nehircim harikasın bende 2006 ağustos ayında aynı senin gibi 15 cmlik iki kist aldılar ameliyatla o zamandan beri doğum kontrol hapı kullanıom kontrollerime gidiom çok şükür bişey yok sana çok sevindim bebeğinin olcağaına bende çok korkuyorum bebeğim olmazsa die ama böle senin gibileri duyunca çok seviniyorum gerçekten insanı yıkan bi olay ben daha 21 yaşındaydım çok şükür ii biyerde ii ellerde oldum amaliyat yumurtalarım sağlam ama dediğin gibi küçük bi tane bendede var hala onu almamışlar küçük die herlade daha fazla zarar vermeyelim die yumurtalıklara ama hep olumlu düşünmek gerek hakkımızda hayırlısı olsun ama çok zor günler geçirmiştim öğrendiğimde Allah yardımcınız olsun bu durumda olanların ama korkamayın tıp çok ilerledi siz moralinizi yüksek tutun herşey olacağına varır...Arkadaşlar her ikinize birden cevap vereyim:)
Ben geçen sene mayıs ayında çikolata kisti ameliyatı oldum 15cm di kistim.Açık ameliyattı benimkisi de.Ameliyattan sonra gerçekten doğru düsürt ağrı çekmedim.İnanın kist ağrısı ondan çok daha zor.zaten ağrılar nedeniyle kist olduğumu öğrenmiştim bende.Bozma moralini geçmiş olsun canım şimdiden bunu yaşayan çok kişi var.2hafta sonra normal hayatına dönersin..
Geçen sene ameliyat olduğumda bekardım,nişanlıydım dr. ağustosta düğünüm olduğunu duyunca evlenir evlenmez çocuk yap ozamana kadar doğum kontrol hapı kullanki kist oluşmasın dedi.Ben evlendikten spnra da devam ettim hapa 7ay falan.Sonra kontrolde 2cmlik kist çıktı yine.dünya başıma yıkıldı.ameliyat eden dr da burdaki dr.um da hemen hapı bırak 2cm kist hiç sorun olmaz dediler herkesde var ve farkında bile deiller dediler.ben de hapı bıraktım ilk ay bebek olmadı ama o adet çok yoğun geçti.sonraki ay yani nisan da ise hamile olduğumu öğrendim,şuan 8.haftaya yakınız,çok mutluyum:) hiç moralinizi bozmayın eminim sizin de bebişleriniz olacak
o başka bir kist türü ayrıca mm lik kistler tehlikeli deil herkesde olabilirkızlar bi şey socam anekoik kist çikolata kistimi oluyo acaba.benim yeğenime sağ overde 3 mm buyutunda sınırları belli anekoik kist var demişler.bu çikolata kistimi acaba ?19 yaşında henüz?
Karından ultrasonla bol su içip bakılıyor ama evliysen vajinal ultrasonla da bakabilirler o daha iyi gösterdiği için.
Sağol canım.Evet evliyim.Daha önce düzensizlik nedeniyle dr gittim.Karından usg bakıldı.İki farklı dra gittim.Kistten bahsetmediler.Kan degerlrımde hormon düzeylerimde normal ama erken adet gördüm bu ay 13. gunde.pcos olmadıgını biliyorum çikolata kistinden korktum.Vajınal usg yapılmadı ama biraz içimi rahatlattın sağol.a.s.
Karından bakıldıysa zaten önemli bişey olsaydı gözükürdü.Ben evlenmeden öyle bakıldı hep ve kistim vardı ameliyat bile oldum.Erken adet belki stresten falan da olabilir çok nedeni varmış.Pcoslar zaten adet olmakta zorluk çekiyorlar ondan korkmana hiç gerek yok bence.Tekrarlarsa gidersin yeniden dr.a çok geçmiş olsunyerimseniben
kızlar çikolata kisti vajınal ultrasonla mı ;karından ultrasonla mı tespit ediliyor?
bence kesinlikle vajinal ultrasonla baktır canım arasında çok fark var ebatları daha belli ve doğru oluyor.normal ultrasonlada anlaşılıyor ama vajinal şansın varsa onla kontrol ettir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?