Endometriosis (Çikolata kisti)

Merhabaa..Ben bugün öğrendim

doktor çikolata kisti de olabilir dedi CA- 125 61,4 çıktı ağırlığı 35 ml hemen amelyat diyorlar bir doktor çocuğun olmaz dedi diğeri olur dedi çok korkuyorum :çok üzgünüm: Daha yeni nişanlandım amelyattan çok çocuk sahibi olamayacağımdan korkuyorum :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: 11 santimmiş :'(

bende senin gibi düşündüğüm için denemeye devam ediyorum zaten ankaradaki doktor ocağa kadar dene olmazsa bakarız demişti. benim bu arada ara kanamalarım olunca endişelendim hormon testi spermiogram vb testleri yaptırıp normal yollardan olabileceğine emin olmak istedim ama tahlilleride yarıda bıraktım sanırım ocakta yine ankaraya gidicem

bende hayıt tohumunu kullanıyorum arı sütü polen bal karışımınıda denerim teşekkürler

selam ben hastalığmı öğreneli daha 3 hafta oldu 2 tane dr gittim sağ yumurtalığımda 6 cm sol yumurtalığımda ise 4,7 cm dr acil ameliyat dedi ama ameliyattan sonra 6 ay içinde hamile kalmam gerektiğini yoksa kistin tekrarlayacağını ve her ameliyatta yumurtalık zedelendiği için hamile kalmamın daha da zorlaşacağını söyledi şuan nişanlıyım ve temmuz ayında evleneceğim dr ile bunu paylaşınca bana mayıs ayına kadar ilaçlarla kistin büyümesini yavaşlatacağını söyledi açık ameliyattan sonrada 1 ayda normal yaşantıma geri dönebilrmişim .Acaba aranızda çikolata kistinden ameliyat olupta normal yollarla hamile kalanınız var mı bu benim için çok önemli.

Çok geçmiş olsun.Ben de senin gibi nişanlıyken öğrenmiştim kistim olduğunu öğrendim ve 3gün sonra ameliyat oldum ben apartopar 11cm kist patlamak üzere dediler.Mayısta ameliyat oldum ağustosta evlendim geçen sene.6-7 ay hapla korundum sonra hapı bıraktım 2ay sonra hamile kaldım,şuan 7aylık hamileyim Benim gibi olan bir çokkişiyi öğrenmiştim senin gibi araştırırken.Hiç olumsuz düşünme en azından canlı örnek ben varımyerimseniben Tekrar geçmiş olsun

merhaba malure , bahsettiğin kist çok küçük canım inş gebe kalabilirsin . 2 cm lik kistler çabucak eriyebiliyo.. bi sorun teşkil etmez inş. .hamile kalamamanın sebebi endometriosis dir .bende aynı hastalıktan muzdaribim .evliliğimde 3 yılı bitirdim .benimde kistlerim aşılama tedavisinde ilaçların hormonları baskılaması sonucu ortaya çıktı ve çok çabuk büyüdüler..soğan kürünüde yaptım ama hiç bi faydası olmadı ..en son bildiğim kadarıyla 6,7,8 cm ler :-( şu an negetifle sonuçlanan bir tüp bebek denemem oldu. ben endometriosis hastalığım olduğunu 7 ay önce öğrendim benim sana tavsiyem zaman kaybetmeden dr. gitmen ..tabiki doğal yollada gebe kalan çok arkadaşımız var ancak bile bile zaman kaybetme derim.

selam bana da ameliyat önerdiler.bana özelden hangi hastanede hangi dr a ameliyat olduğunu yazarsan sevinirim.geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiden dolayı allah bebeğinizi size bağışlasın umarım bizde birgün aynı duyguları yaşayabiliriz.sana da çok büyük geçmiş olsun ve allah bir daha yaşatmasın.

Çok teşekkür ederim.Aminn 2ay sonra kucağımda olacak inş.Bu duyguları her isteyen yaşar inşllah.:Saruboceq:Sen de hapla kurtulursun umarım kistlerinden..

arkadaşlar ben 4 yıllık evliyim evliligimin ilk 2 yılı korundum tesaduf üzerine doktora gittim 8 cm cukulata kisi vardı acil ameliyat oldum bursada kemal körogluna acık ameliyat.ameliyattan 10 gün sonra ögrendimki sağ yumurtalıgım 2 tüpüm alnmış tek şansım tüp bebek bunları duydugumda 22 yaşındaydım sana söyleyecegim tek şey ustalık isteyen bir ameliyat allah yardımcın olsun.....

arkadaşlar ben kis konusunda tavsiyede bulunayım inanın cok faydasını gördüm sabah ögle akşam yemeklerden 20 dakika önce cörek otunu havanda dövün taze taze yeyin bunu yaptıgımdan beri kis puroblemim yok doktorumda şaşırıyor
birde sıgara kis yapıyor

Ankarada Başkent Üniversitesi Hastanesinde Prof.Ali Ayhan var, kadın doğum konusunda uzman.Netten de araştırabilirsiniz.Rahim kanseri olan bir kadının bile bebek sahibi olmasını sağlamış.Türkiyenin heryerinden yurtdışından bile hastaları geliyor sürekli.Yumurtalıklara zarar vermemek için elinden geleni yapıyor ameliyatta.Ben ona ameliyat olmuştum buradaki dr.um gönderdi beni oraya ,burda ameliyat olursan zarar verebiliriz yumurtalıklarına demişti...Belki bir öneri olur arkadaşlar yazmak istedim

malure kullanıcısından alıntı
Merhabalar
bende endometriozis hastasıyım. ilk trşhiş emarda enfomtriozis odakcıkları görünerek kondu. ilk doktorum 3 ay doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi. ben bebek istediğim için yanaşmadım başka doktara gittim. o da doğum kontol hapının bu kistin tedavisi olmadığını sadece ksitin bütümesini durduracağını söyledei. bir an önce hamile kalmamın dahi iyi olaağını ve bir süre normal yollardan denememi tavsiye etti ama bein kafam çok karışık kisyim 1,75 cm sağ yumurtalıkta yaklaşık1 yıldır hamile kalamadım ama kisti öğreneli 5-6 ay oluyor nasıl bir yol takip etmeliyim emin olamıyorum

