En yakın arkadasim-di

Herkese merhaba,

Aylardır üzüldüğün ve aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum.
Benim 7-8 yıldır eski işyerinden tanısip samimi oldugumuz sonrasında kopmadigimiz bir arkadaşım vardı kendim dost gibi hissettiğim. Sonrasında farklı işyerlerine geçtik.
Fikirlerimiz uyusur, gözlerimizden anlarız ne demek istediğimizi. Hatta hiç bir hareketine bozulmam art niyet aramayiz birbirimizden asla.
Hani çok sık gorusemesenizde kaldığınız yerden devam ettiğiniz arkadaşlarınız olur ya öyle.

Sadece durumu izah etmek için anlatıyorum.
O bekar 38 yaşlarında, ama hep çok yoğun. İsyerinde bile en çok o çalışır yani öyle bahseder(ben kendisini işyerinden bildiğim için ağır ve düzensiz çalıştığı için işini kısa sürede halledemedigini bilirim)

Neyse, biz en son Aralık ayının başında iletişim kurduk.
O ara gorusmemistik biraz aradim, haftasonu geçti dönmedi. Pazartesi günü laf atmak manasinda wp dan kizginlik emojisi varya kızarmış surat olan attım ona bir dönmedi diye. Oda bu nedir dedi. Kızgınlık emojisi yazdım. Bir daha yazmadı.
Aradan bir haftasonu daha geçti o başka arkadaşlarıyla haftasonu tatiline vs gitmiş.
Neyse yine bir pazartesi oldu yazdı bana.
Ben bunu nefret ettiğim insanlara atarım sen bana atinca şok oldum dedi.
Bende dedim ki senden nasıl nefret edebileceğimi düşünebilirsin. Sen o emojiyi bunun için kullanıyor olabilirsin bende öyle değil dedim. Ki 1 hafta sonra dönmesine hiç bir şey demedim. Yoğunluğundan bahsetti, tamam herkes yoğundur ama benimde 2.sinifa giden bir çocuğum var ise gidiyorum, ev vs bende yogunum. Neyse iste öyle böyle konuştuk neyse sorun yok dedik kapandı konu. Ogün bugün geçti doğum günüm vs hiç kutlamadi. Şu ay oldu yine tık yok.

Yani çok basit birşey durduk yere buyudu.
Bir yanım diyorki buyutulcek birşey değil sen yine ara sor.
Bir yanım diyorki zaten ben aradım o dönmedi ve aylar oldu hala bir dönüş yapmadı, yani basit birşey bile bu hale geldiyse zaten kalsın arama.
Normalde başkalarına asla takılmam ama bu durum üzdü beni.
Yogunluk filan hikaye. Hic kimse 1 hafta boyunca yogun olmaz. Kimse kendini kandirmasin. Siz demek ki onu dost olarak gordunuz ama o sizi sadece is arkadasi olarak gordu ve is degisince de gorusme geregi duymadi. Gozden irak olan gonulden de irak oldu uzgunum ama durum bu ve bana da oluyoe boyle yanilmalar. Insan sasiriyor zamanla alisiyor. Bir de bazi insanlar en kolay en yakin kim varsa onunla takiliyor sadece. Eskiden en yakin sizdiniz cunku beraber calisiyirdunuz simdi baskalari fiziksel olarak daha yakin oldugu icin daha kolay geliyor olabilir

Bir derdi olup olmadığını sordunuz mu? Belki ağır bir depresyon sürecindedir, ki işi çok fazla kafaya taktığını söylediğiniz biri için kaçınılmaz bir gidişat gibi. 🤔
Evet tabiki her zaman konuşuyoruz işi hakkında zaten konuşmalarımız hep bu şekilde.
Ama eli sürekli telefonda ben onu çok yoğun sanarken bir bakiyorum gece konserde yada vs vs başka biryerde gayet aktif.

