Engelleyemediğim takıntılarım !

Alevbuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2015
1.400
1.257
63
30
Bu ara kendimi hiç iyi hissetmiyorum,

Nankörlük yapıyorum biliyorum 6 aylık bir kızım var sağlıklı Allahıma şükür eşimle de iyiyiz ama sorun ne mi ?

Nasıl anlatayım bilmiyorum öncelikle kafaya taktığım şey dış görünüşüm. Evlendiğimde 54 kiloydum boyum zaten kısa 1.58 sanırsam, neyse evlendikten sonra 60 kilo oldum. Hiç takıntılı değildim severdim kendimi fakat hamile kaldıktan sonra 75 le doğuma girdim ve ne olduysa ondan sonra oldu

Allahım doğumdan sonra bende bir zayıflık takıntısı anlatamam. Doğumdan çıkınca 67 kiloydum hem emzirerek hem diyet yaparak 47 ye indim. Ama kendimi hiç bi şekilde beğenmiyorum zayıfladıkça zayıflamak istiyorum aynaya bakınca şişman görüyorum kendimi..

Hiç bir şey yemiyorum günde 2-3 kere tartıya çıkıyorum aptal gibi.. Son noktayı annemle babam koydu korktular benim için kızım sen anoreksiya olucaksın hasta olucaksın takıntı yaptın bırak diyeti dediler zorla bıraktırdılar.

Kendime engel olamıyorum ama gerçekten hiç beğenmiyorum kendimi. Giyinip süslenip makyaj yapasım bile gelmiyor. Kendime kıyafet alaşım gelmiyor.. Ne güzel 47 kilosun diyeceksiniz belki ama öyle değil işte.. Eskiden fiziğim güzeldi bel yoktu göbek yoktu çatlak yoktu.

Doğum yaptım ne kadar 47 kilo olsamda 54 Hallerimi arar oldum.. Çocuk doğurmak gerçekten fiZiği değiştiriyor.. Ne kadar zayıflasanız da önce ki fiziğiniz gibi olmuyor..

Size belki dert değil gibi gelebilir ama kafayı yemek üzereyim kilo konusunda hep şişman görüyorum kendimi. Psikiyatriden randevu aldım bir hafta sonraya verdi.. Dayanamadım buraya yazmak istedim.

Zaten normal de sayılmam.. Problemliyim Psikolejik olarak bi kaç sene önce Nasıl söyliyim şiddete meyilliydim. Ağzım bozuktu saldırgandım ama çok şükür bunları aştım

Eşimle maddi problemlerimiz var. Annemle babam yardımcı olmasa çok zorluk çekeriz..
Annemle babamla aram iyi önceye kıyasla.. Anlatsam roman olur o kadar şey yaşadım ki.. Daha önce de doktora gittim fakat ne yazık ki doktor yanlış tedavi uyguladı, 14 yaşındaydım o Zamanlar 18 yaşından küçüklerin kullanmaması gereken ağır ilaçlar verdi eczacı babamı uyarmasına rağmen babam aldı ilaçları kullandım daha kötü olmuştum o Zaman'lar.. Patavatsız, saldırgan bir insan olmuştum.

Bilmiyorum belki bunlar bahane belki ben iyi bir insan değilim ben şımarıkça davranıyorum ama gerçekten kendimi hiç iyi hissetmiyorum.. Emziriyorum doktor ilaç veremez büyük ihtimalle diyor annem.. Gidince bunların hepsini anlatacağım bakalım..

Kızlar var mı benim gibi olan? Çok ama çok sıkıntılı bir lise dönemi geçirdiğimi de eklemek istiyorum.. Kavgacı olduğum için 2 liseden atılmışlığım var, zaten 12 yaşımda babam beni çalışmaya vermişti iş yerinde çok kötü olaylar yaşadım.. Haftalık 20 lira parayla idare etmeye çalışıp WC'leri merdivenleri temizlemek.. Üstüne azar işitip patrondan dayak yemek.. Diğer iş yerlerinde fiziksel olmasa da Psikolejik şiddet gördüm.. Usta- çırak ilişkisi diye söyleyip sürekli hakaretler aşağılamalar..

Uzun oldu okuyanlara teşekkür ediyorum karışık yazmış olabilirim aklım çok dolu.. Daha bir sürü şey var..

Belki beni yargılayabilrisiniz garip bir insan olduğumu düşünebilirsiniz ama her insan aynı değildir karakterim yetişme tarzım farklı.. Küçük yaşta yaşadığım şeylerinde etkisiyle Psikolejim iyi değil bende biliyorum.. Birde Bebek bakmanın yorgunluğu falanda var biliyorum bunları..

Sizce doktor işe yarar mı normale dönebilir miyim? Benim gibi çok kafaya takıpta düzelen var mı? Sağolun her yoruma açığım

Bende dogum yaptım, elbette vucut dogumdan sonra eskı halıne tamamen donemıyor. Spor yapanların bıle dondugune ınanmıyorum gobek kısmı onlarında aksıne baska turlu gozukmeye baslıyor ama bebegın daha kucukmus ılk 1 sene ınsan hamur gıbı oluyor ondan sonra vucut kendını toparlıyor ben 30 kg aldım , hepsınıde gerı verdım . ve zayıfımda ne var bu kadar takılacak anlamadım

Bende bilmiyorum dediğim gibi sürekli zayıflamayı diyeti düşünüyorum, yemek yemekten korkuyorum. Kendimi kilolu görüyorum çevremdekiler zayıfsın dese de.. Bu düşüncelerime engel olamıyorum üstelik annemle babam söylemeden önce farkında değildim

Aynaya bakıyorum kendi kendime tamam yeter artık iyisin diyorum kendini sev diyorum 5 dakika sonra yine aynı düşünceler.

