En yakın arkadaşımdan dolayı ailemle birbirimize girmemiz

Aileniz hakli. Danismadan söz vermeyecektiniz. Bundan sonra izin vermeyin. Umarim su ve elektrik parasi icin bir anlasma.yapmissinizdir. arkadasima 5000 Tlden fazla elektrik faturasi gelmisti misafirlerin klimayi bütün gün acik tutmalari yüzünden. Kayinvalidem bir kere esimin arkadasina ve ailesine evde kalmaya izim vermisti. Evi pis bir sekilde birakip gitmislerdi 🙊 ondan sonra esimde bir daha kimseye teklif etmedi
Benim evimdee klima tim gün açık ama 600 geliyor
5000 nasıl olur 🥺😳

Siz de orada mısınız? Birlikte olacaktık demişsiniz. Hepiniz mi kalıyorsunuz?
Öyle selamsız sabahsız bir aile ise, şu durumda ailenizi arayıp teşekkür etme inceliği hiç göstermeyeceklerdir. Siz evi verdiniz, size teşekkür ettilerse ne ala, fazlasını boşuna beklersiniz.
Büyük hata etmişsiniz de neyse ki farkındasınız.
Kaç gün oldu? 3-4 günü geçtiyse söyleyin başka birileri gelecek diye, gitsinler.
İnsanlar da ne yüzsüz olmuş ha.

Olan olmuş ama size ders olsun böyle bir konu bir daha böyle şeyler yapmazsınız

Ne kadar yumuşak yüzlüsünüz, üstelik anne babanızın yazlığı orası ve onlardan habersiz başkalarını eve alıyosunuz. Arkadaşınız gelse hadi neyse de anne babası ne alaka, üstelik bir teşekkür bile etmeyen bir selam dahi vermeyen beleşçi bir aile. Sizi saf yerine koyup kalacak yeri ve su elektriği bedavaya getirmişler. Bir de tatil konusunda paralarının olmamasına niye acıdınız anlamadım zaten parası olan tatil yapmalı. Temel ihtiyaç değil ki bu.

Ne kadar gereksiz bir yardım olmuş. Ailem böyle bir şey yapsam burnumdan da getirirdi haklılarda. Haftasonu misafir gelecek diye evi bir an önce boşaltmalarını rica edin

Merhaba, anlatacağım konuyla ilgili kendi sosyal çevrem dışında birilerinin yorumunu almak istedim çünkü kime hak vereceğimi bilemedim.
Geçtiğimiz 9 günlük bayram tatilinde Ege’de bi yerde ailemin yazlığında olacaktık. 15 yıllık arkadaşım da eşiyle beraber bize gelecekti. Sonra arkadaşım bana dedi ki annem ve babama da tatil yaptırmak istiyorum ama kiralık ev bulamıyorum. Ne yapsak diye sordu. Şimdi benim evime kalmaya gelen biri böyle sorunca ben de ne diyebilirim ki? Benim ailem de kendi yazlığını kiraya vermiyor başkasının kullanmasını istemedikleri için. Ben de isterlerse müsait olursa bizim evde kalabileceklerini söyledim. Teşekkür etti. Sonra aileme haber verdiğimde hiç istemediler. İstememe nedenleri de o aileyle komşu olmaları, biz arkadaş olduğumuz halde arkadaşımın ailesinin benim aileme karşı bir yakınlık gösterip tanışmaması, görünce selam vermemesi vs.
Şimdi arkadaşım ailesiyle beraber evde kalıyorlar. Ailesi şu an bizim evde kaldıkları halde hala ailemi arayıp bi teşekkür bile etmediler. Eminim döndükten sonra da etmeyecek. Bir yanda yılların arkadaşlığı. Bir yanda da ailem sürekli sorun çıkarıyor işte sen sadece annesi demiştin, babasının geleceğini bilmiyordum vs.
Açıkçası maddi olarak hiçbir beklentim yok ama arkadaşım bana ailesini yazlığa getirmeseydi 10-15 bin verip otele tatile göndereceğinden bahsetti.

