• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enayi hissetmek.

Bence haklısınız. Eşiniz parasını siz hastayken vitamine verip size içiremiyorsa yazıklar olsun aynı şekilde annesi hastayken size almadığı vitamini ona alıyorsa da yazıklar olsun. Anne de aile eşi de.

Bir yere kadar size hak verdim bir yerden sonra hayır.Nereden biliyorsunuz et isteyeceğini annesinin böyle yemeğin hesabını yapmak çok çiğ hareketler
Böyle adam annesine mercimek corbası içirmez,hayır mercimek corbası icin borc harc bulmaya kalkmaz,yani ciğ demeden önce azcık mantıklı mı düsünseK?

Ben anladım şimdi yazdıklarınızdan. Siz baya dolmuşsunuz. Gayet de haklısınız. Bizde de bu model bir aile var. Derdiniz olduğunda ölü taklidi yaparlar ama kendi dertleri olunca hemen ilgi, yardım beklerler. Geri adım atmayın, gitsin baksın annesine. Bi ara annesiyle babasının arası da bozulduğunda eşimin evlatlık damarı tutmuştu. Tabi kardeşleri, teyzeleri verdiler gazı "evin büyük oğlu" diye diye. Neymiş yıllarca annesinin ezilişini izlemiş ve onu kurtarmak istiyormuş bu hayattan, gelsin bizimle yaşasınmış. Bekarken kurtarsaydın anneni, dedim. Bana güvenip, benim yaşam standartlarımı düşürüp iyi evlatlık yapacak. Bir de çok düşünceli, naif bir adam bu. Ben tavrımı net koyunca bir adım öteye gidemedi. Siz de net olun. Annedir, değerlidir evet ama hepsi bir yere kadar.
Evet, beni iyi anlamissiniz. Nerede ne yapılması gerektiğini iyi tartsinlar başka birşey istemiyorum.
Haklısınız, kocanız aradaki dengeyi bulamadığı gibi, bir de ben anama borç alır bakarım, şunu yaparım, bunu yaparım diyip sizi de iyice fitilliyor, örseliyor ve haksızlık yapıyor. Böyle hissetmenize hak verdim. İnsan ben neyim diye sorar kendine, insan kök ailesi kesinlikle unutmamalı; ama yeni kurduğu ailesine, hayatını paylaştığı karısına, çocuklarının annesine ya da annesi olacak kadına veya çocuklarına esirgeyip, anneme vereceğim dememeli.

Kaldı ki Covid bu, daha yeni atlatmışsınız, söyleyin git annenle annenin evinde ilgilen diyin; bulaşıcı olduğunu unutmuş sanırım.
Evet ben yaparım dedikçe cildiriyorum sanki. Ayrıca covidin bulaşması önemli değil eşimin annesi iyi olsun da herşey önemsiz sanki.
Diğer konulara birşey diyemeyeceğim ama kovid ise neden evindrn olacak size tekrar geçme ihtimali yok muymuş olan bir daha olmuyor mu saçma düşünmüş eşiniz
Tabiki tekrar olabilirim ve daha toparlanmadim bile. 2. Bir virüse maruz kaldigimda daha da agirlasabilirim belki bilemiyorum ki.
Eski konularınız hep maddi sıkıntı, eş ailesinim size attığı kazıklarla ilgili. Ama hata nerede biliyormusunız, sudan sepeplerle daha önceki konularınızda gördüğüm kadarı ile size şiddet bile uygulayan eşinzin cebini düşünüp, o kadar ciddi hastalıkta, kendinize beslenme olarak sağlam bir bakım yaptırmayan sizde. Allah korusun size birşey olsa ne olacaktı, evladınız o merhametsiz eşiniz ve annesinim elinde heba olacaktı
Kime neden bu fedakarlık? Kayınvalideniz size bağış olarak verilen ete bile göz dikecek kadar aç gözlü, eşinizde evladı sağlıklı beslensin diye milletin bağışladığı eti annesine götürmek isteyecek kadar evladını ve sizi düşünmüyorsa kimin için kendinizi parçalıyorsunuz? Üstelik siz daha tam olarak iyleşmememişsiniz bile, Allah korusun şu halde yeniden virüs kaparsanız sonunuz çok daha ağır olabilir.
Ailenize haksızlık yapılınca tepki almanız güzelde; eşiniz sizi böyle hiç yerine koyup, sizin sağlığınızı önemsemeden, annesine hasta bakıcı yapmaya kalktığında neden tepkinizi koymuyorsunuz. Bırakın küserse küssün, aksine siz küsün siz daha iyileşmeden sağlığınızı tehlikeye attığı için. Eşiniz evladı tabiki bakmak zorunda ama şu durumda sizin için en makul olanı onun evinde bakması. Ben kayınvademi annem gibi severim ama o da bana evladı gibi bakar sağolsun ama bu işer karşılıklı, vermeden almak Allaha mahsus. Sizi umursamayan insanlar için kendinizi heba etmeye gerek yok.
Her kelimenin öyle doğru ki. Hepsinde haklısınız. Ama kabul görmeyen, fazlalık biri gibi hissediyorum kendimi. Bekarken annemle babamin sömürüsüyle buyudum. Bekarken öyle dayaklar yedim ki ailemden. Babam bir kere sevgilim var diye lise 3 teyken babamdan öyle bir dayak yedim ki anlatamam. Hatta beni dövüp sevgilim evine bırakmıştı. Ailesi de korkudan yaşım küçük diye polise haber vermişti. Sonra polis beni gelip aldı, darp raporu çıkardılar. Karakola annemler geldi. Yurda mi gönderelim aile mi dediler. Yurt dememe rağmen babamın elini opturup eve geri gönderdiler. Sonra babam beni kuzenimi çağırıp bir daha onunda beraber dövmüstu. Öyle ezik hissediyordumki. Hatta Lise 1 den itibaren yazları çalışmaya başladım. Staj yaptım aldığım parayı aileme verdim. İşe girdim 2 sene tüm paramı anneme verdim, üstüme kıyafet almaya annemden zorla para alırdım. Eşimle evlendik aile ilişkim hem eşimi istemediklerinden hem de daha tam anlamıyla ailemi parasal olarak doyurmadigimdan bitti. Çünkü daha kredi çekip araba alacaktım babama. Yapmadım kötü evlattim. Evlendim eşimin annesi tarafından istenmedim dislandim. Eşim son yıllar dışında ilk senelerde gerçekten çok iyiydi. Böyle klasik ezik türk kadını modunda bişey oldum. Oğlumu da huzursuzluklarin dışında tutmaya çalışıyorum sadece.. ama ben açıkçası hiç güçlü bir kadın değilim. Güçlü olmaya cabaliyorum ama asla bağımsız güçlü bir insan olamadım olamayacagim gibi.

