Endometriosis (Çikolata kisti)

rica ederim canım nedemek hepimizin hastalığı aynı sonuçta birbirimize destek çıkmak güzel moral oluyor.bebeğim yok 1 ,5 yıldır uğraşıyoruz ama olmadı o yüzden ortaya çıktı bu çikolata kisit zaten doktor olmaz diye bişi yok bu şekildede bebeğin olur ama sağlıklı olmaz dedi ama bebek olmasını geciktiriyo büyük çoğunlukla dedi alınması en güzeli dedi.valla ben devlet hastanesinde oldum ameliyatımı klnik şefi girdi ve çok iyi geçmiş bende ayrıca yapışıklık falanda vardı bayağı zor oldu sonrası hala etkileri var 2 hafta geçmesine karşın ama mesela şu anda adetliyim eskisine göre ağrım az oldu daha rahatım.valla özel hastanelere pek güvenmiyorum ben sen üniversite hastanesine git bence daha iyi araştırıyolar bence inşallah bebeğimizde olur kısa zamanda.

selam arkadaşlar:
bende aynı dertten müzdaribim. kapalı ameliyat dediler bana iki tarafta da varmış miyomlarımda var rahim ağzında yaramda var yani yok yok bende
ameliyattan korkuyorum hemde çok
ben ameliyat olucam ama iyi güvenilir bir doktor istiyorum
eskişehirde oturuyorum ailem istanbulda buralarda iyi bir doktor olan varsa bana yazsın l
birde kapalı ameliyat olupta hamile kalan varmı aranızda

Benim ağrılarım adetimin ilk 2 günü oluyodu ama dayanılmaz şekilde.Ağlardım sürekli geçmiş olsun canım yaa.Kist değildir inşallah kötü bişey değildir.Ultrasonda çıkardı yoksa.
cok tesekkur ederim canım benim.bu ay doktoruma tekrar sorucam napayım diye aklım hep orda artık cevremdekilere sormaktanda utanıyorum benim karnım niye ağrıyo diye.herkez psikolojik diyo ama ben biliyorum kendimi, tuplerimde bi sorun cıkmasaydı bende psikolojik diye düsünecektim ama bi sorun oldugu kesin.sanırım en iyisi laporoskobi yaotırmak,bunun nasıl yapıldıgınıda anlatırmısın burda devlet hastanesinde yokmus.allahım ne olur bende anne olmak istiyorum hepimize yardım et

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzelim bak laporoskopi normal açık ameliyata göre daha az ağrısı sızısı olan bir ameliyat.normalde bir göbek deliğinden ikitanede karnının kasıklarına yakın iki yan taraflarından delik açıyolar toplam 3 tane oluyo eğer farklı bir urumla karşılaşırlarsa bendede olduğu gibi 4 e çıkabiliyo.genel anestezi yapıyolar o deliklerden de aletleri sokup ameliyatı yapıyolar kesiklerde 3 er dikiş oluyo genelde öyle açık ameliyat gibi enfeksiyon kapma olasılığı falan çok düşük işte böyle yaklaşık 10 günde falan iyileşiyosun çünkü istirat etmen lazım bol bol

Ben de mayısta ameliyat oldum.Açık ameliyattı.Çok ağrım vardı.Kist 5cm den küçükse ilaçla eriyor büyükse amelyat deniyor.Çok ağır bir ameliyat değil 1 haftada kendine gelirsin ama ben 2hafta dinlendim evdesonra işe döndüm.Korkacak hiç bişey yok.O ağrıları çekmektense ameliyat olmak daha rahat.Hatta ameliyattan sonra doğrudürüst ağrım bile olmadı.Mayıstan beri de d.kontrol hapı kullanıyorum.Allah acil şifalar versin hepimize

Ama şöyle bişi var mesela benim kistimin biri 25 diğeri 35mm di ama gebelik istediğim için ameliyat yapıldı yani erimesini beklemiyolar eğer gebelik isityosan en iyisi ameliyat olarak tabi banada kalırsa ameliyat diğer ağrıları çekmektense daha iyi tabi yeniden nüksetmemesi dileğiyle

merhaba arkadaşlar. bende de var bu yapışkan ve başa bela kistten. 1,5 cm. büyüklüğünde. doktorum bana kistin küçük olduğunu söyledi ve hamile kalmamı önerdi. 3 aydır ilaç kullanıyorum klomen ve iğne oluyorum. Ama hamile kalamadım. Geçen yıl martta tedavisiz ve hatta kiste rağmen hamile kalmıştım. ama 7 haftalıkken düşük yaptım.
ve yine maalesef 2007 de dış gebelik ameliyatı oldum. Laparoskopi ile yaptılar. 10 günde toparladım.. Kist ameliyatıyla aşağı yukarı aynı yapılışı. Paylaşayım istedim sizlerle. Belki bir faydası dokunur.