Sanırım suç tamamıyla bende. Üstü kapalı bile istemiş olsa ya canım ev müsait değil olsa direkt bizde kalın derdim ama ben sana yardımcı olayım kiralık ev bulalım demem gerekirdi. İnsanların akrabalarına bile kolay kolay böyle iyilikler yapmadığı bir dönemde ailemin yüzüne bakmayan bir aileye evimizi açtığım için biraz pişman hissediyorum. Ailemin de gönlünü alamıyorum uzattıkça uzatıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne kadar kalacağını söylemedi, ne zaman gideceksiniz diye soramam da ayıp olur.

Not: küçük bir dert gibi görünebilir ama sadece bu durumda siz olsanız ne yapardınız merak ettim. Ayrıca böyle anlatınca ailesinden habersiz iş yapan çocuk gibi görünmüşüm ama arkadaşım da ben de 30una yakın evli insanlarız :)
Aılenızın yazlıgına ,onlara sormadan,gıt kal mı dedınız arkadasınıza?Oyy masallah gkljgklgk

aileniz haklı sizin de boşluğunuza gelmiş
yarın arayın canım 2 güne şu bu gelecek vs diyin

ailesi ne yüzsüz insanlarmış selam vermedikleri ailenin evine çökmüşler

Merhaba, anlatacağım konuyla ilgili kendi sosyal çevrem dışında birilerinin yorumunu almak istedim çünkü kime hak vereceğimi bilemedim.
Geçtiğimiz 9 günlük bayram tatilinde Ege’de bi yerde ailemin yazlığında olacaktık. 15 yıllık arkadaşım da eşiyle beraber bize gelecekti. Sonra arkadaşım bana dedi ki annem ve babama da tatil yaptırmak istiyorum ama kiralık ev bulamıyorum. Ne yapsak diye sordu. Şimdi benim evime kalmaya gelen biri böyle sorunca ben de ne diyebilirim ki? Benim ailem de kendi yazlığını kiraya vermiyor başkasının kullanmasını istemedikleri için. Ben de isterlerse müsait olursa bizim evde kalabileceklerini söyledim. Teşekkür etti. Sonra aileme haber verdiğimde hiç istemediler. İstememe nedenleri de o aileyle komşu olmaları, biz arkadaş olduğumuz halde arkadaşımın ailesinin benim aileme karşı bir yakınlık gösterip tanışmaması, görünce selam vermemesi vs.
Şimdi arkadaşım ailesiyle beraber evde kalıyorlar. Ailesi şu an bizim evde kaldıkları halde hala ailemi arayıp bi teşekkür bile etmediler. Eminim döndükten sonra da etmeyecek. Bir yanda yılların arkadaşlığı. Bir yanda da ailem sürekli sorun çıkarıyor işte sen sadece annesi demiştin, babasının geleceğini bilmiyordum vs.
Açıkçası maddi olarak hiçbir beklentim yok ama arkadaşım bana ailesini yazlığa getirmeseydi 10-15 bin verip otele tatile göndereceğinden bahsetti.

Sanırım suç tamamıyla bende. Üstü kapalı bile istemiş olsa ya canım ev müsait değil olsa direkt bizde kalın derdim ama ben sana yardımcı olayım kiralık ev bulalım demem gerekirdi. İnsanların akrabalarına bile kolay kolay böyle iyilikler yapmadığı bir dönemde ailemin yüzüne bakmayan bir aileye evimizi açtığım için biraz pişman hissediyorum. Ailemin de gönlünü alamıyorum uzattıkça uzatıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne kadar kalacağını söylemedi, ne zaman gideceksiniz diye soramam da ayıp olur.

Not: küçük bir dert gibi görünebilir ama sadece bu durumda siz olsanız ne yapardınız merak ettim. Ayrıca böyle anlatınca ailesinden habersiz iş yapan çocuk gibi görünmüşüm ama arkadaşım da ben de 30una yakın evli insanlarız :)
Tamamen sizi haksız buldum. Ne münasebet canım ailenize selam sabah vermeyen ki yakın bile olsalar da eve başkalarının girip çıkması. Ayıp filan da olmaz arayıp sorabilirsiniz.

