en samimi arkadaşımın odun eşi...hem üzüldüm hem şükrettim...

dikkatli okursan orada sadece evini geçindirmesi yazmıyor sizin yazdıklarınızı sizi mutlu ediyor mu onun içine katmıştım. sırf özel günleri kutlamayı sevmiyor böyle şeyleri çocukca görüyor diye odun diye yaftalamak onu her gün karısını aldatan bir playboy gibi bir şeytan gibi bir cüzzamlı hasta gibi görmek bence çok saçma. erkekler yapı itibari ile böyle şeylere gereksiz gözüyle bakarlar ve bence haklı yanlarıda var ve onları böyle kabul etmekten başka çaremiz yok yeterki asli görevlerini yerine getirsin, arada bir iki güzel söz söylesin, derdini tasısını bizimle paylaşsın, çocuklara örnek bir baba olsun, eve haram lokma sokmasın, elaleme muhtaç etmesin asıl önemli olan bunlardır. ama siz ben bunlara önemli deil önemli olan içinden gelmesede sırf ben böyle istiyorum diye yapmacık, yalandan ve samimi olmayan hareketlerle benimle ilgilensin istiyorsanız saygı duyarım.

yapmacık olanı kim isterki...bunun sorusu bile üzücü... ben diyorum ki sadece evini geçindirmesi haram lokma sokmaması iyi bi baba olması vs gibi unsurlar evlilikte tam manasıyla yeterlimidir sizce.... sizde demişsiniz hani arada bir de olsa güzel bi söz söylese falan diye...onu kastediyorum işte...bu adamda güzelliğin hoşluğun zerresi yok... üzüldüm dediğim nokta buydu...aksine kendi yapmazmış yapmadığı gibi baksanıza karısının yaptıklarına ne laflar etmiş... elbette odun yaftası belki bi nebze şık olmuyor ama açıkçası benim eşim böyle olsa sevgiye dair hiç bişey yapmasa kusura bakmayın ben odun derim..şükür ki eşim öyle değil... ama arkadaşıma da üzüldüm hemde çok.... çünkü ne hayallerle evlendiler...üstelik bu adam 6 yıl boyunca romantizmi diz boyu uyguladı durdu..hatta biz imrenirdik kıskanırdık ah ah inşallah bizede böyle biri denk gelir diye...ama evlenince adam odun mu odun oldu işte....sadece evine bakması vb. gibi unsurlar yeterli değildir benim görüşüm...sizin görüşünü böyleyse saygı duyarım tabi..

yapmacık olanı kim isterki...bunun sorusu bile üzücü... ben diyorum ki sadece evini geçindirmesi haram lokma sokmaması iyi bi baba olması vs gibi unsurlar evlilikte tam manasıyla yeterlimidir sizce.... sizde demişsiniz hani arada bir de olsa güzel bi söz söylese falan diye...onu kastediyorum işte...bu adamda güzelliğin hoşluğun zerresi yok... üzüldüm dediğim nokta buydu...aksine kendi yapmazmış yapmadığı gibi baksanıza karısının yaptıklarına ne laflar etmiş... elbette odun yaftası belki bi nebze şık olmuyor ama açıkçası benim eşim böyle olsa sevgiye dair hiç bişey yapmasa kusura bakmayın ben odun derim..şükür ki eşim öyle değil... ama arkadaşıma da üzüldüm hemde çok.... çünkü ne hayallerle evlendiler...üstelik bu adam 6 yıl boyunca romantizmi diz boyu uyguladı durdu..hatta biz imrenirdik kıskanırdık ah ah inşallah bizede böyle biri denk gelir diye...ama evlenince adam odun mu odun oldu işte....sadece evine bakması vb. gibi unsurlar yeterli değildir benim görüşüm...sizin görüşünü böyleyse saygı duyarım tabi..

öncelik sırasına koyduğunuzda hangisi önce gelir peki ? benim yazdıklarım mı yoksa romantizm, özel günleri kutlama vs mi?

bir şey sormak istiyorum ama nasıl yeni konu açarım bilmiyorum çok zor durumdayım eşim beni terketmek üzere yardım lütfen

canım bir derdim var bölümüne girince sıralı başlıklar varya, işte o başlıkların en üst sol köşesinde yeni konu aç diye bi kutucuk var...ona tıkla...başlık at..sonra alt kısma yaz...yazıp bitince aşağı kaydır sayfayı..sağ alt köşede konuyu aç kutucuğuna tıkla...açılır...

