En yakın arkadaşımdan dolayı ailemle birbirimize girmemiz

obikaramel

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2021
11
40
18
Merhaba, anlatacağım konuyla ilgili kendi sosyal çevrem dışında birilerinin yorumunu almak istedim çünkü kime hak vereceğimi bilemedim.
Geçtiğimiz 9 günlük bayram tatilinde Ege’de bi yerde ailemin yazlığında olacaktık. 15 yıllık arkadaşım da eşiyle beraber bize gelecekti. Sonra arkadaşım bana dedi ki annem ve babama da tatil yaptırmak istiyorum ama kiralık ev bulamıyorum. Ne yapsak diye sordu. Şimdi benim evime kalmaya gelen biri böyle sorunca ben de ne diyebilirim ki? Benim ailem de kendi yazlığını kiraya vermiyor başkasının kullanmasını istemedikleri için. Ben de isterlerse müsait olursa bizim evde kalabileceklerini söyledim. Teşekkür etti. Sonra aileme haber verdiğimde hiç istemediler. İstememe nedenleri de o aileyle komşu olmaları, biz arkadaş olduğumuz halde arkadaşımın ailesinin benim aileme karşı bir yakınlık gösterip tanışmaması, görünce selam vermemesi vs.
Şimdi arkadaşım ailesiyle beraber evde kalıyorlar. Ailesi şu an bizim evde kaldıkları halde hala ailemi arayıp bi teşekkür bile etmediler. Eminim döndükten sonra da etmeyecek. Bir yanda yılların arkadaşlığı. Bir yanda da ailem sürekli sorun çıkarıyor işte sen sadece annesi demiştin, babasının geleceğini bilmiyordum vs.
Açıkçası maddi olarak hiçbir beklentim yok ama arkadaşım bana ailesini yazlığa getirmeseydi 10-15 bin verip otele tatile göndereceğinden bahsetti.

Sanırım suç tamamıyla bende. Üstü kapalı bile istemiş olsa ya canım ev müsait değil olsa direkt bizde kalın derdim ama ben sana yardımcı olayım kiralık ev bulalım demem gerekirdi. İnsanların akrabalarına bile kolay kolay böyle iyilikler yapmadığı bir dönemde ailemin yüzüne bakmayan bir aileye evimizi açtığım için biraz pişman hissediyorum. Ailemin de gönlünü alamıyorum uzattıkça uzatıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne kadar kalacağını söylemedi, ne zaman gideceksiniz diye soramam da ayıp olur.

Not: küçük bir dert gibi görünebilir ama sadece bu durumda siz olsanız ne yapardınız merak ettim. Ayrıca böyle anlatınca ailesinden habersiz iş yapan çocuk gibi görünmüşüm ama arkadaşım da ben de 30una yakın evli insanlarız :)

Merhaba, anlatacağım konuyla ilgili kendi sosyal çevrem dışında birilerinin yorumunu almak istedim çünkü kime hak vereceğimi bilemedim.
Geçtiğimiz 9 günlük bayram tatilinde Ege’de bi yerde ailemin yazlığında olacaktık. 15 yıllık arkadaşım da eşiyle beraber bize gelecekti. Sonra arkadaşım bana dedi ki annem ve babama da tatil yaptırmak istiyorum ama kiralık ev bulamıyorum. Ne yapsak diye sordu. Şimdi benim evime kalmaya gelen biri böyle sorunca ben de ne diyebilirim ki? Benim ailem de kendi yazlığını kiraya vermiyor başkasının kullanmasını istemedikleri için. Ben de isterlerse müsait olursa bizim evde kalabileceklerini söyledim. Teşekkür etti. Sonra aileme haber verdiğimde hiç istemediler. İstememe nedenleri de o aileyle komşu olmaları, biz arkadaş olduğumuz halde arkadaşımın ailesinin benim aileme karşı bir yakınlık gösterip tanışmaması, görünce selam vermemesi vs.
Şimdi arkadaşım ailesiyle beraber evde kalıyorlar. Ailesi şu an bizim evde kaldıkları halde hala ailemi arayıp bi teşekkür bile etmediler. Eminim döndükten sonra da etmeyecek. Bir yanda yılların arkadaşlığı. Bir yanda da ailem sürekli sorun çıkarıyor işte sen sadece annesi demiştin, babasının geleceğini bilmiyordum vs.
Açıkçası maddi olarak hiçbir beklentim yok ama arkadaşım bana ailesini yazlığa getirmeseydi 10-15 bin verip otele tatile göndereceğinden bahsetti.

