Endometriosis (Çikolata kisti)

merhabalar... rahatsızlığım hakkında araştırma yapaken rastladım siteye. çok beğendim.

yaklaşık 1, 5 ay önce kasık ağrısı ile doktoruma gittim. 78/48 mm çikolata kisim varmış. c-125 53,8 çıktı. sizlerin yazdıklarını okuyunca bir nebze olsun rahatladım ama radyoloji uzmanı tümör olduğunu ve sağ yumurtalığımın alınması gerektiğini söyledi.

antibiyotik-fitil ve duphaston kullandım. 2. kutula da bitsin tekrar gideceğim. neler olur bilmiyorum ama sancılar devam ettikçe umıudumu kaybediyorum

merhaba benimde sağ yumurtalığımda 3cm çapında bir çikolata kistim var şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum ve 2 ay daha kullancam . çok zor bir durum gerçekten allah hepimize yardım etsin.bu konuda tecrübelerinizi lütfen paylaşın

merhaba arkadaşlar , 2 negatif aşılamanın ardından tüp bebek görüşmesi için dr. gittiğimde endometriozis den dolayı çikolata kistimin olduğunu öğrendim ...ilk hayal kırıklığını endometriozis hastası olduğumu öğrendiğimde yaşadım ve iki gün öncede çikolata kistleri ...dr.um bebek düşündüğümüz için kesinlikle laporoskopiyi öenermedi direk tüp bebek ..laporoskopi esnasında yumurtalar ve tüplerin zarar görme olasılığı çok yüksekmiş bu yüzden çok iyi araştırın endometriozisde de tek ve kesin tedavi gebe kalıp doğum yapmak yani laporoskopi kesin çözüm değil bu odaklar ameliyat sonrası yine olabiliyormuş.kafam karışık ama bi taraftanda arştırmaya devam edicem ..bu arada aranızda çikolata kisti olupta hamiş kalan varmııııı??? çok merak ediyorum ..

Bu kistinin büyüklüğüne bağlı sanırım.Ben geçen sene mayısta açık ameliyat oldum çikolata kistinden.Hiç bir sorun da yaşamadım.Dr başarılıysa bir sorun olacağını sanmıyorum.Daha sonra doğum kontrol hapı kullanırken yeniden kist olduğunu öğrendim.Ama bu 2cm.di dr.umda hapı bırak hemen hamile kalmaya bak dedi bana.2.ayda da hamile kaldım çok şükür.Tek dr.un dediğiyle hareket etme canım.İnş sen de biran önce kistinden kurtulur bebek sahibi olursun:Saruboceq:

nehir 67 ayy çok sevindim canım durumuna
darısı başıma inş.
peki sen ne kadar süreyle doğm kontrol hapı kullanmıştın?

İnş. canım en kısa zamanda.Mesajını yeni gördüm.Ben hapı 6-7 ay kullanmıştım.Bana da dr. 3ay dene olmazsa tedaviye başlarız demişti.Ben daha önce de kistten ameliyat olduğum için bekletmek istemedi sanırım.Tabi korktum ama hiç umutsuzluğa kapılmadım.Etkisi var mı bilmiyorum ama adetle beraber her sabah aç karna arı sütü polen bal karışımı yedim plastik kaşıkla 15gün boyunca yumurtaların gelişimini düzenliyormuş.Denemekte fayda varyerimseniben

hepinize çok geçmiş olsun. peki yapılan kan testinin (c-125) yüksekliği hakkında bir bilginiz var mı?? rennkli bir tür ultrason çektiler bana doktorum çikolata kisti demesine rağmen ulrasonu çeken doktor kanser dedi, kafam çok karışık.....

ca 125 değeri 35 in altında olması lasım
benim 73 çıkmıştı bende çikolata kisti sahibiyim
bunlar 4 ay önceki değerlerim 3 ay d.k hapı kullandım şuan değerler ne durumda bilmiyorum
herkesde var bu çikolata kisti öle kanser falan diye de üzme kendini
başka dr. lara git mutlaka

bu gittiğim 3. doktor şüpheli demekten başka bir şey demiyolar şu an duphaston kullanıyorum... sen ameliyat oldun mu????

ben ameliyat olmadım benm bi tane 2,5 cm lik kistim
5 cm in altına ameliyat önermio dr. um
3 ay hap kullandım 1 mm küçüldü sadece şimdi bir an önce hamile kalmaya çalışıorum

tebrik ederim umarım sağlıklı bi hamilelik geçirirsin...daha önce sinde sebebbi açıklanamayan infertilite denmişti bi sorun yoktu yani...şaşkınlıktan olsa gerek büyüklüğünü sormayı unuttumm. ama zaten ameliyat felan da demedi ...ara ara sancım oluyo şimdilik tek sıkıntım bu ..acaba sıcak suların faydası olurmu??

