Enayilik..

Yeni işinize karşı olan bu negatif dusuncelerinizi bence önceki yaşadıklarıniz da tetikliyor. Artik eski is nankor arkadas mevzusunu kabullenin daha pozitif bakmaya çalışin. Size yazık, boşverin Allaha havale etmışsınız kalsin oyle. Elbet herkes eksikliginizi hissedecek bakalim yeni eleman sizin gibi çalışabiliyor mu?

Siz artik yeni işinizle eskisini kiyaslamaktan vazgecin hatta bu konuyu düşünmeyi yasaklayin kendinize. Evet haksizlik nankörlük falan filan ama hayat sizin hayatiniz onlari düşünerek aylarinizi harcayamazsiniz. Bir saniye bile düşünmek vakit kaybi bence şuan. Fazla caninizi sıkmalarına müsaade etmeyin sizin giden zamaniniz geri gelmiyor ayrica şuan heepsi hayatini yaşıyor eminim düşünmüyorlar siz de dusunmeyin yaşadıklarınizdan ders aldiniz tecrübe sahibi oldunuz tamam artik içsel olarak mevzuyu kapamaya bakın

Benimde calistigim sürecte ayagimi kaydirmaya çalişan insanlar oldu. Hatta en son calistığım yerde patronumun kızı bunu yapmaya çalıştı. Çok komik gelmişti kız ilerde şirketin başına geçecek ve muhasebe elemaniyla sidik yaristırıyor.

Bakın sizin gidişatınız hiç iyi değil. Kendimden biliyorum. Geçmişte size hata yapan insanları takıntı haline getirip sürekli düşünmek hiç iyi bir şey değil. İnsanı depresyona sürükler.

Her türlü mecradan silin görüşmeyin konuşmayın düşünmeyin. Yeni bir işiniz de var anladığım kadarıyla. Yeni işinizle yeni insanlarla ilgileninn. Daha iyi olmaması için hiçbir sebep yok.

Herkes kendi hareketlerinden sorumludur. Onun böyle davranması onun karakteriyle ilgili sizin değil. N'olur şöyle yapsaydım yapmasaydımı bırakın.

Şuan çalıştığım yere benzer iş tarzı diye girdim. İşi devredecek kimse yoktu, üstüne program değiştirmişler. Tek başıma cebelleşerek biriken işi temizledim. Bir sistem-düzen yok.

Bir örnek vereyim; Patron şu firmanın hareketlerine bak bakalım şu ürünü kaçtan almışız diyor bakıyorum öyle bir ürün yok. He, o zaman şu firmaya bak, demek ki oradan almamışız diyor fiyatı söylüyorum, üstüne ekleyip fiyatını müşteriye söylüyor. 10 gündür tatilde, ürünleri yazıyorum, x firmanın kataloğuna bak gelişi kaç üzerine şu kadar ekle, diğer ürün kalem için y firmasına bak Bir fiyat listesi nasıl olmaz bir şirketin?

Dolaylı yoldan yapılan iş sanki beni öldürüyor, çalışmak zulüm oluyor. İşi sevsem zaten her şey farklı olacak biliyorum..

Son düzenleme:

İnşallah, çok çabalıyorum bunun için, kaç ay iş aradım, bir iki firma da baktım benim çalışabileceğim gibi değil, öğlen de ayrıldım mesela, daha iyisi için çok uğraştım.

Son düzenleme:
Aaaa ne gerek var seviyesini düsürmeye ama söyle bir düsününce yapiş kiz sacina diyorum bendeee insanin icindeki iyiligi böyle böyle öldürüyorlar sonrada aaa sen cok degistin

Bundan sonra iyilik yapar mıyım bilmem? Ama asla kötülük yapamayacağımı biliyorum..

İşten çıkma süreciniz tam oturmadı bende.
Siz patrona işten çıkmak istiyorum dediniz ve kabul etmedi.Bu durumda bir gün izin istediniz ve ertesi gün yerinize başka biri ise alınmış.
(Patron başlı başına tutarsız.Sizi işten çıkardıysa neden izin kullandırdı.)
Bu durumda patron sizi ihbarsız işten çıkardığı için ihbar tazminatınızı verdi mi?
Yasal haklarınızı sonuna kadar aldınız inşallah

Hayır, kabul etti. Ben izin istedim verdi, o akşam daha önce eleman aradığını söylediği biri aramış, yani şansıma 1 günde de eleman bulmuş oldu. Ki 15 gün iş devretme sürecim oldu. Ona göre ben çıkmak istediğimi söylediğim için işten ayrıldım, bunu öne sürdü hep.

Bu durumda sizi işten çıkarmayı daha önceden mi düşünmüş yoksa denk mi gelmiş acaba?

beraber calistiginiz arkadasin peki ne sucu var? Istem siz cikmak istemissiniz, patronunuz da kabul etmis.