Böyle adam annesine mercimek corbası içirmez,hayır mercimek corbası icin borc harc bulmaya kalkmaz,yani ciğ demeden önce azcık mantıklı mı düsünseK?
Mantıklı keşke siz dusunseydiniz"böyle adam "ile ilgili.

Annesi ölebilir çünkü hastaysa ama ben ölümsüzüm. 😞
Aslında öyle değil. Sizi üzmek istemem ama annesine daha çok değer veriyor. Borçla aldığı yiyeceklere annesini layık, sizi değil olarak görüyor maalesef. İkiniz arasında bir seçim yapacak olsa annesini seçer. Bunu bilip ona göre davranın bence.
Ve şu anki tavrınızı hak ediyor, olması gerektiği gibi davranmışsınız. Ne eksik ne fazla, tam kararında bir tavır.
Annesini eve almayın, kredi kartı maaş kartı vs. eşinizin elinden alın. Öyle gidiyorsa gitsin.

eşiniz ne diyor peki izin al git evinde bak diyince
işine gelmiyor dimi :)

çünkü alıp ele güne karşı bakıyorum ayağına size baktıracak

çok konuşmasın küserse de küssün!
Eve getirmek istiyor çünkü izin alırsa maaşından keserler. Onu istemez. Hemde annesine benim bakmam lazım önemli olan o aslinda
Bir yere kadar size hak verdim bir yerden sonra hayır.Nereden biliyorsunuz et isteyeceğini annesinin böyle yemeğin hesabını yapmak çok çiğ hareketler
Dışardan baksam bende sizin gibi düşünürdüm ama inanın içerden tamda böyle biri.
Çok öfkelisiniz çok.. Yaşadığınız her şey sizin tercihiniz. Burda tek suçlu kayınvalideniz olamaz değil mi?
Haklısınız.
Nasıl ya? Eşiniz için pişirdi ve size yemek konmadığı halde adam da afiyetle yedi mi? Sadece kayınvalide değil eşiniz de bir acayip. Bence de geri adım atmayın ama para-gıda konusunda fazla konuşmayın. Annemin yediği iki tabak yemek mi battı' ya gelir konu. Haklıyken haksız duruma düşmeyin.
Yok ben işten çıkıp yıllar önce önden gitmiştim. Eşim işten çıkıp gelecekti. Eşimin sevdiği bir yemek yapmış ama 1 tabak kalmış anca. Eşimin adı x olsun. X'in sevdiği yemek var gelince yer dedi. Bende işten geldim açım sonuçta. Bana da çay koy da içeriz dedi. Bende orada hiç bozuntuya vermedim eşime de bişey demedim. Evde durumu ona anlatmıştım. Kendi kendine kızdı eşimde tabi. Ondan sonra asla kv evine mümkün olduğunca gitmedim.
Bence haklısınız. Eşiniz parasını siz hastayken vitamine verip size içiremiyorsa yazıklar olsun aynı şekilde annesi hastayken size almadığı vitamini ona alıyorsa da yazıklar olsun. Anne de aile eşi de.
😞😞
Dışardan mümkün değilmiş gibi geliyor sanırım insanlara
Sizi haklı buldum. Başkalarını önemsemezler, ama aynı şey kendilerinin başına gelince nazlanırlar ilgi beklerler ve o ilgi gelmeyince küserler. Oldu canım!
Aynen öyle.😞

