En yakın arkadaş.

en yakın dostumuzdan bir tebrik bekledik bir hayrlı olsun duymak istedik buna incindik diye dünya bizim etrafımızda dönüyor oldu bencil olduk ah ahir zaman ne zorsun
Öyle değil ama şunu kabul edelim

Bekar arkadaşı olan yeni evli hanımlar bak ben evlendim heheheh bak bak nasıl evlendim bak hamile de kaldım ehehheh yapıyor.
Hepsi değil hepimiz değil ama yapanları gördü bu gözler

Acaba böyle yapmış olabilir misin yapmadıysan sıkıntı yok

En yakın arkadaşsa cidden ayıp etmiş. Yabancıyı bile tebrik ediyoruz. Benzer şeyleri kendi arkadaş grubumla, kuzenimle yaşadım. Kıskançlık değil de şöyle düşündüklerini farkettim." O artık evli, çocuklu, eskisi gibi olmaz. Beni anlamaz kendi hayatına döner. Ben sevmem darlanırım bu konularla." Halbuki kaç yaşına kadar bekar insan evlilikle başka birine dönüşmez. Ya da eskisi gibi sürekli görüşülmese de arkadaşını unutmuş olmaz.

Evliyken ve evlilik düşünüyorsa kıskanmıştir çünkü herkes kafayı yedi artık.onun var bnm yok vs hersey kıskanıliyor helede kendini yetiştirmiş belli bir kalitede insan degilse

Belki çok saçma ama bende en yakın arkadaşım.evlendiginde artık eskisi kadar konusmucaz görüşemicez diye darlanmştm.hamile kaldığında da bir yanım çok sevinse de diğer yanım bir tuhaf olmuştu kıskançlık değil ama farklı birşey ya

Kesinlikle.
Cocuk doguranin cocugu. Kim senin sevincini paylaşabilir ki annenden kocandan başka.
Evlilik teklifi de aynı şekilde.
Benim icin,benim gözümde bir arkadaşımın evlenmesi,boşanması, doğurması, hatta evlilik dışı hamile kalması, atanması, yurtdışina taşınması,bir aile üyesini kaybetmesi, hatta hapse girmesi..hepsi hayatın doğal akışında yaşanabilir şeyler. Şu süreçlerin hepsine yakın arkadaşlarımda tanık oldum, hiçbirine öyle wooaaww/vah vah tepkileri vermedim. İnsanız yani,bunların hepsi başa gelebilir. Arkadaşım ne zaman destek istese beni arayabilir,gelip bende de kalabilir.Yardım istese muhtemelen yaparım. (Mesela haksız yere tutuklanan tanıdığım haber gondermis,evine cilingirle girdim,kedisini aldım ,yakın akrabası benden teslim alana kadar besledim. Zaten ilk celsede çıktı. Sonrasında da ay nasıl oldu, vah nasıl oldu falan hiç demedim. Anlatmak istedigi kadarını anlattı,oldu bitti) Öneri istese iki cümle kurarım. Ama yani geçer gider. Büyük tepkiler verip pespese aramam. Herkesin sevinci de acısı da kendine.
Evlilik teklifine ne diyecekti yani kız? Benim öz ablam,ayni odada yaşadığım, ikiz gibi büyüdüğüm kardeşim evlenme teklifi aldı, ona bile zıplayıp sarilmadim:) bana ne yani. Allah mesut etsin. Bebek haberinde de aynı şekilde. Yeğenime bayılırım, bence o da beni çok sever. İyi bir teyze olmaya gayret ediyorum. Ama sonuçta benim çocuğum değil. Hamilelik zamanı tebrik ettim,geçti gitti. Hiç aramadım 'bebek nasıl' falan diye. Arasıra gördükçe bebek giysisi aldım sadece.
Bu arada hiç soğuk biri degilimdir, sevgi dolu ilgili biriyimdir. Ama yani bana ne niye aşırı tepki vereyim insanların hayatina.
Eğer çevremden biri bunu kıskançlık olarak yorumluyorsa onun hatalı bakişi olur kesinlikle

Net kıskanmış. Klasik olay işte dostunun acısına herkes üzülür, mesele dostun sevinciyle hasetlenmeden sevinebilmek.

Tamam havalara uçmayabilir yapısı öyledir, insan olarak kendi haline içlenmiştir vs. ama en azından bir hayırlı olsun, tebrikler denmez mi yahu?

Aksini söyleyenler ya muhalefet edem, cool'culuk oynayam derdinde ya da dün doğmuş sanırım, o derece bihaber insan ilişkilerinden. Yol yordam, asgari nezakete bile uymuyor bu durum kaldı en yakın arkadaşlık.

En yakın arkadaşım evlilik ve ilk bebeğinin zamanlarında benim için de telaşlı ve zor zamanlardı. İlgilenemedim. Sonradan baktığımda gönül kırgınlığıma sebep olduğumu da farkettim ama ikimizin de hayatındaki güzelliklerle zorluklar aynı sürece denk gelmedi. Olur bazen birbirimize cümlelerle destek olamasak bile aklımızda oluruz birbirimizin.

Bazı insanlar dünya benim etrafımda dönüyor sanıyor. Konu sahibi genelinde söylemiyorum aslında. Çünkü yakın arkadaşım dediği kişi tebrik bile etmemiş.