Ben hep dışardan Mutlu görünürdüm hiç bişeyi kafaya takmazdım yada öyle sanıyomuşum.. Çok değiştim takıntılı mutsuz sürekli kötü şeyler düşünen bir insan haline geldim kendi kendimi Mutlu edemiyorum artık yardıma ihtiyacım olduğunu hissediyorum..

Doğum sonrası böyle hissetmeniz çok normal, psikiyatri randevularınızı ihmal etmeyin. Şimdilik evdeki tartının yerini değiştirin bakmamaya çalışın, egzersiz videoları izleyin pilates yapın mesela. Diyet yapmayın ama pilatesle vücudunuzu doğumdan önceki hale getirebilirsiniz.
Kendinize vakit ayırın biraz, saçınızda değişiklik yapamazsınız muhtemelen emzirdiğinizden dolayı ama kendinize evde farklı şeyler yapın. Küveti doldurup uzun bir banyo yapın, spa müziği falan açın yan taraftan da youtube'dan. Manikür pedikür yapın aklınıza geldikçe, yapmasanız bile kremlenin vs. Kendinizi daha iyi hissedersiniz...

Büyük ihtimalle evet siz söyleyince fark ettim kendimi beğenmediğimden dolayı kuaföre bile gitmiyorum.zaten hep bebekleyim arkadaşlarımla bile dışarda buluşmuyorum hep eve çağırıyorum. Kendimle barışık olmak istiyorum artık

keşke bebeğim olsa da 100 kilo olsam diyen insanlar var !
Bu tamamen senin elinde kendi kendine iyi hissetmeye çalışmalısın gidişatın kötü çünkü
ileride ilaç kullanmaya başlarsan daha kötü olacaksın bunu unutma

Doğumdan sonra toparlanma vakit alıyor. Daha 6 aylık bebeğiniz.
Tamamen eski hale dönmese ne olur?
Azıcık göbeğiniz sarksın bir şey olmaz :)
Yardım almak tabiki ise yarar. En azından nasıl davranacaginiza dair yol gösterilir
Bu sekilde devam etmeniz bir kaç zaman sonra Bebeğinizle olan iliskinizi de zedeler.

Emzirmek önemlidir. Ama psikolojik sağlığı tam olan anneye sahip olmak daha da önemlidir.
O yüzden duruma göre bazen doktorlar uygun gördüğünde ilaç tedavisine başlanır. Bu da dünyanın sonu değil.

Mutsuzluk kaynagimizi ilk vücudumuzda arıyoruz biz kadınlar..
Zayıf olsam dünya toz pembe olacak o burun biraz küçük olsa dertler bitecek değil elbet.. ama ilk onlara takiyoruz..
Beynimizden başlamak lazım diyete..
Onu guzellestirmek..
Benim de kilo vermem lazım tabiki mutlu olacağım daha iyi görünüp daha sağlıklı olacağım ama tek derdim bu değil olmamalı da..
Mutlaka yardım alın.. kendiniz ve bebeginiz için..

Siz tum bu duygulari yasayip, bunlarla bogusurken, esiniz ???
Eşim sabah akşam çalışıyor maddi durumumuz iyi değil izin günü bile yapamıyor.. Çok çalıştığı halde borçlar bitmek bilmiyor bıktım artık eve gelen hacizler.. Borçlardan dolayı mahkemelik olması falan üzülüyorum çok.

47 kiloya güzelsin diyemicem kusura bakma. Çocuk gibisin bence. 16 yaşındaki kardeşim o kiloda.

Sizin gibi düşünebilsem bende keşke. Büyük ihtimalle bu zayıflama takıntıma bir arkadaşımında payı oldu.. Hamileyken bana fil gibisin deyip gülmesi falan çok zoruma gitmişti ara sıra böyle espiriler yapardı

n

Kesinlikle katılıyorum size. Sanki zayıf olunca güzel olunca kendimi Mutlu hissedicekmişim gibi geliyor zayıflayamadan Mutlu olmicağımı düşünüyorum değilimde zaten aslında çok itici buluyorum kendimi bu yüzden kompleksli bir insan olduğum için

Asosyalde değilim aslında konuşkanım kendimi güzel ifade ederim arkadaş çevremde var ama fark ediyorum ki ben çevremdeki insanlara herşeyimi anlatıyor gibi görünüp bir çok şeyi saklamışım içime atmışım.. İçimde bu dertler birikmiş ve ben patlama noktasına gelince şimdilerde fark etmeye başlamışım..

Mutlaka yardim almaniz gerekli, anladigim kadariyla kilo takintinizin disinda, epey ciddi sorunlariniz var.. bir de uzerine dogum sonrasi depresyonu.. gerekirse emzirmeyi birakin ve ilaclarinizi kullanin. ihmal etmeyin, cok gecmis olsun.

47 kiloya güzelsin diyemicem kusura bakma. Çocuk gibisin bence. 16 yaşındaki kardeşim o kiloda.
47 kilo kulağa çok zayıf geliyor fakat beni görseniz anlarsınız boyum kısa olduğu için 47 kiloda bile kendimi kilolu görüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…