Endometriozis ve Beslenme

• Konu Sahibi Konu Sahibi momi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ama o bahsettiğin site türkçe değil sanırım anlamadım ben.ameliyatını ne zaman olmuştun?üzerinden ne kadar zaman geçince hamile kaldın?bu yeme şeklini ne zaman değiştirdin?bunları yedikten kaç ay sonra hamile kaldın?

canım daha yazmıştım ama arada karıştı herhalde. ameliyat olmadım. tüplerin açılması ve içerideki yapışıklıkların temizlenmesi için hatta ben istedim ama doktorum istemedi.

hiç gerek yok ameliyata ameliyat ile temizlesek bir iyi ihtimalle bir yıl muhtemelen o kadar uzun sürmez birkaç ay içinde yeniden oluşur ameliyat sonrası hamile kalma şansın garanti değil dedi.

bende ameliyat olmadım. tüp bebeğe hazırlanıyordum. vücudu temizlemek için bebek daha kolay tutunsun endodan dolayı negatif veya kimyasal gebelik olmasın hem yumurtalar kaliteli olsun diye yapıyordum bunları.

ama tüp bebeği denemeye kalmadan hamile kalmışım.

diğer sorun olan site de yurtdışı site değil. Tüp bebek portalı, Infertilite,Kısırlık, hamile kalmak silmezlerse linki bu site. alıntı yaptığım yazı Kadınlar Kulübü - KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU bu linkte

merhaba notlarınızın hepsini aldım ve uygulamayı istiyorum umarım banada yararlı olur endometriozis yüzünden bağırsak amaliyatı oldum 25 yaşındayım çocuk istiyorum umarım faydası olur

endometrozis kabusum oldu paylaşımlarınızı okudum ve biraz rahatladım çocuğum olmaz diye çok korkuyorum

merhaba..bende 10gün önce laparoskopi ve histeroskopi oldum.endometriozis 4.evre teşhisi kondu.özellikle adetlerimde şiddetli mide ve bağırsak ağrılarım oluyodu.ve 1,5 yıldır çocuk sahibi olamadık.çok şükür rahim ve tüplerde yapışıklık yokmuş.bağırsağa yapışmış benimde.ama rahimde polipler varmış.hepsini temizledim dedi dr...pazartesi kontrolüm var.gebelik planlarımız için ne önerecek merak ediyorum...tekrarlama riski beni çok korkutuyo..çok çektim bende...

merhaba endometriozis ve gulem...
umarım paylaştığım bilgiler ve beslenme düzeni işe yarar. maalesef rahatsızlığımız hayat kalitesini düşüren ve çocuk hayallerimizi ertelememize yol açan bir hastalık.

ameliyatlarınız umarım iyi geçmiştir. ama ameliyattan sonra endonun tekrarlama olasılığı çok yüksek. yediklerinize dikkat ederseniz ve özellikle balık yağı takviyesi alırsanız belki tekrar oluşumu geciktirebilir bu sürede hamile kalma imkanınızı arttırabilirsiniz.

beslenmenin endolu olup hamile kalma üzerine etkisinin çok ciddi olduğunu birkaç arkadaşta birden gördük. kesinlikle fark ediyor. umarım sizlerde güzelce uygular ve en kısa zamanda tabi önce allahın izniyle bebeklerinize kavuşursunuz...

merhaba..paylaşımların için çok sağol.balık yağı demişsin,bunu ne şekilde tüketiyorsun?ben balık yemem çünkü.yağıda pek iç açıcı gelmedi:)) bu arada kontrole gittim.aşılamaya başlanacak.en çok adet dönemindeki karın ağrılarımdan çektim.tekrarlama olasılığı çok korkutuyo beni.hamile kaldım demişsin...demekki gebe kalmana engel olacak boyutta değildi seninki..ben bırak gebe kalmayı normal hayatıma devam edemez hale gelmiştim ağrıdan..neyse...doğum yaptınmı?geçmişi pek okumadım o yüzden soruyorum..

