güzelim valla doktorlar hemen kalman lazım diyolar bende yaklaşık 1 ay önce oldum ve ameliyattan sonraki ilk adetimi bekledikten sonra bebek çalışmalarına başlayın dedi doktor banada böyle dedi valla bilemiyorum yani her doktor farklı şeylermi uyguluyo anlayamıyorum açıkcası benim doktorum bölüm şefi üstelik yani uzman doktor ama yanlış bişi söylediğini düşünmüyorum ben
Arkadaşlar, ben bekarımdelikafadulden
Arkdaşlar merhaba bende yaklaşık 2 ay önce çikolata kisti için açık ameliyat oldum üç ay tedavi sürecimin bitmesine 1 ay var aşağı yukarı.ameliyat sonra hemen üç ay sonra hamile kalmak sakıncalı değilmi sizce?yani çocuğun hemen olduğunu var sayarsak fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
şimdiden sağolun.
ben de tam 3 ay önce çikolata kistleri sebebiyle hem laparoskopi hem açık ameliyat oldum. doktorum laparoskopinin yetersiz olduğunu düşününce ameliyat sırasında bir de açık yapmaya karar vermiş. doktorum bana "2 ay korunacaksın, sonra bir an önce hamile kalmaya çalış" dedi. bu 2 ay korunmamın dışında ilk kez geçen ay denedim. ama malesef adetim geldi. en son birkaç gün önce doktora gittiğimde doktorum "bu ay da doğumkontrol hapı kullan. bir dahaki ay tüp bebeğe geçeriz" dedi. benim de kafam karışık kızlar. ben her ay korunursam nasıl hamile kalacağım ya? doktorum bana hiç "bu ay da kendiniz deneyin" demiyor doğrudürüst.
geçmiş olsun canım valla bende anlamıyorum bu doktorları hepsi farklı şeyler söylüyo artık ne yapıcağımızı şaşırdık vallahi sen hangi hastaneye gidiyosun sende ankaradaymışsın galiba ben etliğe gidiyorum bana doktor dedi ilk ameliyat olduğum ay korundum oda hapla falan değil yani ondan sonraki ay başla dedi 6 ay kendiniz deniceksiniz dedi eğer 6 ay içinde olmazsa diğer yollara başvurucaz dedi aşılama falan sanırım ilk denememiz hüsran oldu bugün adet oldum bakalım öbür aya inşallah diyorum bide tabi rahimle yumurtalıkların toparlanmasıda zaman alabilir yani çünkü kolay bir ameliyat değil geçirdiğimiz ne olursa olsun yumurtalığı etkiliyo tabi ben mesela hala şişlikler gaz sancıları çekiyorum tamamen geçmedi sendede devam ediyomu gaz problemi falan
Arkadaşlar ameliyat olala yarın tam 1 ay olmuş olacak. Ben de hala sancılar çekiyorum, çektiğim sancılar gaz sancısı mı acaba? Sanki adet ağrısı gibi olan ancak bir kaç saniyede gelip geçen ağrılar... Bir de arada bir yumurtalıklarıma sancı gelip gidiyor. Ama bu ağrıların hepsi uzun süreli değil, gelip geçici, üstelik çok çabuk yoruluyorum. CADIARZU
aynen bacım işte benim sancılarımda aynen senin dediğin gibi böyle bağırsakda oluyo sanki gaz ağrısı gibi bikaç saniye kramp giriyo sonra geçiyo valla bende bilemedim ne ağrısı olduğunu yani ama ameliyat olduğum ilk zmaanlarda aynı bu ağrılar oluyodu fakat çok sık oluyodu şimdi günde bikere oluyo olmuyo bayağı seyreldi.birde deamlı ishalim ben ya sende öylemisin?
