Kilo takıntım haricinde geçmişte ailemle kardeşimle yaşadığımız problemler.. Babamın uzun bir süre işsiz kalıp parasızlık çekmemiz.. Aileden iş yerinden şiddet görüp okul hayatımda kendimi savunma amaçlı hep şiddete başvurmam ve başarısız olamamam, üstelik patronlarım tarafından küçük yaşta hep aşağılanmam kendimi resmen hiç bişey beceremeyen ezik bir insan olarak görmem.. Evlilik hayatım iyi olsada eşimle yaşadığımız maddi sorunlar falan yıprattı beni anlatsam bitmez o yüzden hep susmayı tercih ettim hiç bişey olmamış gibi yapmayı ama olmuyor aklımdan çıkmıyorMutlaka yardim almaniz gerekli, anladigim kadariyla kilo takintinizin disinda, epey ciddi sorunlariniz var.. bir de uzerine dogum sonrasi depresyonu.. gerekirse emzirmeyi birakin ve ilaclarinizi kullanin. ihmal etmeyin, cok gecmis olsun.
Haklısınız Allahıma şükür sağlıklı bir evladım var saçmaladığımın bende farkındayım ama engel olamıyorum işte bu düşüncelere bütün gün evde Bebek bakıyorum içim sıkılıyor o yüzden böyle herhalde.. Uğraşacak bir şeyim olsa çalışsam falan düşünmeye fırsatım olmaz ama işte öyle bir imkanım yok şuan içinkeşke bebeğim olsa da 100 kilo olsam diyen insanlar var !
Bu tamamen senin elinde kendi kendine iyi hissetmeye çalışmalısın gidişatın kötü çünkü
ileride ilaç kullanmaya başlarsan daha kötü olacaksın bunu unutma
Aslında bende böyle düşünüyordum kiloyu takmazdım hatta balık etli kadın güzeldir derdim ama doğumdan sonra oldu bende zayıflık takıntısı. Eskiden insanlar derdi zayıfla diye olmaz ben iyiyim böyle derdim şimdi zayıflama diyorlar ben durduramıyorum kendimi Aneroksiya belirtisi midir nedir bilemiyorum bunu fark ettiğim için doktora gitmeye karar verdim zatenyıllardır kıloluyum,kılolu evlendım,kılolu hamıle kaldım vs..
tabıkı cok rahatsızım durumdan,ozellıkle dogumdan sonra bende aman allahım ne yapıcam artık hep böylemı olucam modumdaydım..
sonra amaaaann dedım kılo alınıp verılır,hiçbirsey için bozamam psıkolojımı..
bide benı eşim cocuktan önce cok takıyodu kıloya,ama dogumdan sonra vazgectı benımle ugrasmaktan,çocugumuz olmaz dıye korkuyodum diyor..
her halınle mutlu olmayı bılmelısın once cünkü saglıklısın ve sana baglı bır bebegın var,sorumlulukların var..
iradenle degiştirebilecegin durumlar için hayatını zindana cevirme
hayat güzel
yaşamak güzel:)
Beden sağlığı kadar ruh sağlığı da çok önemliymiş onu anladım vTatlım hastalanırsın , sonra bakanın olmaz !! Ortada minicik de bebeğin var .
Umarım bu durumunu aşarsın. Çok iyi olursun
Evet doğumdan sonra arttı, bebeğime tek bakıyorum hiç yardım edenim yok ek gıdaya geçtik zorlanıyorum :/Sorunun kilo degil bence. Temelde yatan sebepler baska. Yardim alman iyi olur. Lahusalik psikolojisi de artirmis eskiden yasadiklarini.
Siz şanslıymışsınız ne güzel. Benim bir sürü çatlağım var,göbek bel..bende kilo verdim eskisinden de zayıfladım ama eskisi gibi değil işte.. Saçlar Kaşlar kirpikler bile döküldü. Bir kadın olarak dış görünüşümü özellikle zayıflamayı takıntı haline getirdim ve bu beni yıpratıyor. Sırf dış görünüş olsa iyi dediğiniz gibi gerekli gereksiz her şeyi takıyorum. Kişiliğim zedelendi geçmişte yaşadıklarım yüzünden kendime olan özgüvenim yok kompleksli biriyim resmen. Beceriksiz işe yaramaz hissediyorum kendimi hep öyle söylendiği için hiÇ takdir edilmedim hayatımda hep aşağılandımDogumdan sonra eskisi gibi olunmaz diyrnlre katilmiyorum.11kilo alarak doguma gittim.Kirkim ciktiginda eski kilomdaydim.Catlagim da olmadi.Gobegim de gayet iyi.Hamileyim deyip otuz kilo alinirsa tabi balon gibi sisip sonmeye benzer olay.
