Doğuma Hazırlık en yeni kız isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
isimlerin kaderi etkilediğine inanırım,bu yüzden isim koyarken anlamlı ve manası güzel isimler koymayı tercih eder ve öneririm...

Kızımın adı Selin Almina...Tekrar kızım olursa adını Itır Lalin koymayı düşünüyoruz

selamm ben de 8+5 haftalık hamileyim...Net olmamakla beraber kız olursa AYLİN erkek olursa da KUZEY ismini düşünüyoruz...

isimlerin kaderi etkilediğine inanırım,bu yüzden isim koyarken anlamlı ve manası güzel isimler koymayı tercih eder ve öneririm...

kesinlikle ayrıca isim söylenirken telafuz da önemli benim için
ve ben zeynep ismini çok severim kız ismi olarak
ama nedense hep oğlum olmasını istiyorum en önemlisi hayırlısı
ama erkek hayal ediyorum hep

6+1 günlük hamileyim..eğer kucağıma almak nasip olursa ve kızım olursa ismi masal olacak,çünkü o benim kötü başlayan ama sonu mutlu biten masalım olacak..erkek çocuk çok istememe rağmen henüz isim düşünmedim )

Erva, güzel isim.. cennet çiçeği demek..

bende eğer hamile olursam ve kızım olursa ismini zeynep erva düşünüyorum :)
bende ervanın anlamını şöyle biliyorum, peygamber efendimizin halasının lakabı adaletli yiğit demekmiş.

Küçük bir hatırlatmam olacak. İnternette yer alan isim sözlükleri uydurma anlamlarla dolu. Birçoğu anlamsız ya da anlamı sıradan sözcüğe çok güzel uydurma anlamalar yazılıyor. Lütfen itibar etmeyin. Sadece ve sadece aldıkları reklamlardan para kazanmak için açılmış siteler onlar. Aslolan kaynak TDK Kişi Adları Sözlüğü'dür. Burada bulamadığınız isimler için de normal sözlüğe başvurun. Komik durumlara düşmeyin.
Mesela bir akrabamızın oğlunun adı ENES. "Nedir anlam?" dedik. "Kur'anda geçiyor." dedi. Nerde geçiyor? dedik. "...İyyak enes tain..." var ya dedi. Fahita suresinde geçen "..iyyake nestain.."i kasdediyormuş. Bir sözcüğün sonuna ötekinin başını eklemiş. Öyle bir sözcük Arapça'da var ama "soylu arap atı" anlamına gelir, Fatiha suresi ile de ilgisi yoktur.

Allah nasip ederse o günleri '' Liva '' koymayı düşünüyorum.

anlam olarak erkek ismine daha uygun erkek ve bayan olarak bence kullanılabilir.

Liva (Anlamı): 1. Bayrak. 2. Mülki idarede kaza-vilayet arasında bir derece, sancak. 3. Tugay. 4. Tuğgeneral. 5. Livai saadet, Liva-i şerif. Hz. Muhammed (s.a.s)'in bayrağı Livaü'l-Hamd: Muhammed ümmetinin mahşer günü altında toplanacakları bayrak. Makam-ı Ahmedi.

ayrıca lazca bir kelime türkçe karşılıği lodos muş..

ve birde diğer isim '' Armin ''
Armin (Anlamı): Özgürlük yanlısı, barış yanlısı

Allah herkese sağlıklı sorunsuz evlat nasip etsin.

bayanlar merhaba aranıza yenı katıldım 6aylık hamıleyım kızımın adı hazır meyra nur nasıl sızce meyra parlayan ısık demekmıs nur u da babası ıstedı::))

Buyrun Lalin'in anlamı. Az önceki mesajımda işte bunu kasdediyordum.
.:: Trk Dil Kurumu - Trkiye Trkesi Azlar Szl ::.

Teşekkür ederim araştırmanız için ama ben Kuran dan isimler koymuyorum zaten..Ve siz de biliyorsunuzdur ki bir isim bir kaç anlam içeriyor olabilir....Türk Dil Kurumu sözlüğü de tüm sözcükleri,tüm isimleri içermiyor ...Herkes Türk isimleri kullanmayı tercih etmiyor olabilir..Bu isim de Türk değil Arap kökenli..Her ne kadar Türk isimlerini tercih etsem de....

Mesela benim ismim TDK sözlüğünde yer almıyor bile...Yani verdiğiniz linkte...Adım Selin...Herkes TDK de yer alan isimleri kullanmak zorunda da değil...

