Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak bu hastalık HSG de belli oluyor mu? bende de kist var ve hiç küçülmüyor doktorum bu ay ca125 değerine bakmak için tahlil verdi sonuç 50 çıktı ve tüm semptomlar uyuyor bana ama HSG de tüplerim açık çıkmıştı. yarın gitcem doktora bakalım o ne dicek :((

geçmiş olsun canım değerine göre varsa küçük bir kist olabilir ya da hiç olmayadabilir. çünkü değerin düşük çıkmış...

Arkadaşlar bende paylaşmak istiyorum; gebe kalamıyorum diye doktora gittim,birşeyin yok herşey normal dedi.3 ay sonra tekrar gittim çukulata kistim çıktı.4 ay d.k kullandım hafif bir küçülme oldu.kist önemli değil bir de rahim filmi hsg çekelim dediler inanılmaz bir agrıyla cekıldım filmi veeee tek tupum kapalı çıktı laproskpi olmam gerekti hem kisti almak hemde kapalı olan tupu açmaya çalısmak ıcın genel anestezi altında laparoskopi oldum izmir ege doğumevinde 1 ay rapor verdıler dınlendim evımde.(minicik tek dikişlik izler var kasıgımda şuan) 3 ay sonra gel bakalım amelıyat sonrası ne durumdasın dediler. Gittim rahım fılmı cekıldım.amelıyattan sonra kapalı olan tupum ıyıce kapanmıs( amelıyat sonrası yapısıklık olabılıyormus normalmiş) ama tek tupum acık, bu sebeple irembe tüp bebek merkezine başvurdum ahmet zeki ışık beye, sımdı şöyle bir yola başladık; kapalı olan tupume vıda takacak tamamıyle kapansın ve içindeki sıvı akıp embrıyoyu döllenen yumurtayı düşürmesin diye sonra 3 ay dınlenecgım ve tüp bebek deniyeceğiz. Benımde korkularım avr elbet,ya olmazsa,ya hiç bebek sahibi olamazsam ya ya ya diye...devam edıyor ancak şunu anladım hayatta herşey bizler için var olumsuzluklarda olumlularda.bunlarla yaşamayı öğrenmeliyiz.acılar çok acı biliyorum,yaşanmışlıklarım var.ama napalımm hayat devam edıyor. Sabırlı olup gereken neyse maddı ımkanlarımı zorlayıp deneyecegım ve dua edecegım,spor yapacagım.ayrıca kronık endomet var yanı kıstım yenıleyebılır yenılemeden tup bebek deneyecegız doktorumunda büyük yardımlarıyla...uf çok uzun olmuş:) sevgiler...

Arkadaşlar bende paylaşmak istiyorum; gebe kalamıyorum diye doktora gittim,birşeyin yok herşey normal dedi.3 ay sonra tekrar gittim çukulata kistim çıktı.4 ay d.k kullandım hafif bir küçülme oldu.kist önemli değil bir de rahim filmi hsg çekelim dediler inanılmaz bir agrıyla cekıldım filmi veeee tek tupum kapalı çıktı laproskpi olmam gerekti hem kisti almak hemde kapalı olan tupu açmaya çalısmak ıcın genel anestezi altında laparoskopi oldum izmir ege doğumevinde 1 ay rapor verdıler dınlendim evımde.(minicik tek dikişlik izler var kasıgımda şuan) 3 ay sonra gel bakalım amelıyat sonrası ne durumdasın dediler. Gittim rahım fılmı cekıldım.amelıyattan sonra kapalı olan tupum ıyıce kapanmıs( amelıyat sonrası yapısıklık olabılıyormus normalmiş) ama tek tupum acık, bu sebeple irembe tüp bebek merkezine başvurdum ahmet zeki ışık beye, sımdı şöyle bir yola başladık; kapalı olan tupume vıda takacak tamamıyle kapansın ve içindeki sıvı akıp embrıyoyu döllenen yumurtayı düşürmesin diye sonra 3 ay dınlenecgım ve tüp bebek deniyeceğiz. Benımde korkularım avr elbet,ya olmazsa,ya hiç bebek sahibi olamazsam ya ya ya diye...devam edıyor ancak şunu anladım hayatta herşey bizler için var olumsuzluklarda olumlularda.bunlarla yaşamayı öğrenmeliyiz.acılar çok acı biliyorum,yaşanmışlıklarım var.ama napalımm hayat devam edıyor. Sabırlı olup gereken neyse maddı ımkanlarımı zorlayıp deneyecegım ve dua edecegım,spor yapacagım.ayrıca kronık endomet var yanı kıstım yenıleyebılır yenılemeden tup bebek deneyecegız doktorumunda büyük yardımlarıyla...uf çok uzun olmuş:) sevgiler...

