- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
Merhaba arkadaslar,
Ben bir bucuk aylık evliyim ve 20 gün önce Laparoskopi (kapalı ameliyat) ile 5 cm'lik sağ overdeki kistimi aldırdım.
yaklasık 3 sene önce de 4,5cm lik kistimi ilaç yoluyla küçülttüm.
o zaman zarfında doktoruma gitmeyi ihmal ettim belki gitseydım daha önceden tanı konabilirdi.((doktorunuzu ihmal etmeyin))
Ameliyatım kapalı oldugundan aynı gün marmara hastanesinden taburcu oldum.Dk um kistin tekrarlama olasılıgının %50 oldugunu, fallop tüplerinin acık oldugunu ve hamile kalmak isteginde ilacını 1 ay önceden bırakmam gerektiğini söyledi.
nisan ayından beri dogum kontrol hapım olan GİNERA'yı düzenli bir şekilde kullanıyorum.
Suan aklımda tereddütlerim var hamileliği evlenır evlenmez hiç düşünmem diyordum zamana bırakıcaktım. Ama yasadıklarım duyduklarım hiç olmadıgı kadar bebegi düşündürdü.
Düşünmekten ziyade artık bebek sahibi olamama endişesine bile kendı kendıme kapıldım
benım gibi olanlar ne yapmalıyız??, sonucta bebek desede doktorlar dünyaya gelen bir canlının yaşam sorumlulugunu üstlenmek şu hayatta cok zor
düşüncelerinizi bekliyorum.
herkese geçmiş olsun.
arkadaşlar 3 hafta önce doktora muayane olmak için gittim( devlet hastanesine) ve bana sağ yumurtalığımda 5 cm kist olduğu söylendi. biz bu durumlarda ameliyat yapıyoruz dendi tabi ben neye uğradığımı şaşırdım.. ağlayarak çıktım benden test istedi ca125 testi yaptırdım ve renkli dopller çektirmem istendi devlet hastanesi olduğu için dopller için 1 ay sonraya gün verdiler ben tabi dayanamadım hee bide doktor çocuk düşünüyormusun dedi evet dedim 2 yıllık evliyim artık düşünüyorum dedim hımmm biraz ara versen iyi olur dedi.. bırak çocuğu şimdi dedi ayy mahvoldum yaklaşımı beni çok üzdü. neysee hemen özele gittim ve ultrasonla bakıldı kan testi istendi doktorum çok iyiydi saolsun manevi olarakta rahatlattı beni neyse sonra dopller çektirdim ki bir değil 2 tane kistim varmış tabi yine bi şok hemen sonuçları doktoruma gösterdim ultrasonda ikinci kisti gördüğünü ama emin olmak için beklediğini hiç bir sıkıntı olmıycağını sadece 2 ay ginera d.k.hapını kullanmamı istedi daha yolun başındayım bakalım 2 ay sonra ne olucak ama kızlar ben şunu anlamadım bu yumurtalık kistimi yoksa çikolata kistimi hala billmiyorum yani... fikirlerinize ihtiyacım var
Canım bunu bilmek mümkün değil doktoruna soracaksın..Herşeyi sormaz isen kist derler ve geçerler..İlaç da doğru tedavi amaçlı veriyorlar..CA 125 testine de aldanma benim söze 2 gün kala öğrendim doktor bana direk : KAÇ YAŞINDASIN EVLİ MİSİN BEKAR MISIN DEDİ ben 22 bekar dedim bana SENİN HAYATIN KARARMIŞ AMELYAT OLMAN GEREK VE ÇOCUĞUNDA OLMAZ KANSER OLMA İHTİMALİ DE VAR TEST İSTEYELİM DEDİ ben ağladım sevgilim yanımda ve ben evlenmekten vazgeçtim öldüm dedim 4. doktorda amelyat oldum antalya dan ist a geldim 15 cm ve 5 cm olmak üzere 2 tane çikolata kistim vardı canım amelyat oldum 5 aylık evliyim
canım teşekkür ederim bakalım ilaclarımı kullanıp gidicem o zaman herşey belli olur .. senin durumun daha ileri boyuttaymış çok geçmiş olsun atlattığına sevindimm bebişin hayırlı olsunn annesinin yüzünü güldürsün
5 aylık hamileyim diye okuyorum yaaa ne alakaysa aman yaa işte böyleyim şuan
canım teşekkür ederim bakalım ilaclarımı kullanıp gidicem o zaman herşey belli olur .. senin durumun daha ileri boyuttaymış çok geçmiş olsun atlattığına sevindimm bebişin hayırlı olsunn annesinin yüzünü güldürsün
he he yok yok doğru okudun da ben sildim sonra bugün bir arkadaş vardı bebeşi yok üzülüyor bende var dedim bazen kıskanıyorum elimde değil dedi üzmek istemem kimseyi ondan sildim geri canım :) aslında böyle haberleri söylemeli ki kimse umudunu yitirmesin..Düşün ya adam yüzüme karşı çocuğun olmaz dedi ilk gittiğimde gülerek öldürdüm kendimi nişan söz istemiyorum bitti dedim ama bak evliyim bebek yolda teyzesi =))) inş. Rabbim sizlere de nasip eder hayırlısını istemek gerek..
