evet şekerim hamile kalmaktan başka çeğremiz yok zaten inşalaaaaaaaaaaah kalırız yaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bence yeni bir doktora git arkadaşım. Benimde laparoskopi ile olduğum ameliyattan sonra yine ortaya çıktı. Bende doktorumu değiştirdim ve öğrendimki bu tip kistlerin laparoskopi ile temizlenmesi çok mümkün değilmiş. En iyi yol açık ameliyatmış. Şimdi ameliyat olacağım yeniden.
Minimania nasılsın canım? Ameliyattan sonraki durum nasıl?
öncelikle herkese merhaba ve hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.benimde sağ yumurtalığımda 3,5-4 cm ebadında çikolata kistim var.doğum kontrol hapı kullanıyorum ve bekarım.ani bir sancı sonucu acile kaldırılmamla birlikte öğrendim kistimi.yaklaşık 1 senedir şikayetçi olduğum ve adet sancısı diyerek geçiştirdiğim ağrılarımın ve sancılarımın sebebi adı çok tatlı ama ne yazıkki kendi çok acı olan bu kistmiş.çekilen ultrasonlar sonucunda sağ yumurtalıkta 3,5-4cm civarında kistim olduğu ortaya çıktı.ca 125 değerimin 163 çıkması ile beraber başımdan aşağı kaynar sular döküldü.doktorum bu değerin bu hastalıkta yükseldiğini,bekar olmamdan dolayı bir süre doğum kontrol hapı kullanarak kisti baskılamayı önerdi.ancak bu süre içerisinde sancılarımın devam etmesi ve yine ani bir sancıyla acillik olmam sonucunda bu kistin hayatı ne kadar zehir eden bir hastalık olduğunu daha iyi öğrendim.2 gün önce gittiğim kontrolümde doktorumla birlikte laparoskopik yöntemle kistimin alınmasının daha doğru olacağına karar verdim.salı sabahı ameliyat olacağım.tekrarlama olasılığı yüksek olan bu hastalıktan ilk ameliyatımda kurtulmayı umut ediyorum.dilerim bu ameliyatla nerede ne zaman geleceği belli olamayan sancılardan,ağrılardan kurtulurum.benim gibi bu dertten muzdarip olan sizlere de çok geçmiş olsun diyorum.en kısa sürede hep beraber sağlıklı günlere kavuşmak dileğimle...
merhabalar ben de acık amelıyat oldum.açıgı tavsıye etmelerının nedenı kıst 4 cm den buyukse acık dıyorlar ve laporoskopıde yapısıklık yapma ıhtımalı daha cok dıyorlar.benım amelıyat olalı ıkı sne oldu.6 aydır falan barız buyudu benımkı suan 4,5-5 cm cıvarlarında ve yenı bır amelıyat benı beklıyor.15 aydır evlıyım korunmamamıza ragmen hamıle kalamadım.ocak ayında yenıden amelıyat olmayı ondan bir ıkı ay sonra da tup bebek yapmayı dusunuyorum
amelıyata gelınce,ılk 1 hafta zor gecıyor.sezeryandan biraz daha agrılı ve agır dıyebılırım.ama ınsan basa gelınce cekıyor ne yapalım.dr bana ıkıncı amelıyatı söyleyınce sınırden aglamıstım.ama sımdı bu fıkre de alıstım.
güleda ulturasonda kendını belli ellı edıyor.ama agrılı adet,arakanaması,gaz sorunu,karında şişlik,isalle beraber adet vs
allah hepımıze saglık versın ısteyenlere de bebıs nasıb etsın.
.
canım ben geçen yıl kasım ayında çikolata kisti amiliyatı oldum 6,5 cm di açık amiliyat yaptılar sezaryan gibi 1 haftada kendini toprarsın zaten ama amiiyattan sonra tekrarladı benim kistim zaten tekrralıyan bir kist benim arkadaşımında 8 cm di amliyat oldu oda açık amiliyatla alındı şimdi iyi... ama kapalımı daha iyi yoksa açık amiliyat mı onu bilmiyorum işte canım.... kimilerine göre kapalı amliyat kimilerine göre açık amliyat güvenmek zor
ama sen bir an önce amliyat ol patlıyabilir kistinm ağır kaldrma canım
birde ibrahim saraçoğlunun soğan kürüü duydunmu onun sitesine gir o kürü uygula canım durumundan haberdar et benim özel msj kutuma msj yazabilirsin sana elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım
kızlar merhaba.ınanın bu baslıgı gorunce morelım yıne bozuldu.ıkı senedır ugrasıyorum bu kıstlerle.bır senedırde hamıle kalmaya calısıyorum.ama rabbım ol demeyınce olmuyor ıste.ımtıhanda oldugumu dusunuyorum ve yınede halıme sukredıyorum...
laparoskopının ustunden tam bır yıl gectı.ama malesef hala hamıle kalamadım...doktorum yıne hareketlenme var dedı kıstlerde...ne yapayım arkadaslar hersey allahtan...
saglıcakla kalın....
Valla kanser teşhisi için daha çok bakılıyomuş bu teste ama çikolata kisti olanlarda da yüksek çıkıyomuş anladığım kadarıyla ama benim bayağı bir yüksek çıktı korkmuyo değilim açıkcası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?