Engelli bir erkek ve engeli olmayan kız

Kesinlikle. Herhangi Bi sebepten Bi taraf kendini lutuf görüyorsa hiç Bi ilişki sağlıklı olmaz. Diğer taraf hep daha çok seven alttan alan idare eden fedakarlık yapan oluyor o zaman ortada sağlıklı Bi psikolojide kalmaz.
Ayrıca evlendikten sonra böyle Bi durum yaşamak farklı o zaten hayat arkadaşın sevdiğin kişi, yeni tanıştığın doğru düzgün birşey hissetmediğin biri farklı.

Hayatını etkilemek derken, iş hayatını yürümesini vs etkilemiyor
Eee o zaman? Bence siz adamdan uzak durun, çünkü onu üzeceksiniz. Siz adamı beğenmemişsiniz, sadece size ilgi göstermesinden hoşlanmışsınız. Kimsenin duyguları ile oynamaya hakkınız yok. Beğendiniz, denk bulduğunuz birisi ile olun.

Bu tamamen sizinle alakalı bir konu.Anneniz bunu dediğinde tereddüte düşüyorsanız sizde emin değilsiniz demektir.Bence

Yakim arkadasim ayni şekilde evli. Eşinin gözünun biri protez, ek olarak saglik problemleri var. Evlilikleri guzel ilerliyor. Ama sunu diyeyim kocasinin engeli var ama hic yasam tarzina bunu yansitmiyor, karisına da bu konuda minneti yok, ay benle evlendi bu haldeyken modu yok yani. Evlilikleri de bu nedenle guzel bence. Arkadasim acimiş ya da baska nedenle degil sevdigi icin evlenmis belli yani. Kizın ailesi istememiş ama sonra mecburen kabul etmek zorunda kalmislar. İnsanlar cok acimasız, arkadasimi vazgecirmek icin ugraşmiş herkes, ilerde çocuklarin ondan korkan diyen bile olmuş.

Şimdi 1 cocukları var mutlular. Ama dedigim gibi arkadasim hiç engel durumunu dikkate almiyor , bu onların normalleri .

Buna en iyi sen karar verirsin. Çevrendekilere neden aldırıyorsun? Benim bir arkadaşımda kalça çıkıklığı sebepli ile topallıyor gayrette evlendi. 2 tane de çocuğu var. Asla tembel değil üstelik çalışıyor da.. önemli olan karakteri. İleride sana çok iş çıkacak gibi bir durum varsa bunu düşünüyorsan o ayrı. İşi gücü var çalışabiliyorsa neden olmasın.

9z

9
Özele yazdım burdan bakar mısınız
Baktım.annenizle güzelce konuşun.erkek arkadaşınızın ve sizin sevginiz herşeyi güzelleştirir.siz mutlu olucam bu adamla diyorsanız başkaları önünüze hiç kafa takılmicak engeller çıkarmasın.anene dersin bu benim seçimim sonuçta ben evlenicem ben bu adamla bı ömür yasicam.aslında annenizin düşüncesi günahada giriyor.siz engelli olsaydınız erkek arkadaşınız engelli olmasaydı ve annesi bunun için onay vermeseydi anneniz ne düşünücekti acaba bunuda ona sorun.

Sizlere ulaşabileceğim bir yer var mı konusmak isterim
Özelden yazabilirsin her zaman.konusmalarından hissediyorum ki sen bu adamı seviyorsun ve anneni ikna etmek istiyorsun.insallah gönlündeki olur.fevri davranma anneni kırmadan onu ikan et.annen akrabalarıda işin içine katmasın.sen mutlu olucagina inanıyorsan kimsenin lafına kulak asma.eyer yakıştırmıyorlarsa buda onların insanı düşüncesi.Allah bizi yaratırken hakkımızda neyin hayırlı neyin hayırsız olduğunu bilerek yaratıyor.demekki o çocuğun karşına çıkmasında bı hayır var.sana bakabilecek ve sana değer vericek seni her zaman sevicek biriyse kaçırma.

Estağfurullah uzun olması sorun değil ne güzel maşallah size evet annem arkadaşimin Engelli olmasını sorun ediyor onunda evet sevmeyi ve sevilmeyi hakettiğimi düşünüyorum
Benim çevremde çok var ya karısı engelli yada kocası engelli bi sürü evli çift var.bence şöyle yapın çevrenizde sizi seven sayan ve bu duruma saygı duyan birine anlattın arkanızda biri olursa annenizi ikna etmek kolay olucaktır.umarım anneniz yaptığı yanlışın farkına biran önce varır.ve önünüze engeller çıkarmaz.

İnan bana bu insanların karşısına dünya iyisini çıkar gene beğenmezler , zor biliyorum ama insanların düşüncelerini önemseme. Ha yok ben insanları önemserim yapamam diyorsanız o insanım günahına girmeyin. Üstelik adamın eli kolu tutuyor çok şükür zor bir engeli yok hepimiz engelli adayıyız akşama ne olacağımız belli değil, insanlar konuşur siz anlatmayıverin kimseye ben beğendim ben sevdim deyin çok fazla söz hakkı tanırsanız insanlar çok acımasız

K

Kimisi sizden olur dene diyor kimisi de olmaz hayatını mahvedersin diyor
Hayatını mahfedersin diyen gerizekalı ile iletişim kurarak hayatınizi mahfediyorsunuz zaten.
Engelli bir insanla evlenmek hayatı zorlastiracaksa, siz bunu kaldıramayacaksaniz evlilik yoluna girmezsiniz . Elalem ne der diye bir izah olamaz. Anneniz doğru ve sağlıklı düşünme becerisine sahip değil, siz de doğal olarak onun yanında yetstiginiz için bu cümleleri normal sanıyorsunuz. Dese ki kızım yapabilir misin, emin olmadan bu işe girisme, onu da üzme. O zaman anlaşılabilir. Ama elalem laf eder, çok başka bir uyarı. Bunu söylerken korkması lazım imtihan dünyası diye. Siz bu çocuğu bırakın çünkü ailecek haksızlık edeceksiniz.

