Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

hayırlı olsun. öyle hiç bişey düşünmeden yaşamak ne kadar zor siz başarmışsınız inşallah bizede nasip olur

Kesinlikle çok zor, her regl döneminde benim ruhumdan cenaze kalkıyordu...Bu yüzden psikologa gittim. İyi ki gitmişim:)) Darısı sizin başınıza, düşünceleri kovmak aslında kendinle bir savaş...

canim yaa uzme kendini ben son 5 yildir hep negatif sonuclar aldim ve her seferindede hastaligimin daha cok ilerledigini dahada kotulestigimi ogrendim ve yinede her dafasinda umitlendim birakma kendini umidini yitirme ne hissettigini cok iyi anliyorum canim..
inanki acini tam icimde hissettim..

canım ben de korunmayı bıraktığımda aynı durumları yaşamıştım taki eşimin durumunu öğreninceye kadar. gecikmesinin sebebi kitlerimiz bu yüzden de acaba hamile miyim diye ümitleniyoruz. Allahtan hayırlısını isteyelim... olacak buna inan:))

sağolun beni bir siz anlarsınız zaten, eşime söylemedim test yaptığımı ona sürpriz yapacaktım güya ama malesef işte neyse kistim solda olmasına rağmen bugün sağ tarafımda batmalar var acaba oradada mı başladı sizin nasıl oluyo

sağolun beni bir siz anlarsınız zaten, eşime söylemedim test yaptığımı ona sürpriz yapacaktım güya ama malesef işte neyse kistim solda olmasına rağmen bugün sağ tarafımda batmalar var acaba oradada mı başladı sizin nasıl oluyo

benim başlamış maalesef sağda da:( ama çok küçük olduğunu söyledi dr. bende de oluyor ara ara batmalar. bir de normal kist de var benim sağda da belki o yüzdendir. inşallah yoktur canım ama ihmal etme bi kontrole git derim...

evet canim malesef benimde oluyor benimde baslamis doktorumun dedigine gore yeni baslamis kucuk kucuk kistler varmis ama yumurtaligin uzerinde oldugu icin sorun olmaz dedi bende bilmiyorum..

Son düzenleme:
evet canim malesef benimde oluyor benimde baslamis doktorumun dedigine gore yeni baslamis kucuk kucuk kistler varmis ama yumurtaligin uzerinde oldugu icin sorun olmaz dedi bende bilmiyorum..

slm canım sonucun ne oldu merak ettim
birde küçük küçük kistlerden bahsetmişsiniz demek ki doktorum doğruyu demişş ilk duymuştum benim 2,5cmlik kistim vardı tüp bebek yapmak istediğimde doktor lucrin verdi ben ona küçük gerek yok dediğimde bana olurmu öyle şey bu kistlerde rahimde görünmeyen küöçük küçük kistlerde bulunuyor demişti demek çikolata kisti olan herkeste küçük küçük rahimde görünmeyen kistlerde olabiliyormuş

slm canım sonucun ne oldu merak ettim
birde küçük küçük kistlerden bahsetmişsiniz demek ki doktorum doğruyu demişş ilk duymuştum benim 2,5cmlik kistim vardı tüp bebek yapmak istediğimde doktor lucrin verdi ben ona küçük gerek yok dediğimde bana olurmu öyle şey bu kistlerde rahimde görünmeyen küöçük küçük kistlerde bulunuyor demişti demek çikolata kisti olan herkeste küçük küçük rahimde görünmeyen kistlerde olabiliyormuş

A.slm canim sonucumu henuz ogrenmedim 20sini beklemek zorundayim ama dun aksam cok agrim vardi ve cok az leke gordum cok korktum aglama krizine felan gidim gece dogru duzgun uyuyamadim ama cok sukur devam etmedi esime herseye hazirlikliyim diyordum ama degilmisim :( bugun 11. gun dun yine test yaptim ama cok cok silik pozitif cikiyor insallah oyledir..
kistlere gelince doktorun dogru oylemis cunku benim ilk basta anlamadilar laparoskopieyle gorduler yani bazen kistler gorunmeye biliyor canim Allahim herkese sifa versin..

Son düzenleme:
Sebebi tam olarak bilinmemekle beraber endometrium hücrelerinin rahim dışında herhangi bir bölgeye yerleşebilmesi (karın iç zarı üzerinde, rahim üzerinde, yumurtalıklar üzerinde) mümkün olmaktadır. Endometrium hücreleri rahim içinde gösterdikleri davranışı yerleştikleri bu bölgelerde de her ay tekrar ederler. Yani rahmin içinde yaptıkları gibi her ay kalınlaşır ve kanama ile dökülürler. Bu döküntüler bulundukları bölgenin etrafındaki dokuların arasında adezyonlara (yapışıklık) neden olurlar ki buna da endometriozis (çikolata kisti) adı verilir. Endometriozis (Çikolata Kisti) Nasıl Oluşur?

