Endometriosis (Çikolata kisti)

merebalar arkadaşlar ben 13 yılık evli 2 cocuk annesiyim.28.yaşındayım.3 yıl önce gittigim doktora agrılı ilişki ve kasık agrısı yüzünden.dk.bende kücük boyutta 3 cm.cikilota kisti oldugunu dogum kontrol hapıyla iyi olacagımı söyledi 6 ay kullandım sonra gecmiş yok dedi dktor.3.yıldır gitmiyom.şimdide 1 yıldır adetime 8.9.gün kala kahverengi akıntım başlıyo.sonunda cok şittetli 2 gün agrım oluyo.ve adetime yakın büyük tuvaletimi yaparken hep kanamam geliyor.adetimme 9.10.gün kala.eşimle beraber olursamda aynı kanamam oluyo.bu ayda adetimde 3.gününde benden bir kanama boşandı ve yumruk büyüklügünde bişey düştü.acaba neydi.cikilota kistimmi vardı omu patladı dedim acaba.7.8.gün cok şittetli kanamam oldu.ve halen doktora gitmedim.oo düşen neydiki.bebek olamaz.cünkü hep 10.14.günüm pis hasta geciyor 1 yıldır.acele cevap bekliyom başına böyle bişey gelen varmı arkadaşlar.

mrb arkadaşlar bütün yazılanları okudum.çikolata kistiyle ilgili bnm de bi sorum var.adetimin yalnzca ilk günü ağrım oluyo daha sonra çok hafifliyo ve ilk 2 gün fln ishal var.bi yerde ishalin adetle görülmesinin doğal olduğunu ve bunu çikolata kistine bağlamanın yanlş olduğunu okudum.ama içim hala rahat değil.biri beni bu konuda bilgilendirebilr mi?çok acil moralim çok bozuk..senağlama

İshal olmanın çikolata kisti ile bir alakası yok. Hemen hemen herkes aynı şeyi yaşıyor. Bence çikolata kisti ile adet ağrısının çok fazla ilgisi yok. Çünkü ben pek adet ağrısı çekmezdim. Ama kocaman 2 adet çikolata kisti çıktı. Yani bu tür şeyler kişiden kişiye değişiyor.

merhaba kıslar yazılanları okudum.Çikolata kisti için bebek oluşumunu engellediğini söylemişsiniz.Bende de aynı durum var evlendikten 2ay sonra doktora gittim 1,3cm kadar olduğunu söyledi gittiğim ilkdoktor hem korunmam hemde kist için doğumkontrol vermişti.daha sonra enson gittiğim doktorda çok ufak olduğunu ve buşekilde bebek içiin engel olmadığını söyledi ilaçta bırak çok beklemeden bebek düşünün dedi.bende korunmayı bırakalı 4ay oldu henüz bişey yok ama doktorum beklememizi öneriyor.Açıkçası burda yazılanları okuduktan sonra içime kurt düştü.Bu konuyla ilgili bilgili yada deneyimli biri açıklama yapabilirse sevinirima.s

arkadaşlar,bende de 2 tane kist bulundu.10 gün sonra ameliyat olucam.açık olucam ameliyatı.ilk defa olucam.korktuğum şeylerden biri narkoz almak uyanırken problem olabiliyomuş.birde ameliyat olan arkadaşlar,ameliyat sonrası çok sancı ağrı oluyormu?Çok üzgünüm çoook

Arkadaşlar her ikinize birden cevap vereyim:)
Ben geçen sene mayıs ayında çikolata kisti ameliyatı oldum 15cm di kistim.Açık ameliyattı benimkisi de.Ameliyattan sonra gerçekten doğru düsürt ağrı çekmedim.İnanın kist ağrısı ondan çok daha zor.zaten ağrılar nedeniyle kist olduğumu öğrenmiştim bende.Bozma moralini geçmiş olsun canım şimdiden bunu yaşayan çok kişi var.2hafta sonra normal hayatına dönersin..
Geçen sene ameliyat olduğumda bekardım,nişanlıydım dr. ağustosta düğünüm olduğunu duyunca evlenir evlenmez çocuk yap ozamana kadar doğum kontrol hapı kullanki kist oluşmasın dedi.Ben evlendikten spnra da devam ettim hapa 7ay falan.Sonra kontrolde 2cmlik kist çıktı yine.dünya başıma yıkıldı.ameliyat eden dr da burdaki dr.um da hemen hapı bırak 2cm kist hiç sorun olmaz dediler herkesde var ve farkında bile deiller dediler.ben de hapı bıraktım ilk ay bebek olmadı ama o adet çok yoğun geçti.sonraki ay yani nisan da ise hamile olduğumu öğrendim,şuan 8.haftaya yakınız,çok mutluyum:) hiç moralinizi bozmayın eminim sizin de bebişleriniz olacak

ArkadaŞlar ben smear testı yaptırdım rahımde yara var dıye sonuÇ 2adet aĞır lam Çıktı denılıyor bu ne demek:)

ayy inşallah ya çok istiyorum hayırlısıyla bebiş sahibi olmayı :Saruboceq:

Merhaba arkadaşlar,

Benim de yumurtalıklarımın birinde 4-5 cm bir kistim vardı. Drum çikolata kisti şeklinde bahsetmedi ama adetimin ilk günleri sancılı olduğu ve sonunda 3-4 gün kahverengi akıntım olduğu için ben çikolata kistinden şüpheleniyordum... Druma da bunu sordum o zman hemen bebek düşünün dedi. Eşimin önce askere gitmesi gerektiği için biz yin erteledik. Bu arada doğum kontrol hapı kullanıyordum. Bu seferde 2 ay üst üste ara kanamam oldu. Ben bunu doğum kontrol hapına bağladım ve nasıl olsa eşim de askere gidecek die hapı bıraktım. Bıraktığım ayda hamile kaldım.Şimdi 7 aylık hamileyim eşim de askerden dönüyor artık.. Darısı tüm bebek isteyenlerin başınaa...

Şimdi tek korkum: Doğumdan sonra kistimin kalması ya da tekrarlaması.

Narkoz almak benim en büyük korkumdu. Ameliyata girene kadar çok iyiydim ama ameliyathaneye götürülürken hüngür hüngür ağlamaya başlamıştım, hastalığa ve ameliyata dair her şeyi öğrenmiş olamama rağmen narkoz almak ve narkoz aldığım o 1-2 saat boyunca hiçbir şeyi hatırlamamak beni korkutmuştu. Ameliyattan ağrıyla uyanmıştım, uyandığımda her şeyin bitmiş olması beni sevindirirmişti. Uyanırken problem olmadı ama ameliyattan bir kaç saat sonra kusmuştum. İlk söylediğim "karnım çok ağrıyo" olmuştu. Ama yaptıkları ağrı kesicilerle 1-2 saat sonra ağrım çok azaldı. Yani ameliyat sonrası ağrıyı fazla kafana takma. Hatta her nedense ameliyat sonrası sağ omzum çok ağrımıştı, onun ağrısı karın ağrısını unutturmuştu bana. İlk günü atlatınca zaten her şey daha kolay oluyor. Yatıp kalkarken yardım alman gerekecek. Ben 1 hafta boyunca annemin yardımıyla yatıp kalkmıştım. Bir de aylar boyunca karnında uyuşukluk olacak. Ameliyatımın üzerinden 4,5. ay geçmiş olmasına rağmen hala benim karın bölgesi uyuşuk. Kafana takma, korkulacak bir şey değil. :teselli:

kızlar ben 20 yaşındayım ve bekarım.ben de dün ultrasona girdim idrar problemim vardı ve sağ yumurtalıkta 3 cm kist var dedi çikolata kisti gibi dedi.neden gibi dedi anlamadım .gibisi var mı ?anlamıyormu bu uzman radyolog.sonra ultrason sonucumu kadın doğumcuya gösterdim ve bana duphaston diye bir hap verdi ve hiç bi açıklama yapmadı ben de sormadım.ne soracağımı bilemedim .zaten ömrümde ilk defa gittim kadın doğumcuya.şimdi başka bir dr dahamı gitsem diye düşünüyorum.sizce ne yapayım arkadaşlar

kızlar bi şey socam anekoik kist çikolata kistimi oluyo acaba.benim yeğenime sağ overde 3 mm buyutunda sınırları belli anekoik kist var demişler.bu çikolata kistimi acaba ?19 yaşında henüz?

kizlar benim bi sorum olcak bu kistler vajinal ultrasonla mi tespit ediliyor?
karindan yapilan ultrasonla bunlari gormenin imkani var midir?
lutfen yanit bekliyorum.

kizlar benim bi sorum olcak bu kistler vajinal ultrasonla mi tespit ediliyor?
Karindan yapilan ultrasonla bunlari gormenin imkani var midir?
Lutfen yanit bekliyorum.

her ikisiyle de tespit edilebiliyor ama vajinal olan daha garantili oluyor.ben ilk öğrendiğimde normal ultrosonla kist 3,5-4 cm dendi bir hafta sonra farklı bir doktorda baktırdım ve vajinal ultrasonla ve kistin 5,5 cm olduğunu öğrendim.çok farkediyor yani anlıyacağın garantili olanı yap bence

kızlar bi şey socam anekoik kist çikolata kistimi oluyo acaba.benim yeğenime sağ overde 3 mm buyutunda sınırları belli anekoik kist var demişler.bu çikolata kistimi acaba ?19 yaşında henüz?

canım inan bi bilgin yok bu konuda .ilk defa duyuyorum söylediğin şeyi.
Bilgim olsa yardımcı olmak isterdim seve seve

canım çikolata kistinin içinde kan birikiyor diğer kistlerde sıvı birikiyor.ultrasonda çok anlayamaya biliyorlar bunu.ama sorun yok daha 3 cm miş.hapla erime olasılığı yüksek yani.4 -4,5 cm den büyük olursa hapla eriyemeyebiliyor.telaş yapma canım zaten aylık kontrole gideceksindir muhtemelen küçülük küçülmediğine bakılacak onun.çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…