O kadar pişmanım evlendiğime ama oldu artık. Caymak istemiyorum Allah bana akıl fikir versin hakkımda hayırlısı neyse o olsun diye dua ediyorum hep. En doğrusunun boşanmak olduğunu biliyorum bu yola girdim. Allah alnımın akıyla çıkmayı nasip etsin.Hic evlenmemeli, hic cocuk yapmamaliydin. yaptigin en dogru sey boşanma karari vermek. ama sanki bundan da cayacak gibisin. ne diyeyim umarim vazgecmezsin ve kurtulursun.
Teşekkür ederim inşallahhakkında hayırlısı olsun
Kazanacak bir şey yok ya insan yinede düşünmeden edemiyor. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Hakkında hayırlısı neyse şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine Rabbim önüne çıkarsın
Muhakkak zor, muhasebe yapmak gerekiyo kalırsam artıları ne olur gidersem artıları ne olur, şimdiye kadar kaldım ne kazandım gidersem en fazla ne kaybederim... doğru kararı verebilmen için dingin bir zihin diliyorum sana
Asla o küfür ve hakaretleri unutamıyorum. Eşimi bunu yapmaması için defalarca uyarmama rağmen devam etti ve bu hakaretler küfürler evlendikten bir ay kadar sonra başladı annesine söyledim defalarca siz uyarın yaptığı yanlış diye inanki haklısın demelerine rağmen yinede oğullarını korumak adına sinirden söylüyor idare et demenin ötesine hiç geçmedilerIyi de diyelim ki iş sorunu çözüldü adam çalışıyor artık.
Sana ve ailene edilen küfürler ne olacak peki unutabilecek misin ?
Kızımı düşünüp vicdan yapıyorum demişsin de bu adam evladını düşünse böyle mi davranır hepsi seni eve döndürmek için numara yalan dolan.
Kızını ve geleceğini dusunuyorsan boşanmalisin.
Eşim tembel ve tembel olduğunu asla kabul etmiyor hani evet ben tembelim haklısın bundan sonra çabalayacağım falan dese yine tamam belki düzelir diyeceğim ama adam kesinlikle kabul etmiyor anlayamıyorum bir seneyi geçkin evde oturmasına rağmen sanki hiç öyle bir şey olmamış gibi konuşup davranıyorEğer boşanmazsan sana ve çocuğuna eşinin ailesiyle oturup onlar hizmet etmen gerekecek ömür boyu , eşinde sizin sorumluluğunuzu üstlenmeyecek tembelin biri , ama dersen çocuk babasız büyümesin sırf çocuğun için bu evlilik devam edecek bu esnadada belki 2 hatta 3 çocuğuda doğurmuş olacaksın bu tür sağlıksız evlilikler çok
Ben evliliğim süresince hiç çalışmadım eşime asla güvenmedim çünkü çok iyi işlerde çalışırken bile istifa etmenin hayaliyle işe gidip gelen bir insandı eğer ben çalışsaydım bana güvenip çalışmayacağını düşündüm. Belki bu düşüncem yanlıştı bilemiyorum ama bana o güveni veremedi. Her tartışmamızda bana s...r git ekmek parası kazan gel diyen bir eş için çalışmak istemedim.Ben senin ilk konularindan hatirliyorum. zaten olmayacak bir evliligin ustune devam edip durdun. sen minnak bebegini evde kocana birakip ise gidiyordun diye hatirliyorum esin is bulma zahmetine bile girmiyordu. cok gec alinmis bir karar. Kira koselerinde umursamaz olan esinin kendi annesinin yaninda caliskan bir insana donecegini dusunmuyorsun herhalde.
Herkes senin dediğini söylüyor vicdan yapmama gerek yok diyorlar kızını seven adam çalışırdı çabalardı elbette seviyordur ama sorumsuzluğunun önüne geçecek kadar değil demekki. En son tartışmalarımızdan birinde bana dişi köpeklerde doğuruyor gidip ekmek buluyorlar yavrularına sende git çalış ne biçim annesin demişti. İnsan hiçmi kendini görmez.http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kizima-iyi-bir-anne-olamadim.973635/
Bu konuyu oku bence çok ibret verici
Ayrıca 6 aylık anneyken sana iş bulup çocuğa ben bakarım demesi bi erkeğin erkek görünümlünün!.. bu adamın düzeleceği yok bi arkadaşın dediği gibi adamın gö.ü yemiyo çalışmayı,kızınla aynı evde olsa nolacak Allah aşkına anlattıklarına göre aldığın karardan pişmanlık duymanı gerektirecek vicdan
yapacak bi durum İnan yok
Çok söyledim bak ailemi karıştırma diye ama dinletemedim tek savunması ben sana kötü bir şey demiyorum annene söylüyorum oldu kanıma dokunacağını nasıl akıl edemez anlamıyorum. Teşekkür ederim iyi dileklerin için.Hakaret küfür çok kotu bişey heleki aileye karsi olani tahammül edilemez.