çok geçmiş olsun canım doğru diyorsun herşey bizim için. sabırlı olmak gerekiyor ve iyi şeyler olacağına inanmak gerekiyor bence. tıp çok gelişti sadece Allah ol derse olacak elbet...

merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak bu hastalık HSG de belli oluyor mu? bende de kist var ve hiç küçülmüyor doktorum bu ay ca125 değerine bakmak için tahlil verdi sonuç 50 çıktı ve tüm semptomlar uyuyor bana ama HSG de tüplerim açık çıkmıştı. yarın gitcem doktora bakalım o ne dicek :((

çikolata kisti vajinal ultrason da çıkıyor yoğun içerikli kist (Endometrioma) diye yazıyor HSG yi tüplerini kapatmış mı diye çekmiştir doktorda gelince yazarsın gelişmeleri

çikolata kisti vajinal ultrason da çıkıyor yoğun içerikli kist (Endometrioma) diye yazıyor HSG yi tüplerini kapatmış mı diye çekmiştir doktorda gelince yazarsın gelişmeleri

merhaba canım HSG yi ilk gittiğimde çekmişti doktorum herhangi bir tedaviye başlamadan önce kanallara felan bakalım demişti. HSg temiz çıkmıştı ta o zaman kistim vardı ama doktorum önemli değil demişti. hsg yi çektirdikten 6 ay sonra gebe kalamayınca tekrar gittim kistim kaybolmamıştı tümör markerlara baktı değer 50 çıktı. neyseeee bugün gittim doktora çikolata kisti ama çok küçük sorun değil değil veeee yarın klomene başlıyorum haftaya cumartesi de kontrole gitcem hayırlısı artık :(

henuz yok canim tedavim suruyo suan icsi yapildi trasferin 9. gunu Rabbim hayirlisiyla nasip etsin isteyen herkese insallah
benim pismanligim ilk ameliyatimda doktorumu dinleyip bekledim 6 ay normal yolla olur diye bekledim sonra ilk asilama kontrollerinde kistlerin geri geldigi anlasilmisti ve 2. ameliyati oldum sonratoplam 4 asilama yapildi bosuna zaman kaybiydi :50:
3. ameliyatimi oldum ve ardindan basarisiz bir tup bebek denemesi 7 yumurtanin bir tanesi bile dollenmemisti :50:
benim pismanligim bir arkadasim ilk ameliyatimda doktoru dinleme demisti hemen caresine bak demisti cok hakliydi..
ilk 6 ay cok onemli gercekten beni yaklasik son 1 yildir lucrin depot ignesiyle gecici menepoza soktular..
artik yumurtalar bile gelismiyo ilacin dozunu arttirdiklari halde icside sadece 4 yumurta olustu..
benim pismanligim cok bekledim nerdeyse 5 yildir bu sorunlarla ugrasiyorum..

çok geçmiş olsun uzun ve sancılı bir süreç allah yardmcımız olsun bende sizi dnleyp doktrmdan randevu aldım bakalm ne olcak:(

çok geçmiş olsun uzun ve sancılı bir süreç allah yardmcımız olsun bende sizi dnleyp doktrmdan randevu aldım bakalm ne olcak:(

Hakkina hayirlisi olsun canim insallah Rabbim en kisa zamanda hayirli evlarlar versin canim..

slm canim gittinmi doktora? ne dedi doktorun?

canim cok gecmis olsunendo diyetide birazcik ise yariyo tup bebek oncesi vucudun hazirlanmasi acisinda Rabbim en kisa zamanda hayirli evlatlar versin insallah benimde bugun trasferin 10. gunu :18:

Sagol canim insAllah Rabbim isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin INSALLAH..
evet gercekten oyle ciddiyetini ogrenene kadar yillar gecti hemde bosu bosuna..
Rabbim kimseye dert verip derman aratmasin..

Amin canım inşallah doğru doktora rastlamak çok önemli benim ankara da gittiyim doktor endometriozis kurucu başkanlarınım demişti ameliyatta sonra kendiniz denersiniz olmazsa hemen tüp bebek demişti ben aşılama demesini bekliyordum hatta sordum aşılama olmaz mı diye olmaz demişti senin gittiğin doktorlar aşılamayla çok zaman kaybetmişler aşılama ve tüp bebek yönteminde kullanılan ilaçlarda kistin büyümesini hızlandırıyor inşAllah sonucun pozitiftir hamileyim haberini verirsin bize

merhaba canım HSG yi ilk gittiğimde çekmişti doktorum herhangi bir tedaviye başlamadan önce kanallara felan bakalım demişti. HSg temiz çıkmıştı ta o zaman kistim vardı ama doktorum önemli değil demişti. hsg yi çektirdikten 6 ay sonra gebe kalamayınca tekrar gittim kistim kaybolmamıştı tümör markerlara baktı değer 50 çıktı. neyseeee bugün gittim doktora çikolata kisti ama çok küçük sorun değil değil veeee yarın klomene başlıyorum haftaya cumartesi de kontrole gitcem hayırlısı artık :(