bu arada soğan kürü yaptım şu meşhur kür hani. Ama benim kist olduğu gibi duruyordu. Ne büyümüş ne küçülmüş. Ne yapacağımı şaşırdım ben de. Öyle bekliyorum işte..

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende 6 ay önce bu ameliyatı oldum.benimki açık değil laparoskopi oldum.bilginiz olsun diye ameliyatı kısaca anlatayım.laparoskopi yapacak dr çok iyi seçmelisiniz.ben doç. dr tercih ettim.şunu belirtmek isterimki hasta için en kolay ve rahat ameliyat şekli.drlar için açık ameliyat çok daha kolay ve kısa sürdüğü için bu yöntemi öneriyolar.yaklaşık hazırlıklar narkoz ve ayılma dahil 3 saat sürdü.bu yöntemi tekrarlarsa yine tercih ederim.tek kötü yanı boyun ağrısının oluşu.göbek,sağ ve sol kasık olmak üzere 3 tane yarım cm kesiler var.ameliyattan yarım saat sonra tek başınıza kalkıp gezebiliyosunuz.belki sigarayı çok içtiğim için ciğerlerimde ağrı hissettim.ertesi gün veeya aynı gün taburcu oluyosunuz.dilerimki tekrarlamaz.kadın olmak çoooook zorrrr

Arkadaşlar merhaba, sonunda 3 ocakta ameliyatımı oldum. İyileştim sayılır,yarın işe dönüyorum. Ameliyathaneye götürülürken ağlamaya başlamıştım ama korkulacak bir ameliyat değilmiş fakat birazcık eziyetli. Narkozdan gözümü ilk açtığmda "karnım ağrıyo" diye yakınmıştım. Şimdi karnımda yine sızlama var ama iyiyim. Patoloji sonucum da temiz. Doktorum açık ameliyat kararı almakla çok iyi yaptığımızı söyledi. Çünkü kistin çevresinde bir sürü kalıntı varmış, hepsini temizlemişler. Umarım yeniden tekrarlamaz. Bu arada 6 ay boyunca adet görmeyeceğim, doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. Önümüzdeki ayın başında da kontrolüm var, umarım doktor iyi şeyler söyler. Sizlere de çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun minimania.Ameliyat olup iyileşmişsin bile bak.Ben de ameliyathanede adımı söylediklerinde ayılırken ilk sözüm karnım acıyoo olmuştu:) Sonrada gözümü her açtığımda tamamen ayılana kadar aynı şeyi söylemişim..Sanırım birazda korkudan oluyor.Ama 6 ay boyunca adet görmemeni anlamadım.haplar 21 tane 7gün ara vermen lazım ve o arada adet oluyorsun? Bi yanlışlık olmasın.Bende hap içiyorum ama hep ara verdim ve adet oldum.Tekrar çok geçmiş olsun umarım yeniden yaşamayız bunları.İyi günler

Canım, çok teşekkür ederim. Şenizhala sızlamalar var ama o zamanla geçer heralde. Benim kistlerin biri 9,5 diğeri de 4,5 cm idi. Baya bi uğraşmışlar söylediklerine göre. Bu arada adet görmeyeceğimi söylememin nedeni şu: ben doğum kontrol hapına ameliyattan 6 gün sonra başladım, yani ilk adet gününü beklemedim ve hiç ara vermeden 6 ay boyunca sürekli kullanacağım. Ara vermediğim için de doktorun söylediğine göre adet görmeyeceğim. Yani yalancı menapoz... Amaç yumurtaların kendini toplamasını sağlamak ve ilk 6 ayda kistin yeniden oluşma riskini ortadan kaldırmak. En büyük korkum tekrarlaması. Seninki tekrarladı mı?