Bu durumda sizi işten çıkarmayı daha önceden mi düşünmüş yoksa denk mi gelmiş acaba?

Söylediğimde afalladı, peki tamam olur dedi zaten genelde kimse gitme dur demez. O olaydan sonra da moralinin bozul olduğunu söylemişti başka bir arkadaş (hala konuşurum onunla) İzniniz olursa bugün eve gidebilir miyim dedim? Tabii dedi. Yorgun olduğumu o da biliyordu. Kendisi zaten senin dinlenmen lazım diyordu sürekli, anlayamadığım zaten bu düşman değiliz rehberinde hala olduğum için, güzellikle vedalaştık, pişmanlığımı dile getiren benim, karşılığında size kırılabilir miyim hiç, anlıyorum sizi diyen bir adam, neden bu katı onu hiç bilemedim?

beraber calistiginiz arkadasin peki ne sucu var? Istem siz cikmak istemissiniz, patronunuz da kabul etmis.

Beraber çalıştığım arkadaş, arkadaş olsaydı eğer gidişime üzülür, memnun olmazdı. Üzülerek çıktığımı bildiği halde evrak havuzuma kadar henüz gitmeden göz koymazdı.. Samimiyet şeklini değiştirmezdi, yerime biri geldiğinde söylememek yerine, direkt durumu söylerdi.

Bir anda yabancılaşması sizce de 5 senelik dostluk için tuhaf değil mi? Çünkü biz orada tanışıp 2 aydır birbirimizi tanıyan insanlar değildik, ben ona iyilik yaptım işe girmesine vesile olmuşken, bu tarz davranışların samimiyet adı altında samimiyetsizlik olarak nitelendiririm ben..

Çıktıktan sonra ne aradı, ne sordu ben yazdım bir kaç kez sadece iki cümle cevap o kadar..
Hayatında biri olduğunu hissetmiştim zaten ama söylememiştim, 2 aylık tanıdığı insanların haberi var, benim yok. Hatta tebrik ettiğimde tek tek herkese kim söyledi diye hesap sormuş, halbuki ben kendim gördüm onları, kimseyi risk altında bırakmadığımdan söylememiştim bile görene kadar..

Son düzenleme:
Size verdiği maaş gözüne çok gelmiş olabilir.
Sizin yaptığınız işi daha tecrübesiz ve heyecanlı birine daha ucuza yaptırabilir.
Yada size sürekli dinlenmen lazım diyorsa veriminizi düşük bulmuş olabilir.
Veya birileri (siz tahmin edersiniz) sizin hakkınızda bir yerlerde bir şeyler fısıldamış olabilir.
Bunlar hep ihtimal tabi.
Ek olarak patron daha önceden sizi işten çıkarmak istemişse siz istifa ederek ekmeğine yağ sürmüşsünüz

Ben de benzer bi olay yaşadım. İlk başta çok üzüldüm. İnsanlara güvenimi kaybettim dedim ama daha sonraki iş yerimde karsima sıcak anlayışlı kaliteli insanlar cikti ve bu olay beni kpss ye çalışmam için de kamçıladi. Bizim göremediğimiz bir sürü hayır vardır bu olayda. Emin olun siz de benim gibi ilerde o insana teşekkür edeceksiniz farkında olmadan size büyük bir iyilik yaptığı için

Normalde işi bilmediği halde, işe aldırdığım kişiye de yakın maaşı vermişti (ben konuşmuştum) yoksa diğer gelenlere yeni başlayan eleman statüsünde maaş belirlemişti hep, normalde bonkördür ama ince düşünmezdi. Benim aldığım maaş zaten standarttı tecrübeme göre, eminim ki aynı statüde bir çok kişi aynı maaşı alıyordur zaten. 2 ay cumartesi dahil tek başıma çalıştım yeri geldi 9 da yeri geldi 11 de çıktım. O yüzden dinlenmen lazım diyordu.

Her şey bir ihtimal tabii, keşke bende öğrenebilseydim bu katılığın altında yatan asıl sebebi..
Tek aklıma gelen benim kimseye ihtiyacım yok mantığı ve diğer elemanlara da benim üzerimden ayağınızı denk alın mesajını vermesi...

Son düzenleme:
Özel sektör zaten böyle değil mi?
Kimse vazgeçilmez değil.
Ne kadar süredir orada çalışıyordunuz?

Bence patronunuzun aklina onceden biri sokmus cikmani ki bu da arkadasin olacak kisidir.senden once gidip isi begenmiyor vs gibi laflar etmediyse benimde adım umbertocumm degil bak buraya da yaziyorum...kesinlikle patronunuzu onceden doldurmuslar haberiniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…