sizin yollar ayrılmış bu olaylardan değil. sen evlisin çocuk var. onu yedirmek içirmek en büyük görevin. sana saygım var. o bekar ve bekar kızlarla tatile çıkmak ister. ona da saygım var. biraraya gelince senin çocuk onun da flörtlerini anlatması ikinizi de sıkar.senin akşama ne pişirsem demen kayınvalide sorununu anlatman onu sıkar. onun evde yemek pişirdiğini sanmıyorum çocuk sorumluluğu da yok flörtleri bekar kızlarla dertleri seni sıkar. o çocuktan anlamaz sen de bekarlığı uzun yıllar önce geride bıraktın ortam çok değişti sen de onu anlayamayabilirsin.muhabbetler ayrılınca "anlaşılıyorum" duygusu kaybolur. herkesin dengiyle olması gerekiyor. sen evli ve çocuklu kadınlarla o da bekar kızlarla olursa anlaşılıyorum duygusunu daha çok hissedersiniz. çünkü seni tatile çağırsa gidemezsin.eşin problem çıkarır. gece bekarlar birbirini çok rahat arar ve evli insanın evi gece aramaz seni akşamüstü hadi kafeye gidelim diye spontane arasa çocuktan dolayı gidemezsin.mutlaka günler öncesinden planlama lazım.bekarlar da planlamayı sevmez spontane şeyleri sever.sen de akraba sorunu anlatsan sana akıl vermekte zorlanabilir bilmediği alan çünkü. böyle böyle azalıyor sohbet.
Ama işte çok önyargılı olmuş bu.
Arkadaşım evlenip boşandı aile hayatını akrabayida bir gelin olarak gayet iyi biliyor.
Ayrıca ben ortamda sürekli çocuğumu anlatan biri değilim düne kadar bende çalışıyordum yani onunla görüşürken de çalışıyordum hayatım sadece evde ne yemek pişirsemden ibaret değil evet o pişiriyor sadece iş onun hayatı olmuş.
Zaten çoğunlukla onun iş hayatini konuşuyor oluyoruz.

Ben birine mesaj atacağım da o bana okuyupta geri donmeyecek, bir sansi olamaz bende. Imkani mumkunati yok yani.
Ne yoğunluğu? Insan wc de sey yaparken bile yazar iki dakika.
Bende netlik var maalesef. Ya devam ya tamam.
İşte tamam olduğundan sanırım konduramadim emin olamadım galiba.

Benim görüşmek konuşmak istemediğim bir arkadaşım var bunu ona cevap vermeyerek, tınlamayarak gösteriyorum. Çok açık bir şekilde muhatap olmuyorum her cevap vermeyişimde bana sizin kızgınlık emojisini atıyor. Ve bu emojiyi bir kere sormuş bulundum.

Seni önemsiyorum çünkü cevap vermiyorsun dedi. Üzgünüm ki artık sizinle muhatap olmak istemiyor. Sizde bağınızı kesin.
Benim bir arkadaşım da attığım mesajlara dönmemeye çalıştı. Sonra bir gün dedi ki ben artık senden sıkıldım mesajların beni sıkıyor.sıkacak bir şey yazmadıgım zaman da aynısını yaptı.

Ama işte çok önyargılı olmuş bu.
Arkadaşım evlenip boşandı aile hayatını akrabayida bir gelin olarak gayet iyi biliyor.
Ayrıca ben ortamda sürekli çocuğumu anlatan biri değilim düne kadar bende çalışıyordum yani onunla görüşürken de çalışıyordum hayatım sadece evde ne yemek pişirsemden ibaret değil evet o pişiriyor sadece iş onun hayatı olmuş.
Zaten çoğunlukla onun iş hayatini konuşuyor oluyoruz.
Yok doğru, bekarsa flört vb gezme konuşmak ister. Siz çocugunuzu fazla anlatmasanız bile fark etmeden onu sıkarsınız elinizden bir şey gelmez.

Herkese merhaba,

Aylardır üzüldüğün ve aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum.
Benim 7-8 yıldır eski işyerinden tanısip samimi oldugumuz sonrasında kopmadigimiz bir arkadaşım vardı kendim dost gibi hissettiğim. Sonrasında farklı işyerlerine geçtik.
Fikirlerimiz uyusur, gözlerimizden anlarız ne demek istediğimizi. Hatta hiç bir hareketine bozulmam art niyet aramayiz birbirimizden asla.
Hani çok sık gorusemesenizde kaldığınız yerden devam ettiğiniz arkadaşlarınız olur ya öyle.