Son düzenleyen: Moderatör:
A.slm canim sonucumu henuz ogrenmedim 20sini beklemek zorundayim ama dun aksam cok agrim vardi ve cok az leke gordum cok korktum aglama krizine felan gidim gece dogru duzgun uyuyamadim ama cok sukur devam etmedi esime herseye hazirlikliyim diyordum ama degilmisim :( bugun 11. gun dun yine test yaptim ama cok cok silik pozitif cikiyor insallah oyledir..
kistlere gelince doktorun dogru oylemis cunku benim ilk basta anlamadilar laparoskopieyle gorduler yani bazen kistler gorunmeye biliyor canim Allahim herkese sifa versin..

canımmm ya o silik çizgi kolay kolay çıkmaz biliyorsun lekenlenme de yerleşme kanamasıdır kız çok sevindim hayırlı günde yapmıştın inş.hayırlı haberlerde verirsin canım
demek ki doktorum doğruyu demiş inş.bende güzel haberler verebilirim
bu arada ağlamakta haklısın süreçler çok zor tüp bebek sopn tedavi şekli zaten nasıl hazırlıklı olabilirki insan rabbim güzünü güldürsün 12.günde kandan baktırsan olmazmı canım ya neden ayın 20sini bekliyorsun ki

canımmm ya o silik çizgi kolay kolay çıkmaz biliyorsun lekenlenme de yerleşme kanamasıdır kız çok sevindim hayırlı günde yapmıştın inş.hayırlı haberlerde verirsin canım
bu arada ağlamakta haklısın süreçler çok zor tüp bebek sopn tedavi şekli zaten nasıl hazırlıklı olabilirki insan rabbim güzünü güldürsün 12.günde kandan baktırsan olmazmı canım ya neden ayın 20sini bekliyorsun ki

insallah canim cok sagol guzel dileklerin icin Insallah Rabbim hepimizin yuzunu guldursun insallah.. seninde insallah guzel haberlerini alacaz ben biliyom Rabbim bunca duayi bos cevirmez Insallah..
ben erken sevinmeye korkuyorum :(

bu arada ben hollandada yasiyorum burda oyle kan testi felan yapmiyolar 15. gun kendin idrar testi yapiyosun sonra doktoru arayip bildiriyosun :(

mirjam bence hamilesin :46: :46: :46: tebrikler

mirjam bence hamilesin :46: :46: :46: tebrikler

cok tesekur ederim canim insallah oyledir :16: bende inanmak istiyorum ama inanki kabuslar felan goruyorum ruyamda guya doktora gidiyorum doktorum hamile felan degilsin diyor cok uzuluyorum.. su ayin 20 si bir an once olsada bende yeniden test yapip doktorumla gorussem

cok tesekur ederim canim insallah oyledir :16: bende inanmak istiyorum ama inanki kabuslar felan goruyorum ruyamda guya doktora gidiyorum doktorum hamile felan degilsin diyor cok uzuluyorum.. su ayin 20 si bir an once olsada bende yeniden test yapip doktorumla gorussem

inşallah hamilesindir

dualarım seninle :)

merhaba, ben de endometriozis oldugumu yeni ogrendim. yaklasik 1 yıldır adet oncesi kahverengi lekelenmelerim vardı gittiğim doktor progesteron eksikliğidir deyip geçti. ben de güvendiğim için üstüne düşmedim. tüp bebek denemelerim oldu, tabi başarısız. son 2 aydır ara kanamalar başladı. adet öncesi sancılarım oluyor, mide bulantım var. son gittiğim doktor endosun dedi ve ben şok oldum. belki daha önce anlaşılsaydı problem bu aşamaya gelmezdi. laparoskopi olma konusunda şüphelerim var, yumurta rezervini düşürüyormuş, zaten yumurtalarım çok az daha da düşerse hiç kalmayacak. böyle de hamile kalamıyorum. bu kadar sancı ve kanamanın arasında nasıl bebek tutunacak. laparoskopi ile ilgili tecrübelerinizi anlatırmısınız, istanbulda bu konuda tavsiye edebileceğiniz doktor var mı ?

