Canım kusura bakma ama kocanda çalışma g.tü yok, her adamdan olur da çalışmaya gönlü olmayan adamdan bi halt olmaz. Ne kendine ne evladına yazık etme, ailen kızına baksın sen de gir bi işe çalış. Anasının babasının adam edemediği danasını sırtında çekme artık, elle tutulacak bir tarafı yokmuş. Hiç vicdan falan yapma, anasıgil beslesin ömür boyu oğulcuklarınıEşim 3 yıllık evliliğimizde bir yıl boyunca hiç çalışmadı. Kendi ailesinin verdiği 3 - 5 kuruşla işsizlik maaşıyla geçindik hem de kızımın doğduğu yıl. O kadar zorlandımki.
Kızım 6 aylıktı bana iş bulmuş sen çalış ben çocuğa bakarım demişti bu lafı beynimden çıkmıyor.
Geçen yıl zatürre oldum işten ayrılmıştı yine para yok sigorta yok doktora gidemedim evdeki ilaçlarla atlatmaya çalıştım. En sonunda aileme haber vermek durumunda kaldım geldiler tedavi masraflarını üstlendiler bir iğne 40 lira 14 iğne vuruldum aldığım şurubun hapın haddi hesabı yok bir ay yattım.
Ailem banada kızımada bakıyorlardı eşime iş buldular ama eşim yine çalışmadı ve gidip tanıdık vasıtalarıyla bana ve kendisine yeşil kart çıkarttı.
Ne ben ne ailem eşimede ailesinede bir türlü yaranamadık. Hep kötü olduk. İnanınki hakaret ve küfürden psikolojim bozuldu.
Aman şimdi anneme babama bir laf diyecek diye annemle babamla telefonda konuşurken bile hep tedirgindim kaldıki eşim evdeyken ailemle telefonda görüşmekten bile hep kaçındım.
Yazacak çok şey var aslında. 3 yıllık evliliğimde beni mutlu eden pek az şey oldu.
Sen zaten hiç evlenmemeliydin, eski konularını az çok hatırlıyorum ...
Başlıkta boşanıyorum demişsin ama içerikte o kadar kararlı olmadığın aşikar
Aslında davayı açtım ama inanki 3 gün gözümün yaşı kurumadı bir haftada 4 kilo verdim yemeden içmeden kesildim.
Çok zor geliyor yalan değil ama yapmam gerekenin bu olduğunu biliyorum.
Hem eşim hem ailesi dil döküyorlar beni çocukla vuruyorlar lanet olsun ki vicdan yapıyorum hem de çok.
Ama benim ailemde çevremde arkamda onlar beni avutmasa onlar mantıklarıyla karşımda konuşmasalar belki ertesi gün eşime geri dönebilirdim .
Benim yaptığım en doğrusu boşanmak en mantıklısı bunda hiç şüphem yok
Aslında eşyalarımızı hala kendi evimizde duruyor ev tutulunca sözde eşyalar eve taşınacaktı. Biz oraya kıyafetlerimizle belki iki çantayla gidecektik.O eşya ailesinin evine gittiyse bir daha çıkmaz. Adam kafasında planı yapmış. Babasının evine yerleşecek, sana iş bulacak, sen çalışacaksın, çocuğa kv bakacak, eş olacak adam! da belki çalışmayacak bile. Çünkü adamın çalışmaya bir işte tutunmaya gönlü yok.
Hakkında hayırlısı olsun.
Öncelikle hepinizin Mevlid Kandili mübarek olsun.
Geçen hafta kızımıda alarak evimi terkettim ve ertesi gün hemen avukata gidip dava açtım.
Bizim evliliğimizi bu noktaya taşıyan çok şey yaşadık bu üç yılda. En son kopma noktasına getiren olay ise eşimin yine sebepsiz yere işinden istifa etmesiydi. Bulunduğumuz şehrin bir ilçesine yine eşimin isteği üzerine geçen yıl taşınmıştık.
Ev kiraları ucuz ve geçim daha kolay diye. Eşim bu ilçeye gelirken ne iş olsa yapacağını söylemişti küçük bir yer olduğu ve eşiminde yaşından ötürü işin kolay bulunmadığı bir yerdi.
Tanıdık ve rica yoluyla bulunan işten bile keyfi olarak ayrılan eşim yine tanıdık ve rica yoluyla kurumsal bir işyerinde çalışmaya başlamıştı.
Fakat ilçenin küçük olması ve her zamanki gibi işinden memnun olmamasından ötürü şehir merkezine geri dönmeyi kafasına koydu.
Biliyorsunuz ki taşınmak hem yorgunluk hem de masraf demek zaten borçla taşınmıştık daha önce tekrar taşınmak bizim için çok zorlayıcı olacaktı.
Eşim firmadan başka mağazaya geçmeyi talep edecekti şehir merkezinde fakat gidip istifa etmiş.
Hazırda iş olmayınca haliyle para gelecek bir yerde yok bu sebepten ötürü bir müddet kendi ailesiyle oturmamızı daha sonra babasının borç para bularak eşimin dediğine göre en geç bir ay içinde ev tutacağımızı söyledi.
Bu arada ailesiyle birlikte otururken 2 yaşındaki kızıma kayınvalide bakacak bizde karı koca iş bulup çalışacaktık.
Ben bunun üzerine ev tutulana kadar kendi annemlerde kalmak istediğimi söyledim eşim razı gelmedi olayı kavgaya kadar götürdü.
Eşim zaten bana ve aileme ağız dolusu hakaret ve küfür eder aynı şeyler çok sık tekrarlanır ve yine aynısı oldu.
Bende artık daha fazla küfür ve hakaret duymak istemediğimden durumu kabullenmiş gözüktüm bir iki gün. Ve eşimin ailesinin yanına gitmeyi planladığı günden bir önceki gün evi terkettim.
Eşim o günden beri barışmak istiyor bense evi tut eşyayı taşı işini bul geleyim bende bu arada kendime iş bakarım dedim. Fakat ne eşim ne de ailesi ben gelmeden ev tutmayı ve eşya taşımayı kabul etmiyorlar.
Yuvanın yıkılması gerçekten kolay değilmiş. Birde küçücük kızım var babasını göremiyor kaç gündür vicdanım hiç rahat değil. Ama mantıklı düşününce bu evlilik daha fazla gitmez diyorum.
Sadece dertleşmek istedim arkadaşlar. Okuyanlardan Allah razı olsun.[/QUOTdönücekseniz eğer eli ekmek tutsun önce ne öyle ordan oraya birde k.valde derdi mi çekiceksiniz k.valdenizle yaşarsanız ve onların da maaşı varsa eşiniz asla taşınmaz o evde.çok düşünüyorsa size k.valdenize yakın ev tutsun yada siizn annenizin yakında bir yerde çocuğunuza birisinden biri bakar sizin evinizde.bilmiyorum ama eşiniz çalıcak bir tip değil bence ve çok bencil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?