Enayilik

Şimdi yarin bu mesajlari soyledigimde bana diyecekki sen yemek yaptirip goturme dedin para goturme demedin dicek.. o kadar da pişkin...

Bende dicemki ben sana yemek goturme demedim. Ben sana kendini kullandirtma enayimisin sen ne yapiyosun sakin bidaha duymayim dedim dicem. Sonra sinirlenecek :)

Aynısını yap diyemem o zaman işler yürümez. Ama işimi ayırırım . Tabi sektör ne bilmiyorım ama herkes kendi sattığından 100 de 10 ya 30 kar fazla alsın derim . Resmen üstünüze yatmış

Her gün mü
Bu ne ya böyle iyice arsızlığı ele almışlar. Ben de kaynımın taleplerinden dolayı (çocuģuun bilgisayarını kayınpederine aldırıp bizden de yazıcı istemesi konusu en son) ona arsız derdim içimden ama seninkiler daha fenaymış.
Ben olsam derdim ki "nasıl olsa sen de evdesin abi( veya ismi)sen yapsan? "

Haklısın sen de tek de olsan git çocuģunuz olunca bence sizinkine dank edecek anca o zaman

Eğer haksızlığa gelemeyen bi yapınız varsa kendiniz enayi yerine konsanız gerekeni yapıyosunuz. Orası kolay. Ama sevdiğiniz birinin kullanıldığını haksızlığa uğradığını görmek ve bir şey yapamamak çıldırtıcı oluyo biliyorum

"Kardeşin evlenmeyi biliyor herkesin eşi çalışıyor işe gidiyor bir senin kardeşin mi diğer insanlardan farklı. Nasıl ki çocuk yapmayı biliyorlar şimdiden başlasınlar sorumluluk almaya" demelisin bence. Eşinin kafasının biraz lafla açılması lazım yoksa bu böyle gider. Gerekirse babalarını devreye sokmasını söyle eşine. Ama bunları direktif vermeden diğer insanları örnek göstererek yap.

Ben şu eski konulara bakıp yorum yapılmasına karşıyım açıkcası.

Size göre bu durum hak mı eşitlik mi ?

Bence değil bu akrabalık bağı olmayan işyerlerinde de geçerlidir. Ortada aynı maaş aynı pozisyon varsa iki taraf da eşit sekılde çalışmalı yoksa iyi olan diğerinden ayrılmalı. Hak edene hak ettiği verilmeli. Ama bazı kişiler malesef asalak gibi yaşamayı seviyor.

Bu eşindir mutlaka bazı ailelerde bazı çocuk eziliyor baba misyonu bile yükleniyor arada 1-2 yaş olsa bile oda kendini mecbur hissediyor. Normalleştiriyor durumu . Kardeşim annem vs diyor.
Benim yengem amcamın oğlunu öyle bir korkutmuş ki alamancı bunlar bize geliyorlar geçen sene markete gittik amcamın bir oğlu annemi koruyom ondan ayrılamam diye geziyor neyse aldık baya bişey marketten ağır poşet amcamınoğlu hepsini aldı bende aldım baya yengeme diyor ki anne sen taşıma yani hafif bişeyler alsa zorlandık (mesela tuvalet kağıdı büyük oluyor hem diğerlerini taşımayı engelliyor )ben cennete gidemem bana da zor geldi kavimlergocu abla sakın anneme verme o taşırsa cennete nasıl giderim diyor . Hepsini yengeme aldık memlekete aldı. ( her sene valizlerini taşıtır annemle babama bile öyle kullanacak birilerini arar hep ) Bu çocuk evlenecek bunun hanımı yapma bak yaptığın çok saçma o kadar da kendini kullandırma ailene dese dinletebilir mi?
Çocuk durumu normal görüyor.

Son düzenleme:
Yazilarindan dogru anladiysam eltin kaynin cok benciller.. esinde idare edio ama arada senide feda ediyor... sonra bana negatifsin diolar valla:) neyse onh soluyorum.. erkeklerin cogu bole.. yani kadin idare ettigi muddetce sustukca mukemmel olmayan bi evlilik yoktur. Sen ne zmn kendini savunursun o zmn iste evlilik kotuye gider..bu durumda sen kendini dusuncen cunku esini beklersen cok beklersin

Şimdiye kadar hep tartışmışsın birşey değişmemiş bu sefer de farklı davran. Mesela eşin eve geldiğinde mutsuz ol, sorduğu sorulara 1-2 kelimelik cevaplar ver. Uykun olduğunu, sürekli uyumak istediğini filan söyle. Eşin sebebini sorarsa bu durumun. Yıllardır ihtiyacın olduğunda yanında olmadığını, senede bir gün tatile bile gidemediğinizi özellikle bu tedavi sürecinde çok yıprandığınızı başınızı alıp gideceğinizi çok bunaldığınızı filan söyleyin sakin sakin. Kaynını, eltini mevzuya katma sakın. Hergün böyle yavaş yavaş işle eşini. Alttan alta evliliğiniz için çok fedakarlık yaptığını ama artık bu durumdan çok yorulduğunu hissettir eşine. Eşini yeterince kıvama getirince kardeşiyle işleri ayırması gerektiğini yoksa kardeşinin hiçbir zaman sorumluluk alamayacağını güzellikle anlat.

eşek olunca semer vuran çok olurmuş. eşin eşek olmaktan memnunsa sana laf düşmez. orası kayınpederinin işi olmasaydı da başka bi yer olsaydı gidip patronla veya diğer çalışanla konuşabilir miydin? hayır. bu durumda halletmesi gereken kişi eşin.

ödemeyi babanız yaptıgına göre sizi ilgilendirmez. siz işinize bakarsınız. babanız imtiyaz veriyorki öyle oluyor.

ben de erkek kardesımle calısıyorum

böyle durumlar yasasaydım ve gelmediği için iş aksasaydı kızardım

şartlarınız ortaksa oturun konusun

Ilk yorumumu eski konuya bakarak yapmadim, diger arkadaslar „konu sahibi ve kardesi“ seklinde yorumlar yapinca acaba yanlis mi anlamisim diye dusunup, cevap gelip donus yapilana kadar goz attim.

Siz bakmazsiniz karsi dusuncedesinizdir, ben bakarim bu durum beni baglar.

Acikcasi bu durum karsisinda esinin sikayeti yok, varsa da sikayetinin arkasinda dik duran biri degil.
Konu sahibinin maalesef yapacagi bir sey yok, esi bir cozume kavusturabilir.
Aile yeri dahi olsa kardesim calismadan para kazaniyor diye ben aynisini yapmam, aldigim parayi hak etmek isterim.
Isveren babalari oluyor bu durumda o da evladi zorda kalsin istemiyordur.

Esit ise esit ucret alindigina hic sahit olamadim, rahatsizligi olan ceker gider, baska is bakar.

Neler demedim ki. Yüzsüzlerse başa çıkamıyorsun. Işin kotusu kaynanam ikisindende korkuyor.. Bunu bikaç kez ifade etti bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…