Endometriosis (Çikolata kisti)

Korksan da bir an önce dr.a gidip nedenini öğrenmelisin.Belki hiç bir şey yok belki var ama küçük ve hapla kontrol altına alınabilir durumdadır.Benim de hep adetlerim sorunlu geçerdi ama bunun normal olduğunu öyle bir inandırmışlar ki bize dr.a gitmeyi düşünmedim bile hiç.Ta ki kist büyüyüp 11cm olup patlama aşamasına gelince ve bana dayanılmaz ağrılar çektirene kadar.Birden kist olduğunu ve acilen ameliyat olmam gerektiğini öğrenmiştim daha kistin ne olduğunu bilmedenAllah tan hiç bir sorun yaşamadım ne önce ne sonra evlendikten sonra da 7ay hap kullandım hapı bıraktım ve bir ay sonra hamile kaldım Allah isteyen herkese yaşatsın:Saruboceq: senin de inş. bir sorunun yokturyerimseniben Ki bana kistle alakalı değil gibi geldi.

yerimseniben

çok tşk ederim dr a gidicem söylediklerin hiç olmazsa biraz moral oldu bana bebeğine çok sevindim allah analı babalı büyütsün inşallah...

merhaba arkadaşlar.bende 2.5 yıl kadar yasmin kullandım.haziranın 22sinde ilacı bıraktım çünkü artık bebek düşünüyoruz.neyse ağustos ayında regl olduğumda çok ağrılı olmuştu herhalde üşüttüm dedim ayaklarıma ve kasıklarıma sıcak su torbası koydum geçti.ama bu ay reglim 4 gün gecikti cuma günü regl oldum ve reglden 2 gün önce karnım acaip şişti ve acaip bir ağrı oluştu.ve benim hem genç kızken hemde evlendikten sonra reglle ilgili bir sorunum hiç olmadı ağrı felan genelde olmazdı.ama ben ağustos ayında kendime hiç dikkat etmedim seramiklere hep yalın ayak bastım.neyse arkadaşlar dün ayakkabılarımı bağlarken bile çok canım yandı anlatamam size ki ben normalde ilaç nedir kullanmam ağrı kesici bile sadece dişimi çektirdiğimde almıştım.dünden beri nette kistleri okuyorum hatta bazı yorumlardan korktum açıkcası.bu sabah doktora gittim ve çikolata kistim varmış 2.5 cm miş büyük değil dedi.çocuk düşündüğümüzü ve haziranda bıraktığımızı söyledim.ilaç tedavisi olacak dedi,ama yasminden daha güçlü bir ilaç vercem dedi ginera verdi.her akşam kullanmam için sanırım 7 günlük fitil verdi,antibiyotik verdi ve ağrı kesici verdi dediki bu d.kontrol bitince regl olcaksın ama ağrılı geçecek dedi ama bu ay kesinlikle korunmalısınız.kontrole gelince bakacak eğer küçülmüş yada yok olmuşsa çocuk için devam edebilecekmişiz.ama bu durumda hamile kalmamalıymışım ilaç kullanacağım için.bu arada kontrole gidince bide smar testide yapılacakmış.bunu her kadın sağlılkı olsun yada olmasın yılda bir kere yaptırmalıymış.çok kötü mü durum dedim yok yok korkulacak bşe yok dedi.ama yorumların bazılarını okuyorum diyorlarki kistim 7 cmdi hamile kaldım yada 5 cm di diye.ama benimki şuan ufak olduğu halde canım çok acıyor özellikle oturup kalkerken ve wc.de.işimden dolayıda sürekli oturup kalkıyorum.yorumlarınızı bekliyorum.

canım merhaba aramıza hoşgeldin..geçmiş olsun..öncelikle regl olduğun dönemde sıcak su torbasını kasıklarına koyman çok sakıncalı bunu bilmeni isterim..sadece ayaklarının ve poponun altına koymanı öneririm..ve ılık duş, adaçayı,papatya çayı gibi şeyler de önerebilirim regl dönem de alman için...
doktorun ilaç tedavisi ile kistleri küçültebileceğine nasıl emin anlamadım, çünkü çikolata kistinin ilaç tedavisi yok bildiğim kadarıyla, ben ameliyat ile üstesinden geldim ki benim de çok küçük idi ama tüplerimi tıkamıştı..belliki doktorun bir bildiği var, ama
sana tavsiyem başka bir doktorada görünmen...

eğer ilaç almak istemiyorsan , bitkisel kürlerde deneyebilirsin.ben hiç yapmadım ama soğan suyunun da her türlü kiste faydası var..

Canım merhaba...bende Çıkolata kıstıyle mÜcadele etmıŞtım ama benımkı 4,5 cm dı o yÜzden ılaÇ tedavısının vakıt kaybı olarak dÜŞÜndÜk..ÇÜnkÜ eĞer kıstın 3,5-4 cm den kÜÇÜkse hapta etkı edebılıyor yanı kÜÇÜlerek yok olabılıyor...ama bÜyÜkse erımıyor yanlızca kullandıĞın hap onun boyutunu sabıtlemıŞ oluyor bÜyÜmesıını engellıyor o kadar..ınŞallah senınkı erıyecek dıye dÜŞÜnÜyorum canım ÇÜnkÜ kÜÇÜkmÜŞ..bu ıllet Öyle bıŞeykı Çok kısa sÜrede Çok hızlı bÜyÜyor...benım ıkı hafta ıÇınde kıstın boyutu 1 cm daha bÜyÜmÜŞtÜ amaelıyattakı halı Öyleydı yanı...ıhmal etme doktorun verdı hapı kullan ..ınŞallah erıyecek canım...Çok korkulacak bır yanı yok bunu...evet bu kıstle hamıle kalmak hem sakıncalı hemde zor canım..o hamıle kalanlar ıstısnalar canım...Üstelık tedaavı gÖrmeden beklemek en kÖtÜsÜ ÇÜnkÜ acayıp rahımde ve kanallarda tahrıbata yol aÇıyor yapıŞıklık yapıyor canım...ıyı dÜŞÜn tatlım ıyı olucak ınŞallah de...gerÇekten boyutu kÜÇÜkmÜŞ ınŞallah erıyecek

