En yakın arkadaş.

Herkes yapı gereği aynı tepkiyi veremeyebilir. Bunca senedir çok yakın arkadaşsanız tek sizin çabanızla yürümemiştir bu arkadaşlık. O da sürdürmeye değer bir insanmış demek ki.

En yakınım olduğu için sadece biraz daha ilgili olmasını bekledim sadece

Her insanın huyu karakteri başkadır. Kadının kötü bir niyeti yok. En yakın arkadaşım yakın zamanda evlilik teklifi aldı, bu süreçte çokta onu özellikle darlamıyorum, çünkü düğün söz nişan gibi süreçler ailelerin daha çok dahil olduğu bir süreçtir, arkadaşlarla muhattap olunan bir süreç değildir.

Sizin beklediğiniz şekilde davranmadı diye bu onu kötü biri yapmaz. Böyle bir durumdan rahatsızsanız araya mesafe koyun. Beklentiniz garip bence.

Direk hasetlik bence. Dostluk zor zamanda yanında olmam değil en mutlu zamanlarını heyecanlarını da paylaşmaktır. Onun için evlilik ve bebek konuları önemsiz olabilir ama sizin için önemliyse sevincinizi paylaşmalıdır.

Dosdoğru dümdüz hasetlik kıskanclık - açık iletişim ile bir söyleyin bence.

Katılıyorum. Bu iki ihtimal harici bir şey zor görünüyor umarım ilk ihtimaldir.

İlk anda konuşulsa bende arkasını aramam ki zaten ciddi mi deyip ortadan kaybolmak nedir yani
Ben hak verdim valla sana.hamile kalmak dünyadaki şaşırtıcı ve büyük olaylardan değil ama kişi bazında düşünüldüğünde gayet de büyük olaylar.ona bakarsanız kimse kimseyle arkadaşlık edemez ki.herkesin yaşadığı şeyler sıradan.ama bize göre önemli işte.hamile kaldığımı öğrensem gayet de farklı bir olay gibi helir bana.keza yakınlardan gelse de.zaten kendimizi önemli bulmak için arkadaş oluyoruz birileriyle.bence kıskançlık var.illa çok büyük birileriyle evlenmeye de gerek yok.bu devirde kolay değil ciddi, düzenli bir ilişki bulmak.gayet de kıskanılabilecek şeyler.kızlar sanki bilmiyorsunuz burada açılan sevgili bulamıyorum, ilişki yapamıyorum, saçma sapan tiplerden öteye gidemiyorum konularını.haa bir de çocuk sevdalılarını.

Ben kıskançlık derdim. İnsan sevdiğini merak eder. Merak yoksa o kadar da değer vermiyordur ve bu ilişkilerde böyledir. Ben mesafemi koyardım çünkü empati yaptığımda ben böyle meraksız kalmazdım yakın arkadaşıma karşı.

Açıkça en yakın arkadaşım ise ben de alınırdım. En yakın arkadaş kardeş gibidir bence. Sebebi ne bilemiyorum. Ama ben olsam aynen karşılık veririm. Onun mutluluğunu benimkini paylaştığı kadar paylaşırım

En yakın arkadaşmış.senin dediğin normal arkadaş.

Gerçekten büyük sıkıntıları vardır.

En yakın arkadaş tebrik eder.

Bu sıralar forumdakilerin kafası biraz bozuk sanırım.genelde benim öyle olurdu da onlar bana tepki gösterirdi ama bu sefer de tam tersi oldu . Kardeşim gerçekten çok haklısın.çevremizde 3,5 tane insan var zaten onlarla da ilgilenmeyeceksek başka neyle ilgileneceğiz.insan iş arkadaşından bile böyle bir haber alsa daha ilgili davranıyor, şaşırıyor.öyle bir yazıyorlar ki sanırsın herkes başbakan.3,5 kişilik sıradan hayatlarımız var alt tarafı.yok koşuşturmaymiş, yok kafa karışıklığıymış geçin bunları ya.bence kıskanıyor ve farkettirmemeye çalışıyor.ya da size sandığınız kadar değer vermiyor.siz onu gözünızde büyüttünüz ki bence ikincisi daha çok oluyor.

Arkadaşınızın böyle konulara ilgisi yoktur bana gayet normal geldi. Evlilik bebek gibi konular herkesi mutlu etmezki kırmamak için tepki vermiş geçmiş her dk soracak değil. Ben bebekleri çok severim arkadaşlarıma her dakika sorarım öyle bir haberde ama biri yüzük atsa evleniyorum dese sevindim der geçerim umrumda olmaz

Çok şükür beni anlayan biri çıktı Allah razı olsun gerçekten öyle yorumlar geldi ki ben artık kendimden şüphe etmeye başladım ben mi yanlış düşünüyorum normali bu mu bunun diye ben kimseden havai fişekler beklemedim zaten ama o benim en yakınım normal birinin yaptığını bile yapmayacaksa nerde kaldı bana verdiği değer nerde kaldı aramızdaki bağ

Yani yorumlara şaşırdım tanımadan nasıl kendini dünyanın merkezi sanıyorsun diyebiliyorsunuz?

Çocukları hiç sevmem - kendi yeğenim hariç- ama çok yakın bir arkadaşım hamile olsa sevinirim ben de bebekle ilgili haberlere heyecanlanırım. Dünyanın merkezi olduğu için değil o heyecanlandığı için ben de heyecanlanırım. Ama gerçekten yakınsa konu sahibinin anlattığı gibi, yoksa tebrik eder geçerim ben de.

İlk defa mı kıskanan bir insan duyuyorsunuz neden kıskanmasın, kendi istediği şeyleri başkaları gerçekleştirince kıskanan çok insan var. Bana göre de evlilik önemsiz ama o insanın neyi hırs yaptığını bilemezsiniz.

Aynen öyle totalde üç beş kişi zaten etrafımda güveneceğim dost diyeceğim kişi sayısı ben bu insanlar bana geldiğinde zaman ayırıyorum dinliyorum yardımcı olmaya çalışıyorum çünkü değer veriyorum çünkü dost olarak görüyorum dostluk dediğimiz şeyde tam olarak böyle bir şey değil mi zaten

en yakın dostumuzdan bir tebrik bekledik bir hayrlı olsun duymak istedik buna incindik diye dünya bizim etrafımızda dönüyor oldu bencil olduk ah ahir zaman ne zorsun
Ben size katılıyorum. En yakın arkadaşım dediğim kişinin benim için dönüm noktası olan olaylarda manevi olarak daha fazla yanımda olmasını, benimle sevincimi paylaşmasını isterdim. Ben de evlenince bazı yakın arkadaşlarımın hiç umursamadığını gördüm, kıskançlıktan değildir belki ama onlar evlense ben o gün güzel geçsin onlar için diye her şeyi yapardım ya da tüm sevincini paylaşırdım mesela.

Ben sizi anlıyorum. Bazı arkadaşlıklar sadece kötü günde sağlam duruyor, iyi gün dostunolabilmek de önemli

Çok doğru önemli olan iyi gün dostu olabilmekmiş bize çok yanlış öğretmişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…