Endometriosis (Çikolata kisti)

arkadaşım bende de çikolata kisti var ben bir defa açık ameliyat oldum kisti aldılar ameliyattın 1 ay sonra evlendim ve yine 1 ay sonra kendliğimden hamile kaldım ama malesef düşük yaptım sonra bir kaç ay korunduktan sonra tekrar gebe kalmayı deneyip kalamayınca tekrar dr gittim ve kist yenilemiş bu illetten kesin bu kurtuluş yolu yok zaten sonra araştırmaya başladım profosörlere mailler attım kimse tekrar ameliyat olmamı önermedi çocuğum olmadığı için kime sorduysam tüp bebek dedi çünkü her ameliyat yumurta rezervini azaltıyor kist zaten azaltıyor klomen tedavisi de uyguladılar hiç bir işe yaramadı bence yaşınız geçmeden klomenle ne bilim doğum kontrol hapları ile falan çok uğraşmayın ben hepsini denedim bu illetin en iyi tedavisi gebe kalmak ama gebe kalmak içinde bence tüp bebek denemek allah hepimize bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin ben yeni başladım tüp bebek tedavisine ankara maya tüp bebekte inş hayırlı iyi sonuçlar alırım da sizlerede yazarım sizlerde cesaretlenirsinizde umut olurum arkadaşlarım opuyorumnanaktan

arkadaşım gerçekten senin ki mucize gibi birşey kistin öyle küçümsenecek boyutta da değil hemde iki tane gerçekten çok şanslı mı desek senin için yoksa allahın sevdiği kullarından mısın desem bilmiyorum bende endometriosis hastasıyım ve ne yaptıysam kalamadım açık ameliyat oldum ameliyattan 1 ay sonra kendiliğimden gebe kaldım ama o da düştü bu öyle bir illet ki olan gebeliğin de düşükle sonlanmasına neden oluyor kalsan kalamıyosun kalmasan hastalığın ilerliyor ben şimdi ilk tüp bebek denemem için tedaviye başladım çokta karamsarım ne olur naparım bilmiyorum allah hepimize yardım etsin bu arada 2. bebeği düşünüyor musun kistin var mı hala

[color="ındigo"]bende hıkayemı yazayım ıstedım gerÇı benımkı henÜz mutlu sonu gÖremedı ama...geÇen sene ekım 8 de Çıkolata kıstım ıÇın amelıyat oldum..5,5 cm bÜyÜklÜĞÜndeydı kıstım.ıkı doktora agıttım ve ıkısıde amelıyat dedı bırı endoskopı dıĞerı aÇık amelıyatc dedı..aÇık amelıyat oldum yumurtalalıklarımın zarra gÖrmemesı ıÇın..aŞaĞı yukarı tam bır sene oldu amelıyatımı yapan doktoruma gıdıyorum ve Çok memnunum.amelıyattan sonra zaten yaklaŞık 4 ay kadar d.k hapıyla korundum tekrar etmemesı ıÇın kısstın..ve 8 aydırda Çocuk ıstıyorum 2 aydır klomen kullanıyorum..ama henÜz bıŞey olmadı ..doktorum yumurtalarımın Çok kalıtelı olduĞunu sÖyledı..yumurtlama sorunumda yok ayrıca..hamılelık Şansını yanlızca arttırma adına klomen kullanıyrum..ama bu ay klomenden kyanaklanan kıst oluŞtu malesef..2 tane hem saĞ hem solda 3,5- 4 cm aŞaĞı yukarı bÜyÜklÜklerı kendılıĞınden erıyebıleceĞını sÖyledı doktorum..bakalım ÇalıŞmalara devam..ayrıca benım kıstım kanallarıma yada yumurtalıĞıma hıÇ bır zarar vermedı...kanallarım aÇık yanlızca baĞırsaklarımda yapıŞıklık yapmıŞtı allahtan..ve normal yollada hamıle kalabılır mıŞım ama acele ettıĞım ıÇın yanı kısttın tekrarlıcaĞından korktuĞum ıÇın bıran Önce bebek ıstıyorum aÇıkÇası...allah hepımıze acıl Şıfalar versın dıleyen ısteyen kım varsa ınŞaŞalah onunda elını boŞ bırakmasın.. Sormak sıteıdĞınız bıŞey olursa Özelden yazabılırsınız yardımcı olmaya ÇalıŞırım..[/color]

selam bende seninle aynı durumdayım 2 ameliyat geçirdim 2 aydır klomen kullanıyorum izmirde hangi doktora gidiyorsun tüp bebek düşündün mü ?