bak bunu ben bilmiyordum, ilaçlar umarım iyi gelir.tez zamanda iyileşir arkadaşımız...

Evet canım bende bılmıyordum doktorumun sÖyledıĞı buydu etraftanda duyduĞum kadarıyla zor bır kıst ÇeŞıtı zaten sende bılıyosun..ben amelıyat olmamak ıÇın Çok dırenmıŞtım..Çocukta dÜŞÜndÜĞÜmÜz ıÇın doktor bıran Önce olmamı tavsıye ettı..Üstelık aÇık sezeryan amelıyat oldum ben...kıst allahtan yumurtalıklara ve kanallara zarar vermemıŞtı yanlızca benım baĞırsaklarıma yapıŞıklık yapmıŞtı..allah yaŞayan kım varsa herkese acıl Şıfalar versın Çok zor bır rahatsızlık bu ya

geçmiş olsun cnm.bende laparaskopi oldum, çok şükür benim kide temizlendi..ama 8 ay oldu emliyat olalı..tekrar etmesinden korkuyorum...Allahım herkese şifa versin, hayırlısıyla bebişlerini tez zamanda yollasın

Amın canım ya benımde olalı neredeyse bır sene oldu...ekım 8 de olmuŞtum geÇen yıl 3-4 ay korunma hapı kullandım oluŞmaması ıÇın...ınŞallah o olmadan rabbım bebıŞlerımızı nasıp eder canım ya...4-5 aydırda uĞraŞıyoruz bızde..2-3 ay klomnele denedık ben kendımı ıyı hıssetmedıĞım ıÇın tedavıyı bıraktım 4-5 ay ıÇınde normal yollarla olmazsa eĞer dırekt aŞılama ıÇın gıdıcem sen ne zmandır ıstıyorsun canım?

canım ben 2 yılı gecti bebiş çalışmalarınna başlayalı,ameliyatım ocak ayında oldu, sonra ben mayısta aşılama yaptırdım tutmadı, 2. aşılamayı yeni yılda düşünüyoruz eğer bebişimiz kendiliğinden gelmezse..

canım rahim yada kanallar bir zarar görüdmü tatlım...yani normal yolla olabilir diyor mu doktorlar

Hayatım nasıp ıŞte benımde doktor Öyle sÖyledı ama bak nerden baksan korunmasız 7 -8 ay oldu...rabbım ne zaman ısterse o zaman olucak

öyle canım Allah'ın takdiri buymuş, demekki vakti varki bekliyoruz..yaşadığımız herşey hakkımızda hayırlı olandır...

gulbe-seker gittiğin dr bana da yazarsan sevinirim.çünkü benim biri2,5 diğeri 2 cm civarında.hiçbir ilaç vermediler.tedavi yapacak bir dr arıyorum.yardımcı olursan sevinriim

gulbe-seker gittiğin dr bana da yazarsan sevinirim.çünkü benim biri2,5 diğeri 2 cm civarında.hiçbir ilaç vermediler.tedavi yapacak bir dr arıyorum.yardımcı olursan sevinriim

canım benim neden ilaç tedavisi önermedi anlamadım.buradan doktor adı verilebilir mi bilmiyorum.ist-beylikdüzü medilife hastanesine gittim burcu hn.doktorum.o bana anlattı ultrasonda da gösterdi ama küçük 2.5 cm dedi sol tarafta.bir ay ilaç tedavisi uygulayıp bakacağız küçülmuş mu yada yok olmuş mu diye.ama ben daha önce yasmin kullanmıştım ve 3 aydır kullanmıyorum.bebek düşündüğümüzü söyledim.bana daha güçlü bir d.kontrol ilacı vereceğini söyledi ya desolet yada ginera al dedi.bu ayda reglin ağrılı olacak dedi ağrı kesici yazdı ama bildiğimiz ağrı kesicilerden değil.sonrada bebek yapmanıza devam edip etmeyeceğinize bakarız dedi.çok kötü mü dedim hayır öle korkulacak bir durum yok dedi.ben bu sitede ve başka sitelerde de okudum çikolata kist daha yeni belirmişse ilaçla tedavisi olabiliyormuş.zaten yorum yapan arkadaşlarda var okudum.herşeyi iyi düşünmek lazım yani pozitif olmal lazım bence çünkü dün çok korkmuştum.bu durumda streste zararlıymış diye biliyorum...

bide unuttum söyelemeyi bu ay kesinlikle korunacaksınız dedi çünkü ilaç kullanacaksın antibiyotik felan verdi ya.demek ki hamile kalınabiliniyorki öle dedi.zaten 5 cm ve 7 cm çikolata kisti olup hamile kalanlar ve sağlıklı bebek doğuranlarda var yazmışlar yaşadıklarını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…