merhaba arkadaşlar , 2 negatif aşılamanın ardından tüp bebek görüşmesi için dr. gittiğimde endometriozis den dolayı çikolata kistimin olduğunu öğrendim ...ilk hayal kırıklığını endometriozis hastası olduğumu öğrendiğimde yaşadım ve iki gün öncede çikolata kistleri ...dr.um bebek düşündüğümüz için kesinlikle laporoskopiyi öenermedi direk tüp bebek ..laporoskopi esnasında yumurtalar ve tüplerin zarar görme olasılığı çok yüksekmiş bu yüzden çok iyi araştırın endometriozisde de tek ve kesin tedavi gebe kalıp doğum yapmak yani laporoskopi kesin çözüm değil bu odaklar ameliyat sonrası yine olabiliyormuş.kafam karışık ama bi taraftanda arştırmaya devam edicem ..bu arada aranızda çikolata kisti olupta hamiş kalan varmııııı??? çok merak ediyorum ..
nehir 67 ayy çok sevindim canım durumuna
darısı başıma inş.
peki sen ne kadar süreyle doğm kontrol hapı kullanmıştın?
ca 125 değeri 35 in altında olması lasım
benim 73 çıkmıştı bende çikolata kisti sahibiyim
bunlar 4 ay önceki değerlerim 3 ay d.k hapı kullandım şuan değerler ne durumda bilmiyorum
herkesde var bu çikolata kisti öle kanser falan diye de üzme kendini
başka dr. lara git mutlaka
tebrik ederim umarım sağlıklı bi hamilelik geçirirsin...daha önce sinde sebebbi açıklanamayan infertilite denmişti bi sorun yoktu yani...şaşkınlıktan olsa gerek büyüklüğünü sormayı unuttumm. ama zaten ameliyat felan da demedi ...ara ara sancım oluyo şimdilik tek sıkıntım bu ..acaba sıcak suların faydası olurmu??Bu kistinin büyüklüğüne bağlı sanırım.Ben geçen sene mayısta açık ameliyat oldum çikolata kistinden.Hiç bir sorun da yaşamadım.Dr başarılıysa bir sorun olacağını sanmıyorum.Daha sonra doğum kontrol hapı kullanırken yeniden kist olduğunu öğrendim.Ama bu 2cm.di dr.umda hapı bırak hemen hamile kalmaya bak dedi bana.2.ayda da hamile kaldım çok şükür.Tek dr.un dediğiyle hareket etme canım.İnş sen de biran önce kistinden kurtulur bebek sahibi olursun:Saruboceq:
hepinize çok geçmiş olsun. peki yapılan kan testinin (c-125) yüksekliği hakkında bir bilginiz var mı?? rennkli bir tür ultrason çektiler bana doktorum çikolata kisti demesine rağmen ulrasonu çeken doktor kanser dedi, kafam çok karışık.....
benim ca-125 degeri 2700 gibi cok yüksek bi değerdi, sonraki ölçümde 900 cıktı, bu kadar olumsuz sonuclarda bile bana hicbir doktor kesin bir şey söylemedi ama cok olumsuz bakıyorlardı durumuma bende iyi huylu bir tumor cıkacagına ihtimal vermiyordum. ameliyata Over Ca teshisiyle girdim ama sonuc endometriozis cıktı. bi defa ultrasonu ceken doktor ne anlayabilirki, moralini bozma, umarım ters bisey cıkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?