kızlar benim teyzemde var bu rahatsızlık; uzmanlar yakın akrabalarında olan kişilerde olma olasılığı 7 kat daha fazla diyor; bi de belirti vermeden her yaşta ortaya çıkabilir diyorlar... daha önce hiç jinekolojik muayeneden geçmedim ve bakireyim; bunun muayenesi nasıl yapılıyor???
merhaba arkadaşlar...ben foruma yeni katıldım.aslında epeydir takip ediyorum ancak şimdi katıldım.benim de sol yumurtalığımda 4.8 cm çikolata kistim var.ben bunu 2008 haziranda rutin kontrolde öğrendim.bana ameliyat dediler. bizde çocuk düşünmeye başlamıştık o dönem.sonra bir kaç doktora gittik hepsi hemen ameliyat dediler..hatta bu durumda hamile kalman çok zor dediler.biz henüz çocuk için hiç denememiştik.bu yüzden hemen ameliyat olmak istemedim.eşimle o ay dendik ve ben hamile kaldım.ancak 6 haftalıkken düşük yaptım.bu kez de acaba düşük kist yüzünden mi oldu diye düşündük.başaka doktora gittik oda evet dedi..yine hamile kalsan da yine düşük olur dedi...biz de eşimle ameliyata karar verdik.o yüzden işinin ehli bir profa gittik.biz kendimizi ameliyata hazırlamışken doktor bize kesinlikle ameliyatı önemiyorum dedi...
bbenim sancılarım yoktu,herhangi bir şikayetimde.çocuk da düşündüğümüzü söyleyince doktor bize 6 ay deneyin dedi.üstelik bu kistin düşükle bir bağlantısının olmadığını da söyledi.ve ben 4 ay sonra hamile kaldım.2009 eylülde de oğlumu kucağıma aldım.üstelik çok sağlıklı bir hamilelik geçirdim.hiçbir şikayetim olmadı.doktoru hala ameliyatı önermiyor...ikinci çocuktan sonra bakarız dedi
Canlar bende de malesef Endrometriosis kisti var sağ yumurtalıkta 6cm sol yumartalıkta da 2 tane daha küçük boyutta var doktor ameliyatı tavsiye etmiyor çünkü bunlar her adet döneminde tekrarlanan kitlelermiş çünkü yumurtlama rahim içinde olmuyormuş bu nedenle de ameliyat çare değilmiş.Doktor bana 2 yıl boyunca Yasmin kullanmam gerektiğini söyledi hatta ben 6 aydan uzun süre kullanıldığında çocuk olmama riski çok yüksekmiş diye doktora sordum ama o kesinlikle hayır dedi asıl o tedaviyi uygulamassan bu kitlelerden dolayı çocuğun olmaz dedi.Benimde kafam çok karıştı o ilacın çok yan etkisi var nasıl kullancam ben onu ya karar veremiyorum sanırım başka çarem yok kullanmak zorundayım da yan etkileri nasıl hafifletcem ki :bbo: Buarada bende Ca-125 ve Ca-19 baya yüksek çıkıyor oda bu kitlelerden kaynaklanıyormuş.
Ayrıca bu sorun için çok doktor dolaştım hatta ilk Kurban bayramında sancılanıp acile gittim oradaki doktor apandis zannedip hemen ameliyata alacak oldu ama biz hastaneden kaçtık.Sonra o kadar çok Kadın doğum uzmanı gezdim ki size anlatamam hepsi hemen ameliyat dedi fakat bizim içimize sinmedi sonuçta daha evlenmedim ve bebişim yok ki ben çocuk hastasıyım.En son Ege üniversitesine ve dokuz eylülden çok çok iyi olduğunu duyduğum bir profösöre gittim onlar kesinlikle ameliyat olma dediler işte her ikiside hapı kullanacaksın başka çaresi yok dedi :çok üzgünüm:
ben 7 yıldır endrometriozist sahibiyim.ilacı bıraktığım zaman zaman içinde yine büyüyor 6 cm şuan fakat tahlilerim iyi sonuç veriyor.ameliyatı hiç tavsiye etmiyor doktorum son çare bu.
6 senedir diane35 kullanıyorum.2 yıl öncesine kadar kilo verdirirken 2 yıldır kilo aldırıyor.
açık ameliyat hiç çocuğu olmayanlar için tavsiye edilmiyor,2 doğum hakkınız kalıyor sezeryan olduğunuz için vekistin tekrarlama riski yüksek.birdaha aynı durum olsa ve ameliyat olsanız tek çocuk hakkınız kalacak.
laparoskopide yumurtalık hücresine zarar veriyor ve kısırlık nedeni oluyor.
en iyisi çok dikkat edin ameliyat son çare olsun.
7yıl önce ilk çıktığında kistim 7cm di ve hemen ameliyat dendi fakat kendi doktorum enson çare bu dedi.
ara kanamam vardı adet düzensizliğim hiç olmadı şimdiye kadarda şükür.
ilk kanamayı kesmek için pramolut kullandım adet olunca 3 ay orgametril kullandım. ve kisti eriten bir fitil vardı ismini hatırlamıyorum onuda bu arada kullandım.
ve kistim 7 cm den 4.5 cm düştü.
ve diane35 e devam ettim ondan sonrada.
6 ayda bir şikayetim olmasada kontrollere devam ediyorum.
arada yine büyüdüğü oluyor fakat hemen çaresine bakıyoruz.
