- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
1,75 cm lik kist alınır mı hiiçç.Benim 2,5cm kistim vardı hap kullanmama rağmen oluşmuştu daha önceden de kist ameliyatı olduğum için dr.um hemen hapı bırak hamile kalmayı dene o kadar kist hamileliğe engel değil o kist herkeste var dedi.6ay deneyecektim hamilelik olmazsa eşime sperm sayımı yapılıp ona göre aşılama yada tüp bebeğe geçilecekti.Çok şükür 2.ayımda hamile kaldım.O kadar kist için ameliyat sakın olma canım.İnş. biran önce kistten kurtulup bebek sahibi olursun.
Bir de arkadaşlar faydası var mı bilmiyorum ama ben adet olunca yumurtlama zamanıma kadar her sabah 1 tatlı kaşığı arı sütü polen bal karışımı yedim aç karna ama tahta yada plastik kaşıkla.Bu karışım yumurtaların kaliteli şekilde büyümesini sağlıyormuş.Denemekte fayda varyerimseniben
selam ben hastalığmı öğreneli daha 3 hafta oldu 2 tane dr gittim sağ yumurtalığımda 6 cm sol yumurtalığımda ise 4,7 cm dr acil ameliyat dedi ama ameliyattan sonra 6 ay içinde hamile kalmam gerektiğini yoksa kistin tekrarlayacağını ve her ameliyatta yumurtalık zedelendiği için hamile kalmamın daha da zorlaşacağını söyledi şuan nişanlıyım ve temmuz ayında evleneceğim dr ile bunu paylaşınca bana mayıs ayına kadar ilaçlarla kistin büyümesini yavaşlatacağını söyledi açık ameliyattan sonrada 1 ayda normal yaşantıma geri dönebilrmişim .Acaba aranızda çikolata kistinden ameliyat olupta normal yollarla hamile kalanınız var mı bu benim için çok önemli.
Merhabalar
bende endometriozis hastasıyım. ilk trşhiş emarda enfomtriozis odakcıkları görünerek kondu. ilk doktorum 3 ay doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi. ben bebek istediğim için yanaşmadım başka doktara gittim. o da doğum kontol hapının bu kistin tedavisi olmadığını sadece ksitin bütümesini durduracağını söyledei. bir an önce hamile kalmamın dahi iyi olaağını ve bir süre normal yollardan denememi tavsiye etti ama bein kafam çok karışık kisyim 1,75 cm sağ yumurtalıkta yaklaşık1 yıldır hamile kalamadım ama kisti öğreneli 5-6 ay oluyor nasıl bir yol takip etmeliyim emin olamıyorum
Tecrübesi olaların tavsiyesini bekliyorum
selam bana da ameliyat önerdiler.bana özelden hangi hastanede hangi dr a ameliyat olduğunu yazarsan sevinirim.geçmiş olsun.ben de anlatayım...off...
ben 21 yaşındayım ve zayıfım, spor da yaptığımdandır , daha kolay oldu toparlanmam.
ben öze hastanede açık ameliyat oldum, 1 saat sürdü. ameliyata girerken rahattım, doktoruma ve hastaneye güveniyordum, öyle de oldu...:)) narkoz verilirken, başucumda hastabakıcı teyze ve hemşireye minnettarım, çok rahatlattılar :) bayıldım, ayıldım ve ağladığımı farkettim. odaya götürülüşümü hatırlamıyorum tabi ki :) ama ağlamışım çok.
narkozun etkisi geçince, hissettiğim ağrı çok kötüydü. hemen ağrı kesici yapmışlar ama bir 10 dk ağrıyı çektim. sonra geçti ve üstüste tam 3 serum yidim :)) o kadar çok küçük tuvaletim geldi ki, babamla sevgilim 15 dk da bir odadan çıkmak zorunda kaldı :))):asigim: a.s
ben küçük tuvaletimi annemin yardımıyla sürgüye yaptım. biraz zor oldu ama alıştım. geceyi çok rahat ve mutlu geçirdim diyebilrim, deliksiz uyumuşum. hastanenin ilgisi de bunda önemli tabi :)
uyumadan önce ayağa kalıdrdılar, o da çok zordu. sanki bacaklarım yokmuş gibi. ama alışıyorsun ve kan dolaşımı normale girince rahatlıyorsun bi nebze. elbette birinin seni tutmadan yürümek imkansız. ertesi sabah kahvaltıdan sonra taburcu oldum. bizim evimiz 7. katta, asansör yok:roflol: merdivenleri kendim çıktım ve bu gaz çıkarabilmek için müthiş faydalı oldu valla :))
evde 1 hafta tam dik yürüyemememe rağmen, bayağı iyileştim.
eğer açık ameliyat olacak olan varsa, 1 haftada işine dönemez malesef...20 günde bence. laparoskopi olursa 1 haftada dönen oluyormuş.
ve de 10. gün dışarı çıktım ama yalnız değil tabii. toplu taşımaya da binemedim tabi, araba şart. :))
15. günde herşey normale döndü.
şuanda tam 2 ay oldu ve ameliyattan hemen sonraki 10 gün boyunca hafif lekelenme şeklinde kanamam oldu. reglim ise, ameliyat öncesi beklediğim tarihten 10 gün saptı. ikinci reglim, beklediğim gün geldi yani hemen düzene girdi diyebilirm. ağrısız regl olmak süper bi duygu...:1rolleyes:
benim hikayem de böyle arkadaşlar. kistim 3. 5 cmdi ve son 6 ayda 1 cm buyuduğu için hızından korktuk. öyle aldırdım. şuan çok iyiyim. korkulacak bişey yok aslında ama sezeryanla hemen hemen aynı acıları çekiyorsun, bari ortada bebiş olsaydı diyip gülüyorum :)))sırnaşık şey
sevgiler herkese!!a.s.
Çok geçmiş olsun.Ben de senin gibi nişanlıyken öğrenmiştim kistim olduğunu öğrendim ve 3gün sonra ameliyat oldum ben apartopar 11cm kist patlamak üzere dediler.Mayısta ameliyat oldum ağustosta evlendim geçen sene.6-7 ay hapla korundum sonra hapı bıraktım 2ay sonra hamile kaldım,şuan 7aylık hamileyimBenim gibi olan bir çokkişiyi öğrenmiştim senin gibi araştırırken.Hiç olumsuz düşünme en azından canlı örnek ben varımyerimseniben Tekrar geçmiş olsun
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiden dolayı allah bebeğinizi size bağışlasın umarım bizde birgün aynı duyguları yaşayabiliriz.sana da çok büyük geçmiş olsun ve allah bir daha yaşatmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?