selam gulem

geçmişi okursan benim hikayemi de balik yagi hapini nasil kullandigimi da gorursun. benim tek tupum tamamen kapaliydi digeri de hamile kalamayacagim kadar yapisikti. bir kez tup bebek denedim o da kimyasal gebelik oldu cunku o zaman bilmedigim icin protein yemem gerekiyormus diye bol bol kirmizi et yedim ve sanirim ondan tutmadi.

gunde bir tane balik yagi hapi iciyorsun. mideni rahatsiz edecek hicbirsey yok. ama o tek basina yeterli degil. ozellikle beslenme ile ilgili yazdigim ilk birkac notu okursan daha iyi anlarsin nasil beslenmen gerektigini....

henuz dogum yapmadim son 1-1.5 ay kaldi insallah.darisi basiniza

teşekkürler momi..ben büyük bi bunalıma girdim,sonra mide ağrılarım başladı ve hala ilaç içiyorum.ağrılar birbirini takip etti ve endometriozis bütün karın zarıma yaylımış.tüpler içinde bi yapışıklık yokmuş ama tüpler karın boşluğuna yapıştığından hareketsizleşmiş ve işe yaramıyormuş.doktor herşeyi normal hale getirdim dedi ve aşılama yapılacak bu ay.ben yaşadığım stresten dolayı ve mide ağrılarımdan dolayı herşeyi yiyemiyorum ve yemeye yemeye iştihsız,mutfağa bile giremez hale geldim.yemek yapmak ve yemek ikence gibi şu an..yazdıklarını denemeye çalışıcam.umudum yok orası ayrı:) bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah...hayırlı olsun şimdiden:)

selam momi...ben 4 senedir endometriozis hastasıyım.hemde 4. evre
.tabi bunu anlayana kadar türkiye genelinde 25 dr gezdik baya bi yorulduk ve soyulduk..bu süreç içerisinde 2 başarısız tüp bebek tedavim ve 2 laparoskopi ameliyetım oldu...şuan 3. tüp bebek tedavisi için yumurta toplanmaya çalışılıyor..tiroid hastalığımda var...malesef yumurta da sıkıntı yaşıyorum ve bu süreç içerisinde endometriozisim tekraradan ağrılarla hayatıma geri döndü(bana bu beslenme programıyla ilgili detaylı bilgiyi verebilirsen beni büyük bir dertten kurtarmış olursun....nolur bana geri dön....

merhaba..çok geçmiş olsun.. bendede evre 4 endometriozis var ve yeni laparoskopi oldum.ağrıları çok iyi bilirim.sana laparoskopi neden 2 kez yapıldı?ne kadar zaman içinde?ve 4 yılda tekrarlamış olmasına çok üzüldüm.bana aşılama başlanacak ama anne olma ümitlerim giderek sönüyo..bişey daha;ağrıların sadece adetliykenmi oluyodu?ve midene vuruyormuydu?bende senden cevap bekliyorum.....

Ben de yıllardır, uğraş veriyorum. Bugüne kadar çok doktora gittim ve herşeyin normal olduğunu söylediler taki bu bu sayfalarda sizin yazdıklarınızı okuyuncaya kadar.
okuduktan sonra laporaskopi olmak istedim ve oldum. Tahmin ettiğim gibi çıktı 2 kez rahim filmi çektirmiş olmama rağmen tüplerden biri tıkalı çıktı. Ayrıca 2-3 evre endometriozis çıktı. Doktorum bir prof. hepsini yaktığını ve istersem normal yollardan veya tüp bebek ile hamile kalabileceğimi söyledi. Laporaskopi nin üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen hamiş kalamadım. Yine döndüm sizin yazdıklarınızı okudum ve yeni şeyler gördüm.
Boşuna beklediğimi farkettim çünkü endometriozis hastalarına diyet tavsiye ediyorlarmış. Aksi taktirde tüp bile tutmuyormuş. Bunların hepsini bu tarz sitelerden öğrendim. Bugün diyet'e başlamaya karar verdim. Nescafeyi, çikolatayı bıraktım. Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun
lütfen

