Endometriosis (Çikolata kisti)

arkadaşlar şu soğan kürü hakkında yardımmm....heryerde farklı şeyler yazıyor yok adetin şu günü,yok bu günü heryerde farklı.kimi adet bittikten 7 gün sonra diyor,kimi yerdede 15 gün kala 15 gün uygula deniyor.bugün reglmin birinci günündeyim.ibrahim saraçoğluna mail attım ama bakalım cvp gelecekmi bu konuda doğru bilgisi olan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirima.s.

arkadaşlar foruma yeni üye oldum, herkese selamlar,

ben 11 cm boyutlarında çikolata kisti yüzünden gecen hafta laparatomi ile endometriosis ameliyatı geçirdim, şimdi zoladex isimli bir iğne verdiler, bu iğneyi yaptıran arkadaslar dan ricam bu iğnenin yapılması cokmu zordur? biraz korkuttular beni, iğneyi yaptırmadan önce lokal anestezi uygulanıyormu acaba? cok merak ediyorum ve endişeliyim, beni bilgilendiren olursa cok sevineceğim, herkese mutlu gunler.

slm cnm,bende laparaskopi ile amleiyat oldum endometriozis yüzünden ama bana öyle bir iğne vermediler,yardımcı olamıcam ama, bir iğneyi yapmak o kadar zor olmasa gerek CADIARZU inşallah sıkıntılı bişi değildir tatlım..geçmiş olsun..

arkadaşlar bende geçenlerde gttim hemde 4 doktora hepsi ayrı şey sölediler kimi hemen ameliyat dedi kimi ise ilaç kullanmamı söledi bendeki kist 9 cm en son dokuz eylülde uğur saygılı adında bir doktora gittim aralarında en sıcak kanlısı ve doğru düzgün konuşan hastasını dinleyen bir doktordu ginera adında bir ilaç verdi 2 ay aralıksız kullanıcam umarım kistim küçülür yoksa büyük ihtimalle ameliyat olucam ameliyattan çok korkuyorum.Allah hepimize sağlık versin.Herşeyin başı sağlık...

çok tesekkur ederim cevabın için cnnsnyrt, bugun gidip ignemi yaptırdım, gayet basit bisimis, ben gozumde buyutmusum sadece, sevgili tatlisko umarım ameliyat olman gerekmez ama boyle bisi olsa da hic korkma ben bile ufacık igneden korkarken ameliyat oldum, içini ferah tut, bol şifalar herkese...

merhaba arkadaşlar, bende de 6,5 -4 cm. çikolata kistim var, 2 doktorda ameliyet dedi. Biri açığı önerdi diğeri laparoskopiyi kararsız kaldım. bir de 8 aylık evliyim daha çocuk düşünyordum, genelde okuduklarım ameliyattan sonra iğnelerin bitiminde çocuk öneriliyor, ben denemesem, çocuk olma şansım azalır mı? doktora sorduğumda bekleme dedi, kafam iyice karıştı bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

merhaba bütün yazdıklarınızı okudum kızlar ben de yaklaşık 1.5 yıldır aynı dertle basbasayım.samsunda 3 ayrı doktora gittim ilk baslrda kistim 3.5 cm falandı yaklasık on aydır doğum kontrol hapı kullandım kistimde büyüme ya da küçülme olmadı.son gittiğim doktor hamile kalmamı önerdi 2 aydır deniyoruz kistimde büyüme oldu şimdi 6 cm ye yaklaştı doktorum laporoskopi önerdi haftaya ameliyat olmayı düşünüyorum ama yazılanları duyunca aklım karıştı açık ameliyat daha mı iyi acaba lütfen bişiler yazıp beni aydınlatın

ben ameliyatada dogum kontrol hapina da karsiyim
bendede bu rahatsizlik var ama cözümü bitkilerde ariyorum
ameliyatla tamam düzelecek bu hastaliktan kurtulacaksin demiyor doktorlar
ben 3 kere ameliyat oldum
sonuc yine ayni bu hastalik beni birakmadi
o yüzdende neden kendimi bosuna ameliyat masasina atayim ve narkosu alayim
dogum kontrol hapina gelince
gögüs kanserini yüzde bilmem kac yükseltiyor
öyle bir riske girmek istemem
ALLAH c.c hepimize sifalar versin:Saruboceq:

esinay soğan kürünü denedin mi ben denedim 2 ay fakat harhangi bi değişim olmadığı için bıraktım dediğin doğru aslında bana da doktor yine tekrarlayabilir demişti bilmiyorum ne yapsam da bu illet hastalıktan kurtulsam peki senin çocuğun var mı hamile kalmak güçleşiyormus bu kist varken :a015:

erya tesekkürler evet bende yeni basladim sogan kürüne bakalim bende nasil etki yapacak
bende 4 cocuk var ilkinde bu hastalik yoktu kendiliginden oldu sonra bu hastaliktan sonra olmadi tedavi ile oldu sonra ikizler
ufaklikta kendiliginden oldu bu hastalik olmasina ragmen

mrb.ben de 2 yıl önce sol yumurtalığımda 9 cm lık kist aldırdım.laparoskobi yöntemi ile.geçen yıl evlendim ve hamile kaldım.bu yöntemi size öneririm çünkü kısa zamanda iyileşiyorsunuz.ve vücudunuzda görünmeyecek kadar iz kalıyor.

slm arkadaslar cıkolata kıstı belırtısı ne?benımde sag tarafımda elıme bı kıtle gelıyo dktora gıttım bısey yok ddıler ultrasona gırdım bısey gormedılr.4 boyutlu ultrasona gırcem ama korkuyorm kıst var dıye.kasıklarıma agrı yapıyo.benım gıbı durumda olan varsa yazın rahatlatın benı

2 gündür sağ tarafımda şiddetli bir ağrı var.. Daha önce 7cm lik kist bulunmuştu ama o yokedildi.. Umarım yeniden çıkmamıştır.. Tedavisi iğrenç.. Yeniden yaşamak istemiyorum aynı şeyleri (

meraba arkadaşlar
mart ayında korunmayı bırakıp çocuk sahibi olmak için dr. a gittim.
hamile kalmam için herhangi bi sorun varmı diye,iiki de gitmişim 2,5 cm lik bi çikolata kisti çıktı
işim dolayısıyla eşimden ayrı bi şehirde yaşadığım için dr.um 3 ay yasmin kullanmamı önerdi
3 ay doldu dr. a gittiğmde sadece 1 mm küçülmüş olduğunu öğrendim
dr. um bu kisti yok etmenin en güsel şekli en kısa sürede hamile kalmak dedi
3 ay normal yollardan deneyeceğis olmassa yumurta takibine başlanıcak
inş. en kısa sürede normal yollardan hamile kalabilirim.

geçmiş olsun cnm..inşallah tez zamanda hamiş kalısın.. Allahım aratmasın :Saruboceq:

teşekkürler cnnsnyrt
inş. kalabilirim gerçi bu aydan pek ümidim yok ama
hayırlısı inş.

Canım bende de 2cmlik kist vardı bana hemen hapı bırak hamile kal dediler bıraktım ilk ay olmadı 2.ayda hamile kaldım.İnş. sen de kalırsın hemen.Şuanda da kist falan da yok.Aralıkta anne olacam inş.

nehir 67 ayy çok sevindim canım durumuna
darısı başıma inş.
peki sen ne kadar süreyle doğm kontrol hapı kullanmıştın?

ben 2 yıl önce evlendiğim ay hamile kaldım,bilemedim.6-8 hafta civarı öğrendik ama gelişmedi ve düştü.sonrasında rahim ağzı yaramı ve kisti öğrendim.2 yıl içinde yara yakıldı tekrarladı,kistim çoğaldı diğer yumurtalığada sıçradı.3,5-4cm civarında lar.sonra tüp bebek denedik.sağlıklı 4 yumoş kondu ama oolmadı. sonra kendiliğnden oldu ve bilemedim,düşünce öğrendim.hatalığım çok hızlı ilerlediğinden amelyat düşünüyorum ama kistlerden biri yumurtalık çeperine yapışık.şuanda adetim,6 gündür kanamam var,,çok süründürmüyor ama bunalmış vaziyetteyim.kistimi aldırmak için işinde çok iyi bir dr bulmalıyım.Ankarada olması tercihim.bülent traş,timur gürgan ve genart dışında birileri lütfen.BıLEN VARSA ACıL BANA YAZSIN KIZLAR..

1980 cim benim sol yumurtalığımda 6 cm boyutunda vardı bu illetten geçen ay laparoskopiyle aldırdım kurtuldum diye sevinirken ameliyattan 10 gün sonra 5cm çapında sağ yumurtalığımda da oluştuğunu öğrendik ve şimdi tekrar ilaç kullanıyom primolit n inşallah gider bi kaç gün sonra kontrolum var inşallah bi bebişim olurda kurtulurum yani ameliyat benim için çözüm olmadı canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…