Endometriosis (Çikolata kisti)

benim de bu aralar çok hafif ağrım oluyor ne olur küçülmüş olsun ya
inşAllah sizinkiler de küçülmüştür

merhabalar,
acil yardımınıza ihtiyacım var! kızkardeşimde solda 8 cm sağda 4 cm çapında iki kist var. bu sabah çok şiddetli ağrılarla acilde aldık soluğu yapılan tetkiklerde kistlerin ağrı ve bulantı yaptığını öğrendik. ilaçlar küçültmediği için ameliyat olmak istiyor, zaten gittiği tüm dr.larda aynı şeyi söylüyor. istanbul anadolu yakasında kapalı ameliyat olan ve ameliyat esnasında ve sonrasında sorun yaşamayanlardan ricam bir dr. önerebilirler mi?bu işlemi yapabileceğini iddia eden çok dr olduğunu ancak çok azının gerçekten bu konuda uzman olduğunu öğrendik. o yüzden bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilirler mi?

etoprak geçmiş olsun Allah şifa versin kardeşine
benim bilgim yok istabuldaki doktorlar hakkında ama öyle bi topic var linkini ekleyeyim buraya yorumları okursun

arkadaşlar ben 1.5 yıl önce laparaskopi oldum bugün doktora kontrole gittim bu süre içinde büyüme olaslığının fazla olduğunu söyledi yani aldırdığım kist 8 cmdi yine 8 cme ulaşmış olabilir dedi moralim çok bozuldu 2 aya kadar düğünüm olcak hangi ara laparokopi yaptırıcam bilmiyorum kisti büyük olduğu halde operasyon yaptırmayan var mı yada ameliyattan sonra kisti büyüyen var mı biraz bilgi verin lütfen ultrasona girmeme daha üç gün var moralim çok bozuk yardım lütfen....

arkadaşlar endometriozis in belirtileri neler,ve teshisi nasıl koyuluyor

slm yarenayse endometriozis çoğu kişide belirti vermezmiş mesela bende hiçbir belirti yok ben endometriozis olduğumu ultrasonda çikolata kistim olduğunu öğrenince anladım ama bazılarında belirti veriyo mesela adet düzensizliği adet öncesinde ya da sonrasında kahverengi lekelnmeler ağrılı adet görme cinsel ilişkide ağrı olması adetlerin yoğun olması gibi teşhisi sadece laparoskopide oluyo laparoskopi olmadan kimse kesin olarak sen endometriozis hastasısın diyemez

sanat benimkide 8 cm olmuş sana ameliyat önermediler mi 7.5 cm diyosun biraz bilgi verirmisin

tabiki ameliyat önerdiler ama yumurtalığımı alma riski olduğundan olmak istemedim ameliyat
beni rahatsız etmiyor çok şükür ağrı falan yapmıyor o yüzden kalıyor işte öyle:)
Allah şifa versin sana da

merhaba arkadaşlar, bende 2 senedir tedavi görüyorum. ve doktorumu değiştirdim ve dün aret kamara gittik eşimle ve sol tarafta 5,5 cm çikolata kisti olduğunu söyledi ve şaşırdık. 2 senedir doktora gidiyordum ve bu kadar büyük olduğunu hiç söylememişti bana doktor laparoskopi dedi ve 2000 tl fiyat verdiler. aranızda olanlar varsa bu ameliyatı ne kadara yaptırdınız ve hangi hastaneye yaptırdınız öğrenebilirmiyim. bana oldukça fazla geldi bu fiyatta

ben 2 yıl önce ameliyat oldum canım çok kolay oluyor 1 gece hastanede yatıp çıktım 1 hafta sonrada normal hayatıma döndüm ama senin kistin ameliyatla alıncak kadar büyük diil bence ben ameliyat olmadan önce 3 doktor bi prof.a gittim hepsi ameliyat deyince oldum zaten 5.5 cm.di benimki.