merhaba arkadaslar, bende de endometrioma(çikolata kisti) diye bir kist var. endometriozis le aynı şey mi? kistim 3 cm bekarım ve evlenince çocuğum olmamasından çok korkuyorum. ayrıca kistin hangi evrede olduğunu nasıl anlıyorsunuz. birde benim ca değeri 40 civarı çıkmıştı ilk testte. 4-5 doktora gittim ama doğru düzgün bişey soyleyen yok. çok üzülüyorum (((((

merhaba arkadaşlar...bende yaklaşık 1 senedir endometriozis ile uğraşıyorum.
kistler doğum kontrol hapı ile küçüldü,sonra tekrar çıktı.klomen ile bir kez deneme yapıldı olmadı...
doktorum aşılama dedi,eşim yanaşmadı.

kontrollerime düzenli gidiyordum ama sadece 2 ay gitmedim ve o son ay adetimi çok ağrılı yaşayınca tekrar gittim.sol yumurtalığımda 7 cmlik bir kist oluşmuş.
ameliyat oldum,kurtuldum diye bakarken bu kez de sağ yumurtalıkta 3-4 cmlik ve ameliyatlı olan yumurtalığımda yani solda küçük bir kist oldu.

şuan geçici menapozdayım.32 yaşındayım 2 yıl olacak 1 ay sonra evleneli..tabi ki çocuk istiyoruz,ama imkansız denilen kişilerin hamile kaldığını görmek bazen umut oluyor bana da.ama bazen de umutsuzluk doluyorum yalan değil..

beslenme konusunu dikkatle okudum.benim eşim çok yemek seçer.hep atıştırmalık fast food tarzı şeylerle beslenmeyi seviyor maalesef.bende çalıştığım için kendime ayrı ona ayrı yemek yapamıyorum tabi...o yüzden tabiri cazise ne bulsam onu yiyorum.

ama konu sahibi arkadaşım,
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler...tekrar tekrar okuyup yazdıklarını uygulayacağım bende..

umarım hepimize umut olur...Rabbim benim gibi anne olmak isteyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin....

beslenmesine dikkat edip farkı gören, kendiliğinden veya tüp bebekle hamile kalan var mı?

beslenmesine dikkat edip farkı gören, kendiliğinden veya tüp bebekle hamile kalan var mı?
Galiba siz de gebe kalmışsiniz çok sevindim hayırlı olsun darısı başımıza ☺ nasıl oldu süreç acaba anlatır mısınız ? Herhangi ji diyet uyguladığı mi

Bende endimetriozis hastasiym cikolata kistim var laparoskopi oldm 3 ay once ve amleliyattan 20 gun sonra diger tarafta 4,5 cm lik tekrar olustu.kist yumurtaliklara tamamen yapisikmis ve alinmadi sadece ici bosaltildi tuplerimin ikiside kapali ve acilmadi.tup bebek baslanicak ama oncesinde rahimden parca alinip bakilacak.cok merak ediyorm axaba hamile kalabilirmiyim boyle okuyunca imkansiz gibi geliyo ama allahtan umit kesilmez rabbi yardimcimz olsn

Ben de 5 cm var ama yukarıda yazıldığı gibi diyete başladım okudukça da ümitli tam bi şeker ve çikolata hastası olmama rağmen günlerdir ağzıma almıyorum. İnşallah siz de ümit edin ve dya edin her şey güzel olsun.

Zaten su gerçek ki çikolata kisti olan herkes tatlı şeker çikolata hatası bence bu hastalığın bi etkisi devamı tabiki mide sorunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…