Tecrübesi olaların tavsiyesini bekliyorum

öncelikle geçmiş olsun benimde sağ yumurtalığımda 2,5 cm lik çikolata kisti vardı dr um gebelik önerdi bende 2.çocuğu istediğim için öneriyi uyguladım hamile kaldım 2 ay sonra dış gebelik olduğunu öğrendim acil ameliyata aldılar sağ tuba ve bebişimi aldılar. yumurtalıktaki çikolata kisti tuba çok yakın ve bu kist oldukça yapışkan olup tubanın iç yapısını bozabiliyor sana tavsiyem dr una mutlaka sor kistin olduğu yerden hamile kalırsan dış gebelik yaşama ihtimalin olup olmadığını.ben kistten dolayı dış gebelik yaşamış olabilirim diye düşünüyorum ve bi dr kistten olmuştur dedi gerçi herşey allahtan allahıma hamdolsun beni aileme ve oğluşuma bağışladı allahım kimseye yaşatmasın .

endometriozis ile hamile kalanların gebelik esnasında veya dogumda zararları olabiliryormus. ya da

bebek saglıksız dogabilirmis.

doktorum endometriyozise iyi gelen 2 şey var biri hamilelik diğeri menepoz diyor...bebeği etkilediğini eklerdi mutlaka öyle olsa ki ben zaten devamlı kontrole gidiyorum..bunu sorucam..geçen yıl endometriyozis ameliyatımı olduğumda da öyle bir şeyden bahsetmediler..

ben nişanlıyım sol yumurtalığımda kist var çikolata kisti nasıl yani bebeğim olcak olsa bile sağlıksız mı olcak ne güzel haberler bunlar. artık hiçbirşeye hiç kimseye güvenmiyorum. bıktım. yapmadığım şey kalmadı. çocuğumda olmıcak olsa da sağlıksız olcak ya da dış gebelik olcak. allahım isyan etmek istemiyorum. cyclo biteli 5 gün hala tık yok. hayıt tohumu civanperçemi onlarıda içiyorum. bugün ağrı gelicek hissediyorum. belden aşağısı tutmuyor yine. allaahım sen yardım et nolur

Öncelikle kimsenin moralini bozmak gibi bir niyetim yok. Ben sadece yaşadığım olayı anlattım ve o acıyı ben yaşadım, buradan paylaşmamım nedeni ise çikolata kisti olan arkadaşlarımızın olasılıkları göz önünde bulundurup dr ları ile dış gebelik olasılığını konuşmaları içindir ki çikolata kisti gebe kalamama sorunlarının başında geliyor ve ameliyatla kisti aldırdıktan sonra hamile kalınabiliyor. Allahım herkeze sağlıklı bebişler nasip etsin.

benim bir sorum olacak, bende de kist çıktı 4cm. yaklaşık 2 aydır sol kasığımda agrı vardı. gittikçe şiddetlendi ve dr.a gdip baktırdıgımda, yine sol kasıgımda çıkolata kistini teşhis etti.
tabi d.k.hapı verdi, 6 ay kullanıcam bunu. fakat benim şikayetim halen devam eden kasık agrım. hata bazen çok şiddetli hale gelebiliyor. benim gibi çıkolata kisti olupta ağrısına bir çözum bulan arkadaş varsa banada bir tavsiyede bulanabılırmı.?

endometriozis illet bir hastalıki ben de endometriozis hastasıyım, 6 cm. lik ve 3 cm. lik 2 tane kistim var. Çocugum da olmuyor

Ancak ağrıları mhafifledi, sebebi de Ahmet Marankinin detoks kampına katılıp, beden temizliği yapmam.

günde 4 -5 apranax fort kullanan ben artık ilacsız adet dönemi yaşıyorum.

kistim de küçülme olmadı ama o da olacak.

bir de yaşam şeklini değiştirmek gerekiyor.

Deterjanlar, hazır katkılı yiyecekler, kozmetik ürünler endometriozis hastası için baş düşman.

Et ve süt ürünlerine de dikkat etmek gerekiyor, doğal olanı bulamıyorsanız ciftlik ürünlerini almayın. Hayvanların beslenmesinde kullanılan yemlerdeki dioksin endometriozisin sebepleri arasında gösteriliyor.

Endometriozsi diyetleri var. Ama şimdi bir hastaneye gitseniz klasik doktorun yapacağı doğum kontrol hapı vermek vs.. hemen ameliyat edelim demek. Geçen gün doktorumun yaptığı gibi. ben dedim ameliyat yumurtalık rezervinin düşmesine sebep oluyormuş diye, adam bana ne desin, sen kendi kendine doktorculuk mu oynuyorsun dedi..

biz hiç araştırmayalım, koyun gibi ne derslerse yapalım..

klasik tedavilerden başka gördüğüm bazı tedaviler var, bunlarla endometriozisi yenersem buradan herkese ilan edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…