Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
üzgünüm ama hiç bi ilaçla küçülmez bu kist sadece ilerlemesi durur ilaçlarla..ben yıllardır yaşıyorum. amelitatta oldum ama yine tekrarladı.internetten bulduğum macunla kurtuldum ben başka da yolu olduğunu sanmıyorum zaten bi araştırın isterseniz.
Inşallah 4.günüm bugün. Şiddetli kasık ağrıları çekiyorum korkuyorum inşallah ıyi olur
Canim aramiza hosgeldin hikayeni paylastigin icin yurekten tesekkur ederim bende suan tedavi goruyorum transferimin 7. gunu ve hep kafamda hep " Allahim ne olur bu defa pozitif olsun yeniden basa donmek istemiyorum cunku cok yoruldum" diye dusunuyorum acikcasi cok korkuyorum .. ama hikayen bana umut oldu.. isten az once geldim ve hemen internete oturdum hikayeni gorunce cok duygulandim esimede okudum.. Allah razi olsun senden Mevlam hayirlisiyle kucagina almayida nasip etsin insallah![]()
İnşallah küçülür de ameliyat olmak zorunda kalmazsın kaç cm ye düşerse geçecek doktorun tüp bebeğe bende hiç istemiyorum ameliyat olmayı :18::18::18:
Arkadaşım pskoyaman hapı hiç kesmeden kullanacak geçici menopoz yani ilaca cevap veren kişilerde var doktorlar bilmese uygular mı bu yöntemi küçülme olmasa bile macunu kullanmayı gene istemem ne olduğu belirsiz yan etkileri cabası kısaca PARA TUZAĞI[/QUOTE
bence düşünce gücü de çok önemli ben inanıyorum küçüleceğine zaten yazarım burdan gelişmeleri:) ben ayrıca soğan kürünü uyguladım resmen kahverengi akıntı geldi. şimdi ilacın bitmesine yakın yine başlayacağım 10 günlük belki adette atarım diye... bi umut işte... Rabbim yardımcımız olsun hepimizin... İnşallah bu topikte görürüz hamişlerimizi de :))
arkadaslar cikolata kistinizin olup olmadigini nasil anlarsiniz
Arkadaşlar Merhaba,
Ben de size umut vermek için kendi hikayemi paylaşmak istedim. 3 yıllık evliyim, 36 yaşındayım ve 15 yıldır endometriozisimle birlikte yaşıyordum. 3kez tüp bebek bir kez de dondurulmuş embriyolarımla denedim hepsinde sonuç malasef negatifti. en son geçen yıl ağustos ayında denedim ve her seferinde çok umutlu olmama rağmen sonuç yine hüsrandı. Ruh sağlığım inanılmaz bozuldu. Umutsuz, karamsar ve çaresiz hissediyordum kendimi. Eylül'de yüzmeye başladım, kışın da yogaya başladım. Yoga hem bedenimdeki gerginliği azalltı hem güçlendirdi hem de bedenim güçlendikçe ruhen kendimi güçlü hissetmeye başladım. Ocak ayında ameliyat oldum ve kistimi aldırdım. Doktor ilk 6 ayın en şanslı dönemim olduğunu söyledi. Her ay bir umutla güzel haber almaya odaklandım, her ay da hüsranla sonuçlandı. Kafayı fena takmıştım, sürekli düşünüyordum...Bu böyle gitmez, neden bu kadar bu konuya takıntılıyım, neden akışına bırakıyorum diye kendi kendime düşünmekten yorulduğum için psikologa gittim ve terapiye başladım. İşte terapiye başladığım nisan ayı, aksatmadan yogaya gittiğim ve bedenimi gevşetmeye çalıştığım nisan ayı...hamile kalmışım..Mayıs ayında öğrendim, hepiniz için dua edirum...allah hepimizin kucağına sağlıklı bebeklerimizi almayı nasi etsin...Siz de bu süreçte hem bedenininizi hem de ruhunuzu gevşetmenin yolarını arayın.Size ne iyi geliyorsa onu yapın. Düşünmemek elde değil, ama "ben çocuksuz da yaşayabilirim, olmaması hayatın sonu değil" diye kendime kabul ettirdiğim ay hamile kaldım...Hepinize bol şans..
inşallah canım yaa çok sağol dr. 4-5 cm e düşerse tüp bebeğe başlarız dedi. bence olmamak için diren sen de. senin kaç cm'di???
