endometrozis kabusum oldu paylaşımlarınızı okudum ve biraz rahatladım çocuğum olmaz diye çok korkuyorum
merhaba endometriozis ve gulem...
umarım paylaştığım bilgiler ve beslenme düzeni işe yarar. maalesef rahatsızlığımız hayat kalitesini düşüren ve çocuk hayallerimizi ertelememize yol açan bir hastalık.
ameliyatlarınız umarım iyi geçmiştir. ama ameliyattan sonra endonun tekrarlama olasılığı çok yüksek. yediklerinize dikkat ederseniz ve özellikle balık yağı takviyesi alırsanız belki tekrar oluşumu geciktirebilir bu sürede hamile kalma imkanınızı arttırabilirsiniz.
beslenmenin endolu olup hamile kalma üzerine etkisinin çok ciddi olduğunu birkaç arkadaşta birden gördük. kesinlikle fark ediyor. umarım sizlerde güzelce uygular ve en kısa zamanda tabi önce allahın izniyle bebeklerinize kavuşursunuz...
selam gulem
geçmişi okursan benim hikayemi de balik yagi hapini nasil kullandigimi da gorursun. benim tek tupum tamamen kapaliydi digeri de hamile kalamayacagim kadar yapisikti. bir kez tup bebek denedim o da kimyasal gebelik oldu cunku o zaman bilmedigim icin protein yemem gerekiyormus diye bol bol kirmizi et yedim ve sanirim ondan tutmadi.
gunde bir tane balik yagi hapi iciyorsun. mideni rahatsiz edecek hicbirsey yok. ama o tek basina yeterli degil. ozellikle beslenme ile ilgili yazdigim ilk birkac notu okursan daha iyi anlarsin nasil beslenmen gerektigini....
henuz dogum yapmadim son 1-1.5 ay kaldi insallah.darisi basiniza
selam momi...ben 4 senedir endometriozis hastasıyım.hemde 4. evre
.tabi bunu anlayana kadar türkiye genelinde 25 dr gezdik baya bi yorulduk ve soyulduk..bu süreç içerisinde 2 başarısız tüp bebek tedavim ve 2 laparoskopi ameliyetım oldu...şuan 3. tüp bebek tedavisi için yumurta toplanmaya çalışılıyor..tiroid hastalığımda var...malesef yumurta da sıkıntı yaşıyorum ve bu süreç içerisinde endometriozisim tekraradan ağrılarla hayatıma geri döndü(bana bu beslenme programıyla ilgili detaylı bilgiyi verebilirsen beni büyük bir dertten kurtarmış olursun....nolur bana geri dön....
Galiba siz de gebe kalmışsiniz çok sevindim hayırlı olsun darısı başımıza ☺ nasıl oldu süreç acaba anlatır mısınız ? Herhangi ji diyet uyguladığı mibeslenmesine dikkat edip farkı gören, kendiliğinden veya tüp bebekle hamile kalan var mı?
merhaba sutlu gayfe rabbim hem oglunu hem karnındakini bağışlasın.... kist zaten her zaman yüzde yüz engel olur demiyor doktorlar. diyenler de halt etmişler.
bende bildiğim kadarıyla hiç kist olmadı. endolu olmak için kist şart değil zaten...
gittiğim doktorlardan biri tüplerimden birinin tamamen kapalı diğerininde yarı kapalı ve yapışık yani işlevsiz olduğunu söylemişti. hamile kalsan bile dış gebelik yaşarsın demişti. o yüzden ümidimiz çok azdı ve tüp bebek denedik... tutmadı sonra rabbim kendiğinden gönderdi mucizemi...
ama dediğin gibi inanınca olumlu düşününce elinden gelen herşeyi yapınca insan oluyor işte rabbim geri çevirmiyor duaları....
Zaten su gerçek ki çikolata kisti olan herkes tatlı şeker çikolata hatası bence bu hastalığın bi etkisi devamı tabiki mide sorunlarıBen de 5 cm var ama yukarıda yazıldığı gibi diyete başladım okudukça da ümitli tam bi şeker ve çikolata hastası olmama rağmen günlerdir ağzıma almıyorum. İnşallah siz de ümit edin ve dya edin her şey güzel olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?