Dogum sonrasi psikoloji bozuluybi gercek.Sen zor bi hayat surmussun ustelik.Boyle olman cok normal.Kendini yatistirip rahatlatamiyosan yardim almayi deneyebilirsin.
Bilmiyorum bende kusma falan yok sadece kendimi şişman hissediyorum ve hep diyet halindeyim..yavaş yavaş anorexiaya gidiyo herhalde ilerlemeden tedavimi olucam ama beynime söz geçiremiyorum inat ettim resmenSadece kilona yorum yapicam.Bu hastaligin adi anorexia. Acil olarak bir psikologla gorusmen gerekiyor .
Bilmiyorum bende kusma falan yok sadece kendimi şişman hissediyorum ve hep diyet halindeyim..yavaş yavaş anorexiaya gidiyo herhalde ilerlemeden tedavimi olucam ama beynime söz geçiremiyorum inat ettim resmen
Yetersiz beslenmek saclari doker.Kendinizi bi sevinSiz şanslıymışsınız ne güzel. Benim bir sürü çatlağım var,göbek bel..bende kilo verdim eskisinden de zayıfladım ama eskisi gibi değil işte.. Saçlar Kaşlar kirpikler bile döküldü. Bir kadın olarak dış görünüşümü özellikle zayıflamayı takıntı haline getirdim ve bu beni yıpratıyor. Sırf dış görünüş olsa iyi dediğiniz gibi gerekli gereksiz her şeyi takıyorum. Kişiliğim zedelendi geçmişte yaşadıklarım yüzünden kendime olan özgüvenim yok kompleksli biriyim resmen. Beceriksiz işe yaramaz hissediyorum kendimi hep öyle söylendiği için hiÇ takdir edilmedim hayatımda hep aşağılandım
Haklısınız bebeğim bana Moral oluyor beni Mutlu ediyor anlatamayacağım kadar çok seviyorum onu ama bu sorumluluk ağır geliyor.. Büyüdükçe hareketlendikçe yoruluyorum. Ek gıdaya geçtik şimdi iyice elim ayağıma dolaşıyor.. Annem kardeşime bakıyor daha yaşı küçük 4 yaşında geç oldu biraz.. Bu yüzden bana yardımcı olamıyor. Kv yok zaten görüşmüyoruztabii ki doktor işe yarar.
ayrıca henüz doğumuma 2 hafta var, bilmiyorum vücudum ne olur, ama teyzemin 2 gelini de doğumlarına rağmen gayet taş gibiler :) siz bence şuan çok güzelsiniz ama diğer sıkıntılarınız sizi o kadar etkiliyor ki kendinizi beğenmiyorsunuz, onlardaki eksikliklerinizi başka konularla tamamlamaya çalışıyorsunuz.
hem bunu daha sonra düşünürsünüz çünkü şuan minnoşunuz emiyordur diye düşünüyorum. gerekirse 1 yıl daha 60 kg gezin, bebeğinizin sağlığından önemli mi? zaten 47 kg imişsiniz, maaşallah
hep önünüze bakın içiniz ferah olsun. maddi sorun herkeste bir dönem oluyor, sağlığınız yerinde ya, buna şükredin.
ben de hep çalışarak okumak zorunda kaldım. günde 2 saat uykuyla geçirdiğim haftalar var. ve ne oldu? diplomam şuan türkiyede geçerli değil. tüm çektiklerim boşuna... ama şükretmek lazım. istediğim gibi olmasa da bi işim var bi bebeğim var sağlığım yerinde...
bebeğe anneniz bakmaz mı aslında ya siz bir iş bulsanız? hem kafanız dağılır hem maddi sorunlara çözüm...
Bunun içinde doktora gitmiştim doğum yaptın sen dökülecek yenileri çıkacak diyip göndermişti. Diyetinde etkisi vardır tabii bakalım inş düzelmeye çalışacağım ama kafam sürekli düşünce halinde sürekli. Bir uyurken rahatım hep uyuyasım varYetersiz beslenmek saclari doker.Kendinizi bi sevingerisi gelecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?