- 23 Ağustos 2020
- 4.490
- 8.435
- 108
- 34
- Konu Sahibi dytsyenhanm
-
Öyle değil ama şunu kabul edelimen yakın dostumuzdan bir tebrik bekledik bir hayrlı olsun duymak istedik buna incindik diye dünya bizim etrafımızda dönüyor oldu bencil olduk ah ahir zaman ne zorsun
En yakın arkadaşsa cidden ayıp etmiş. Yabancıyı bile tebrik ediyoruz. Benzer şeyleri kendi arkadaş grubumla, kuzenimle yaşadım. Kıskançlık değil de şöyle düşündüklerini farkettim." O artık evli, çocuklu, eskisi gibi olmaz. Beni anlamaz kendi hayatına döner. Ben sevmem darlanırım bu konularla." Halbuki kaç yaşına kadar bekar insan evlilikle başka birine dönüşmez. Ya da eskisi gibi sürekli görüşülmese de arkadaşını unutmuş olmaz.Hanımlar en yakın arkadaşınızı gözünüzün önüne getirin empati yapabilmeniz açısından söylüyorum:) hayatımda ki her detayı , hayatında ki her detayı bildiğim , en ufak sıkıntısında abartısız iki saat telefon görüşmesi yaptığım insandan bahsediyorum. En yakın arkadaşınıza hamile olduğunuzu söyleseniz ve tepkisi gerçekten mi tadında saçma sapan bir şey olsa bir tebrik bile etmese ve olayın üstünden iki gün geçmesine rağmen ölü taklidi yapıp hiç bir şekilde arayıp sormasa tepkiniz ne olurdu? dipnot geçmek istiyorum aynı şeyi evlilik teklifi yüzüğünü atttığımda da yaptı ciddi mi dedi ve ortadan kayboldu , daha sonra bu teklif hakkında ne en ufak detay sordu ne de tebrik etti hiç bir şey olmamış gibi devam etti .
Hanımlar en yakın arkadaşınızı gözünüzün önüne getirin empati yapabilmeniz açısından söylüyorum:) hayatımda ki her detayı , hayatında ki her detayı bildiğim , en ufak sıkıntısında abartısız iki saat telefon görüşmesi yaptığım insandan bahsediyorum. En yakın arkadaşınıza hamile olduğunuzu söyleseniz ve tepkisi gerçekten mi tadında saçma sapan bir şey olsa bir tebrik bile etmese ve olayın üstünden iki gün geçmesine rağmen ölü taklidi yapıp hiç bir şekilde arayıp sormasa tepkiniz ne olurdu? dipnot geçmek istiyorum aynı şeyi evlilik teklifi yüzüğünü atttığımda da yaptı ciddi mi dedi ve ortadan kayboldu , daha sonra bu teklif hakkında ne en ufak detay sordu ne de tebrik etti hiç bir şey olmamış gibi devam etti Beni çok kıskanıyor diye düşünürum. ona bukadar güvenmemem sır vermemem gerektiğini anlamış olurum
Evliyken ve evlilik düşünüyorsa kıskanmıştir çünkü herkes kafayı yedi artık.onun var bnm yok vs hersey kıskanıliyor helede kendini yetiştirmiş belli bir kalitede insan degilseHanımlar en yakın arkadaşınızı gözünüzün önüne getirin empati yapabilmeniz açısından söylüyorum:) hayatımda ki her detayı , hayatında ki her detayı bildiğim , en ufak sıkıntısında abartısız iki saat telefon görüşmesi yaptığım insandan bahsediyorum. En yakın arkadaşınıza hamile olduğunuzu söyleseniz ve tepkisi gerçekten mi tadında saçma sapan bir şey olsa bir tebrik bile etmese ve olayın üstünden iki gün geçmesine rağmen ölü taklidi yapıp hiç bir şekilde arayıp sormasa tepkiniz ne olurdu? dipnot geçmek istiyorum aynı şeyi evlilik teklifi yüzüğünü atttığımda da yaptı ciddi mi dedi ve ortadan kayboldu , daha sonra bu teklif hakkında ne en ufak detay sordu ne de tebrik etti hiç bir şey olmamış gibi devam etti .