Sanırım suç tamamıyla bende. Üstü kapalı bile istemiş olsa ya canım ev müsait değil olsa direkt bizde kalın derdim ama ben sana yardımcı olayım kiralık ev bulalım demem gerekirdi. İnsanların akrabalarına bile kolay kolay böyle iyilikler yapmadığı bir dönemde ailemin yüzüne bakmayan bir aileye evimizi açtığım için biraz pişman hissediyorum. Ailemin de gönlünü alamıyorum uzattıkça uzatıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne kadar kalacağını söylemedi, ne zaman gideceksiniz diye soramam da ayıp olur.

Not: küçük bir dert gibi görünebilir ama sadece bu durumda siz olsanız ne yapardınız merak ettim. Ayrıca böyle anlatınca ailesinden habersiz iş yapan çocuk gibi görünmüşüm ama arkadaşım da ben de 30una yakın evli insanlarız :)
Ailen haklı bence de ya. Arkadaşın da kurnaz gibi ağız aramış ev bulamayorum bilmem ne diye.. hayır samimi değil ya direkt sor ya da hiç açma, sizin nezaketen evet diyip arada kalacağınızı tahmin bile etmiştir.. o yuvarlak cevabı verseniz tam olacakmış. Dediğiniz gibi akrabaları düşman ediyor bu yazlık olayı ne davet eder ne de laf olacağını bildiğimden tenezzül eder giderim açıkçası.. aileniz haklı, arkadaşınız samimiyetsiz biraz da fırsatçı, ailesi zaten haksız.. neys ben nie kurulduysam.. 🙃 ailemi hesaba almayan adamlara selam bile verilmez ya neyse artık

YAzlık olayı çok sıkıntılı, bizde de var aynı dert. ben sizin yerinizde olsam söyle bir mesaj atardım. Kuzum 2 gün veya bir gün sonranın tarihini verip şunlar gelecek vs. diye çıkmalarını sağlardım. Aileniz çok haklı, ben annem yok diye bu sene eşimle bile gitmedim hevesim gelmedi açıkcası. Çünkü yazlığa geçince herkes peşimize takılmaya çalışıyor ve ben ailemin evini insanların kullanmasını istemiyorum.

Arkadaşlığınızı gözden geçirmenizde fayda olabilir mi? Ne bileyim annesi babası ve kendisi çok garip geldi bana. YAzlıklar sezon dışı bile günlük 3-4 bin tl olmuş. Sorunu sorarsa da açık yüreklilikle söyleyin siz evinizi açmıssınız, yaptıkları ayıp.

Onların arayıp bir teşekkür bile etmemesi ayıp gerçekten neticede tek size ait değil aile evi ve muhabbetlerinin olmadığı insanların evine böyle gitmeleri de ilginç biraz. Ayrıca olan olmuş artık ailenizin uzatması da fuzuli gerginlik sebebi. Yakınlarınızın ya da sizin birkaç gün sonra gitme durumumuz varsa söyleyip çıkmaları noktasında harekete geçirebilirsiniz.

Ben yazlik kiralama isine falan da sicak bakmiyorum. Benm.esyalarimi niye baskasi kullansin. Siz yokken sizin evinizde ne isleri var maaile. Aileniz cok hakli cok.ayip etmissiniz. Ustelik de sanki babalarinin mirasini kullanir.gibi bi tesekkur bile etmeyen insanlar. Herkes imkani varsa yapsin tatilini bi daha on ayak olmayin. Ustelik ev sizin bile degil yani

Aileniz haklı , yolda görüp selam vermeyen bı insan olsam diğer aile gibi utanır oraya asla adım atmazdım.uzun süre olmuş arkadaşlığınız tabi siz daha iyi bilirsiniz ama sanki arkadaşınız biraz akıllıca davranmış.en azından nezaketen o ailenize bı teşekkür edebilirdi.ayni durumun tam tersi olsaydı sonuç ne olurdu bir de böyle değerlendirin olayı.