çok geçmiş olsun inş. ameliyatsız iyileşirsin.
okadar çok kişi rahatsızki bu konuda çoğuda bekar ve yaşı küçük malesef.
doktorum çocuk olmama ihtimalinin düşük olduğunu evlenince olmasa bile 3 aylık ilaç tedavisi sonucu olabileceğini söyledi.
açık ameliyat olma bence
selam kızlar 2 ay önce laparoskopi ve histr. oldum,kapalı ameliyat.herkesin bünyesi farklı benim karnımda yapışıklık oluşmuş yumurtaları tam sarmamıştı,34 yaşındayım,çok düzenli şekilde ve çok iyi doktorlara gittim hep,6 ayda bir kontrollerim yapılırdı,bu durum en iyi laparoskopiyle anlaşılıyor,benim tek belirgin belirtim bebişin bi türlü gelmemesiydi,şimdi aşılama sonucu bekliyorum .Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin,işin uzmanına danışın ,geçmiş olsunboshayallersmile
ben 2 yıl önce ameliyat oldum canım çok kolay oluyor 1 gece hastanede yatıp çıktım 1 hafta sonrada normal hayatıma döndüm ama senin kistin ameliyatla alıncak kadar büyük diil bence ben ameliyat olmadan önce 3 doktor bi prof.a gittim hepsi ameliyat deyince oldum zaten 5.5 cm.di benimki.
selam tekrarlamamsı için ilaç kullanıyormusun... ve birde tek çözüm ameliyatmı ilaçla yada bitkisel tedaviyle küçülme imkanı yokmu ben çok korkuyorum ameliyattan.. benimki solda 4,5 cm
ben denedim bitkisel şeyler biraz ama faydasını göremedim malesef bende ameliyattan çok korkuyordum o gün kaçmayı bile düşündüm hastaneden :) ama korkulcak bişey yokmuş çok kolay oluyor 1 günde ayaklandım ben.tekrarlamaması için ilaç kullanmıyorum çünkü bebek istiyorum ama malesef 2 sene oluyor olmadı bebeğim.2 ay önce tüp bebek denedik o da olmadı ama benim eşimde de problem çıktı.şu anda kistim yok sanırım ağrım sızım yok çünkü.bence ameliyattan korkma ama mutlaka başka doktorlara da görün hepsinin fikrini al.
çikolata kisti olan arkadaşlr şikayetleriniz nelerdi ?:bbo:
Merhaba arkadaslar,
Ben bir bucuk aylık evliyim ve 20 gün önce Laparoskopi (kapalı ameliyat) ile 5 cm'lik sağ overdeki kistimi aldırdım.
yaklasık 3 sene önce de 4,5cm lik kistimi ilaç yoluyla küçülttüm.
o zaman zarfında doktoruma gitmeyi ihmal ettim belki gitseydım daha önceden tanı konabilirdi.((doktorunuzu ihmal etmeyin))
Ameliyatım kapalı oldugundan aynı gün marmara hastanesinden taburcu oldum.Dk um kistin tekrarlama olasılıgının %50 oldugunu, fallop tüplerinin acık oldugunu ve hamile kalmak isteginde ilacını 1 ay önceden bırakmam gerektiğini söyledi.
nisan ayından beri dogum kontrol hapım olan GİNERA'yı düzenli bir şekilde kullanıyorum.
Suan aklımda tereddütlerim var hamileliği evlenır evlenmez hiç düşünmem diyordum zamana bırakıcaktım. Ama yasadıklarım duyduklarım hiç olmadıgı kadar bebegi düşündürdü.
Düşünmekten ziyade artık bebek sahibi olamama endişesine bile kendı kendıme kapıldım
benım gibi olanlar ne yapmalıyız??, sonucta bebek desede doktorlar dünyaya gelen bir canlının yaşam sorumlulugunu üstlenmek şu hayatta cok zor
düşüncelerinizi bekliyorum.
herkese geçmiş olsun.
arkadaşlar 3 hafta önce doktora muayane olmak için gittim( devlet hastanesine) ve bana sağ yumurtalığımda 5 cm kist olduğu söylendi. biz bu durumlarda ameliyat yapıyoruz dendi tabi ben neye uğradığımı şaşırdım.. ağlayarak çıktım benden test istedi ca125 testi yaptırdım ve renkli dopller çektirmem istendi devlet hastanesi olduğu için dopller için 1 ay sonraya gün verdiler ben tabi dayanamadım hee bide doktor çocuk düşünüyormusun dedi evet dedim 2 yıllık evliyim artık düşünüyorum dedim hımmm biraz ara versen iyi olur dedi.. bırak çocuğu şimdi dedi ayy mahvoldum yaklaşımı beni çok üzdü. neysee hemen özele gittim ve ultrasonla bakıldı kan testi istendi doktorum çok iyiydi saolsun manevi olarakta rahatlattı beni neyse sonra dopller çektirdim ki bir değil 2 tane kistim varmış tabi yine bi şok hemen sonuçları doktoruma gösterdim ultrasonda ikinci kisti gördüğünü ama emin olmak için beklediğini hiç bir sıkıntı olmıycağını sadece 2 ay ginera d.k.hapını kullanmamı istedi daha yolun başındayım bakalım 2 ay sonra ne olucak ama kızlar ben şunu anlamadım bu yumurtalık kistimi yoksa çikolata kistimi hala billmiyorum yani... fikirlerinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?