Enerji verecek-uyku açacak yiyecek, içecek, egzersiz tavsiyesi

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.491
358
Merhaba hanımlar,

1 haftalik cok yogun bir tempoya girmem gerekiyor günde 3 saat uykuyla yetinmem gerekli nerden baksanız. Önemli bi sınav dönemi benim için.

Sizin uyguladığınız tavsiye edebileceginiz önerileriniz var mı? Bu bir icecek, yiyecek yahut egzersi olabilir.

Hem enerjik hem zihnim açık olması lazım.

Şimdiden önerileriniz icin cok teşekkür ederim

Kahve ceviz fındık kurutulmuş meyveler..

Evet kuruyemisler hic aklıma gelmemisti benim. :)

Bilmiyorum ya
Ben pek sağlıklı beslenmem, kötü örneğim
Ama hamur işi bile yesem cin gibiyim

Ay ne güzel ya, benim fiks 7 saat uykum vardir ille uyurum. Ama bu sefer 1 hafta uyumamam lazım..

Nescafe granüllüdür, instanttır. Uyku açmaz. Mide bulantısı da yapar.

Türk kahvesi ile yoluna devam et. Enerji verir.

Tamam öyle yapıyım en iyisi. Peki baska önerin var mı?

her gece 3de yatıp 7de kalkıyorum. alışmışım ben de sınav dönemleri istifimi bozmuyor.
kesinlikle türk kahvesi çok dinç yapıyor. uyku açmıyor demişin nescafe açmaz ama türk kahvesi açar. çok sık içiyorsanız etkisi azalır vücut o kafeine alıştıgı için. şşekeri aazaltın. yürümek felan da öyle aslında.
kuruyemişler enerji için.

Her sabah okula gitmek icin kalkiyorum 5.45 te. Miden saglamsa ac karnina sekersiz filtre kahve icip, pharmaton atiyosun. Yaklasik bisaat sonra simit/pogacadan uzak zeytin peynirli kahvalti yapiyosun, kendin pogaca yapabiliyosan o da olur gerci. 12 ye kadar idare ediyor. 12 de yemek(agir olmayacak sebze yogurt vs ye) sonra yine sade türk kahvesi ya da bulabilirsen filtre kahve. Aksamda ne istersen ye. Bu beni sabah 5.45ten aksam 10 a kadar tutuyor. O saatten sonrada oturmak istiyosan yine kahveye abanman lazim ama 3u 1aradalar bi halta yaramiyor uyku acma konusunda.

Bu kadar abartacak ne var hiç anlamamışımdır. Ne sabahın köründe kalktım sınav için ne de gece geç saatlere kadar çalıştım.

Ben kahveden bir yudum alsam bile uykum kaçar ama öyle enerjik olmuyorum uykusuzluktan surunuyorum. Açıkcasi insanı 3 saat uyku ile ayakta tutacak kadar bir şey enerji veremez. Bence sınav anındaki başarı dinlenme ile de orantılıdır. O kafa ile nasıl yapicaksniz. Bu aralar başka şeylerle ilgilenmeyip sadece dinlenme ve ders calismaya vakit ayırmaya çalışsaniz.

Nescafeyi bırakıyorum o zaman türk kahvesine yapısıyorum. :) yok cok icmem ama demekki bu hafta icsem baya etki edecek :)

Aniden gunde 3 saat uykuya duserek verimli bir hafta geciremezsin. Normal uyku saatinden bikac saat eksigi kurtarir ancak. Gerisinde eziyet olur kafan calismaz

Normalde de zaten 6-7 saat uyuyorum o yüzden 3 saat cok tepetakla etmez beni düşündüm aslında

Uf sekersiz kahve mahveder beni.. midem cok güçlü degil malesef. Pharmaton kullaniyorum ama bir düzene oturtmamıstım. Onu ayarlıym bi en iyisi.

Bu kadar abartacak ne var hiç anlamamışımdır. Ne sabahın köründe kalktım sınav için ne de gece geç saatlere kadar çalıştım.

Ben de öyleydim tabi ama bu seferki konular fazla ağır ve toparlamam icin son şansım.

Öyle yapmaya çalışıyorum ama benim stres oldukca uykum geliyor. Normalde 9a kadar asla uyuyamayan ben gecen gün 11de uyandım ya şaka gibi üstelik önceki gün ne yorulmustum ne de gec yatmıştım. Ve sürekli bi uyku hali oluyor. Onun için mecburen uykusuz kalmam gerekicek gibi..

Bence uykusuzluk başarını daha da düşürür.

sene felan uzatmayacaksınız sakın böyle düşünmeyin. ne kadar uyuyorsanız 1 2 saat az uyuyun yeter. uykunuz gelirse zorlamayın tabi.

Elma diyorum.
Bir de aralıklarla çalışıp, uyku geldiği anda yüz yıkamak iyi geliyor. Sonra pencereyi açıp soğuk rüzgarın yüze değmesi uykuyu açıyor. Bir de Arada kalkıp esnemek falan da iyi gelir.
Eh tabi bir de kahve, abartmadan ama. Bir gecede en fazla 2 büyük kupa içtim. Geçtiğimiz hafta 2-3 saat uyuyarak ancak böyle ayakta kalabildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…