Ne kadar yakın olursanız olun böyle bir teklifte bulunmamanız lazımdı ama iş işten geçmiş artık.Arkadasiniza açık açık ne kadar süre kalacaklarını sorun.Hatta ben olsam ailemin bu durumdan rahatsız olduğunu bile söylerdim çünkü yaptıkları çok ayıp gerçekten.Bir teşekkür bile etmeyen insanları uzeceginizden korkmayın.

Aileniz hakli. Danismadan söz vermeyecektiniz. Bundan sonra izin vermeyin. Umarim su ve elektrik parasi icin bir anlasma.yapmissinizdir. arkadasima 5000 Tlden fazla elektrik faturasi gelmisti misafirlerin klimayi bütün gün acik tutmalari yüzünden. Kayinvalidem bir kere esimin arkadasina ve ailesine evde kalmaya izim vermisti. Evi pis bir sekilde birakip gitmislerdi 🙊 ondan sonra esimde bir daha kimseye teklif etmedi

Aileniz hakli. Danismadan söz vermeyecektiniz. Bundan sonra izin vermeyin. Umarim su ve elektrik parasi icin bir anlasma.yapmissinizdir. arkadasima 5000 Tlden fazla elektrik faturasi gelmisti misafirlerin klimayi bütün gün acik tutmalari yüzünden. Kayinvalidem bir kere esimin arkadasina ve ailesine evde kalmaya izim vermisti. Evi pis bir sekilde birakip gitmislerdi 🙊 ondan sonra esimde bir daha kimseye teklif etmedi
Hic aklima gelmemisti ha. Bunlar full bedava mi.yapiyo tatili😱 elektrik su icin ocagin tupu dogalgazi icin bile mi vermicekler😱

Ne para konuştuk ne başka bir şey teklif edeceğini de sanmıyorum. Plaja gittiğimizde şezlong fiyatının bile derdine düşen insanlarmış ne kadar uzun zaman bile olsa tatile çıkmadan tanımıyor insan arkadaşını. İyi niyetle yaptığım bir hareketti ama iyi niyetin de dozunu ayarlamak gerekiyormuş. Teyzemler gelecek vs derim onu ayarlarım da ailemi bi arasanız olur mu onlar da teşekkür bekliyor haliyle sonuçta benim evim değil desem mi diye düşünüyorum.

Hic aklima gelmemisti ha. Bunlar full bedava mi.yapiyo tatili😱 elektrik su icin ocagin tupu dogalgazi icin bile mi vermicekler😱

Öyle seyleri önceden konusmasan insanlar yiyip icip kullanip gider. Arkadasim tatil bölgesinde yasiyor. Millet hemen damliyor. Öyle seyler de kimsenin umrunda olmuyor. Tabi denize giden sonra siradan banyoya da giriyor, klimayi da aciyorlar. Yani zor. Ben kimsenin evinde kalmiyorum. Ama kalsaydim eger para vermeye israr ederdim

Ne para konuştuk ne başka bir şey teklif edeceğini de sanmıyorum. Plaja gittiğimizde şezlong fiyatının bile derdine düşen insanlarmış ne kadar uzun zaman bile olsa tatile çıkmadan tanımıyor insan arkadaşını. İyi niyetle yaptığım bir hareketti ama iyi niyetin de dozunu ayarlamak gerekiyormuş. Teyzemler gelecek vs derim onu ayarlarım da ailemi bi arasanız olur mu onlar da teşekkür bekliyor haliyle sonuçta benim evim değil desem mi diye düşünüyorum.

Gecmis olsun o zaman. Uzun kalmayacaklar insallah. 🙊

Ailenizin yazlığına başkasını sormadan mı davet ettiniz ben şok!
Ne hakla?
Aileniz sizin yazlığınıza etse ne derdiniz karı-koca acaba?
Aaa çok değişik valla çok değişik ben aileme demeye utanırım evinize şunları davet ettim demeye.
Neyse ki ailenizin tek derdi teşekkürmüş.
O bile yok değişik işler.
Suyu,elektriği kesmek lazım bana ne dıdı komşusundan

Back
X