Canım aynı durumdayız nisan ayında rahim filmi çekildim tüplerin ikisi de açıkmış benim kistimin boyutu büyük doktor engellemez dedi ama çoğu kişinin engelliyor :18: doğum kontrol hapını bıraktım bakalım altı ay kadar deneyeceğiz eşin sperm testi yapıldı mı doktor benim rahim filmi çekilmeden önce eşimin sperm tahlilini istemişti sperm değerleri düşükse rahim filmi çekmeye gerek yok demişti inşallah güzel haberlerini yazarsın buraya

Kızlar yarın memlekete ailemin yanına gidiyorum bir süreliğine tedaviye ve internete ara vereceğim geldiğimde inşallah mirjam arkadaşın pozitif haberini ve psikoyamanı tüp bebeğe başladığını görürüm burada hakkımızda hayırlısı neyse o olsun dualarım sizinle :16::16:

Canım aynı durumdayız nisan ayında rahim filmi çekildim tüplerin ikisi de açıkmış benim kistimin boyutu büyük doktor engellemez dedi ama çoğu kişinin engelliyor :18: doğum kontrol hapını bıraktım bakalım altı ay kadar deneyeceğiz eşin sperm testi yapıldı mı doktor benim rahim filmi çekilmeden önce eşimin sperm tahlilini istemişti sperm değerleri düşükse rahim filmi çekmeye gerek yok demişti inşallah güzel haberlerini yazarsın buraya

tatlım ben HSG yi ocak ayında çekilmiştim hatta doktor 3 ay içinde gebe kalırsın bak gör demişti ama nerdeeee :) eşimin sperm testi daha ilk bebek düşündüğümüzde yapılmıştı. o da temiz herşey temiz ama bebiş yok 13 aydır :(( hepimiz en yakın zamanda güzel haberler veririz inşallah

Kızlar yarın memlekete ailemin yanına gidiyorum bir süreliğine tedaviye ve internete ara vereceğim geldiğimde inşallah mirjam arkadaşın pozitif haberini ve psikoyamanı tüp bebeğe başladığını görürüm burada hakkımızda hayırlısı neyse o olsun dualarım sizinle :16::16:

insallah canim benim cok sagol guzel dileklerin icin sana hayirli yolculuklar canim..

kızlar bugün adetimin 36. günü ümitlenip kan testi yaptırdım malesef negatifi gördüm:43: hayır anlamıyorum olmayacağını bile bile ümitleniyorum işte

inşallah canım yaa çok sağol :))

kızlar bugün adetimin 36. günü ümitlenip kan testi yaptırdım malesef negatifi gördüm:43: hayır anlamıyorum olmayacağını bile bile ümitleniyorum işte

canim yaa uzme kendini ben son 5 yildir hep negatif sonuclar aldim ve her seferindede hastaligimin daha cok ilerledigini dahada kotulestigimi ogrendim ve yinede her dafasinda umitlendim birakma kendini umidini yitirme ne hissettigini cok iyi anliyorum canim..
inanki acini tam icimde hissettim..

Son düzenleme:

canım ben de korunmayı bıraktığımda aynı durumları yaşamıştım taki eşimin durumunu öğreninceye kadar. gecikmesinin sebebi kitlerimiz bu yüzden de acaba hamile miyim diye ümitleniyoruz. Allahtan hayırlısını isteyelim... olacak buna inan:))

Canim aramiza hosgeldin hikayeni paylastigin icin yurekten tesekkur ederim bende suan tedavi goruyorum transferimin 7. gunu ve hep kafamda hep " Allahim ne olur bu defa pozitif olsun yeniden basa donmek istemiyorum cunku cok yoruldum" diye dusunuyorum acikcasi cok korkuyorum .. ama hikayen bana umut oldu.. isten az once geldim ve hemen internete oturdum hikayeni gorunce cok duygulandim esimede okudum.. Allah razi olsun senden Mevlam hayirlisiyle kucagina almayida nasip etsin insallah :16:

Amin...en azından bu süreçte kendini oyalacak bir şeyler bul..düşünmemeye çalış...Umarım hayırlı ve güzel haberlerini alırız...

Ne güzel bir haber Allah kucağınıza da almayı da nasip etsin darısı bizlerin başına hamile hikayelerinde buna benzer anlatanlar çok fazla hamile kalmayı odak halinden çıkardığı anda başka uğraşılara zaman ayırırken hamile kalanları :49::49::49: sanırım olacak mı olmayacak mı derken hormonları çok etkiliyoruz ve sonucu geciktiriyoruz

Kesinlikle, beden ve ruh birbirinden bağımsız değil çünkü...biz ne kadar düşünüp sorgulamaya başladıkça, vücudumuzdaki gerginlikte o kadar artıyor...

Back
X