Konu sahibi değilseniz adamın anası kendisi ile ilgili niye fikir beyan ediyorsun hemsire.Nerden biliyorsun olacakları evde misin

Aslında öyle değil. Sizi üzmek istemem ama annesine daha çok değer veriyor. Borçla aldığı yiyeceklere annesini layık, sizi değil olarak görüyor maalesef. İkiniz arasında bir seçim yapacak olsa annesini seçer. Bunu bilip ona göre davranın bence.
Ve şu anki tavrınızı hak ediyor, olması gerektiği gibi davranmışsınız. Ne eksik ne fazla, tam kararında bir tavır.
Annesini eve almayın, kredi kartı maaş kartı vs. eşinizin elinden alın. Öyle gidiyorsa gitsin.
Çok üzgünüm gerçekten, eşimin bu tavrı beni çok kırdı
Konu sahibi değilseniz adamın anası kendisi ile ilgili niye fikir beyan ediyorsun hemsire.Nerden biliyorsun olacakları evde misin
Tavirlarindan olacakları tahmin ediyor, haklı da tahminlerde

Ozman bdv dükkanı kapasın gitsin:D
Sonucta kimse kimseyi tanımıyor yorum yaparken 'hemsire':KK66:
Neyse ben sabah sabah yeterince kapak attım size cekiliyorm aradan askdskkdjsks

Eşiniz size şiddet mi uyguluyor? 😕
Geçmiş dönemde böyle bir sıkıntım olmuştu. Çok şükür düzeldi ama tekrar olmaz diyemiyorum hiç bir zaman. Maddi sıkıntılardan doğan olmaması gereken şeyler yaşadım. Eşim kendini yonttu ama ben hiç unutamıyorum. Hep sinirlenir de yine yapabilir diye düşünüyorum.

Madem meyve alacak, protein alacak parayi bulabiliyor, size niye bulmadi esiniz konu sahibi?
Siz mercimek corbasi icerken vicdani sizlamadi, annesine sizlayacak ama.
Yeni covidden cikmis karisina da hasta anasini baktiracak bilmem kac gun ya d kac hafta.
Ben aslinda ozellikle kabul ederdim o halini gormek icin, sonra da icim rahat rahat bosanirdim. Bu derece ayrim, bu derece sevgisizlik bana gore degil cunku.

Ozman bdv dükkanı kapasın gitsin:KK70:
Sonucta kimse kimseyi tanımıyor yorum yaparken 'hemsire':KK66:
Neyse ben sabah sabah yeterince kapak attım size cekiliyorm aradan askdskkdjsks
O hastalıklı dünyanızda size anlık mutluluk yaşattığım için bende sevindim doğrusu ..Ne de olsa herkesin arada yüzünün gülmeye ihtiyacı var.

Madem meyve alacak, protein alacak parayi bulabiliyor, size niye bulmadi esiniz konu sahibi?
Siz mercimek corbasi icerken vicdani sizlamadi, annesine sizlayacak ama.
Yeni covidden cikmis karisina da hasta anasini baktiracak bilmem kac gun ya d kac hafta.
Ben aslinda ozellikle kabul ederdim o halini gormek icin, sonra da icim rahat rahat bosanirdim. Bu derece ayrim, bu derece sevgisizlik bana gore degil cunku.
Sizin gibi güçlü kadınları canı gonulden kutluyorum. Haklisiniz

Bence bu duruşunuzu koruyun. İyilik eden iyilik bulur. Kayınvalideniz o iyiliği hiç etmemiş şimdi gelin baksın diye boşuna beklentiye girmesin. Hastayım diye aradığına göre yol yapıyor.
Eşiniz baksın annesine siz oturun evinizde.
Yakın mı evleriniz eşinizin ailesiyle?

Back
X