Düşüncesizce işten çıkmalar sorumluluk sahibi olmadığını gösteriyor hakkında hayırlısı canım
Bende öyle düşünüyorum hep ailesine güvendi zaten ailesine eşime para göndermemelerini söylememe rağmen dinlemediler benieşin tembelmış geçimini ailesine yükleyecekti boşanman çok normal
annene e babana hiç saygısı yok,zaten sana hiç saygısı ve sevgisi yok..o küfür ettiği insanların büyüttüğü kızı ona kadınlık ,çocuğuna analık,evine hanımlık yapıyor..sen çalış demek ne demek,kendine güvenmiyorsa evlenip seninde başını yakmasaydı..onun ev erkeği olacak bir tarafı yok,boşuna kendini yıpratma canım..aileni de üzmesine izin verme ,zira koca dediğin ne ki ? .o zaten postu babasının evine bi serse daha ayrılmaz ordan,çünkü rahat edecek,çalışmayacak sizin sorumluluğunuzu da ailesinin üstüne atıp yan gelip yatacak,ne güzel köle olacaksın sende.bu kadar fedakarlık yapılacak bir erkekmi,,erkeğin köküne kıran mı girdi sen karar ver..nasıl olur da benim anama babama küfür eder ya,,tırnağıma kurban ederim onu..böyle sorumsuz ,saygısız insanlar bırak kadınlığımızı,önüne koyduğumuz bir tas çorbayı bile haketmiyor.Eşim 3 yıllık evliliğimizde bir yıl boyunca hiç çalışmadı. Kendi ailesinin verdiği 3 - 5 kuruşla işsizlik maaşıyla geçindik hem de kızımın doğduğu yıl. O kadar zorlandımki.
Kızım 6 aylıktı bana iş bulmuş sen çalış ben çocuğa bakarım demişti bu lafı beynimden çıkmıyor.
Geçen yıl zatürre oldum işten ayrılmıştı yine para yok sigorta yok doktora gidemedim evdeki ilaçlarla atlatmaya çalıştım. En sonunda aileme haber vermek durumunda kaldım geldiler tedavi masraflarını üstlendiler bir iğne 40 lira 14 iğne vuruldum aldığım şurubun hapın haddi hesabı yok bir ay yattım.
Ailem banada kızımada bakıyorlardı eşime iş buldular ama eşim yine çalışmadı ve gidip tanıdık vasıtalarıyla bana ve kendisine yeşil kart çıkarttı.
Ne ben ne ailem eşimede ailesinede bir türlü yaranamadık. Hep kötü olduk. İnanınki hakaret ve küfürden psikolojim bozuldu.
Aman şimdi anneme babama bir laf diyecek diye annemle babamla telefonda konuşurken bile hep tedirgindim kaldıki eşim evdeyken ailemle telefonda görüşmekten bile hep kaçındım.
Yazacak çok şey var aslında. 3 yıllık evliliğimde beni mutlu eden pek az şey oldu.
Ne hakkı var.. Öncelikle benim ilk sorunum aileme gösterdiği muamele olurdu sanırım. Benim aileme laf söylemesine hele de küfür ve hakaret içerikli şeyler söylemesine asla tahamül edemezdim ben. Onun bana kuramadığı bu düzensizliğin içinde perişan yaşamayı göze alıyosam adamın hafifletici sebepleri olmalı değil mi? Ama yok. Olmadığı gibi senin ailene de böyle laf söylemesi benim bile zoruma gitti. Sen neden buna izin veriyorsun? Hem de hiç haketmedikleri halde.. Hem maddi manevi destek olsunlar, hem evlatlarının nasıl da kötü bi hayat sürdügüne şahit olsunlar bi de üstüne gördükleri muamele... Kusura bakma kocan çok hadsiz her şeyden önce.
Çocuğun var. Yazık.. Kocan son derece sorumsuz, yalancı ve egoist. Okurken bile sinirlerim bozuldu. Sen bu adama hayatını, çocugunu nasıl emanet etmeyi düşünüyosun. Kafasına göre, sanki tek başına yaşıyomuş gibi hareket edip seni de çocuğunla bi oraya bi buraya sürükleyip duruyo. Bi düzen kuramıyo, bi istikrar gösteremiyo. Ondan ne köy olur ne kasaba. Ben sana olacağını da söyleyim en sonunda da annemlerle yaşayalım diyecek bundan kurtuluşun yok. Çünkü hazırcılığı da baya seviyo.
Bence hiiiççç dönme annenin evinden. Ev tutsa, iş bulsa ne olacak. Yine sıkılacak, daralacak , bin tane bahane üretecek.Bu modelleri o kadar iyi biliyorum ki çünkü. Bi tane de bizde var. Kuzenimin eşi. 4 kere ev tutup eşya aldı. 4 ünde de 1 yıl sonra hep eşyayı sattı. Çünkü hiç bir işte tutunmayı beceremiyo. Zavallı kuzenim kızıyla bi annesinin evi, bi arkadaşının evi.. göçebe gibi yaşıyo.
Kusura bakma lütfen biraz acımasız yaklaşmış olabilirim. Ama erkek dediğin eşine evladına bu kadar mağduriyet yaşatmaz canım. Sorumsuzluk diz boyu, ailene laf ettiği için terbiyesizlik zaten boyu aşmış. Boşveeerrr boşan gitsin. Kurtulursunuz en azından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?