Ama herkesin kendi hayatı var 7/24 senin hayatınla ilgilenmez ki. Bekarsin diye hayatsızsın sanıyorlar
Hayırlısı olsun Yengenc'ciğim.

Yok valla benim başıma gelen iyi bir şeye üzülenin bende başına iyi bir şey gelsin istemem o kadar da dost değilim

Konu sahibi de değildir belki bilemiyorum
Aynen dediğiniz gibi gerçek dostluk sizin dediğiniz gibi olur o da zor bulunur

Ben bekarken arkadaşlarımın hamilelik haberlerinde falan gözlerim dolardı , duygu dolu olurdum. Onunla geçirdiğimiz bekar ve heyecanlı neşeli günlerden sonra onlardan hamilelik haberi almak beni hem mutlu eder hem de çok duygulandırırdı. Kocaman olduk yaa nasıl bu zamanlar geldi diye. Yüzük haberini umursamaması neyse de hamilelik haberini yok saymak normal değil bence. Herkes aynı şekilde davranmaz ama en yakın arkadaş da hamilelik haberini sıradan bir haber gibi karşılamaz ya. Herkesin günlük hayatı , koşturmaları var da bu haberin de bir haber değeri var yani.

Bekar birine çocuk haberi cidden hiç bir şey ifade etmiyor ya. Bizim bir arkadaş 24-25 yaşında evlendi pek ilgilenmedik. İlgimizi cidden çekmedi. Gittik tabii ama yani öyle oo voo olmadık. Sonra 26-27 gibi doğurdu. Haberi verdiğinde sadece cinsiyet sordum ha iyiymiş fln dedik. Ama öyle çok ilgimizi çekmedi. Farklı ilgilerimiz vardı. Hayatın farklı dönemindeydik. Şimdi bizim de çocuklarımız olunca tekrar sık görüşmeye başladık. Bir taraf çocuksuzken çocukluyla görüşmek cidden keyif vermiyor ondan bebek haberi de çok bir şey ifade etmiyor.
Şimdi hayatın başka aşamalarındasınız ama zamanla düzelir.

en yakın dostumuzdan bir tebrik bekledik bir hayrlı olsun duymak istedik buna incindik diye dünya bizim etrafımızda dönüyor oldu bencil olduk ah ahir zaman ne zorsun
tabiki tebrik etmeli her iki durum da da
valla iyimser olmayacağım kıskanç işte

sorsamız ya bigün sen iki olayda da neden böyle yaptın.. hani görgüdür söylenir? ne soğuksun sende kızzz gibi şaka yollu

Sizi kıskanıyor ama sebebi konusunda sadece siz emin olabilirsiniz. Mesela Sizden hoşlandığı için, kendisi özel hayatında mutsuz olduğu için, sizi paylaşmak istemediği için... Sebepler çoğaltılabilir..

7 yıl olmuştur aynı anda evlilik yoluna girdiğimiz bir kankam vardı benim evlilik olmadı onun oldu yüzüğünü filan atıyordu oda bana yaşadıklarımı bildiği halde sonra engelledim heryerden düğününe gitmedim ama aynı işyerinde çalışıyoruz farklı şehirlerde aylarca aradı mail attı vs. en son açtım telefonunu meğer hamileymiş karnını göstermek için arıyormuş beni fellik fellik yine de hayırlı olsun dedim doğum yapınca ziyaretine gittim yüreğim buruk olsa da yanında oldum şuan o arkadaşım eşinden boşandı ben evliyim bu dünya da kimsenin ahı yerde kalmıyor bunu biliyorum sadece bu konuda olay kıskançlık değil arkadaşlık bağlarının sağlamlığı zaten hayatımızın bu tarz dönemlerinde tanıyoruz dostumuzu düşmanımızı

Çok yakın dostlarımın hamileliklerine şahit oldum ama bu benim dikkatimi çekecek bir olay değil, öyle mi hayırlı olsun bu kadar yani. Benim görüşüme göre bu tebriklik, kutlamalık bir durum değil. Evlilik tekliflerini, bu konudaki kız arkadaş kritiklerini de hep sıkıcı bulmuşumdur, en yakın arkadaşım evlenmedi henüz ama ben evlenmeye karar verdiğimde amaannn sıktı mı şimdi demişti gülmüştük epey :)))

Belki de en yakın arkadaşınız dediğiniz kişinin en yakın arkadaşı değilsinizdir. Ben gözümün önüne getirecek birini bulamadım düşünürken çünkü hiçbir zaman en yakın arkadaşım diye bir kişi olmadı. Herkes arkadaşım ama hamilelik haberini paylaşacağım kişi ile, acımı paylaşacağım kişi değişebilir. Her konunun arkadaşı farklı olabilir. Kimi arkadaşınla alemlere akar, tatile gidersin, kimiyle alışverişte eğlenirsin, kimiyle başka şekilde. Herkesle hep bir mesafem oldu ve hiçkimseye hiçbir zaman her şeyimi anlatmadım, anlatmam.
Kimsenin de her şeyini bilmek istemem. Sıkıcı olur yahu öyle hayat hem.
Ama hamileyseniz ben sizin adınıza sevindim.

Bu evlilik, çocuk haberlerinin bekarlar dünyasında pek karşılığı yok. Çocuğu olan bir arkadaşınız olsa anlardım.
Diğer postlara yazdığınız cevaplardan siz de biraz pofpoflanmayi fazla seviyorsunuz gibi. Neyse sağlıkla kucağınıza alırsınız insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…