ohhh bee bi an hafızamı yokladım ne oluyor bana dedim hay allah iyiliğin versin şimdi oldu bakkk canım benim allah yüzünü güldürmüş bunu paylaşman çok güzel :) ama çokta ince düşüncelisin diğer arkadaşı düşünerek silmişsin allah hepimize nasip etsin bütün anne adayları ne olur yıpratmayın kendinizi bende dahil olmak üzere allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin taçsız prenses sanada maşallah diyeyim de nazar falan değmesin :)a.s.
arkadaşım geçmiş olsun bende 4 yıllık evliyim..3 yıldır bebek istiyoruz ama olmuyor, 1,5 yıl önce bende laparoskopik ameliyat oldum ve tüplerim açıldı..ameliyat sonrasında 6 ay içinde gebe kalma şansı yüksek dediler..bu süre içinde 1 negatif aşılmam oldu buna rağmen gebelik hiç oluşmadı...ameliyatımın 1. senesinde 2. aşılamamı yaptırdım, malesef yine negatifti..son aşılamam dan bu yana 7 ay geçti, hala yok bişi...Allah'a şükür şuan kistim tekrarlamamış ve tüplerim açık, ama olmayınca olmuyor..yani diyeceğim şu ki ilk 1 sene korunduğum için çok pişmanım..benim fikrimi soracak olursan hiç bekleme derim, inşallah korunmayı bıraktığın anda hamile kalırsın, rabbim seni evlat hasretiyle sınamasın..gerçekten çok zor süreçler..Allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin..
arkadaşlar geçen cuma laparoskopi oldum.ilk 4 -5 gün kanama oldu ağrı yoktu,2 gündür ağrı,elektriklenme var ve kahve rengi akıntı?sizde de oldu mu böyle şeyler?
Allah sanada hayırlı evlatlar nasip etsin, merak ettim evlendikten sonra ne kadar korundun. ilaçlamı?
: 1.5 cm mi 15 cm miydi canım kistin?çünkü 15 cm büyük ve hamileyim diyosun bu oldukça ümit verici normal yollarla mı hamile kaldın tedaviyle mi? neler yaptın biraz bilgi versen bana:) bu arada bebeğin hayırlı olsun allah nazardan korusun
Canım bunu bilmek mümkün değil doktoruna soracaksın..Herşeyi sormaz isen kist derler ve geçerler..İlaç da doğru tedavi amaçlı veriyorlar..CA 125 testine de aldanma benim söze 2 gün kala öğrendim doktor bana direk : KAÇ YAŞINDASIN EVLİ MİSİN BEKAR MISIN DEDİ ben 22 bekar dedim bana SENİN HAYATIN KARARMIŞ AMELYAT OLMAN GEREK VE ÇOCUĞUNDA OLMAZ KANSER OLMA İHTİMALİ DE VAR TEST İSTEYELİM DEDİ ben ağladım sevgilim yanımda ve ben evlenmekten vazgeçtim öldüm dedim 4. doktorda amelyat oldum antalya dan ist a geldim 15 cm ve 5 cm olmak üzere 2 tane çikolata kistim vardı canım amelyat oldum 5 aylık evliyim
benım kanamam olmamıştı dogum kontrol hapımı kullanıyordum cunku, ameliyat sonrası bel agrısı ve göbek deliğinde agrılar olabılıyor fakat akıntın yogun gelirse doktora görünmen gerekebilir. ihmal etme sakın
bugün hast aradım dr izne ayrılmış,9unda gelecekmiş(ağrıların sonradan olması korkutuyor
ben 3 gün önce adet sancılarım için doktora gittim ve çikolata kisti olduğumu öğrendim ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktor. Yeni evliyim ve çocuğumun olmamasından korkuyorum araştırmadan ameliyat olmak istemiyorum . Acaba istanbul da önerebileceğiniz doktorlar var mı??Yardımcı olursanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?