Endometriosis (Çikolata kisti)

sevgili edzgdz, neden laparoskopik olmuyosun, doktorun neden açık tercih ediyor?bunu sordun mu? dr.un kim bilmiyorum, ama şunu biliyorum, laparoskopik her dr.un harcı değil....bu yöntem hastaya kolay dr.a zorken açık ameliyat hastaya zor dr.a kolaydır.....ben dr.umdan çok memnun kaldım,ilk çiklta kistim soldaydı, şimdiki sağda ,ama nedense ben ağrısını solda hissettim...RABBİMDEN DİLERİM BU SON AMELİYATLARIMIZ OLSUN, bi daha yaşamayalım, hep sağlıklı olalım İNŞALLAH, GELİŞMELERİ YAZALIM ARKADAŞIM OLUR MU?

papatya korkmana gerek yok, heğimizin yani tüm çikolata kistli hanımların CA125 i yüksek çıkmıştır...ama kanser düzeyinde değil daha düşük..bugün dr.um ben çok sızlanınca dedi ki: kanser olma ihtimali olmayan bu iyi huylu yapıya şükretmelisin , ne genç kadınlar var, rahim veye yumurtalık kanseriyle boğuşan....değerin kaç binlerde ki? yazmamışsın canım......şimdiden geçmiş olsun, kistin küçük old. tedavisi de rahat olur, ameliyata gerek kalmadan ilaçla geriler...

teşekkür ederim cevabın için içimi rahatlatmama yardımcı oldun gece pek uyuyamadım bu yüzden kalkar kalkmazda formu açtım cevap yazan olmuşmu diye benim ca125 değerim 108 çıktı normalden çok daha yüksek çok endişelendim adet tarihinde yapılan testelerde bu oran damı yüksek çıkıyor bilgin varmı tekrar çok saol hatun23

merhaba arkadaşlar bende 2 yıllık evliyim 1 yıldır deniyoruz fakat olmuyor 7 yıl önce kist ameliyatı oldum sağ yumurtam alındı doktor bir sorun olmadığını söylüyor ama ... çok üzgünüm iyi bir doktora bakınmak istiyorum önerilerinizi bekliyorum plsss...(((

kötü haber............sağ yumurtada 7,5 cm. lik çikolata kisti var, canım çoooooooook sıkkın.

offf benim de korktuğum bu zaten kistin tekrarlamasımafoldumben
en çok çikolata kistleri tekrarlıyor galiba ama benim doktorum ne kisti olduğunu söylemedi ki-tatlicadiarzu-

offf benim de korktuğum bu zaten kistin tekrarlamasımafoldumben
en çok çikolata kistleri tekrarlıyor galiba ama benim doktorum ne kisti olduğunu söylemedi ki-tatlicadiarzu-

evet en çok cikolata kisti tekrarlıyor ben o yüzden sağ yumurtamı kaybettim allah yardımcımız olsun.sol yumurtamda ise 1 tane var ama çocuğum olmadığı için ameliyat olamıyorum çünkü oda zarar görürse heralde kaldıramam böyle birşeyi annelik duygusunu bende tatmak istiyorum. Her zaman olumlu düşünmeye çalış ben öyle yapıyorum.

Yavru Vatandan

Toprak olumlu düşünmeye çalışıyorum da yine de ister istemez kötü şeyler geliyor insanın aklına
inşAllah kistin erir ve bebişin olur
benim bi de evlenmeme bile seneler var henüz 17 yaşındayım

kızlar çikolata kisti olanlr adet kanama miktarınız nasıl oluyor.. ben daha önce açık amiliyat olmuştum 3 yıl önce.. şimdide prolaktin tedavisi görüyorum. son 3 aydır adetlerim düzensizleşti belki içtiğim ilaçtan diyorum kendi kendime....
belkide kistmi diyorum.. geçen ay 5 gün önce geldi bu ay 4 güğn geç geldi .... çok sevinmiştim hamileyim diye ama 4 gün sonra hastalandım 3 gün normal kanamam oldu 4. gün bittii normal adet günümden kısa ve az oldu.. ama hala daha karnımda şişkinlik belimde ve kasıklarımda sğrı ve sertlik var.
bu çikolta kisti belirtisismidir. bazılarıda üstüne görme diyorlar aklım karıştı yatdımcı olurmusunuz.