Arkadaşlar eşlerinizin spermlerine bakıldı mı peki? Bu aklıma geldi benim.Ben de geçen sene mayısta çikolta kistinden ameliyat oldum hem de 11cm.di kistim.Ozaman nişanlıydım daha.Ameliyattan sonra mecbur d.kontrol hapı kullandım dr. evlenir evlenmez hamile kal dedi bana ama ben korunmaya devam ettiim 7ay falan.Hapı bırakınca 2.ayda hamile kaldım çok şükür Hapı bırakacağım zaman dr.um 6ay dene.Hamilelik olmazsa eşinin spermlerine baktırıp ona göre seni tüp bebek yada aşılamaya gönderecez demişti o yüzden sormak istedim eşinizin spermlerine bakılıp bakılmadığını?inş. sizler de güzel haberler alır bizlerle paylaşırsınız en kısa zamanda:Saruboceq:

bu ayda olmadı..ve bu ay ile birlikte 26 ayım hüsranla sonuçlandı..geçtiğimiz aralık ayında hsg sonucu tüplerimin ikiside kapalı çıktı, yani koca 17 ay boşuna uğraşmışım.. ocak ayında laparaskopi oldum..tüpler açıldı ve kistler temizlendi dedi doktor..6 ay içinde hamile kalma şansım yüksekmiş dediler , 8. ayımdada yine olmadı malesef...her ay içimden bişiler kopup gidiyor..sanki bebeğimden gittikçe uzaklaşıyorum..sanki hiç olmıcakmış gibi...Allah'ım yardım et...

canım lütfen üzme kendini umudu ellden bırakma ...Mutlaka olacaktır yakında yeterki stres yapma onemli olan bu a.s

milimetrik çikolata kistlerim var ve direkt tüp yaptırmak istiyorum 2,5 yıldır olmuyodu..yaptırıp başaran var mı?

SLM herkese,rutin kontrolumde 3 tane kist cıktı..kan testi ve sedimantasyon degerlerim normal dr buyuk ihtimalle çikolata kisti dedi.ca125 sonucumu yarın alıcam ama buyuk merak ve endişe içindeyim..konu hakkında olumlu yorumlarınızı bekliyorum.dr sedimantasyon yuksek cıkmamış korkma dedi ama endişeliyim cok..

milimetrik çikolata kistlerim var ve direkt tüp yaptırmak istiyorum 2,5 yıldır olmuyodu..yaptırıp başaran var mı?

merhaba canım ,
benim sağ ovrede 4-6-7 cm büyüklüklerinde ..
soldada yine minik kistlerim mevcut ve tüp bebek tedavisine başladım ..
olumlu veya olumsuz her ne olursa yazarım ..((umarım ikiz kuzucuklarım gelir)
iyi bayramlar.

arkadaşlar ben bütün yazıları okuyamadım. birşey üğrenmek istiyorum benim bir tane çocuğum var ben çocuktan sonra 2 kere amaliyat geçirdim çocuk olma olasılığı var mı yok mu

dün doktora gittim, herhangi bir kistik oluşum göremiyorum dedi, önümüzdeki ay hsg çekileceğim, inşallah tüplerde de bişi yoktur :Saruboceq: ameliyat olalı 8 ay oldu yawwww

merhaba benimde 9 10 cm kadar çikolata kistim vardı banada bir çok doktor evlen çocuk yap önerisnde bulundur araştırdım ve ameliyat olmaya karar verdim 20 gün önce laporoskopi ameliyatı oldum ameliyatın zor geçtiğini yumurtalıklarımın neredeyse tamamını kapladığını söyledi doktorlar çocuk içğinde net bir şey demiyorlar ama çocuğu olmayan bayanlarn % 25 ininde bu hastalıktan olduğunu söylüyorlar allah hakkımızda hayırlı olanı versin

bende de var bu kist.(endometriozis)
çok şükür hamile kalmama engel olmadı 5 yıldır var.7 cm di hamile kaldım doğumdan sonra 4 cm indi.oğlum 3 yaşında şimdi tekrar hamileğim kist 5 cm.allahın izniylr sezeryan olacam ve kistide aldıracam.ilkide sezeryan oldu ama dr almadı kisti kanama olur falan dedi.doğrusu kendine güvenemedi.

benimde geçen sene çocuğumuzun olmamasından şüphelenince ortaya çıktı.ama çok zor teşhisi.bir çok doktora gittim birçok tahlil yaptırdım.ilk başta 3 cm.di.bu süre zarfında her ay 1cm büyüdü.ve 5cm oldu.ocak ayında laparaskopi oldum.2 ay doğum kontrol ilacı kullandım.ilacımın bitmesinden 1 ay sonra hamile kaldım şimdi 5 aylık hamileyim.allah isteyen herkese versin

tebrik ederim..ne güzel, Allah ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...inşallah tez zamanda bizim göbüşlerde dolar.:Saruboceq:

mrb... bana yardımcı olursanız çok mutlu olucam ben son bir senedir iki ayda bir ağrılı regll dönemi yaşıyorum regll döenemmin hemen bitiminde kahve rengi lekelenme oluyor ama her ay değil iki üç ayda bir oluyor . daha önce böyle bişey yaşamamıştım doktora gidip bana evet çikolata kisti bu demesinden çok korkuyorum mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…