Endometriosis (Çikolata kisti)

cutestcim seninki henüz daha küçük olduğundan doğum kontrol hapı vermiş ilerlemesin küçülsün die haplarını devamlaı kullan hergün bitane zaten üzerinde günü yazar hergün aynı saatte iç,ve 6ayda bi kontrole git umarım küçülür yok olurlar:)

nehircim harikasın bende 2006 ağustos ayında aynı senin gibi 15 cmlik iki kist aldılar ameliyatla o zamandan beri doğum kontrol hapı kullanıom kontrollerime gidiom çok şükür bişey yok sana çok sevindim bebeğinin olcağaına bende çok korkuyorum bebeğim olmazsa die ama böle senin gibileri duyunca çok seviniyorum gerçekten insanı yıkan bi olay ben daha 21 yaşındaydım çok şükür ii biyerde ii ellerde oldum amaliyat yumurtalarım sağlam ama dediğin gibi küçük bi tane bendede var hala onu almamışlar küçük die herlade daha fazla zarar vermeyelim die yumurtalıklara ama hep olumlu düşünmek gerek hakkımızda hayırlısı olsun ama çok zor günler geçirmiştim öğrendiğimde Allah yardımcınız olsun bu durumda olanların ama korkamayın tıp çok ilerledi siz moralinizi yüksek tutun herşey olacağına varır...

kızlar bi şey socam anekoik kist çikolata kistimi oluyo acaba.benim yeğenime sağ overde 3 mm buyutunda sınırları belli anekoik kist var demişler.bu çikolata kistimi acaba ?19 yaşında henüz?
o başka bir kist türü ayrıca mm lik kistler tehlikeli deil herkesde olabilir

Kızlar çikolata kisti vajınal ultrasonla mı ;karından ultrasonla mı tespit ediliyor?

Karından ultrasonla bol su içip bakılıyor ama evliysen vajinal ultrasonla da bakabilirler o daha iyi gösterdiği için.

Karından ultrasonla bol su içip bakılıyor ama evliysen vajinal ultrasonla da bakabilirler o daha iyi gösterdiği için.

Sağol canım.Evet evliyim.Daha önce düzensizlik nedeniyle dr gittim.Karından usg bakıldı.İki farklı dra gittim.Kistten bahsetmediler.Kan degerlrımde hormon düzeylerimde normal ama erken adet gördüm bu ay 13. gunde.pcos olmadıgını biliyorum çikolata kistinden korktum.Vajınal usg yapılmadı ama biraz içimi rahatlattın sağol.a.s.

Karından bakıldıysa zaten önemli bişey olsaydı gözükürdü.Ben evlenmeden öyle bakıldı hep ve kistim vardı ameliyat bile oldum.Erken adet belki stresten falan da olabilir çok nedeni varmış.Pcoslar zaten adet olmakta zorluk çekiyorlar ondan korkmana hiç gerek yok bence.Tekrarlarsa gidersin yeniden dr.a çok geçmiş olsunyerimseniben

Korunmadıgımdan beri adet düzenim allak bullak oldu.Gününü saatini bilirdim şimdi ne zaman gelcek bilemiyorum.2 dir erken oluyor böyle.neyse gidicem dr.sağol ilgin için.opuyorumnanaktan

kızlar çikolata kisti vajınal ultrasonla mı ;karından ultrasonla mı tespit ediliyor?

bence kesinlikle vajinal ultrasonla baktır canım arasında çok fark var ebatları daha belli ve doğru oluyor.normal ultrasonlada anlaşılıyor ama vajinal şansın varsa onla kontrol ettir

bence kesinlikle vajinal ultrasonla baktır canım arasında çok fark var ebatları daha belli ve doğru oluyor.normal ultrasonlada anlaşılıyor ama vajinal şansın varsa onla kontrol ettir

Yaptırıcam canım.İçim iyice bir rahat etsin.Dısarıdan anormal bir durum yok ama gözükmüyorda olabilir dediğin gibi yada yapışıklık olabılır,bilmiyorum ama sinirlerim çok bozuk mafoldumben:teselli:

kızlar bende oldum bu ameliyatı laporoskopiyle 4 cm falandı ameliyattan sonraki ilk adetimin birinci günü dr lucrin depot diye bir iğne başlattı 3 adet dönemi kullandım kistin en az 6 ay çıkmasını engellemek için doğum kontrol hapıyla birlikte kullandım biraz ağır bir iğne bende vurulduğu gün mide bulantısı ve halsizlik yaptı en azından aşılama yapılırken oluşmadı kist sonra tekrarladı şu an 1cm tüpe başladım dr bir zararı yok dedi umarım işinize yarar drnuza sorun isterseniz herkese kolay gelsin...

kızlar bende geçen yıl laproskopıyle ameliyat oldum çikolata kistlerimi almamış dr lar sadece açıp bakmış endometriyosiztin var dediler bide tüplerin biri kapalı diğeride çok az açık dediler çok ağladım bide laproskopı neden hiç çocuu olmayanlara yapılmıyomuş benım bebeğim yok anne olmaya çalışıyom 10 yıl oldu çikolata kistlerim büyüyo ama soğan kürü bana yaradı tavsiye ederim aşırı adet kanamam oldu bu kürden sonra bide benim bildiğim endometriyositi olanlarda çikolata kıstı oluyo yani benim adetim hormonlarım normal ama yumurtlamamda her ay bitane ame yumurta aşırı buyuyo çatlamıyo ve çikolata kisti oluyo ben ne doğum kontrol hapı kullandım nede başka bi yöntem denedim ıkıncı aşılamamı deniycez olmadı son çare tüp bebek ama soğan kurunden sonra çıkolata kıstlerim (3 tane 5,5 cm sağ yumurtalımmda )baya küçüldü tavsiye ederim ben deneyin...