Kuran da bir isimler sözlüğü değildir..Sırf Kuran da geçiyor diye her kelime isim olarak kullanılamaz.Örneğin Ecrin gibi....:)

Mesela Elif ismi de çok sık kullanılan Arap kökenli bir sözcüktür ve TDK sözlüğünde geçmiyor ....

Son düzenleyen: Moderatör:
benim duyduğum isimleri söyleyim yeni değiller ama
Zeynep- Elif- Eslem-Serra- İzgi Nisa- Eylül- Nisan- Ekin- İrda- Nupel- Pelda- Başak- Nehir- Masal-Öykü- Ilgın- İklim-

Verdiğim link Kişi Adları Sözlüğü'nde geçmediği için internet sitesi yan sölüklerde tarama yaparak şiveler söclüğünden buldu Lalin'in anlamını.
Kişi Adları Sözlüğü'nde ise Arapça ya da Farsça ya da Türkçe tüm anlamlı isimlerin anlamı var.
Örneğin Elif de Selin de Kişi Adları Sözlüğü'nde anlamı verilen isimler. Çünkü zaten bunlar dilimize ve külştürümüze yerleşmiş isimler. Uydurukça değil. Ayşe mesela en sevdiğim isimlerden biridir. Onlara bir itirazım yok ki zaten.
Benim itirazım bilmem nyin bilemem ne çiçeği, bilme neyin bilmem ne tanesi gibi uydurma Arapça, Farsça, Fransızca, Mozambikçe isimlere.
Aşağıdaki linkte Elif ve Selin'in anlamını bulabilirsiniz.

TÜRK DİL KURUMU

Son düzenleme:

Biliyorum ismimin anlamlarını Teşekkürler... :)
Lalin-nalından geliyor ,takunya gibi yazmışlar..Ama benimki lehçe dili değil ve nalın ya da takunya anlamına gelmiyor...Türkçe anlamlarından biri nalın,takunya olabilir lehçeler sözlüğünde..Kişi adları sözcüğünde de
Lâlin geçmiyor zaten...Farsça bir kelimeden geliyor...
Bir kelimeye ne anlam yüklerseniz bunun da önemli olduğunu düşünüyorum..Mesela biz İzmirliler simite gevrek deriz...:) AAA simite gevrek denir mi,siz yanlış söylüyorsunuz..Vs vs vs...gibi :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca .Lalín, İspanya'nın güneybatısında bulunan Galiçya özerk bölgesinin Pontevedra eyaletine bağlı bulunan belediyesi. 2005 yılı sayımına göre nüfusu; 20.732.

ILGIN VE ASYA begendıgım ısımlerden..
bebişimn isminide kısmetse İDİL BEREN koyacagım..

Bir İzmirli olarak simite gevrek denmesine nasıl itiraz edebilirim ki? Önemli olan o toplumda o kültürde bir karşılığı olan bir anlam ifade eden bir isim olması. "Gevrek" sözü evet İzmir'e özgüdür, ama o kültürün bir parçasıdır. İzmir'de "gevrek" deyince açıklama yapmanıza gerek kalmaz. Aynı şekilde bu ülkede hiç kimse adınız Ayşe ise "O ne be?" tepkisi vermez. Aslının Arapça olması da bunu değiştirmez. "Ayşe" Arapça kökenlidir ama artık bizdendir, bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Ama Türkiye'de kime "Lalin" deseniz size "O ne demek?" der... Yani bu toplumda bir karşılığı yoktur ve siz o ismi anlamladırmak için sözlüklerde dolanırsınız. Fark bu.
Herkes özgür tabi ben sadece nazçizane fikrimi paylaşmak istedim.
Sevgiler.

İlla toplumda herkese isim açıklaması yapmak gerekmiyor diye düşünüyorum..Ben Lalin ismini düşünüyorum dediğimde aaa o ne demek çok garip diyene rastlamadım şimdiye dek..Ki herkesin bakış açısı farklı..Mesela oğlumun adı Çınar..Çok güzel bir isim diyen de var,aa ne o öyle ne biçim isim,insan ağaç ismi koyar mı diyen de var :) Çınar Osmanlı imparatorluğunun simgesi ve aynı zamanda heybetli,ulu köklü ağaç anlamlarında değil mi..Ama sözlükte park ağacı diye de geçiyor :) Kızımın adı Almina..Benim araştırmalarımda çeşitli anlamları vardı ve Öztürkçe bir kelime olmasına rağmen yaşadığım yer itibariyle aa Çerkes ismi bu diyorlar ki Çerkes ismi olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum...:))

Herkes istediği ,mutlu olduğu ismi koyuyor öyle ya da böyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…