Belki çok saçma ama bende en yakın arkadaşım.evlendiginde artık eskisi kadar konusmucaz görüşemicez diye darlanmştm.hamile kaldığında da bir yanım çok sevinse de diğer yanım bir tuhaf olmuştu kıskançlık değil ama farklı birşey yaHanımlar en yakın arkadaşınızı gözünüzün önüne getirin empati yapabilmeniz açısından söylüyorum:) hayatımda ki her detayı , hayatında ki her detayı bildiğim , en ufak sıkıntısında abartısız iki saat telefon görüşmesi yaptığım insandan bahsediyorum. En yakın arkadaşınıza hamile olduğunuzu söyleseniz ve tepkisi gerçekten mi tadında saçma sapan bir şey olsa bir tebrik bile etmese ve olayın üstünden iki gün geçmesine rağmen ölü taklidi yapıp hiç bir şekilde arayıp sormasa tepkiniz ne olurdu? dipnot geçmek istiyorum aynı şeyi evlilik teklifi yüzüğünü atttığımda da yaptı ciddi mi dedi ve ortadan kayboldu , daha sonra bu teklif hakkında ne en ufak detay sordu ne de tebrik etti hiç bir şey olmamış gibi devam etti .
Kesinlikle.Ben anormal bir şey görmedim. Sizin hayatınızdaki gelişmelere aşırı tepki vermesini beklemeniz garibime gitti. Evlenen arkadaşlarıma hayırlı olsun der geçerim hamilelere gözünüz aydın der geçerim. Başka ne yapılır ki? Abartıyorsunuz.
Bazı insanlar dünya benim etrafımda dönüyor sanıyor. Konu sahibi genelinde söylemiyorum aslında. Çünkü yakın arkadaşım dediği kişi tebrik bile etmemiş.Kesinlikle.
Cocuk doguranin cocugu. Kim senin sevincini paylaşabilir ki annenden kocandan başka.
Evlilik teklifi de aynı şekilde.
Benim icin,benim gözümde bir arkadaşımın evlenmesi,boşanması, doğurması, hatta evlilik dışı hamile kalması, atanması, yurtdışina taşınması,bir aile üyesini kaybetmesi, hatta hapse girmesi..hepsi hayatın doğal akışında yaşanabilir şeyler. Şu süreçlerin hepsine yakın arkadaşlarımda tanık oldum, hiçbirine öyle wooaaww/vah vah tepkileri vermedim. İnsanız yani,bunların hepsi başa gelebilir. Arkadaşım ne zaman destek istese beni arayabilir,gelip bende de kalabilir.Yardım istese muhtemelen yaparım. (Mesela haksız yere tutuklanan tanıdığım haber gondermis,evine cilingirle girdim,kedisini aldım ,yakın akrabası benden teslim alana kadar besledim. Zaten ilk celsede çıktı. Sonrasında da ay nasıl oldu, vah nasıl oldu falan hiç demedim. Anlatmak istedigi kadarını anlattı,oldu bitti) Öneri istese iki cümle kurarım. Ama yani geçer gider. Büyük tepkiler verip pespese aramam. Herkesin sevinci de acısı da kendine.
Evlilik teklifine ne diyecekti yani kız? Benim öz ablam,ayni odada yaşadığım, ikiz gibi büyüdüğüm kardeşim evlenme teklifi aldı, ona bile zıplayıp sarilmadim:) bana ne yani. Allah mesut etsin. Bebek haberinde de aynı şekilde. Yeğenime bayılırım, bence o da beni çok sever. İyi bir teyze olmaya gayret ediyorum. Ama sonuçta benim çocuğum değil. Hamilelik zamanı tebrik ettim,geçti gitti. Hiç aramadım 'bebek nasıl' falan diye. Arasıra gördükçe bebek giysisi aldım sadece.
