En Sonunda Boşanıyorum

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Öncelikle hepinizin Mevlid Kandili mübarek olsun.
Geçen hafta kızımıda alarak evimi terkettim ve ertesi gün hemen avukata gidip dava açtım.
Bizim evliliğimizi bu noktaya taşıyan çok şey yaşadık bu üç yılda. En son kopma noktasına getiren olay ise eşimin yine sebepsiz yere işinden istifa etmesiydi. Bulunduğumuz şehrin bir ilçesine yine eşimin isteği üzerine geçen yıl taşınmıştık.
Ev kiraları ucuz ve geçim daha kolay diye. Eşim bu ilçeye gelirken ne iş olsa yapacağını söylemişti küçük bir yer olduğu ve eşiminde yaşından ötürü işin kolay bulunmadığı bir yerdi.
Tanıdık ve rica yoluyla bulunan işten bile keyfi olarak ayrılan eşim yine tanıdık ve rica yoluyla kurumsal bir işyerinde çalışmaya başlamıştı.
Fakat ilçenin küçük olması ve her zamanki gibi işinden memnun olmamasından ötürü şehir merkezine geri dönmeyi kafasına koydu.
Biliyorsunuz ki taşınmak hem yorgunluk hem de masraf demek zaten borçla taşınmıştık daha önce tekrar taşınmak bizim için çok zorlayıcı olacaktı.
Eşim firmadan başka mağazaya geçmeyi talep edecekti şehir merkezinde fakat gidip istifa etmiş.
Hazırda iş olmayınca haliyle para gelecek bir yerde yok bu sebepten ötürü bir müddet kendi ailesiyle oturmamızı daha sonra babasının borç para bularak eşimin dediğine göre en geç bir ay içinde ev tutacağımızı söyledi.
Bu arada ailesiyle birlikte otururken 2 yaşındaki kızıma kayınvalide bakacak bizde karı koca iş bulup çalışacaktık.
Ben bunun üzerine ev tutulana kadar kendi annemlerde kalmak istediğimi söyledim eşim razı gelmedi olayı kavgaya kadar götürdü.
Eşim zaten bana ve aileme ağız dolusu hakaret ve küfür eder aynı şeyler çok sık tekrarlanır ve yine aynısı oldu.
Bende artık daha fazla küfür ve hakaret duymak istemediğimden durumu kabullenmiş gözüktüm bir iki gün. Ve eşimin ailesinin yanına gitmeyi planladığı günden bir önceki gün evi terkettim.
Eşim o günden beri barışmak istiyor bense evi tut eşyayı taşı işini bul geleyim bende bu arada kendime iş bakarım dedim. Fakat ne eşim ne de ailesi ben gelmeden ev tutmayı ve eşya taşımayı kabul etmiyorlar.
Yuvanın yıkılması gerçekten kolay değilmiş. Birde küçücük kızım var babasını göremiyor kaç gündür vicdanım hiç rahat değil. Ama mantıklı düşününce bu evlilik daha fazla gitmez diyorum.
Sadece dertleşmek istedim arkadaşlar. Okuyanlardan Allah razı olsun.

Hakkinizda hayırlısı olsun.. Şahsi fikrim keske blöf yapmasaydiniz bitti dediyseniz bitmeli. yani demisiniz ya evi kur is bul geliyim diye. Dediklerinizi yapsa döndünuz diyelim evinize. Surekli yuzunuze vurmaz mi. Ben bekarım uzaktan konusmasi kilay geliyor bize kizinizda varmis en iyisini siz bilirsiniz hakkinizda hayırlısı olsun inşallah mübarek günde

Kocanızdan bi halt olmaz gb görünüyor, rica minnet bulunan işlerden hangi akla hizmet istifa ediyor? Böyle adamlar evini yuvasını borçtan borca sürükler ama asla kendinde hata kusur bulmaz, hep başkaları suçludur. Şartlarınız yerine gelmediği sürece sakın dönmeyin lütfen, el kadar çocukla taşınıp durmak hem de bilinmeze gitmek ne derece mantıklı ya

Kesinlikle iş bulmadan evi taşımadan dönme.
Çok tutarsız biri eşin aile babası gibi davranmıyor kafasına göre iştem çıkmak nedir insan işten çıkmayı düşünürken bile başka iş arar bi ev geçindiriyorum der yani.
Kesinlikle ufacık bir adım bile atma.
Ha ayrıca sana ve ailene hakaret eden kişiyle devam etmen bile inan hata.
1 ay müddet ver (dediklerini yapamayacağı belli zaten) sonra da aç davanı yoksa ömür boyu ya göçebe gibi ya da kv yanında yaşamak zorunda kalırsın.

Yuva kolay yıkılmamalı evet ama tek tarafın çabası ile de nereye kadar?
Bence doğru olanı yapmışsınız.
Evliliğini, eşini, çocuğunu düşünen adam bir güvendiği kaynak olmadan istifa ederken nasıl
cesaret ettiyse kendi başına ev bulup, taşınmaya da cesaret etsin.

Yavaş yavaş kv yanına taşımış eşin evi. Sakın ev tutup eşyaları taşımadan barışmayı düşünme. Evet yuva yıkmak kolay degil. Ama yuvayi ayakta tutmakta kolay degil eşin sorumluluklarını bilmeli. Keyfiyeten hem seni yoruyor hem cocugunuzu hemde cebinizi zarara ugratıyor.

