doğum kontrol hapını bana kist için verdiler 1 ay kullandım bi değişiklik olmadı 1 ay daha kullancam
bu işler gerçekten zor hem çocuk istiyorum hem hap kullanıyorum okadar zoruma gidiyo ki .bu arada ksit olup da öocuk isteyen arkadaşlar siz neler yapıyosunuz .tecrübelerinizi bizimle paylaşınnn buna çok ihtiyacım var. aklım çoook karışıkkk
Merhaba arkadaşlar,ben baştan itibaren yazılanları okudum ve kendi hikayemden bahsetmek istedim.
Bende geçen sene bu tarihlerde çikolata kistimin olduğu öğrendim. İlk doktor ilaç vermedi hemen çocuk denemelerine başlayın dedi.bu arada kistlerin biri 7 cm diğeri ise 5 cm di.iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim.onu da yine hastalığımın aylık ağrıları tuttuğu zaman öğrendim.benim öyle anlatılanlar gibi aşırı adet ağrılarım falan olmuyordu.birinci gün olur geçerdi.ama adet olmadan önceki hafta şiddetli karın ağrısı olurdu, öğrenmeden önce birkaç defa acile kaldırdılar bu yüzden. işte yine bir acil vakasında hamile olduğumu öğrendim.söylemek istediğim sakın vazgeçmeyin ve umutsuzluğa kapılmayın.Bana da rahatsızlığımı ilk duyan hemen çocuğun olmayabilir diyordu ama oldu.şimdi oğluşum 19 günlük.ona baktıkça şükrediyorum.Allah'tan dileyin istediklerinizi, hiçbir doktor bir şey yapamıyor.kendinizi teslim ediyorsunuz ama onlarında elinden gelen bir şey yok aslında.Ben doğumum sezeryan oldu kistlere de müdahale edildi aynı zamanda. Doktorum iyi bir doktor bana hamileliğimin başlangıcında bu kistler yok olmaz diğerleri gibi öyle bir ümit besleme sonra üzülürsün dedi.ameliyat sonrasında doktorum şaşkın bir halde geldi.yirmi yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaştım dedi.kistlerden biri tamamen yok olmuş diğeri de çok küçülmüş.çok şükür fazla müdahale gerektirmeden amelitat bitmiş.çok uzun oldu ama sizlere anlatmak istedim ümidinizi kaybetmeyin.ve ameliyat olmadan bir süre çocuk deneyin sonra ameliyat olun. Olmasa benim olmazdı Allah nasip ettikten sonra her şey mümkün...
[color="ındigo"]bende hİkayemİ yazayım İstedİm gerÇİ benİmkİ henÜz mutlu sonu gÖremedİ ama...geÇen sene ekİm 8 de Çİkolata kİstİm İÇİn amelİyat oldum..5,5 cm bÜyÜklÜĞÜndeydİ kİstİm.İkİ doktora agİttİm ve İkİsİde amelİyat dedİ bİrİ endoskopİ dİĞerİ aÇık amelİyatc dedİ..aÇık amelİyat oldum yumurtalalıklarımın zarra gÖrmemesİ İÇİn..aŞaĞı yukarı tam bİr sene oldu amelİyatımı yapan doktoruma gİdİyorum ve Çok memnunum.amelİyattan sonra zaten yaklaŞık 4 ay kadar d.k hapıyla korundum tekrar etmemesİ İÇİn kİsstİn..ve 8 aydırda Çocuk İstİyorum 2 aydır klomen kullanıyorum..ama henÜz bİŞey olmadı ..doktorum yumurtalarımın Çok kalİtelİ olduĞunu sÖyledİ..yumurtlama sorunumda yok ayrıca..hamİlelİk Şansını yanlızca arttırma adına klomen kullanıyrum..ama bu ay klomenden kyanaklanan kİst oluŞtu malesef..2 tane hem saĞ hem solda 3,5- 4 cm aŞaĞı yukarı bÜyÜklÜklerİ kendİlİĞİnden erİyebİleceĞİnİ sÖyledİ doktorum..bakalım ÇalıŞmalara devam..ayrıca benİm kİstİm kanallarıma yada yumurtalıĞıma hİÇ bİr zarar vermedİ...kanallarım aÇık yanlızca baĞırsaklarımda yapıŞıklık yapmıŞtı allahtan..ve normal yollada hamİle kalabİlİr mİŞİm ama acele ettİĞİm İÇİn yanİ kİsttİn tekrarlıcaĞından korktuĞum İÇİn bİran Önce bebek İstİyorum aÇıkÇası...allah hepİmİze acİl Şİfalar versİn dİleyen İsteyen kİm varsa İnŞaŞalah onunda elİnİ boŞ bırakmasın.. Sormak sİteİdĞİnİz bİŞey olursa Özelden yazabİlİrsİnİz yardımcı olmaya ÇalıŞırım..[/color]
bu ayda olmadı..ve bu ay ile birlikte 26 ayım hüsranla sonuçlandı..geçtiğimiz aralık ayında hsg sonucu tüplerimin ikiside kapalı çıktı, yani koca 17 ay boşuna uğraşmışım.. ocak ayında laparaskopi oldum..tüpler açıldı ve kistler temizlendi dedi doktor..6 ay içinde hamile kalma şansım yüksekmiş dediler , 8. ayımdada yine olmadı malesef...her ay içimden bişiler kopup gidiyor..sanki bebeğimden gittikçe uzaklaşıyorum..sanki hiç olmıcakmış gibi...Allah'ım yardım et...