Bu arada hiç soğuk biri degilimdir, sevgi dolu ilgili biriyimdir. Ama yani bana neniye aşırı tepki vereyim insanların hayatina.
Eğer çevremden biri bunu kıskançlık olarak yorumluyorsa onun hatalı bakişi olur kesinlikle
Yok valla benim başıma gelen iyi bir şeye üzülenin bende başına iyi bir şey gelsin istemem o kadar da dost değilimPeki insan neden böyle Bi konu açar? Evet tabi ki kıskanmış olabilir ama bunu burda konu açıp onaylatma ihtiyacı neden? Farkındaysanız konu açıp arkadaşım böyle yaptı sizce ne yapayım arkadaşlığımı mı kessem diye Bi soru yok ortada. Konunun açılış amacı belli AA seni kıskanmış vay fesat diyelim diye. Bu hangi gerçek dostluğa sığıyor peki. Gerçek dost içinden şunu söyler özenmiş olabilir, eğer istiyorsa Allah ona da nasip etsin bitti. Gidip birileriyle dedikodusunu yapıp millete taşlatmaz.
tabiki tebrik etmeli her iki durum da daen yakın dostumuzdan bir tebrik bekledik bir hayrlı olsun duymak istedik buna incindik diye dünya bizim etrafımızda dönüyor oldu bencil olduk ah ahir zaman ne zorsun
Sizi kıskanıyor ama sebebi konusunda sadece siz emin olabilirsiniz. Mesela Sizden hoşlandığı için, kendisi özel hayatında mutsuz olduğu için, sizi paylaşmak istemediği için... Sebepler çoğaltılabilir..Hanımlar en yakın arkadaşınızı gözünüzün önüne getirin empati yapabilmeniz açısından söylüyorum:) hayatımda ki her detayı , hayatında ki her detayı bildiğim , en ufak sıkıntısında abartısız iki saat telefon görüşmesi yaptığım insandan bahsediyorum. En yakın arkadaşınıza hamile olduğunuzu söyleseniz ve tepkisi gerçekten mi tadında saçma sapan bir şey olsa bir tebrik bile etmese ve olayın üstünden iki gün geçmesine rağmen ölü taklidi yapıp hiç bir şekilde arayıp sormasa tepkiniz ne olurdu? dipnot geçmek istiyorum aynı şeyi evlilik teklifi yüzüğünü atttığımda da yaptı ciddi mi dedi ve ortadan kayboldu , daha sonra bu teklif hakkında ne en ufak detay sordu ne de tebrik etti hiç bir şey olmamış gibi devam etti .
Hanımlar en yakın arkadaşınızı gözünüzün önüne getirin empati yapabilmeniz açısından söylüyorum:) hayatımda ki her detayı , hayatında ki her detayı bildiğim , en ufak sıkıntısında abartısız iki saat telefon görüşmesi yaptığım insandan bahsediyorum. En yakın arkadaşınıza hamile olduğunuzu söyleseniz ve tepkisi gerçekten mi tadında saçma sapan bir şey olsa bir tebrik bile etmese ve olayın üstünden iki gün geçmesine rağmen ölü taklidi yapıp hiç bir şekilde arayıp sormasa tepkiniz ne olurdu? dipnot geçmek istiyorum aynı şeyi evlilik teklifi yüzüğünü atttığımda da yaptı ciddi mi dedi ve ortadan kayboldu , daha sonra bu teklif hakkında ne en ufak detay sordu ne de tebrik etti hiç bir şey olmamış gibi devam etti .
Katılıyorum. Bence de konu sahibi için o kişi en yakın arkadaşı ancak karşı taraf öyle düşünmüyor.En yakın arkadaş değilmişsiniz. Sadece kendi ile alakalı durumlarda sizi yanında istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?