En yakın arkadaşımdan dolayı ailemle birbirimize girmemiz

Öyle seyleri önceden konusmasan insanlar yiyip icip kullanip gider. Arkadasim tatil bölgesinde yasiyor. Millet hemen damliyor. Öyle seyler de kimsenin umrunda olmuyor. Tabi denize giden sonra siradan banyoya da giriyor, klimayi da aciyorlar. Yani zor. Ben kimsenin evinde kalmiyorum. Ama kalsaydim eger para vermeye israr ederdim
Insanlardaki yuzsuzluge bak. Boyle dile dusecegime gitmeyiveririm yani ne ayip

Ailenize söylediğinizde nasıl tamam dediler ben o kısmı anladım. Keşke baştan hayır deselermiş. Siz de ailem istemiyor derdiniz.

Ne para konuştuk ne başka bir şey teklif edeceğini de sanmıyorum. Plaja gittiğimizde şezlong fiyatının bile derdine düşen insanlarmış ne kadar uzun zaman bile olsa tatile çıkmadan tanımıyor insan arkadaşını. İyi niyetle yaptığım bir hareketti ama iyi niyetin de dozunu ayarlamak gerekiyormuş. Teyzemler gelecek vs derim onu ayarlarım da ailemi bi arasanız olur mu onlar da teşekkür bekliyor haliyle sonuçta benim evim değil desem mi diye düşünüyorum.
Kusura bakmayın ama bu iyiniyet değil şov yapmak oluyor. Siz şovculuk arkadaşınız beleşçilik yapmış. Ama daha kötü olmuş. Şimdi gidip aileme bi teşekkür edin gibi basit bir şey söyleseniz bile aa yaptığını başımıza kakıyo diyecekler.

Ben böyle şeyleri iyilik olarak değerlendiremiyorum. Size ait olmayan, ailenize ait bir şeyi millete teslim etmişsiniz. Bu iyilik değil.

Evet bence de sizde hata var ama onların arayıp teşekkür dahi etmediği yerde sizin ne kadar daha kalacaklarını sormanız asla ayıp degil. Ayıptan anlayan insan böyle bir şeyi ima etme yoluyla istemez, velev ki yüzünü karartıp istedi, karşılığında nasıl teşekkür edeceğini şaşırması gerekirdi.

Siz soramiyorsanız ben sorarım ne zaman gideceklerini.

Ne ayıp ya ima ederek bi insandan evini ödünç istemek. Bir yaşıma daha girdim.

Insanlardaki yuzsuzluge bak. Boyle dile dusecegime gitmeyiveririm yani ne ayip

Bana yasadiklari bazi durumlari anlatti. Agzim acik dinledim. Hic bana göre isler degil.. Yani sınır cizemiyorsan kullanan cok olur. Kendisine de dedim insanlari böyle agirlayip gezdirip dursan hep gelirler tabi.

Merhaba, anlatacağım konuyla ilgili kendi sosyal çevrem dışında birilerinin yorumunu almak istedim çünkü kime hak vereceğimi bilemedim.
Geçtiğimiz 9 günlük bayram tatilinde Ege’de bi yerde ailemin yazlığında olacaktık. 15 yıllık arkadaşım da eşiyle beraber bize gelecekti. Sonra arkadaşım bana dedi ki annem ve babama da tatil yaptırmak istiyorum ama kiralık ev bulamıyorum. Ne yapsak diye sordu. Şimdi benim evime kalmaya gelen biri böyle sorunca ben de ne diyebilirim ki? Benim ailem de kendi yazlığını kiraya vermiyor başkasının kullanmasını istemedikleri için. Ben de isterlerse müsait olursa bizim evde kalabileceklerini söyledim. Teşekkür etti. Sonra aileme haber verdiğimde hiç istemediler. İstememe nedenleri de o aileyle komşu olmaları, biz arkadaş olduğumuz halde arkadaşımın ailesinin benim aileme karşı bir yakınlık gösterip tanışmaması, görünce selam vermemesi vs.
Şimdi arkadaşım ailesiyle beraber evde kalıyorlar. Ailesi şu an bizim evde kaldıkları halde hala ailemi arayıp bi teşekkür bile etmediler. Eminim döndükten sonra da etmeyecek. Bir yanda yılların arkadaşlığı. Bir yanda da ailem sürekli sorun çıkarıyor işte sen sadece annesi demiştin, babasının geleceğini bilmiyordum vs.
Açıkçası maddi olarak hiçbir beklentim yok ama arkadaşım bana ailesini yazlığa getirmeseydi 10-15 bin verip otele tatile göndereceğinden bahsetti.

Sanırım suç tamamıyla bende. Üstü kapalı bile istemiş olsa ya canım ev müsait değil olsa direkt bizde kalın derdim ama ben sana yardımcı olayım kiralık ev bulalım demem gerekirdi. İnsanların akrabalarına bile kolay kolay böyle iyilikler yapmadığı bir dönemde ailemin yüzüne bakmayan bir aileye evimizi açtığım için biraz pişman hissediyorum. Ailemin de gönlünü alamıyorum uzattıkça uzatıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne kadar kalacağını söylemedi, ne zaman gideceksiniz diye soramam da ayıp olur.

Not: küçük bir dert gibi görünebilir ama sadece bu durumda siz olsanız ne yapardınız merak ettim. Ayrıca böyle anlatınca ailesinden habersiz iş yapan çocuk gibi görünmüşüm ama arkadaşım da ben de 30una yakın evli insanlarız :)
O arkadaş dediğiniz şahıs sizin saf ve iyi kalpli olduğunuzu bildiği için resmen kandırmış , fırsatçının biri aile sevmiyorsa haklı sebepleri var ama tabi 30 yaş daha erken insan saraffı olmaya
Ailen biliyor onların nasıl insan olduğunu

Sizin uyarmanızla teşekkür edeceklerse hiç etmesinler. Ne kıymeti var ki..