merhaba..ben 3 aylık evliyim şimdiye kadar adet düzensizliğim olmadı.idrar yolu enfeksiyonu şikayetiyle doktora gittiğimde sağda 3,5 kist olduğunu öğrendim.d.kontrol hapı verdi fakat çok fazla yanetkisi oldu.bütün dengem bozuldu.15gün soğan kürü yaptım.ve çok rahatlattı.bikaçgün sonra kontrole gideceğim bakalım ne olmuş
hemen bebek istiyoruz şimdi olmazsa diye korkuyorum psikolojim bozuldu

kizlar sogan kuru cikolatalik kistine cidden iyi geliyor mu??
deneynler tecrubelerini aktarabilir mi..?

merhaba arkadaşlar.benim de sağ yumurtalığımda 3cm lik kistim var.doktorum ameliyatlık bir durumun yok henüz dedi.sorum şu: her çikolata kisti olan kısırmıdır?hiç çikolata kisti olup doğal yolla hamile kalan yokmu

merhaba,ben 6 yıl önce tesadüfen çikolata kistim olduğunu öğrendim,3.5cm kadar.. devamlı gözetim altında kalarak bugüne kadar geldik pek bi büyüme de olmadı.ameliyatla almaya gerek yok dediler.geçen yaz evlendiğimizde gittiğim tüm doktorlar hemen zaman geçmeden çocuk sahibi olmayı denemelisiniz,kendiliğinden olamayabilir,tedavi gerekebilir dedikleri için çocuk düşünmezken düşünür olduk.
bu ay korunmayı bıraktık,şu anda adetim 5 gün gecikmiş durumda,normalde düzensizlik bile olmaz en fazla 2 gün olurdu.5 gün önce (yani geciktiği gün) kan testi yaptırdım negatif çıktı.Bugün doktora telefon ettim halen adet görmediğimi söyledim.o da geç ovulasyondan bahsetti geç döllenme olabilir dedi.1 hafta daha kan tahlili için bekle dedi.olmazsam yeniden yapacağız bu testi.bir faktör de stres olabilir belki de stres yüzünden adet göremedim.??bilmiyorum..(stresli çok zamanım oldu ama gecikme yine olmazdı)??
arkadaşlar,eğer hamileysem bi mucize olacak kendimi heveslendirmek de istemiorum ama bu kadar sıkıntılı bi dert varken ilk aydan tedavisiz hamile kalırsam gerçekten süpriz olacak..
çikolata kisti olup doğal yolla hamile kalan kadın çok var,olamayan da var..denemeden belli olmuyor anlaşılan..
kızlar sonuç olarak deneyeceğiz,yılmadan üzülmeden..herkese bol şans..

Hiç kafanıza takmayın ben 2cm kistle hamile kaldım şuanda kist yok olmuş durumda.opuyorumnanaktan
Geçen sene mayısta kist ameliyatı oldum bu mayısta hamileydim.Allah büyük:Saruboceq:yerimseniben

arkadaşlar bende 2 yıl kadar önce polikistik over vardı 6 ay doğum kontrol ilacı kullandım tamamen geçmişti ama malesef yine tekrarladı :çok üzgünüm:adetlerimde düzensizlik yok kasıklarımda sancım oluyor hep.emar ve ultrason çekildi fokal kalınlaşma yani yummurtalığın çevresinde kalınlaşma görülmüş yine ilaç verdi 3ay sonra kontrole gel dedi.eğer gelişme olmazsa ameliyat diyor
bu soğan kürünü duydum ama iki farklı tarfi var.ahmet maranki ve ibrahim saraçoğlununki birbirinden biraz farklı.ahmet maranki kabuklarını ve püsküllerini kesmeden biraz sirkeli suda beklettikten sonra diyor ve adetin belli bir günü içilsin dememiş.ibrahim saraçoğluda biraz daha başka bir tarfi siz hangisini uyguladınız??yardımcı olurmusunuz lütfen...

Çok dikkat edin.Annemde çikolata kisti vardı..MENEPOZDA n sonra mutlaka simir yaptırın.Hatta simirden bile çıkmadı.bütün vücudu tarıyolar ya.bi tüpte..yumurtalıkta KANSER ÇIKTI.ALLAHIMA ŞÜKÜR VÜCUDA YAYILMAMIŞ..ZEYNEP KAMİLDE ATEŞ BEY BİDE GATADA Bİ DOKTOR VARMIŞ-BU AMELİYATLARI YAPAN.HERKEZ YAPMIYORMUŞ.. YANİ..SAKIN GEÇ KALMAYIN..ÇOK YUMURTALIK MENEPOZDAN SONRA KİST OLUYO..ÇOK DİKKAT EDİN.SİZ BUGÜN YARIN GİDECEM DİYENE KADAR BÜTÜN VÜCUT KANSER SARIYOR..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…