gibi bir cüzzamlı hasta gibi görmek bence çok saçma. erkekler yapı itibari ile böyle şeylere gereksiz gözüyle bakarlar ve bence haklı yanlarıda var ve onları böyle kabul etmekten başka çaremiz yok yeterki asli görevlerini yerine getirsin, arada bir iki güzel söz söylesin, derdini tasısını bizimle paylaşsın, çocuklara örnek bir baba olsun, eve haram lokma sokmasın, elaleme muhtaç etmesin asıl önemli olan bunlardır. ama siz ben bunlara önemli deil önemli olan içinden gelmesede sırf ben böyle istiyorum diye yapmacık, yalandan ve samimi olmayan hareketlerle benimle ilgilensin istiyorsanız saygı duyarım.

odun deyince babam aklıma geldi birden..geçen sevgililer gününde anneme "hanım sana şöyle bi buket gül alıp geleyim mi" demiş..annem 3 gün konuşmadı babamla..yav almasan bile kibarlık yap sus bari

eşimi tamamen odun diye niteleyemem ama ufak çaplı bir ağaç dalı yada minik bir odun parçası olabilir ..ayrıca öyle sevgililer günü, vb... gibi günleri bende sevmiyorum.bize ait özel günleri hatırlasın yeter.

Esi odun olmasina ragmen evliligini surduyorsa

Bu tarz kutlamalari yapmamayida ogrenmistir diye dusunuyorum

Ne geregi var niye kendini uzuyorki ne alsin ne supriz yapsin

aynen bende dedim o sana yapmıyorsa sende yapma dedim...ama napıyım azıcık bişeyler değişsin bende heyecanlanayım bende sevildiğimi bileyim bi güzel söz duyarmıyım acaba diye yapıyorum dedi..içim acıdı yaa.resmen sevgi dilencisi gibi oldum dedi..

sevgililer gününe bende karşıyım...ama en azından doğum günü ve evlenme yıldönümü önemlidir benim görüşüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…