Kv yanına gidersen orada kalırmışsın gibi geliyor bana. Zaten dava acmişsın bırak sorumluluklarinın farkına varsın. Sürünsün biraz.

Eşim 3 yıllık evliliğimizde bir yıl boyunca hiç çalışmadı. Kendi ailesinin verdiği 3 - 5 kuruşla işsizlik maaşıyla geçindik hem de kızımın doğduğu yıl. O kadar zorlandımki.
Kızım 6 aylıktı bana iş bulmuş sen çalış ben çocuğa bakarım demişti bu lafı beynimden çıkmıyor.
Geçen yıl zatürre oldum işten ayrılmıştı yine para yok sigorta yok doktora gidemedim evdeki ilaçlarla atlatmaya çalıştım. En sonunda aileme haber vermek durumunda kaldım geldiler tedavi masraflarını üstlendiler bir iğne 40 lira 14 iğne vuruldum aldığım şurubun hapın haddi hesabı yok bir ay yattım.
Ailem banada kızımada bakıyorlardı eşime iş buldular ama eşim yine çalışmadı ve gidip tanıdık vasıtalarıyla bana ve kendisine yeşil kart çıkarttı.
Ne ben ne ailem eşimede ailesinede bir türlü yaranamadık. Hep kötü olduk. İnanınki hakaret ve küfürden psikolojim bozuldu.
Aman şimdi anneme babama bir laf diyecek diye annemle babamla telefonda konuşurken bile hep tedirgindim kaldıki eşim evdeyken ailemle telefonda görüşmekten bile hep kaçındım.
Yazacak çok şey var aslında. 3 yıllık evliliğimde beni mutlu eden pek az şey oldu.

Canım kusura bakma ama kocanda çalışma g.tü yok, her adamdan olur da çalışmaya gönlü olmayan adamdan bi halt olmaz. Ne kendine ne evladına yazık etme, ailen kızına baksın sen de gir bi işe çalış. Anasının babasının adam edemediği danasını sırtında çekme artık, elle tutulacak bir tarafı yokmuş. Hiç vicdan falan yapma, anasıgil beslesin ömür boyu oğulcuklarını

Sen zaten hiç evlenmemeliydin, eski konularını az çok hatırlıyorum ...

Başlıkta boşanıyorum demişsin ama içerikte o kadar kararlı olmadığın aşikar

Aslında davayı açtım ama inanki 3 gün gözümün yaşı kurumadı bir haftada 4 kilo verdim yemeden içmeden kesildim.
Çok zor geliyor yalan değil ama yapmam gerekenin bu olduğunu biliyorum.
Hem eşim hem ailesi dil döküyorlar beni çocukla vuruyorlar lanet olsun ki vicdan yapıyorum hem de çok.
Ama benim ailemde çevremde arkamda onlar beni avutmasa onlar mantıklarıyla karşımda konuşmasalar belki ertesi gün eşime geri dönebilirdim .
Benim yaptığım en doğrusu boşanmak en mantıklısı bunda hiç şüphem yok

Yeniden nefes al yasadigini hisset ailenin yaninda. Kizin babasiz ama saglikli mutlu bir ortamda sevgiyle buyusun.

Hakkında hayırlısı neyse şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine Rabbim önüne çıkarsın

Muhakkak zor, muhasebe yapmak gerekiyo kalırsam artıları ne olur gidersem artıları ne olur, şimdiye kadar kaldım ne kazandım gidersem en fazla ne kaybederim... doğru kararı verebilmen için dingin bir zihin diliyorum sana

O eşya ailesinin evine gittiyse bir daha çıkmaz. Adam kafasında planı yapmış. Babasının evine yerleşecek, sana iş bulacak, sen çalışacaksın, çocuğa kv bakacak, eş olacak adam! da belki çalışmayacak bile. Çünkü adamın çalışmaya bir işte tutunmaya gönlü yok.
Hakkında hayırlısı olsun.

Reactions: anu
Aslında eşyalarımızı hala kendi evimizde duruyor ev tutulunca sözde eşyalar eve taşınacaktı. Biz oraya kıyafetlerimizle belki iki çantayla gidecektik.
Ama güvenemiyorum o kadar para işsizlikte nasıl toparlanır. Ev kirası emlakçı parası depozito nakliye parası.
Diğer evinde kira borcu var ha deyince olmayacak şeyler bunlar.

Esin gostermelik ev tutup seni cagirsa da 3 ay sonra yine ayrilir, adamda çalışma niyeti yok.
Zaten olsa da esine ve ailesine kufur eden mahlukattan ne adam olur ne koca, odullendirir gibi affedip yanina donme bari, donersen butun hakaretleri kabul etmis olacaksin.

Bence siz ailenizin yanında kalmaya devam edin zaten bi kızınız var yalnız değilsiniz kendi hayatınıza bakın anne kız çünkü hayat onun bünün stresi ile yaşamaya gelmez

Hic evlenmemeli, hic cocuk yapmamaliydin. yaptigin en dogru sey boşanma karari vermek. ama sanki bundan da cayacak gibisin. ne diyeyim umarim vazgecmezsin ve kurtulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…