Ne para konuştuk ne başka bir şey teklif edeceğini de sanmıyorum. Plaja gittiğimizde şezlong fiyatının bile derdine düşen insanlarmış ne kadar uzun zaman bile olsa tatile çıkmadan tanımıyor insan arkadaşını. İyi niyetle yaptığım bir hareketti ama iyi niyetin de dozunu ayarlamak gerekiyormuş. Teyzemler gelecek vs derim onu ayarlarım da ailemi bi arasanız olur mu onlar da teşekkür bekliyor haliyle sonuçta benim evim değil desem mi diye düşünüyorum.
kesinlikle böyle diyin

Ya neden zorla teşekkür ettireceksiniz ki? Selam vermeyen adamın yazlıkta kalınca araması daha kırıcı değil mi aile için? Bence onlar teşekkür falan etmeyecek ve bu arkadaşlık gibi duran oluşum bitecek.

Ne zaman çıkmasını istiyorsanız o tarihi söyleyin ve bu tarihlerde ailem bir yakınımıza yazlıkta kalması için söz vermiş deyin yakın arkadaşın sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

Yarın teyzemlerin geleceğini söyledim. Tamam biz de yarın çıkacaktık zaten diyip tekrar teşekkür etti. 9 günlük tatilde biz 2 çift olarak oradaydık. Pazartesiden itibaren annesi babası geldi. Orası tam anlaşılmamış. Yani toplamda 5 gün kalmış oldular ailesiyle.

Ailemi de aradım özürlerimi ilettim, gerekirse faturalarını benim ödeyeceğimi söyledim kabul etmeyip kızdılar sen bizim kızımızsın öyle şey olmaz diye. Bir daha böyle bişey yapmayacağıma söz verdim tatlıya bağladık.

Gerçekten bu arkadaşlık işleri çok zor. Benim çok az arkadaşım var ve var olan arkadaşlarıma da elimden geleni yapmak istiyorum. Aciz ve zayıf durduğunu fark ettim bu olayda. Beni güçlendiren bir olay oldu bir daha böyle bir durumda ne tepki vereceğimi anlamış oldum. Sizler de gözümü açtınız çünkü hiçbir yakınım böyle eleştirmedi beni haliyle. Teşekkür ederim.

Aileniz çok haklı keşke onlara sorup karar verseydiniz ama olan olmuş artık geçmişi düşünüp kendinizi yıpratmayın bundan sonra böyle bir şey yapmazsınız. Kalan kişilerinde bir teşekkür etmemesi tuz biber olmuş resmen üstelik kullandıkları elektrik suda çabası onların ödemesini yapacaklar mı peki?

Yarın teyzemlerin geleceğini söyledim. Tamam biz de yarın çıkacaktık zaten diyip tekrar teşekkür etti. 9 günlük tatilde biz 2 çift olarak oradaydık. Pazartesiden itibaren annesi babası geldi. Orası tam anlaşılmamış. Yani toplamda 5 gün kalmış oldular ailesiyle.

Ailemi de aradım özürlerimi ilettim, gerekirse faturalarını benim ödeyeceğimi söyledim kabul etmeyip kızdılar sen bizim kızımızsın öyle şey olmaz diye. Bir daha böyle bişey yapmayacağıma söz verdim tatlıya bağladık.

Gerçekten bu arkadaşlık işleri çok zor. Benim çok az arkadaşım var ve var olan arkadaşlarıma da elimden geleni yapmak istiyorum. Aciz ve zayıf durduğunu fark ettim bu olayda. Beni güçlendiren bir olay oldu bir daha böyle bir durumda ne tepki vereceğimi anlamış oldum. Sizler de gözümü açtınız çünkü hiçbir yakınım böyle eleştirmedi beni haliyle. Teşekkür ederim.
Benim ablamın yaşadığımız ilde havuzlu biraz uzak bir evi var. Ablam yokken biz gider göz kulak oluruz. Samimi arkadaşlarım da o zamanlarda mangala çaya fln gelirdi. Bir gün benzer bir teklif oğlumun okuldan arkadaşının annesinden geldi. Ben de çay içer kalkarlar dedim. Bir geldiler böyle elleri kolları çanta. Resmen yatacaklar belli. Akşam yemeğine de kaldılar kalkmıyorlar. Artık en sonunda gece onda, saat geç oldu buranın yolları da iyi değil. daha geçe kalmayın, ben de misafirim misafir olduğum evde ağırlayamam kusura bakmayın fln dedim gönderdim. İnsanlar da çok rahat ve suistimal etmeye açık.
Bana da o ders oldu. En yakın aile dostlarım hariç çağırmıyorum artık. Kusura bakmayın diyorum.

Back
X