doktorumun bi önerisi oldu,diyo ki ameliyat olana kadar (ben ameliyat için yazın geçmesini istediğimi söylemiştim)bu kistin içindeki sıvıyı çekelim, lokal +sedasyonla, hastanede 1-2 saat dinlenip eve gidersiniz...ameliyata kadar baskı şişlikten kurtarır.....kızlar ne dersiniz, makul mu sizce?böyle bişey yaptıran, duyan oldu mu

aaa ilk defa duydum o zaman içindeki sıvı gidince dışındaki tabaka mı kalacak
kusura bakmayın ben çözemedim pek bu işi-tatlicadiarzu-

Sanat , içindeki kıvamlı koyu sıvıyı çekicekmiş, evet kistin cidarı kalıcakmış yani etli kısmı? bu şişlikten baskı hissinden ve bir miktar da ağrıdan kurtarır dedi.ama kısa geçici bi süre.........1-2 ay...kistim büyük olduğundan idrarımı yparken zorlanıyorum buna çözüm olucakmış ameliyata kadar..

sizin için iyi olacaksa ne güzel
benim de kistim 7.5 cm falan ama çok şükür pek bi zararı olmuyor

Toprak olumlu düşünmeye çalışıyorum da yine de ister istemez kötü şeyler geliyor insanın aklına
inşAllah kistin erir ve bebişin olur
benim bi de evlenmeme bile seneler var henüz 17 yaşındayım

Sanat inşallah dediğin gibi olur ben 23 yaşındaydım ameliyat olduğumda o yüzden korkma elbet olacak zaman su gibi akıp gider merak etme guclubacismile sadece güçlü ol yeter

Kızlar merhaba bende bu hastalığı tesadüfen öğrendim sol yumurtalığımda 5 cm lik bir çikolata kistim var bazen ağrı yapıyor benim bir kez iğne ile çekildi ama tam çekilemedi duruyor 2 yıldır bebek istiyoruz korunmadığım halde olmadı umarım isteyen herkese rabbim hayırlısıyla sağlıklı bir evlat verir burdaki yazıları okuduğumda bazen umutlanıyorum çünkü kisti olupta doğal yoldanda hamile kalanlar var kızlar darısı biz isteyenlerin başına:CüvCüv:

selam kızlar,
ben bu ay adet olduğumda soldaki kistimi hiç hissetmedim!normalde ağrıdan yerlerde yuvarlanmam gerekirdi.neden böyle oldu acaba?yumurtalarım da gelişmiyor.bu ay doktora gitmedim.adetimin 6.günü klomene başlasam mı diyorum?off düşünceli olmak ne kadar zor.

slm gizems benimde sağ overde 3cm kistim var çok aşırı ağrılarım yoktu ama sağda hafifte olsa ağrım vardı bu ay hiç ağrım olmadı adetimde gayet ağrısız geçti ve kontrole gittim kistim 3cmden 2cme düşmüş ve rengi koyu değil dedi doktorum belki seninkinde de küçülme vardır klomen konusunda herhangi bir bilgim yok ama canım. bi de ben bu ay soğan kürü uyguladım faydası oldu demek ki sen denedinmi soğan kürünü bence denemelisin yerimseniben[/QUOTE]

ben de küçülmüş olduğunu hissediyorum,düşünüyorum.çok önceden soğan kürüne başlamıştım ama 2-3 gün yapabildim.bu sefer kesin kürü tamamlamayı düşünüyorum. hatta geçen gün başlim dedim,bir sonraki adetin başlamasına 15 gün kala olduğu için daha erken olduğundan 8 gün sonra başlayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…