insallah canim cok sagol guzel dileklerin icin Insallah Rabbim hepimizin yuzunu guldursun insallah.. seninde insallah guzel haberlerini alacaz ben biliyom Rabbim bunca duayi bos cevirmez Insallah..
ben erken sevinmeye korkuyorum :(

bu arada ben hollandada yasiyorum burda oyle kan testi felan yapmiyolar 15. gun kendin idrar testi yapiyosun sonra doktoru arayip bildiriyosun :(
aminnn canım ya ben başından inandım olacağına inş.rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına alır sevin canım ya korkma
allahım korur sen kendinde biliyorsun belki inanamak istemiyorsun korkularından ikinci çizgi silikte olsa kolay kolay çıkmaz darısı bizim başımıza inşallah

merhaba, ben de endometriozis oldugumu yeni ogrendim. yaklasik 1 yıldır adet oncesi kahverengi lekelenmelerim vardı gittiğim doktor progesteron eksikliğidir deyip geçti. ben de güvendiğim için üstüne düşmedim. tüp bebek denemelerim oldu, tabi başarısız. son 2 aydır ara kanamalar başladı. adet öncesi sancılarım oluyor, mide bulantım var. son gittiğim doktor endosun dedi ve ben şok oldum. belki daha önce anlaşılsaydı problem bu aşamaya gelmezdi. laparoskopi olma konusunda şüphelerim var, yumurta rezervini düşürüyormuş, zaten yumurtalarım çok az daha da düşerse hiç kalmayacak. böyle de hamile kalamıyorum. bu kadar sancı ve kanamanın arasında nasıl bebek tutunacak. laparoskopi ile ilgili tecrübelerinizi anlatırmısınız, istanbulda bu konuda tavsiye edebileceğiniz doktor var mı ?

mrb canım öncelikle geçmiş olsun ben kendi fikirlerimi sunayım belki kızlar farklı birşey daha güzel bbirşeyde diyebilir
ama canım bu kistle ameliyat olma neden diyeceksin bildiğin gibi yumurta rezervini düşürüuormuş
tüp bebk yaptır tekrar imkanın varsa tabi zaten endo.olduğunu bildiklerinde ilaçlarla küçültebiliyorlar sonra tüp bebek yaptır
bu arada kistin kaç cmlik

canim cok gecmis olsunendo diyetide birazcik ise yariyo tup bebek oncesi vucudun hazirlanmasi acisinda Rabbim en kisa zamanda hayirli evlatlar versin insallah benimde bugun trasferin 10. gunu :18:

hayırlısı olsun,mutlu haberler alın inşallah. peki transfer dedıgın şey nedir? bide günün ne önemi var?beni bilgilendirir misin?

merhaba canim oncelikle gecmis olsun bu sana yazdigim 3. mesaj nette sorun var heralde yaziyom ama kaydolmuyor :50:
canim oncelikle gecmis olsun Rabbim sifa versin insallah.. benimde senin gibi cok gec anlamisti doktor ve zaten artik endo 4. seviye olmustu bile.. canim ben 3 defa laparoskopie yontemiyle ameliyat oldum yumurta rezervini azalttigi dogru benim sadece sol yumurtaligimi temizlediler sag yumurtaligimda yeni baslamis denildi..
sana tavsiyem iyi bir doktor bul ve once tuplerine baktir benim sol tupum tikanmis ve icine su birikmisti doktorum o yuzden tup bebek yapmanin anlami yok cunku tupteki su embiryoyu oldurur demisti bende terar ameliyat oldum tuplerimi kapattilar..
ilk tup bebek denemesinde 7 yumurta olustu ve hicbiri dollenmedi suan icsi tedavisi goruyom ve sadece 4 yumurta olusmustu ve 1 tanesi dollendi onu transfer yaptilar..
Rabbim sifa versin ve en kisa zamanda evlatla mujdelesin

aminnn canım ya ben başından inandım olacağına inş.rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına alır sevin canım ya korkma
allahım korur sen kendinde biliyorsun belki inanamak istemiyorsun korkularından ikinci çizgi silikte olsa kolay kolay çıkmaz darısı bizim başımıza inşallah

Allah razi olsun canim yaa cok destek oldun bana Rabbim insallah en kisa zamanda hayirli evatlarla mujdelesin seni :16:
canim ben yaklasik 5 yildir doktora her gittigimde kotu haber aldim inanki yasadiklarimin hepsini yazacak olsam sayfalar yetmez piskolojim iyice bozuldu doktora gitmeden once biseyim yoktu simdiyse yok yok..
bana doktorumun soyledigi test sonucu pozitif bile olsa ilk 3 ay senin icin cok tehlikeli herseye hazirlikli ol dedi o yuzden sevinmeye bile cok korkuyom piskolojimi iyice bozdular :50: bu arada yarin sabah son kez test yapicam :16:
Rabbim burda derdine care aramaya calisan herkesin yuzunu guldursun insallah

hayırlısı olsun,mutlu haberler alın inşallah. peki transfer dedıgın şey nedir? bide günün ne önemi var?beni bilgilendirir misin?

sagol canim ben suan icsi tadevisi goruyorum yani mikroenjeksiyon ve 1 tane embiryo olustu cok sukur onu tranfer yaptilar yani geri benim rahmime transfer ettiler ve 15 gun sonra adet olmadiysam hamilelik testi yapabilirim ve insallah sonuc pozitif olur :16: yarin 15. gunum insallah testi yapacam..

Back
X