Ancak iki şey yapabilirsiniz;

1. Ne zaman gideceklerini sorabilirsiniz. Baktınız çok uzuyor. Kibarca süreyi azaltmalarını söylersiniz.

2. Kaldıkları süre için en azından faturaları halletmeleri gerektiğini anlatabilirsiniz. Aileniz bir de faturaları neden ödesin? Hem ev verecekler hem borçlu çıkacaklar.

Son olarak ben sizin yerinizde olsam arkadaşlığıma devam etmezdim. Bu tarz aklınca kurnaz tiplere gelemiyorum.

Aileniz hakli. Siz de hatanizi anlamissiniz bir daha yapmazsiniz. Artik bi hediye vs alip gonul almaniz lazim.

Basiretin mi bağlandı derler bizde böylesine saçma bir iş yapınca....Böylesine saygısız insanlar için ailenizi üzdüğünüze üzüldüm ben bile....Ailenizin geleceğini söyleyin yine incelikten kırılın kusura bakmasınlar aman....Hemen boşaltsınlar evi...

Ailem normalde eşe dosta kullandırır hiç lafını etmezler. Mesele tamamen sevmedikleri insanlar olması. Yani para vs hiçbir beklentimiz yok. Şov yapmışsınız falan ne alakası var. Benden bir şey istendiği zaman hayır diyemiyorum ama buna kesinlikle salağa yatıp hayır demeliymişim. Bana çok güzel ders oldu bir daha asla. Bunu da nasıl toparlayacağımı bilemiyorum çünkü arkadaşımdan soğudum. Fatura bedelini de teklif etmezse istemem gerekirse ailemin faturalarını ben öderim. Söyleyip de polemiğe giresim yok. Ama bir daha görüşesim yok arkadaşımla.

Ailem normalde eşe dosta kullandırır hiç lafını etmezler. Mesele tamamen sevmedikleri insanlar olması. Yani para vs hiçbir beklentimiz yok. Şov yapmışsınız falan ne alakası var. Benden bir şey istendiği zaman hayır diyemiyorum ama buna kesinlikle salağa yatıp hayır demeliymişim. Bana çok güzel ders oldu bir daha asla. Bunu da nasıl toparlayacağımı bilemiyorum çünkü arkadaşımdan soğudum. Fatura bedelini de teklif etmezse istemem gerekirse ailemin faturalarını ben öderim. Söyleyip de polemiğe giresim yok. Ama bir daha görüşesim yok arkadaşımla.

Yaptığınız işin sorumluluğunu almalısınız bence. Faturaları sizin ödemeniz kolay olan. Aileniz de bu durumda mahçup olabilir. Senin paranı mı istiyoruz deyip yine kendileri ödeyebilir. Yapmanız gereken arkadaşınızdan istemek.

Aileniz tamamen haklı.
Dert kalmalariyla da bitmiyor. Evi nasil kullaniyorlar tatilde evi temiz kullanayim der mi bu insanlar, evinizde haliyle elektrik su gibi seyler kullanılıyor bu faturaniza da yansıyor. Bir de üzerine aileniz selamı sabahı olmayan insanların kullanım masrafını mi çeksin.

Yerinizde olsam haftasonu dayimlar vs geliyor deyip postalarim. Dert olarak saydığım şeyleri de arkadaşınıza iletip sayaç üzerinden vs hesaplamasini rica edebilirsiniz.
Yılların arkadaşı bildiğiniz şark kurnazı imiş. Gayet planlı boş yazlik e o zaman annemler de gelsin.

Öyle bir iyiniyetlilikte bende bulunmuştum anneminde denize yakın evi var kızımın arkadaşını davet etmiştim annemin yazlık evinde kadın tuvaletten misafir odasına kadar fesatlığında herşeyi eleştirdi tabi annemde rahatsız olunca sözlerinden bir daha kimseyi davet etmedim

Ne para konuştuk ne başka bir şey teklif edeceğini de sanmıyorum. Plaja gittiğimizde şezlong fiyatının bile derdine düşen insanlarmış ne kadar uzun zaman bile olsa tatile çıkmadan tanımıyor insan arkadaşını. İyi niyetle yaptığım bir hareketti ama iyi niyetin de dozunu ayarlamak gerekiyormuş. Teyzemler gelecek vs derim onu ayarlarım da ailemi bi arasanız olur mu onlar da teşekkür bekliyor haliyle sonuçta benim evim değil desem mi diye düşünüyorum.
Artik bu saatten sonra Ailemi arayın falan demeyin Belki daha sonra görünce teşekkürlerini edeceklerdir. Aceleci davranmayın kalp kırmaya gerek yok.

Bir daha da böyle maceralara girmezsiniz.

Kaç gündür oradalar? 3 4 gün olsuysa tamam artık gidebilirler. Birinin geleceğini söyleyin. Hemen peşine de canım annem babam emekli biliyosun en azından faturalar için bişey bırak onlara yazlık benim değil biliyosun deyin. Böyle peşpeşe nazik ama kararlı bi şekilde. Yüzsüzlüğü bak o utanmıyorsa sen de utanma. Birde bu gibi durumlar için birkaç hazır bahanesi olmalı insanın. Yada konu hakkındaki görüşünü teklif gelmeden bildirmelisin. Yazlığa misafir çağırmıyoruz biz kalıyoruz boşluk olmuyo dinlenmeye gidiyoruz bizde kimseye gitmiyoruz gibi

Back
X