slm bende 7 ocakta açık ameliyat oldum sağ yumurtalıktan 9.5 cm sol yumurtalıktanda 7 cm çikolata kisti alındı .ameliyat ve ameliyat sonrası çok güzeldi ancak ameliyattan 2 ay sonra tekrar regl sancılarım başladı ve dr ye gittiğimde sol yumurtalığımda 6.5 cmlik bir kist oluştuğunu öğrendim şuan kistimin boyutu 9 cm ve tekrar ameliyat olacağım bu arada 2 ay oldu evlendiğim benimde tek düşüncem şu kisten kurtulup çocuk sahibi olabilmek eğer çocuğumuz olursa yumurtalıklarımdan hemen kurtulmak istiyorum .
arkadaşlar bişey sorucam cevaplarsanız çok sevinirim benimde 4 cm lik kistim var ilaca başlıcam ama bişey okudum burda ca125 in üstündeyse kanser le ilgili bişeyler yazmışlar benim çok üstünde çıktı bu her kistte olurmu ya anlamadım korktum doğrusu
papatya korkmana gerek yok, heğimizin yani tüm çikolata kistli hanımların CA125 i yüksek çıkmıştır...ama kanser düzeyinde değil daha düşük..bugün dr.um ben çok sızlanınca dedi ki: kanser olma ihtimali olmayan bu iyi huylu yapıya şükretmelisin , ne genç kadınlar var, rahim veye yumurtalık kanseriyle boğuşan....değerin kaç binlerde ki? yazmamışsın canım......şimdiden geçmiş olsun, kistin küçük old. tedavisi de rahat olur, ameliyata gerek kalmadan ilaçla geriler...
ben 8 ekimde laparoskopik kist ameliyatı oldum....7 aydır sorun yoktu ama bu ay reglim çok ağrılı geçti, yine sol tarafım yine bacağıma vuran ağrı solda....yarın dr. a gidiyorum, sonuçları yazarım...ameliyata gelince dr.um yücel karaman,işinin ehli...ameliyat çok rahat... memorialde oldum.. sonrasında acı yok çünkü 3 noktadan şivilce kadar kesiden yapılıyo, hastanede 1 gece kalıp sabahı çıkıyosun... karın gazla şişiriliyo...organlar zarar görmesin ve rahat çalışılsın diye....sırtta ilk gün hafif bi ağrı oluşuyo.. ne kadar çabuk hareket edrsen o kadar çabuk geçiyo gazı çıkarmak önemli... 1 hafta kala sigarayı bıraktım , günde 8 tane içiyordum, op.dan 1 hafta sonra tekrar başladım.....şu 7 ayda hamile kalamadım eşimin spermi yetersizdi....tedaviye de yanaşmadı... ama yarın dr. bana :evet, çikolata kisti bu ve tekrar ameliyat olman lazım derse, elimden çekeceği var,,,, burnundan dökerim !!ben ameliyat olurken o da imsi yaptırıcak başka yolu yok....2. çocuğu oğlum için istiyorum, yoksa ben bu adi yumurtayı aldırıp çöpe atmayı bilirim....!!!!
kötü haber............sağ yumurtada 7,5 cm. lik çikolata kisti var, canım çoooooooook sıkkın.
slm bende 7 ocakta açık ameliyat oldum sağ yumurtalıktan 9.5 cm sol yumurtalıktanda 7 cm çikolata kisti alındı .ameliyat ve ameliyat sonrası çok güzeldi ancak ameliyattan 2 ay sonra tekrar regl sancılarım başladı ve dr ye gittiğimde sol yumurtalığımda 6.5 cmlik bir kist oluştuğunu öğrendim şuan kistimin boyutu 9 cm ve tekrar ameliyat olacağım bu arada 2 ay oldu evlendiğim benimde tek düşüncem şu kisten kurtulup çocuk sahibi olabilmek eğer çocuğumuz olursa yumurtalıklarımdan hemen kurtulmak istiyorum .
offf benim de korktuğum bu zaten kistin tekrarlamasımafoldumben
en çok çikolata kistleri tekrarlıyor galiba ama benim doktorum ne kisti olduğunu söylemedi ki-tatlicadiarzu-
doktorumun bi önerisi oldu,diyo ki ameliyat olana kadar (ben ameliyat için yazın geçmesini istediğimi söylemiştim)bu kistin içindeki sıvıyı çekelim, lokal +sedasyonla, hastanede 1-2 saat dinlenip eve gidersiniz...ameliyata kadar baskı şişlikten kurtarır.....kızlar ne dersiniz, makul mu sizce?böyle bişey yaptıran, duyan oldu mu
Sanat , içindeki kıvamlı koyu sıvıyı çekicekmiş, evet kistin cidarı kalıcakmış yani etli kısmı? bu şişlikten baskı hissinden ve bir miktar da ağrıdan kurtarır dedi.ama kısa geçici bi süre.........1-2 ay...kistim büyük olduğundan idrarımı yparken zorlanıyorum buna çözüm olucakmış ameliyata kadar..
Toprak olumlu düşünmeye çalışıyorum da yine de ister istemez kötü şeyler geliyor insanın aklına
inşAllah kistin erir ve bebişin olur
benim bi de evlenmeme bile seneler var henüz 17 yaşındayım
sanat iyi bir doktor bulmak isterim istanbulda
bildiğin birileri var mı lütfen bilgisi olan varsa yazsın lütfen plssss ....
selam kızlar,
ben bu ay adet olduğumda soldaki kistimi hiç hissetmedim!normalde ağrıdan yerlerde yuvarlanmam gerekirdi.neden böyle oldu acaba?yumurtalarım da gelişmiyor.bu ay doktora gitmedim.adetimin 6.günü klomene başlasam mı diyorum?off düşünceli olmak ne kadar
.[/Q
slm gizems benimde sağ overde 3cm kistim var çok aşırı ağrılarım yoktu ama sağda hafifte olsa ağrım vardı bu ay hiç ağrım olmadı adetimde gayet ağrısız geçti ve kontrole gittim kistim 3cmden 2cme düşmüş ve rengi koyu değil dedi doktorum belki seninkinde de küçülme vardır klomen konusunda herhangi bir bilgim yok ama canım. bi de ben bu ay soğan kürü uyguladım faydası oldu demek ki sen denedinmi soğan kürünü bence denemelisin yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?