Hayır canım ben ishal değilim :1no2: Bu arada benim ağrılarım da azaldı. Günde 1 kez oluyor genelde. Bir de sanki her an regl olacakmışım gibi göğüslerde gerginlik var. Sanırım şuan regl olmadığım için oluyor. Gerçi doktorum her şey normal demişti ama insan yine de korkuyor.
pardon canım bekarmışsın ya gene karıştı desene hehehehehehehe
ben de tam 3 ay önce çikolata kistleri sebebiyle hem laparoskopi hem açık ameliyat oldum. doktorum laparoskopinin yetersiz olduğunu düşününce ameliyat sırasında bir de açık yapmaya karar vermiş. doktorum bana "2 ay korunacaksın, sonra bir an önce hamile kalmaya çalış" dedi. bu 2 ay korunmamın dışında ilk kez geçen ay denedim. ama malesef adetim geldi. en son birkaç gün önce doktora gittiğimde doktorum "bu ay da doğumkontrol hapı kullan. bir dahaki ay tüp bebeğe geçeriz" dedi. benim de kafam karışık kızlar. ben her ay korunursam nasıl hamile kalacağım ya? doktorum bana hiç "bu ay da kendiniz deneyin" demiyor doğrudürüst.
Hayır, aslında benim bir şikayetim yoktu ama benimkiler çok büyüktü, doktor "almamız lazım barsaklarına, mesanene yapışıklık yaparlar ileride" dedi. Ee bi de kısırlık da yapıyor. Biri 10 cm, öteki de 5 cm civarındaydı. Ve ciddi anlamda sarkık bir göbek vardı. Ameliyattan sonra kilo verdim ve göbeğim 4'te 2 oranında küçüldü.:dance: Ben önümüzdeki yaza evlenicem umarım evlenene kadar tekrarlamaz. benneyaptımki Umarım sizler bir an önce bebişlerinize kavuşursunuz.
vallahi güzelim benimkinin en büyüğü 4 cm di ama bende baya yapışıklık falan yapmıştı ama senin 10 cm lik yani büyükmüş nasıol yapmamaış yapışıklı valla çok şanslısın ozaman
kızar selam öncelikle hepinize geçmiş olsun aynı der benim başımda da var kasım 2007 de amilyat oldum 6,5 cm kistim vardı ondan sonra yalarca çocuk tedavisinden sonra en son rahim filmi çekildim ve 2.ay hamile kaldım ama 2 aylıkken kalbi durdu ve öldü kürtaj oldum şimdi benimde kasıklarımda ğarı var hafif ama gögüsümdeki şişliklerim inmedi hala birde akıntılarım fazla adet olmam gerkiyor cumartesi günü ama hala daha akınrılarım çok fazla birde kistle rmide bulantısı yapıyormu
benim gittiğim doktor çikolata kisitini eritmek için hap yok ama arkadaşımın doktoruda 5 cm kistiolmasına rağmen eritmek için hap vermiş ama şuan hatırlaıyorum
çikolata kistini eritmek amacıyla ne tür haplar kullanıyorsunuz arkadaşlar yardımcı olurmusunuz
kızar selam öncelikle hepinize geçmiş olsun aynı der benim başımda da var kasım 2007 de amilyat oldum 6,5 cm kistim vardı ondan sonra yalarca çocuk tedavisinden sonra en son rahim filmi çekildim ve 2.ay hamile kaldım ama 2 aylıkken kalbi durdu ve öldü kürtaj oldum şimdi benimde kasıklarımda ğarı var hafif ama gögüsümdeki şişliklerim inmedi hala birde akıntılarım fazla adet olmam gerkiyor cumartesi günü ama hala daha akınrılarım çok fazla birde kistle rmide bulantısı yapıyormu
benim gittiğim doktor çikolata kisitini eritmek için hap yok ama arkadaşımın doktoruda 5 cm kistiolmasına rağmen eritmek için hap vermiş ama şuan hatırlaıyorum
çikolata kistini eritmek amacıyla ne tür haplar kullanıyorsunuz arkadaşlar yardımcı olurmusunuz
Yaa evet di mi? Üstelik benim şikayetim de yoktu, mantar şüphesiyle gittim tesadüfen ortaya çıktı. Ameliyat sonrası göbeğim küçüldü ve kilo verdim.Ameliyattan sonra senin de göbeğin küçüldü mü?[/QUO
bende kilo verdim ama 1 hafta falan bişey yiyemediğim içn verdim göbeğimde aynı hatta daha şiş diyebilriim çünkü içi tam iyileşmediği ve gazı tam atamadığım için küçülmemeiş dedi doktor şişlik olabilir demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?