Anladım canım.Sen bekarsın belki bununla alakalıdır.Gerçi ben de ameliyattan 3ay sonra evlendim bana böyle bişey söylemedi dr.Ama duymuştum yalancı menopozu.Benim haptan dolayı sanırım tekrarlamadı.Yani şöyle2ay önce falan karnım ağrıdı hemen dr.a koştum 1cm falan kist vardı.Temizlenir temizlenmez gel dedi dr. tekrar gittiğimde yoktu kist.Bu çok normal dedi dr.heray olablir ve kendiliğinden kaybolur dedi.Benim kistim 15cm e yakındı 2taneydi ama 2.yi bilmiyorum.Ameliyattan sonra karnında şişlik vardır senin herhalde benim öyleydi bisüre darşeyler giyme.etek en rahatı.Birde az yemek yiyince bile karın patlayacak gibi hissediliyor.Bunlar çok normal.Yorma kendini ağır kaldırma dikkat et kendine.Hapı bırakmak istiyorum ama korkularım var.Tekrar geçmiş olsun canım inş. birdaha yaşamayız bunları.

Evet, canım. Büyük ihtimalle bekar olduğum için öyle bir şey yaptı. Evet karnım da garip bi şişlik var bugün dediğin gibi bi hata yapıp pantolon giydim ama bundan sonraki günlerde etek giyeceğime emin olabilirsin :) Senin kist de büyükmüş. Ameliyat sonrası kistlerin patalojiye gitti mi? Benim pataloji raporu temiz çıktı. Şimdi ise en büyük korkum 6 ay sonrası hapı bıraktığımda tekrarlaması... Sen tekrarlamadığı için çok şanslısın. Sen ameliyat olalı kaç yıl oldu?

Patolojiye gitti tabi canım.Benim zaten dr. riskli gördüğü için burada yapmadı ameliyatımı.Ankarada ameliyat oldum.Çok zor korkunç günlerdi.Ama atlattım çok şükür temiz çıktı herşey.Aklıma bile gelmemişti ağrı çekerken kist falan bilmiyordum bile böyle birşey olduğunu.Gaz sancısı sanmıştım hep.Öğrendim zaten 3gün sonra ameliyat oldum 2008 mayısta oldum ben de ameliyatımı.ozamandan beri kullanıyorum hap.Ameliyattan 3ay sonra evlendim.Dr. evlenir evlenmez çocuk yap demişti ama ben hazır değildim.Şimdi 1ay sonra hapı bırakmayı planlıyorum ama bakalım inş.tekrarlamaz tekrar.Tek korkum bu.Çocuk isterken kistle uğraşmaktan çok korkuyorum.Çok zor gerçekten ailede tek yaşayan benim ve inşallah son olur bu hepimiz için.

Umarım bir daha yaşamazsın. Artık iyi haberlerini verirsin buradan bir kaç ay sonra:ecrin_bebek:

Arkdaşlar merhaba bende yaklaşık 2 ay önce çikolata kisti için açık ameliyat oldum üç ay tedavi sürecimin bitmesine 1 ay var aşağı yukarı.ameliyat sonra hemen üç ay sonra hamile kalmak sakıncalı değilmi sizce?yani çocuğun hemen olduğunu var sayarsak fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
şimdiden sağolun.

güzelim valla doktorlar hemen kalman lazım diyolar bende yaklaşık 1 ay önce oldum ve ameliyattan sonraki ilk adetimi bekledikten sonra bebek çalışmalarına başlayın dedi doktor banada böyle dedi valla bilemiyorum yani her doktor farklı şeylermi uyguluyo anlayamıyorum açıkcası benim doktorum bölüm şefi üstelik yani uzman doktor ama yanlış bişi söylediğini düşünmüyorum ben

Benim doktorum da ameliyattan hemen sonra hemen hamile kal dedi.Bir sorun olacağını sanmıyorum. Çikolatalık kisti yumurtalıklarda oluyor.Rahimle bir alakası yok.O yüzden hamileliğe engel bir durum değildir sanırım ameliyat olmak.Hamilelik için acele etmenin nedeni ise kistin tekrarlamasına engel olmak ve tekrarlarsa yumurtalığın alınmasının önlenmesi yani en azından bir çocuk sahibi olmamız:)Ve yumurtalık alınmasa bile kistin yapışıklık yapıp hamileliği engellemesinin önlenmesi.Bana böyle açıklamıştı dr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…