Merhaba, anlatacağım konuyla ilgili kendi sosyal çevrem dışında birilerinin yorumunu almak istedim çünkü kime hak vereceğimi bilemedim.
Geçtiğimiz 9 günlük bayram tatilinde Ege’de bi yerde ailemin yazlığında olacaktık. 15 yıllık arkadaşım da eşiyle beraber bize gelecekti. Sonra arkadaşım bana dedi ki annem ve babama da tatil yaptırmak istiyorum ama kiralık ev bulamıyorum. Ne yapsak diye sordu. Şimdi benim evime kalmaya gelen biri böyle sorunca ben de ne diyebilirim ki? Benim ailem de kendi yazlığını kiraya vermiyor başkasının kullanmasını istemedikleri için. Ben de isterlerse müsait olursa bizim evde kalabileceklerini söyledim. Teşekkür etti. Sonra aileme haber verdiğimde hiç istemediler. İstememe nedenleri de o aileyle komşu olmaları, biz arkadaş olduğumuz halde arkadaşımın ailesinin benim aileme karşı bir yakınlık gösterip tanışmaması, görünce selam vermemesi vs.
Şimdi arkadaşım ailesiyle beraber evde kalıyorlar. Ailesi şu an bizim evde kaldıkları halde hala ailemi arayıp bi teşekkür bile etmediler. Eminim döndükten sonra da etmeyecek. Bir yanda yılların arkadaşlığı. Bir yanda da ailem sürekli sorun çıkarıyor işte sen sadece annesi demiştin, babasının geleceğini bilmiyordum vs.
Açıkçası maddi olarak hiçbir beklentim yok ama arkadaşım bana ailesini yazlığa getirmeseydi 10-15 bin verip otele tatile göndereceğinden bahsetti.
Sanırım suç tamamıyla bende. Üstü kapalı bile istemiş olsa ya canım ev müsait değil olsa direkt bizde kalın derdim ama ben sana yardımcı olayım kiralık ev bulalım demem gerekirdi. İnsanların akrabalarına bile kolay kolay böyle iyilikler yapmadığı bir dönemde ailemin yüzüne bakmayan bir aileye evimizi açtığım için biraz pişman hissediyorum. Ailemin de gönlünü alamıyorum uzattıkça uzatıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne kadar kalacağını söylemedi, ne zaman gideceksiniz diye soramam da ayıp olur.
Not: küçük bir dert gibi görünebilir ama sadece bu durumda siz olsanız ne yapardınız merak ettim. Ayrıca böyle anlatınca ailesinden habersiz iş yapan çocuk gibi görünmüşüm ama arkadaşım da ben de 30una yakın evli insanlarız :)