Benim iki tarafta da kist var ama soldaki basit kist diyor doktorlar diğeri çikolata kisti 5,5 cm altı ay önce yapılan ölçümlerle aynı büyümemiş soğan kürü uyguluyorum belki faydası olmuştur ben ameliyat için gittiğim doktora anlatmıştım yeni evliyiz kist var diye doğum kontrol hapı kullandığımı doktor rahim filmi istedi tüpler açık eşimin spermleri de iyi çıkınca altı ay kadar normal yola hamileliği deneyeceğiz ilk ay olmadı bu ikinci ay adetin 21. günü progesteron tahlili yapılıyormuş sanırım yumurtlama olup olmadığı belli oluyor bu sürede olmazsa tüpe geçeriz ama kistin büyümesinden de korkuyorum
Benim iki tarafta da kist var ama soldaki basit kist diyor doktorlar diğeri çikolata kisti 5,5 cm altı ay önce yapılan ölçümlerle aynı büyümemiş soğan kürü uyguluyorum belki faydası olmuştur ben ameliyat için gittiğim doktora anlatmıştım yeni evliyiz kist var diye doğum kontrol hapı kullandığımı doktor rahim filmi istedi tüpler açık eşimin spermleri de iyi çıkınca altı ay kadar normal yola hamileliği deneyeceğiz ilk ay olmadı bu ikinci ay adetin 21. günü progesteron tahlili yapılıyormuş sanırım yumurtlama olup olmadığı belli oluyor bu sürede olmazsa tüpe geçeriz ama kistin büyümesinden de korkuyorum
arkadaşlar merhaba bende sizinle hikayemi paylaşmak istiyorum 2007 yılında çikolata kistiyle tanıştım ve 2013 yılına kadar bir küçüldü bir büyüdü 2012 yılında evlendim haziran ayında evlendm ve doğum kkontrol kulanmaya başladım kasım ayında korunmayı bıraktım bebek kararı aldık ancak denemmzde olmadı dktra gtttm ve acilen ameliyat ddi korktum düşündm taşındm ameliyat oldum ocak 17 de bu 5. ayım şubat mart nisan mayıs sonuç ne gatif bu ay ne olcak bilmiyorum ve inanılmaz çok bebek istiyoruz allah herkesin yardmcısı olsun isteyen herkesin kucagını bebekle doldursun inş....
Hosgeldin canim, gecmis olsun 3 defa ameliyat gecirmis biri olarak sana tavsiyem normal yolla olmasini bekleme ameliyattan sonraki ilk 6 ay cok onemli hemen gidip tup bebek dene sonra benim gibi pisman olabilirsin..
anladım canım çok geçmiş olsun sana da. benimde aynı aslında sol da çikolata sağda normal kist var. ama sağda da küçük bi tane ouşmaya başlamış dedi dr. bence eşinin de normal olduğuna göre hamiş kalırsın normal yolla. soğan kürüne devam et derim o baskılıyor büyümesini hem yumurtlamaya da faydası varmış onun. bence dr kontrolünde yumurta takibi yap bir de hamile kalmayı kolaylaştırıcı incir küründen bahsediyorlar ama tabi bizler kullanabilir miyiz bilemiyorum çükü kistlere olumsuz tepki verebilir bir araştır sen de istersen... birde moralini hep yüksek tut, stresden uzak durmaya çalış, beslenmene dikkat et ve günlük kısa yürüyüşlerr yapki vücuduna ben sağlıklıyım mesajını ver. göreceksin gerisi kendiliğinden gelecek :)
hb sizin neden pişmanlığınız oldu şimdi yokmu bebegnz?
merhaba canim sana soylemek istedigim progesteron tahlili yerine ovilasyon testleri var onlarida deneyebilirsin bende ilk zamanlar denemistim tabi benim tuplerimin tikali oldugunu bilmiyodum o zaman
ovilasyon testlerinin icinde 5 tane var ve adetin 11. gunu yapmaya basliyosun hergun 1 tane yapiyosun ayni hamililik testi gibi yani cok basit..
Allahim en kisa zamanda hayirli evlatlar versin ins Allah..
henuz yok canim tedavim suruyo suan icsi yapildi trasferin 9. gunu Rabbim hayirlisiyla nasip etsin isteyen herkese insallah
benim pismanligim ilk ameliyatimda doktorumu dinleyip bekledim 6 ay normal yolla olur diye bekledim sonra ilk asilama kontrollerinde kistlerin geri geldigi anlasilmisti ve 2. ameliyati oldum sonratoplam 4 asilama yapildi bosuna zaman kaybiydi
3. ameliyatimi oldum ve ardindan basarisiz bir tup bebek denemesi 7 yumurtanin bir tanesi bile dollenmemisti
benim pismanligim bir arkadasim ilk ameliyatimda doktoru dinleme demisti hemen caresine bak demisti cok hakliydi..
ilk 6 ay cok onemli gercekten beni yaklasik son 1 yildir lucrin depot ignesiyle gecici menepoza soktular..
artik yumurtalar bile gelismiyo ilacin dozunu arttirdiklari halde icside sadece 4 yumurta olustu..
benim pismanligim cok bekledim nerdeyse 5 yildir bu sorunlarla ugrasiyorum..
Canım inşallah uğraşılarının ve sıkıntılarının karşılığını alırsın yaşadıklarını unutturur bebişin benim gittiğim doktorda ameliyattan sonra altı ay kadar kendiniz deneğin olmazsa öyle geçeriz tüp bebeğe demişti bu hastalık ilerleyici olduğundan beklemek doğru değil sanırım ama kendini suçlama hiç adını duymadığın hastalıkla karşılaşıyorsun ciddiyetinin farkında olana kadar zaman geçiyor buda bizim sınavımız Allah başka hastalık vermesin....