Merhaba
bende ocakta laparaskopi oldum, ve çok başarılı geçti..şimdi gebe kalmayı bekliyorum...nigar senin neden boş gebelik olmuş..bi açıklaması varmı..?
4 cm den büyüklere ameliyat şart diyorlar maalesef .benimki 7 cmdi laparoskopi oldum doktor ilaç vermedi hemen çocuk yap en iyi tedavi dedi ama nişanlıyım :)şimdide çok korkuyorum tekrarlar diye bunalıma girdim resmen.sana geçmiş olsun umarım ilaçla bi çare bulurlaryaa kıslar valla 'apışıp kalmak' tamda benim şu anki durumumu anlatıyor.nolur bişey söyleyin ya da ben söyleyeyim sizde yardım edin nooolur....
şimdi bende çikolata kisti var 5 cm lik 3 doktor da ameliyat dedi.sordum!!açık mı kapalı mı? dediler ki,eli laparoskopi ye yatkın olan doktor seçersen kapalı olmak iyidir eli yatkın olsun çünkü kapalıyı yapmak zordur beceri ister yoksa Allah muhafaza yumurtalıklarına zarar verirler bebişin mebişin olmaz sonra.ok dedim!başka çaresi yokmudur dedim?vaaar hamile kalmak dediler!ozaman kaybolabilirmiş bu çikolata kılıklı şey....ama ben 5 aylık evliyim bir sene geçsin bari daha erken dedim..eee o zaman ameliyat dediler.sonra nolcak dedim?tekrar çıkarmış bu meret genemi aynı eziyet!!!başka çaresi yok dediler...bide soğan kürünü deneyelim dedik 6.güne geldik bakalım sonucu nolcak!bu çarşamba başka doktora randevum var yaneee soğan kürünün 12.gününde doktora gitmiş olcam bakalım bi etkisini göstermişmi bu soğan...perşembe yazıcam kısslar küçülmüş ise bu meret hepimize hayırlı olsun dicem herkese tavsiye edicem...hade bana dua edin ..perşembeye görüşürüzzzzzz:teytey:
güzelim hamile kalmayı engelleyen bir kist.kötülüğü bu yani.belirtileri ise bekarsan eğer ağrılı adet görmeyle anlayabilirsin.ama her ağrılı adet görende var anlamına gelmiyor.dr a gidip ultrasona girmen gerekiyor.ben bekarım.geçen ağrılı adet oluyordum.onun için dr a gittim ve çikolata kisti olduğuu öğrendim.şimdi doğum kontrol hapı kullanıyorum ki onlar büyümesin.dkh kistlerin aynı seviyede kalmasını sağalıyor hatta küçültebiliyor bile.diğer belirtileri de ağrılı cinsel ilişki ve çocuk olmayışı.ama sen bekarsan ve ağrılı adet oluyorsan bir dr a görün derim
benim hep ağrılıdır adetim yani ilk günü ilaç alırım geçer ondan sonra ağrımaz
3-4 sene önce gitmiştim makattan kontrol yapılmıştı birşey yok demişlerdi
ilaç kullandım geçti ama yinede ağrılarım oluyo ilk gün ilaç alınca geçiyo bende şimdi tedirginleştim korktum birde şu 2 gündür hafif kasığımda ağrı var iğne batar gibi batıp çıkıyo annemler üşütmüşsündür diyo da ben biraz evhamlıyım korktum
ben de 1 hafta önce ameliyat oldum laparoskopik ameliyattı aslında hap kullanıyordum ama kistin büyümesini engellememiş korkunç bir sancıyla hastaneye gittim kist kan sızdırmaya başlamış hemen ameliyata aldılar ve ameliyatta farkettiler meğer aynı anda apandistim de patlamış lanet günler geçirdim yani. laparoskopi olunca içinize soktukları kameranın görüntülerini kaydediyorlar ben izledim ameliyat videomu gayet net görünüyor herşey. henüz anne olmadığım için doktor yumurtlığımı tamamen çıkarmak istememiş ama kist çok büyük olduğu için baya zarar görmüş, muhtemelen sadece sol tarafla idare ediceksin ama düzelme ihtimali de var dedi. şimdi belara diye bir doğum kontrol hapı verdi hamile kalmak isteyene kadar kullanıcam inşallah tekrarlamaz. doktor ameliyat dediği anda hiç vakit kaybetmeyin arkadaşlar 5cm üzerine çıktığında hemen aldırın benim doktorum kist 7,5cm olduğu halde doğum kontrol hapını denemek istedi daha hap bitmeden bunlar oldu. basit bir operasyon farkedildiği anda hemen ameliyat olsaydım bu kadar büyük sorun olmazdı. hepimize kolay gelsin. kadın olmak zor.