öncelik sırasına koyduğunuzda hangisi önce gelir peki ? benim yazdıklarım mı yoksa romantizm, özel günleri kutlama vs mi?

bu işin sırası olamaz bence....hepsinin zaman ve mekan farklılığı var....ama ikisinden biri eksikse, diğerini etkiler....örneğin benim saydıklarım hiç yoksa, sizin saydıklarınız varsa, bu benim mutsuz olmama sebeptir bi kadın olarak....tam tersine sizin saydıklarınız olmasa, benimkiler olsa...buda mutsuz eder...çünkü bağımsız olamazyan karakterler bunlar....elbetteki sadece romantizm vs de tek başına bi nitelik değildir....bağlantılı diye dşünüyorum ben....

Aslında illa hediye almak, bi ton masrafa girmek değildir özel günleri hatırlamak...

Evlilik yıldönümü, doğumgünü, sevgililer günü o kadar çok gün var ki :1:
Eşim evlilik yıldönümünde bir buket çiçek getirdi,daha önceki yıldönümünde sevdiğim bir yer vardı oraya gittik...Hiçbirşey yapmadığımız günlerde oldu...

Bazı tanıdıklarım var eşine illa altın , pırlanta aldırarak sevgilerine değer biçiyorlar...Eşimin bir gülümsemesi yetiyor bana, doğumgünün kutlu olsun demesi sıcacık bir bakış, içten gülüş...
bütün yıl odun gibi davranmaktansa hergün bana gül gibi davranan kocamı birgünü unuttu diye ne kızarım ona, ne de beklenti içinde olurum..Alırsa ne âlâ...

Eşim hergün değerimi bilir, her işime yardımcıdır, bi isteğim olsa alır. Daha ne isterim ki,zaten hergün özel hissediyorum kendimi...:nazar:

bu işin sırası olamaz bence....hepsinin zaman ve mekan farklılığı var....ama ikisinden biri eksikse, diğerini etkiler....örneğin benim saydıklarım hiç yoksa, sizin saydıklarınız varsa, bu benim mutsuz olmama sebeptir bi kadın olarak....tam tersine sizin saydıklarınız olmasa, benimkiler olsa...buda mutsuz eder...çünkü bağımsız olamazyan karakterler bunlar....elbetteki sadece romantizm vs de tek başına bi nitelik değildir....bağlantılı diye dşünüyorum ben....

bende yorum yapamadan geçemedim benim eşim biz deli gibi severek evlendik evine sadık maaşını gelir kuruşuna kadar nerye verdiğini bilirim 5 dk eve geç gelmez arkadaşları arar gitmez hep evde kızımla benle muhabbet etmeyi çok sever arada bakarsın hediye almış ama gidipte biyerden almaz nette dolaşırken ucuz bulur falan öle yani çok pahalı şeyler değil ama beni mutlu etmeye yeterde artar bile ama özel günler onun için yük gibi zorla bu sene doğum günümde almıştı hediye ama biz 3 yıldan fazla beraberiz il doğum günü hediyesi evlilik yıl dönümünü es geçiyorum zaten ilk yıl dönümümüzde yeni doğum yapmıştım annemde yanımda bugün evlilik yıl dönümümüz ne aldın dedim kızımı gösterdi al bundan iii hediyemi olur die ama bunlara takılırsak mahkemeler dolar taşar böyle yaptı die yani ben eşimi deli gibi severim e yani alsalar fena olmaz ama işte ben doğum günlerini hiç kaçırmam mesela ne yapyım adamın huyu bu

benim eşiminde pek umrunda olmaz özel günler kutlamaz hediye çiçek olayımız yoktur sevgiliykende böyleydi 2 defa çiçek aldıgını biliyorum oda benim diretmem yüzünden genelde hediye ve çiçek yerine para vermeyi tercih eder git begendigin bişeyi al dye :53: bu yüzden odun diyebilirmiyim hmmmmm hayır ama başka nedenelrden dolayı sürekli odun diyorum o da ayrı bi mesele

namuslu dürüst ise daha ne isterim ki kocamdan...
benimde özel günlerde hediye hic almaz ama tebrik eder hic üzülmem
olsun ben gönlünü biliyorum ya o baba yeter...

Herkesin huyu suyu farklıdır birbirinden..hediye almıyor diye özEl günleri es geçiyor diye o adama, sırf bu yüzden odun diyemeyiz..belki başka iyi tarafları vardır bunu da bilemeyiz..

Arkadaşın , kutladığı zaman , HEDİYE VERDİĞİ ZAMAN bunlardan da memnun olmuyorsa başka bir sorun olabilir aralarında..çünkü çoğu erkek sever kendisine hediye verilmesini, önemsendiğini değer verildiğini görmeyi...çok azdır buna tepki verecek erkek..

O yüzden belki başka sorunları vardır aşamadıkları..sizin bilmediğiniz..size anlatılmayan...

Kendisi burda konuyu açmış olsa bazı şeyler sorulur ona göre yorum yapılır ama sizin anlattığınıza göre , bana başka sorunlar da var gibi geliyor ..