milimetrik çikolata kistlerim var ve direkt tüp yaptırmak istiyorum 2,5 yıldır olmuyodu..yaptırıp başaran var mı?
merhaba benimde 9 10 cm kadar çikolata kistim vardı banada bir çok doktor evlen çocuk yap önerisnde bulundur araştırdım ve ameliyat olmaya karar verdim 20 gün önce laporoskopi ameliyatı oldum ameliyatın zor geçtiğini yumurtalıklarımın neredeyse tamamını kapladığını söyledi doktorlar çocuk içğinde net bir şey demiyorlar ama çocuğu olmayan bayanlarn % 25 ininde bu hastalıktan olduğunu söylüyorlar allah hakkımızda hayırlı olanı versinBende yaşadıklarımı paylaşmak istedim..Endometriozis konusu başka başlıklarda olduğu için oralarada yazmıştım..
Önce belirtmek isterimki ilk adet olduğumdan beri adetlerim aşırı sancılı geçer..
Öyle böyle sancılar değil..
3,5 sene önce adetimin 2. günü korkunç sancılarla uyandım..Sesim çıkmadı..Anne anne dedim sesimi duyuramadım..Abartmıyorum "Sürünerek" odamın kapısına gittim sesim çıkmıyordu.10 dk uğraşmışımdır duyurabilmek için..
Ogün hastaye yattım..Apandist denildi..Kadın doğum uzmanı muayene etti..Bizle alakalı bir urum yok dedi!!
Ameliyattan doktor çıkınca kist patlamış, kadın doğum uzmanıda girdi ameliyata demiş anneme..
Sonra o doktor senin bu doktor benim gezdim..Çikolata kisti tanısı kondu..Ve her geçen gün büyüyordu..
Bi kadın doktor ameliyat etmek istedi kistim 5 cm idi..Ameliyat günü alındı testler yapıldı. Doktorun annemlere söylediği birşey vazgeçmemize sebep oldu amliyattan..Yumurtalığımda alınabilirmiş..
Bu arada bu olaylar sırasında 18 yaşındaydım..
Sonra şu anda doktorum olan doktorumu tavsiye üzerine bulduk.Prof.Dr Semih Özeren .3 yıldır doktorum o..
Ameliyat için çok küçüksün dedi ve ameliyatı ne kadar erteleyebilirsek o kadar iyi dedi..
Doğum kontrol hapına başladım yaklaşık 1 sene kullandım..Kontrole gittiğimde 2,5 cm e düşmüştü..
Çok ilginç aslında doğum kontrol hapı küçültmeye yaramıyor aslında..
Sonra bıraktım doğum kontrol hapını..Tabi bana doktorum evlen diyor ve hemen bebek diyordu..
Geçen Nisan ayında gene aşırı derecede sancım oldu..Kusma, ishal, baş dönmesi....
Parmağımı kıpırdatamıyorum sancıdan..Saatlerce secde pozisyonunda durdum kıpırdayamıyordum..
Doktora gittik gene 5 cm olmuş..Ca testi yaptırdı 70 küsür çıktı..Ya ameliyat ya menepoz ya evlilik..Kaldım bunların arasında..
2 ay sonra tekrar gittim kontrole büyümeye devam ediyor..Tekrar Ca 125 yapıldı 40 lara düşmüş sonuç..
Doğum kontrol hapına başladım gene..6 aydır kullanıyorum,şimdi kontrol zamanım geldi ..Bayramdan sonra gideceğiz bakalım..
Bu arada gülerken, tuvaletimi yaparken, hapşururken hala keskin sancı girer yumurtalığıma..
Bu bir hastalıktır..Basit bir kist değildir..Bana doktorum evlen 1 sene korunma eğer çocuğun olmazsa direk tüp bebek diyor..Ameliyatı hala bilmiyorum..Belkide ameliyat olacağım..Çünkü sancılarım benim günlük hayatımı olumsuz etkiliyor..Bugün sabah gene yumurtalığımda kramplarla uyandım..
Sakın kontrollerinizi ihmal etmeyin..
Basit bir şey olarak görmeyin..Ve benim tavsiyem evli değilim ama hemen bebiş düşünün hiç korunmadan..
Bu hastalığa sahipken çocuk düşünmüyoruz gibi bir lüksümüz yok çünkü..Pazarlık yapacak durumda değiliz..
benimde geçen sene çocuğumuzun olmamasından şüphelenince ortaya çıktı.ama çok zor teşhisi.bir çok doktora gittim birçok tahlil yaptırdım.ilk başta 3 cm.di.bu süre zarfında her ay 1cm büyüdü.ve 5cm oldu.ocak ayında laparaskopi oldum.2 ay doğum kontrol ilacı kullandım.ilacımın bitmesinden 1 ay sonra hamile kaldım şimdi 5 aylık hamileyim.allah isteyen herkese versin
Merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?