Sol yumurtalığımda 9,2 cm, sağda ise 4 cm ebatında çikolata kisti var. 3 farklı doktora gittim hepsi ameliyat dedi. Son gittiğim doktor laparoskopi yömtemini önerdi, diğer doktorum ise açık ameliyat önerdi. Hiç bebeği olmayan bayanlarda açık ameliyatı tercih ediyorlarmış çünkü laparoskopide yumurtaların zarar görme riski yüksekmiş. Bu da hiç bebeği olmayan hanımlarda çocuk sahibi olmayı güçleştiriyormuş. Sormak istediğim açık çikolata kisti ameliyatı olan var mı? Açık ameliyat zor mu geçiyor? Kişi ne kadar zamanda ayağa kalkıyor? Bu tür ameliyat geçirmiş olanlar fikirlerini iletirlerse sevinirim.
Teşekkürler.:a015:
Merhaba arkadaşlar,ben baştan itibaren yazılanları okudum ve kendi hikayemden bahsetmek istedim.
Bende geçen sene bu tarihlerde çikolata kistimin olduğu öğrendim. İlk doktor ilaç vermedi hemen çocuk denemelerine başlayın dedi.bu arada kistlerin biri 7 cm diğeri ise 5 cm di.iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim.onu da yine hastalığımın aylık ağrıları tuttuğu zaman öğrendim.benim öyle anlatılanlar gibi aşırı adet ağrılarım falan olmuyordu.birinci gün olur geçerdi.ama adet olmadan önceki hafta şiddetli karın ağrısı olurdu, öğrenmeden önce birkaç defa acile kaldırdılar bu yüzden. işte yine bir acil vakasında hamile olduğumu öğrendim.söylemek istediğim sakın vazgeçmeyin ve umutsuzluğa kapılmayın.Bana da rahatsızlığımı ilk duyan hemen çocuğun olmayabilir diyordu ama oldu.şimdi oğluşum 19 günlük.ona baktıkça şükrediyorum.Allah'tan dileyin istediklerinizi, hiçbir doktor bir şey yapamıyor.kendinizi teslim ediyorsunuz ama onlarında elinden gelen bir şey yok aslında.Ben doğumum sezeryan oldu kistlere de müdahale edildi aynı zamanda. Doktorum iyi bir doktor bana hamileliğimin başlangıcında bu kistler yok olmaz diğerleri gibi öyle bir ümit besleme sonra üzülürsün dedi.ameliyat sonrasında doktorum şaşkın bir halde geldi.yirmi yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaştım dedi.kistlerden biri tamamen yok olmuş diğeri de çok küçülmüş.çok şükür fazla müdahale gerektirmeden amelitat bitmiş.çok uzun oldu ama sizlere anlatmak istedim ümidinizi kaybetmeyin.ve ameliyat olmadan bir süre çocuk deneyin sonra ameliyat olun. Olmasa benim olmazdı Allah nasip ettikten sonra her şey mümkün...
Kızlar geçen sene mayısta çikolata kisti ameliyatı oldum 11cmdi.ozaman bekardım ağustosta evlendim dr.hemen hamile kal dedi ona rağmen korundum 2ay önce hapa rağmen tekrar 2cm lik kist olduğunu öğrendim.çok ama çok üzüldüm.Dr. sorun çıkarmaz 2cm küçük hemen hapı bırak hamile kalmaya çalış dedi.İlk ay hamilelik olmadı ama bu 2.ayda dün hamile olduğumu öğrendim
Hiç moralinizi bozmayın kızlar çok şükür ben bu günleri gördüm inş. sizler de görürsünüz:asigim::Saruboceq:
ameliyat oldun mu???????
Canım tebrik ederim. Çok sevindim.:CüvCüv:
arkadaşım benimde çikolata kistim var ama doktorum bu kistle hamile kalamayacağımı söyledi acaba dpktorunun adını bana özelden yazabilirmisin mümkünse çalıştığı kurum ile birlikte
şimdiden teşekkür ederim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?