Çok sağol çok teşekkür ederim.Bilemiyorum faydası olur mu sıcak suların.Başka dr.a da git öyle karar ver bence ne yapılacağına tek dr.la kalma.ınş. sen de biran önce kistten kurtulur bebek saibi olursun

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.bende de çikolata kisti var. lazer epilasyon yaptırmak istiyorum özel bölgeye fakat sakıncası olurmu acaba ? bileniniz var mı ? yardımcı olursanız sevinirim

benim ca-125 degeri 2700 gibi cok yüksek bi değerdi, sonraki ölçümde 900 cıktı, bu kadar olumsuz sonuclarda bile bana hicbir doktor kesin bir şey söylemedi ama cok olumsuz bakıyorlardı durumuma bende iyi huylu bir tumor cıkacagına ihtimal vermiyordum. ameliyata Over Ca teshisiyle girdim ama sonuc endometriozis cıktı. bi defa ultrasonu ceken doktor ne anlayabilirki, moralini bozma, umarım ters bisey cıkmaz

yazdıkların moral olmadı desem yalan olur. çektiğim sancılar bir yana, sonucu bilememek daha sini bozucu. inş bende bir an önce kurtulurum. tekrar teşkkürler.

ben 22 yaşındayken ağrılı adet ve akıntı şikayetiyle doktora gittiğimde bana doktorum laporoskopi önerdi ve sonucunda endometrioz hastası olduğum ortaya çıktı doğum kontrol hapı verdi doktor ve o gün bugündür kullanıyorum 8 yıl oldu
son 3 buçuk yıldır da kist var sağ yumurtalığımda hep aynı 2,3 veya 2,4 cm araasında oynuyor bir doktor laparoskopi ile alalım demişti ama uzmandı o güvenemedim ıbni Sina'nın proflarından birinin hastasıyım 3 yıldır o da bana çocuk olmadan müdahale ettirme her müdahale yumurtalık rezervine zarar verir dedi sanırım küçük olduğu için de ciddiye almıyorlar pek ben de umursamıyorum artık

aslında doktorum özellikle yaşımdan dolayı bebek yapmamı öneriyor ama bende henüz o cesaret yok bakalım zamana bıraktım herşeyi

doğum kontrol hapının uzun süreli kullanımında göğüs kanseri riskini artırıp artırmadığı konusunda araştırmalar çelişiyormuş birbiriyle ama rahim kanseri riskini azaltıyormuş eh napalım biri yükselir öbürü artar diye bıraktım kendimi ama çocuk düşünmeden hapı bırakmam yasak çünkü şu anda vücudumda endometrioz yok ama bırakınca yeniden gelmeyeceğinin garantisi de yok doktorum eğer hapı bıraktığında endometriozun başlarsa bu sefer çocuk istediğinde problem olur dedi
kadın olmak zor sanırım

Neden bebek düşünmüyorsun mutlu bir evliliğin varsa bence düşünmelisin.Belki seni ilgilendirmez diye düşünebilirsin.Ama ben de geçen sene mayısta tanıştım çikolata kistiyle.11cm lik kist patlamak üzere ve patlarsa yumurtalıklarını kaybedebilirsin dediler,ayrıca kanser olma ihtimalin de var dediler.Apartopar ameliyat oldum.Ozaman nişanlıydım .Sonra ağustosta evlendim d.kontrol hapı kullanırken yine kist çıkı ortaya ve 2dr.da hemen hapı bırak hamile kal dediler yumurtalıklarımın yine riske girme ihimali vardı.26 yaşındayım ve bana kalırsa ben de bir kaç sene daha bebek dşünmüyordum.Ama sonradan hiç olamamasını düşünmek daha kötü geldi bana ve hapı bıraktım 2ay sonra hamile kaldım.Şuan 4buçuk aylık hamileyim.Şimdi de iyiki olmuş diyorum ve kendimi şanslı hissediyorum.Hareketlerini de hissetmeye başladım o kadar güzel bir şey ki bu.Ona kıyafetler alıyorum kendimden çok bebeğimi düşünüyorum.Çok mutluyum.Allah herkese yaşatsın inş. bu duyguyu.Bunu hissetmek ,her şeye değer,iyice bir düşün derimopuyorumnanaktanyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…