Endometriosis (Çikolata kisti)

Öncelikle çok geçmiş olsun.Ben de kist nedeniyle ameliyat oldum.Açık ameliyattı benimkisi.Kistin boyutuyla alakalı sanırım bu.Ben de senin gibi aşırı ağrı çektiğimde artık çok geçti.ben öğrendiğimde 11 cm olmuştu kist.Bana da kanser şüphesi var bu kadar büyümesi normal değil dediler ve kist olduğunu öğrendim 3gün sonra ameliyat oldum apartopar.Ameliyattan sonra çıkan kisti 15cm olduğunu söyledi dr.Ultrasonda göründüğünden daha büyükmüş.Neler hissettiğini çok iyi biliyorum.Umarım sen de sağlığına kavuşursun.Hem seninkisi kapalı olacağı için daha kolay geçer ve daha kolay iyileşirsin sanırım.Şimdiden çok çok geçmiş olsun.

Alincim, teşekkür ederim. Bu hafta kendimi daha iyi hissediyorum, ağrılarım çok azaldı. 13 Şubat'ta kontrole gideceğim. Kızlar açık ameliyat olursanız bence minimum 20 günlük rapor alın, ben 15 günlük almıştm, 3. hafta işe gittiğimde çok zorlandım.
Düşünün 3 Ocakta ameliyat oldum daha bu hafta kendimi iyi hissettim.

Canım şimdiden çok geçmiş olsun...yerimseniben

Nehir67, minimania ilginize çok teşekkür ederim.umarım ameliyattan sonra tüm sıkıntılarımdan sonsuza dek kurtulurum.sizler tekrar geçmiş olsun diyorum.a.s.

arkadaşlar yazılarınızı okudum.bende 9 aydır doğum kontrl hapı kullanıoum.hem korunmak hemde çikolata kistim için.benimki 3 cm.doktorum 4 cm e kadar ameliyata gerek yok diyo.merak ettiğim çikolata kisti olnların hepsi kısırlıkla yüzyüzemi?bir de soğan kürünü deneyen varmı?

merhaba arkadaslar ilk once herkese gecmis olsun ve en kısa zamanda tum isteyenler bebislerine kavusurlar umarım
ben de 16 ocakta laporoskopi ile cikolata kisti ameliyatı oldum. kistı artık bebek ıstiyoruz diye genel kontrol icin doktora gittigimizde tesadufen ogrendim reglim her zaman cok sancılı gecerdi ama agrı kesici ile gecirmeye calısırdım. 6 cm buyuklugunde kist cıkmıstı doktor kontrolunde ve doktorum lapososkopi onerdi baska bir doktora daha gittim emin olmak icin tamamen aynı seyi soyledi hamilelik oncesi kistin alınması daha iyi ve laparoskopi hamile kalma sansını daha cok artırıyor dediler ben de 1 hafta icinde karar verip ameliyat oldum 4 adet kesi yapıldı cunku ameliyat sırasında yapısıklık ve miyom da farkedildigi icin onları da temizlemisler ben istanbul acıbadem hastanesinde ameliyat oldum doktorum doc. dr. tolga ergin cok iyi bir doktor. 2 gunde cıktım hastaneden ve 1 haftada da normal yasamıma dondum. doktorum hemen hamile kalmamı onerdi biz de zaten bebek istiyoruz yalnız ilk regl tarihin degisebilir demisti bekledigim tarihten 5 gun gecmesine ragmen regl olmadım ameliyattan sonra bu sekilde regl tarihi geciken var mı arkadaslar bebis calısması icin reglimi bekliyorum da :)

denemexxxx

Mrb bende bu cumartesi dokta gittim ve bendede çukulata kirsti oldugu ortaya çıkdı 2.5 aydır adet göremiyrom ilaç verdi adet olmam için adetinin 2yada 3 günü terar gel dediler daha adet görmedim görunce gidecem gidnce nasıl bır tedavi yöntemi uygulayacaklar merak edyorm böyle olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirimsenağlama

mrb bende yeni ögrendim kirstim oldugunu 2.5 aydır adet olmıyoum ilaç kullanıyorm aet olunca gıdecm nasıl bır yol izlenecek merak edyorm fisfisfis:uhm:

CANIM GEÇMİŞ OLSUN İNŞALLAH AMELİYATIN BAŞARILI OLUR BENDE YENI ÖGRENDM ÇİKOLATA KİRSTM OLDUGUNU :çok üzgünüm:

günaydın arkadaşlar dün çikolata kist yüzünden 4 defa amiliyat olan bir bayandan bir tarif aldım
yarım kilı balın içine ısırgan tohumu keten tohumu çörek otu hardal tohumunu balın içinde iyice tahta kaşıkla karıştırıp yiyicekmişiz... ben hafta sonu aktarcılardan alıp başlıcam .
kadın bu hastalık yüzünden deprosyana girmiş içtiğim ilaçlar gördüğüm tedaviler beni bunalıma soktu diyor bu yüzden deprosyon ilaçları kullanıyıormuş ......
birde elma sirkesi içtiğini söyledi
ben denicem umarım şifalı olur ama bunu ilk defa denicem arkadaşlar bana yan etkisi olurmu bilmiyorum ama bu hastalığın tekrarlamamsı için içicem
sizler böyle bir karışım duymuşmuydunuz

Bu çikolata kisti tanısı nasıl konuyo arkadaşlar ultrasondan bakıldığında görülen bişey mi.benimde adetlerim çok ağrılı geçiyo . Ultrasona girdim bişeyyok dedi doktor.alttan da baktı bişey olsa söylerdi heralde.

Selam;ben de evlenmeden önce muayeneye gittim.solda 2cm sağda 5 cm olmak üzere iki tane çikolata kistim çıktı.çok doktor araştırdım.özel bir hastaneye göründüm.kesin ameliyat ondan sonra da ancak tüp bebek dedi dünya başıma yıkıldı.arkadaşımın tavsiyesiyle bir doktora göründüm doğum kontrol hapı kullanmamı ve ısırgan otu tohumunu yemeklere serpmemi söyledi.ben 20 aydır doğum kontrol hapı kullandım ve hergün 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yuttum.geçen ay check-up a gittim.rahmimin temiz kistlerimin yokolduğunu hapı bırakabileceğimi söyledi.artık çocuk yapmaya elverişli olduğum için bu hafta jinekoloğa gidicem.istersen doktorumun adını ve telefonunu veririm muaeyene olursun.hemen düşünmüyorsan çocuk bence ameliyat olma derim.çünkü tekrarlıyor.hamile kaldığında da mutlaka normal doğum yapman %90 oranında temizliyor.geçmiş olsun.mutlu haberlerini bekliyorum.

kızlar size bişi sorucam benim laparoskopi ameliyatından sonra bana diren diye bişi taktılar karın boşluğundan dışarı çıkan bir hortum ve devamlı kan çıkıyodu dışarı 3 gün kaldı bende o kan gelmeyene kadar sonra baktılar kan gelmiyo arıtk çıkardılar sizede taktılar mı bundan

Aa bana hiç bişey takılmadı gerçi ben açık ameliyat oldum.Adetim yeni geçmişti.Kanama bile olmadı.Normal zamanında adet oldum ama 3-4 ay aşırı yoğun geçti adetim.Senin kapalı ameliyat olması ile ilgilibir şeydir sanırım o.

ben de yaklasık bir ay once laporoskopi ameliyatı oldum yalnız boyle birsey takılmadı sadece operasyondan sonra tuvalete girdigimde 3-4 gun kanamam geldi ama az ondan sonra da duzeldi bu ayda 5 gun gecikmeli regl oldum ama hic boyle dren diye bisey duymadım

Ya bu kistler genelde solda mı oluyor yada 2 tarafta da varsa büyük olan solda mı oluyor benim öyleydi dikkatimi çeken de hep öyle olmuş nedense:1shok:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…