Ha şunu da söyleyeyim: mesela bu adam engel dediğiniz şeyden ötürü yıllarca ezik hissetmiş, dışlanmış vs olabilir. Bu onda kompleks olmuş mu o önemli. Travmali biri size hayatı zorlaştırabilir. Sizin çevrenizin de zorlastirici, travma etkisinde olduğu gibi

burada konu sahibini linçleyen kişilerden kaçının partneri/nişanlısı/eşi özel gereksinime sahip birey çok merak ediyorum. başkasına gelince konuşması kolay.

konu sahibi adam sizin içinize bir kere sinmemiş, ne kendinize ne de adama bunu yapmayın. bırakın siz içinize sinen biriyle evlenin o da kendini her bakımdan şartsız sevebilecek biriyle mutlu olsun.

Kendi öz bakımını yapamayan insanlarla evli birçok kadın var.
Bunun mecazi anlamını geçtim, zamanında gözümle tanık olduğum sıcacık bir yuvadan bahsediyorum.
Hiç sevgi aşk romantizmi yapmayacağım ama kendi icadı bir aparat sayesinde kaşıkla ‘yemeğimi kendim yiyebiliyorum’ diyen bir adama şahit oldum ben ve bununla o kadar gurur duyup karısının üzerinden yemek yükünü almasıyla yaşadığı sevinç….

İnsanlar gerçekten ruhlarıyla sevilir, bazı şeyler de gözle görülmeden masal olarak kalır lakin ben gördüm!

Keza donunu yıkayamayan, evini temizleyemeyen, kendine bir kap yemek pişiremeyen amipten farksız milyonlarca adamla evli kadınlar, kendi işini gören biriyle mi evliler?

Valla hi şuan guldurdunuz Allah da sizi güldürsün benim için sorun yok ama hep öyle diyorlar
siz hayatınız boyunca insanlar ne derse onu mu yaptınız peki
her mesajınızda insanlar öyle söylüyor insanlar kafamı karıştırıyor demişsiniz de?
yaşayacak olan sizsiniz sizin için sorun yoksa elaleme ne ?
onla değil başkasıyla evlenseniz balayına giderken kaza geçirip siz yatağa mahkum felç falan olsanız mesela ? olmayacak birşey mi bunlar hepimizin her an başına gelebilir 2 buçuk hafta oldu banyoda kaydım düştüm kuyruk sokumu kemiğim kaymış vallahi 10 gün hiç kalkamadım oturamadım bir insan tuvaletde ne kadar zorlanabilir değil mi aslında ne basit birşey ama kimsemde yok eşim işteyken 6 yaşında kızım pantolonumu indirdi oturtmaya çalıştı beni düşünebiliyor musunuz kızım giydirdi beni

kimin aklına gelirdi ki bir anlık birşey. bana birşey olmaz eminliği kimsede olmasın bir ayak kaymasına bakıyor valla herşey

Ben engelli değilim engelli olan karşımdaki insan, benim için sorun yok ama hayatımdaki insanlar bana diyor ki yapma hayatını mahvedersin diyorlar
Annenizin çekindiği şu olabilir mi; bu adamın bugün engeli sorun olmaz ama ileride komplekse kapılır sana ruhsal eziyet çektirebilir, engelim var diye mi bunu söylüyorsun yapıyorsun diyebilir. Ben kızım olsa sadece bu konuda uyarırdım.
Birbirinizi çok iyi tanımanız, neyi taşıyıp taşıyamayacağınızı önceden bilmeniz, birbirinizden emin olmanız lazım derim.

Bu arada bu ve bunun gibi konuları her önünüze gelene sormayın. Öyle diyorlar böyle diyor, yakınlarım tanıdıklarım... Yanlış yönlendirilebilirsiniz. Annenize veya bir aile büyüğünüze danışın ama bence kendi kararını kendi verebilen biri olmanız daha iyi. Bu kişi sadece tanışalım falan diyor ama belli ki sizinle ilerisini düşünüyor. Kişiliğine odaklanın, huyunu suyunu tartın.

Eşim bugün engelli olsa her şeyi önüne sererim. Bütün yaşantımı ona göre dizayn ederim ama en başta engelli biriyle tanışırsam evlilik için çok emin olmam lazım kendisinden. İyi günde kötü günde lafı benim için her zaman geçerlidir. Ama yarın bir gün en ufak tartışmada engelini öne sürecekse bununla mücadele edilemez.

Benim için iki tip insan vardır, iyi insan kötü - insan. İyi olan iyilik düşünen biriyle her durumda anlaşırsın. Engeliyle barışık birinin yanında ben mesela hep kendimi iyi hissetmişimdir. Ne acıyarak bakarım ne de engeli yokmuş gibi davranırım.

Keşke benim eşimde kalbinden merhametinden insanligindan engelli olacağına fiziksel engelli olsaydı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…