Son düzenleme:
Bende medya pompalaması özel günlere önem vermem. Sadece doğumgünü. Yıldönümünü derseniz onu bende unutuyorum artık :))

Eşimde doğumgünü dahil hiçbirine önem vermez.

odun & odun yuvarlanıp gidiyoruz.

Son düzenleme:
özel günlere ne gerek var benim için eşim özel,eşim için ben özelim...hediye almak için,birbirimizi sevdiğimizi söylemek için,sarılmak için özel günlere gerek yok..ben her sabah uyandığımda,eşim her sabah uyandığında yeniden doğuyoruz birbirimizle; doğum günüde her gün bize :nazar: ...hediye almıştı almamıştı,bir varmıştı bir yokmuştu gibi şeyler ufak tefarruatlar sadece o günü kurtama çabası...önemli olan saygıyla sevgiyle olan birliktelikler..

Özel diye adlandırılan günlere ben de pek takılmam açıkçası. Eşimle geçen her gün benim için özel zaten. O gün gelecek kutlayacağız diye kendimi kasmam. Eşim kutlardı doğum günümü evlilik yıldönmümüzü falan sonra baktı ki bende bir gelişme yok artık o da bıraktı yine de sözlü olarak kutlar. Arkadaşının eşinin niye aldın niye yaptın diye tepki vermesi yanlış daha güzel bir dille hoşlanmadığını açıklayabilir belki ama huy işte herkesten aynı şeyleri beklememek lazım.

ya arkadaşlar yapmayın ALLAH aşkına. her kadın özel gunlere önem verir. tamam eşiniz unutuyorsa, o gunlere önem vermiyorsa sizde "bende nasıl olsa tınlamıyom" modlarında dolaşmayın lutfen. kusura bakmasın kimse "benim için oyle gunlerin onemi yoktur" diyen kadınlara inanmıyorum. her kadın onem verir kimi ise haddinden fazla onem verir. benim gibi mesela. ha diyeceksiniz ki senin ki çok mu yapıyo. yooo yapmıyo diyemem ama odunda diyemem ortası galiba. ama o yapmıyo diyede" ben uzulmedim zaten benim için onemsizdi bugun "gibi sözlerle kendimi kandıramam. çunku oyle gunlerde daha çok ilgi bekleriz çiçek bekleriz ve ufakta olsa hediye bekleriz . ve hepimiz bekleriz

ya arkadaşlar yapmayın ALLAH aşkına. her kadın özel gunlere önem verir. tamam eşiniz unutuyorsa, o gunlere önem vermiyorsa sizde "bende nasıl olsa tınlamıyom" modlarında dolaşmayın lutfen. kusura bakmasın kimse "benim için oyle gunlerin onemi yoktur" diyen kadınlara inanmıyorum. her kadın onem verir kimi ise haddinden fazla onem verir. benim gibi mesela. ha diyeceksiniz ki senin ki çok mu yapıyo. yooo yapmıyo diyemem ama odunda diyemem ortası galiba. ama o yapmıyo diyede" ben uzulmedim zaten benim için onemsizdi bugun "gibi sözlerle kendimi kandıramam. çunku oyle gunlerde daha çok ilgi bekleriz çiçek bekleriz ve ufakta olsa hediye bekleriz . ve hepimiz bekleriz

nasıl bizim adımıza bu kadar emin konuşabiliyorsunuz peki? nasıl böyle bir genelleme yapabiliyorsunuz? evet sevgililer günü,öğretmenler günü,bilmem ne günü gibi günlere önem vermeyenlerdenim çünkü bu günlerin amacı hatırlanmak falan değil..maddi amaç güden,ekonomiye hizmet eden günlerdir.sizi inandırmak gibi bir lüksüm yok ama ben bu tip günlerin önemine inanmıyorum..doğum günü ya da evlilik yıl dömümü ayrdır,o bize ait olan ÖZEL bir gündür..diğerleri ise herkese ait olan kapitalist sistemin getirilerinden biri olarak gördüğüm GENEL günlerdir.siz önem verebilirsiniz ama önem vermiyorum diyen insanlara da böyle garip cevaplar veremezsiniz.kendi düşüncelerinizi açıklarken başkalarına laf atmadan yazmak çok mu zor Allah Aşkına?

Son düzenleme:
Odun demeyelim de kendi yasantisinda gormemislik yasanmamislik diyelim

cunku bu tur insanlarin gecmisine baktiginizda annesi babasi cevresi ona ozel gunlerin onemini hafizasina yerlestirmemistir
mesela cocukken hic dogum gunu kutlanmamistir gibi
ya da annesinin babasinin evlilik yildonumu kutladigina sahit olmamistir

Back
X