Sadece durumu izah etmek için anlatıyorum.
O bekar 38 yaşlarında, ama hep çok yoğun. İsyerinde bile en çok o çalışır yani öyle bahseder(ben kendisini işyerinden bildiğim için ağır ve düzensiz çalıştığı için işini kısa sürede halledemedigini bilirim)

Neyse, biz en son Aralık ayının başında iletişim kurduk.
O ara gorusmemistik biraz aradim, haftasonu geçti dönmedi. Pazartesi günü laf atmak manasinda wp dan kizginlik emojisi varya kızarmış surat olan attım ona bir dönmedi diye. Oda bu nedir dedi. Kızgınlık emojisi yazdım. Bir daha yazmadı.
Aradan bir haftasonu daha geçti o başka arkadaşlarıyla haftasonu tatiline vs gitmiş.
Neyse yine bir pazartesi oldu yazdı bana.
Ben bunu nefret ettiğim insanlara atarım sen bana atinca şok oldum dedi.
Bende dedim ki senden nasıl nefret edebileceğimi düşünebilirsin. Sen o emojiyi bunun için kullanıyor olabilirsin bende öyle değil dedim. Ki 1 hafta sonra dönmesine hiç bir şey demedim. Yoğunluğundan bahsetti, tamam herkes yoğundur ama benimde 2.sinifa giden bir çocuğum var ise gidiyorum, ev vs bende yogunum. Neyse iste öyle böyle konuştuk neyse sorun yok dedik kapandı konu. Ogün bugün geçti doğum günüm vs hiç kutlamadi. Şu ay oldu yine tık yok.

Yani çok basit birşey durduk yere buyudu.
Bir yanım diyorki buyutulcek birşey değil sen yine ara sor.
Bir yanım diyorki zaten ben aradım o dönmedi ve aylar oldu hala bir dönüş yapmadı, yani basit birşey bile bu hale geldiyse zaten kalsın arama.
Normalde başkalarına asla takılmam ama bu durum üzdü beni.
Büyütülecek bir şey yokmuş ama sonra doğum gününüzde bile aramamis bir insana takılıp kalmayın. Hatasını anlar dönerse siz de büyüklük gösterir isterseniz görüşmeye devam edersiniz.

kayra siz hep çocuk anlattınız demiyorum. onlar örnek. çocuğumun ateşi çıksa bu benim için hayati önem. onun da iş derdi hayati önem. iki taraf da karşı tarafın hassas olduğu konulara aynı hassasiyetle yaklaşabiliyor mu. bir dönem o ritmi yakalamışsınız arkadaş olmuşsunuz şimdi o sıcaklık bozulmuş zaten bozulmasa konu açmazdınız. hayatlarınız başka olmuş. sebebi önemli değil. o hatalı siz hatalısınız konusu değil. siz emoji attınız o geç yazdı konusu kadar basit değil. daha derinlerde bir yerde o sizinle devam etme konusunda istekli değil çünkü soğukluğu telafi etmiyor. gelip arayıp arayı düzeltmiyor. vefasız demek kolay ama kim mutlu olduğu arkadaşlığı geride bırakır ki. karakteri bozuk olsaydı evinize sokmazdınız. özlediğinize göre iyi huyları var. neden böyle olduk konuşmasına değer biriyse konuşun. değilse yolların zamanla ayrıldığını kabul edip geride bırakın.

sizin yollar ayrılmış bu olaylardan değil. sen evlisin çocuk var. onu yedirmek içirmek en büyük görevin. sana saygım var. o bekar ve bekar kızlarla tatile çıkmak ister. ona da saygım var. biraraya gelince senin çocuk onun da flörtlerini anlatması ikinizi de sıkar.senin akşama ne pişirsem demen kayınvalide sorununu anlatman onu sıkar. onun evde yemek pişirdiğini sanmıyorum çocuk sorumluluğu da yok flörtleri bekar kızlarla dertleri seni sıkar. o çocuktan anlamaz sen de bekarlığı uzun yıllar önce geride bıraktın ortam çok değişti sen de onu anlayamayabilirsin.muhabbetler ayrılınca "anlaşılıyorum" duygusu kaybolur. herkesin dengiyle olması gerekiyor. sen evli ve çocuklu kadınlarla o da bekar kızlarla olursa anlaşılıyorum duygusunu daha çok hissedersiniz. çünkü seni tatile çağırsa gidemezsin.eşin problem çıkarır. gece bekarlar birbirini çok rahat arar ve evli insanın evi gece aramaz seni akşamüstü hadi kafeye gidelim diye spontane arasa çocuktan dolayı gidemezsin.mutlaka günler öncesinden planlama lazım.bekarlar da planlamayı sevmez spontane şeyleri sever.sen de akraba sorunu anlatsan sana akıl vermekte zorlanabilir bilmediği alan çünkü. böyle böyle azalıyor sohbet.
Evlenen arkadaşlarım var evli muhabbeti hiç çekilmiyor cidden.

Back
X