ben de küçülmüş olduğunu hissediyorum,düşünüyorum.çok önceden soğan kürüne başlamıştım ama 2-3 gün yapabildim.bu sefer kesin kürü tamamlamayı düşünüyorum. hatta geçen gün başlim dedim,bir sonraki adetin başlamasına 15 gün kala olduğu için daha erken olduğundan 8 gün sonra başlayacağım.[/QUOTE]

slm gizems özel mesajına cevap veremedim çünkü gönderdiğim msj sayısı 50yi geçmeliymiş o yüzden buraya yazıyorum umarım okursun benim kullandığım soğan yemeklere kullanılan açık renk kabuklu pembemsi ya da açık kahrengi gibi olandandı bu soğan her mevsim bulunuyo bildiğim kadarıyla seni yanlış bilgilendirmiş olabilirler başlamak için en uygun gün adetin 7. günüymüş ama bilmiyorum çok önemli mi başlama zamanı sen bilirsin artık bana faydası olmuştu doktor hem küçülmüş hem de rengi açık görünüyo dedi inşallah sana da faydası olur canım

28 yasındayım evlıyım...2004 yılında bekar ıken andometrıyozıst amelıyatı oldum laparaskopı ıle hemen ardından 3 aylık 2 doz seklınde ıgneler yapılarak benı gecısı menepoza soktular...aradan 6 yıl gectı ve su an amelıyat oldugum gun gıbı kıstlerım var..hatta boyutları dahada fazla...
soruna gelınce laparaskopı ıle 3 gunde ayaga kalktım cok rahat ve basarılı bır amelıyat oldu...
SU ANDA BU YAZILANLARI OKUYORUMDA BEN 6 AYLIK EVLIYIM DAHA DR A GITMEDIM KONTROL ICIN VE BEN COK KORKUORUM COCUK ISTIYORUM FAKAT ERKEN OLDUGUNU DUSUNUYORUZ AMA SIZLER BU KADAR UZUN SURE UGRASMISSINIZ BIZ KARAR VERDIGIMIZ ZAMAN YA COK GEC OLURSA YA TEDAVILER UZUN SURERSE

ISTEDIGIMIZ ZAMAN BILIYORUMKI O BEBEK HEMEN OLMAYACAK...TEKRAR AMELIYAT OLMAK CAREYSE HIC SORUN DIIL AMA BEN COCUGUMUN OLMAMASINDAN COK KORKUYORUM((((

kızlar 3 haziranda laporoskobi oldum , normalde 10 gun once regl olmam gerekırdı.1 haftadır butun belırtıler var ama regl olamıyorum. aynı durumu yasayanlar varmı ? ne yaptınız lutfenn yardım ??

kızlar ben de yeni laparoskopi oldum henüz doktorumla görüşemedim kist tüplere tıkanma yapışıklık yapıyor mu yapsa dahi laparoskopi sırasında tüpler açılıyor mu bilgisi olan lütfen yardım etsin....

kızlar 3 haziranda laporoskobi oldum , normalde 10 gun once regl olmam gerekırdı.1 haftadır butun belırtıler var ama regl olamıyorum. aynı durumu yasayanlar varmı ? ne yaptınız lutfenn yardım ??
endişelenecek bi durum olduğunu sanmıorum ama doktorunla görüş bence benim laparoskopi sonrası adetim normal oldu ama sonuçda aksaklıklar olabilir diye düşünüyorum

cnm merhaba, geçmiş olsun..benim tüplerim hsg sonucu kapalı çıkmıştı, laparaskopi ile çikolata kisti tanısı konuldu ve tüpler açılıp kist temizlendi..en son 6 ay önce tekrar hsg çektirdim çok şükür tüplerim tekrar kapanmamış...ben ameliyat olalı 1,5 sene oldu...

cvp verdiğin için çok tşk kara fesleğen...ben tıkanıklık olup olmaadığını bilmiyorum bişey sölemediler dr la perşembe günü görüşücem kist alnırken tıkanıklık varsa açmıyorlarsa diye endişelendim umarım tüplerim açıktır kistin derdi yetio bi de bu çıkmaz umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…