engelli doğacak kızımı aldırdım :(((

Be nedir yaa???
Ne biçim insanlarsınız siz?
Kadın ne acılar çekmiş, en derininde hemde.
Yargılamak sizlere mi düşmüş?
Her zaman derim.
Tatmadığınız acılar hakkında yorum yapmayın.
Her konuda dini ortaya sürmek ekmeğinize yağ sürüyor di mi?
Polemik olsun, elinizde kahve-sigara, pc karşısında onun bunun hayatını acımasızca yermek hobi olmuş sizde.
Bence karakterlerinizi acil bir eğitim kampına sokun.
Konu sahibi ile uğraşmaktan da vaz geçin.

Rabbim kimseye yaşatmasın evlat acısını. ben de yaşadım aynı duyguları. tekrar yaşamak istemem. kimse kimseyi hiç bir şekilde yargılayamaz. lakin benim bu gibi durumlarda düşündüğüm tek şey; tamam doğsun, peki bana bişey olursa ona kim bakacak kim ilgilenecek. kimse sonrasını düşünmüyor arkadaşlar. lütfen.

cnm merhaba öncelikle Raabim bol sabırlar versin.seni çok iyi anlıyorum.malesef aynı durumdayım.bebeğim şuan içimde ama sonlandırılmak zorunda
ve ben ondan ayrılmak istemediğim için alınamadı henüz.süre ilerlemeden alınması gerekiyor ama canımı nasıl atabilirim.ayrıca ikimizi de tehlikeye soktuğumu söylüyor dr.malesef hafta içi yavrumla beni ayıracaklar.şimdi dediğn gb herkes arıyor ve her telde aynı işkennce.
onlar geçmiş olsun diye arıyor ama benim bebeğim hala bende ve yaşıyor

destek veren yada eleştiren herkese teşekkür ederim arkadaşlar.. Evet bu yazıyı sizlerden glecek destekle bir nebze olsun rahatlamak için yazmıştım. Ama bazı insanlar bunu yapmaya vicdanı olmadığını savunurken, vizcdansızca beni alt üst ettiler. O yüzden bi kaç gündür uzaklaştım burdan. Kızım rüyalarıma geliyor, gülüyor bana.. Onu öyle görünce yanan yüreğime sular serpildi. Elhamdülillah.. Ama yinede Allah kimseyi evladıyla sınamasın..

Canim sakin unutma Rabbimin merhameti sonsuz .dua et tövbe et.başka siginacak kimsemiz yok.seni uzenleri allaha havale et.birde bu topigi istersen kapat tura bilirsin.daha rahat edersin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bana sorucaksin yazarken buraya !!sana cok kziginim hangi anne yavrusuna kiyar keyfen gitse aldirsa bizde tasvip etmeyiz
cok cirkin yazilar katil nasi bi kelime ya elini kana bulamak ????
git fetvani baska yerde ver

rabbim öncelikle sabır versin. bebeğinizi aldırma kararı gerçekten zor ve acı bir karar. benimde ilk hamileliğim sorunlu geçti. ikizdi birinin böbrek yetmezliğinden diğerinin kalp yetmezliğinden öleceğini söyledi doktor. kalp yetmezliğinden ölür dediği oğluma spastik beyin özürlü de doğabilir dedi. tedavi için istanbulda prof. birinin ismini numarasını verdi. tedavinin sonuçlarını anlattı ve iki çocuğumu da kaybetmekten söz etti bizde bütün yollar kaybetmeye çıkıyordu ben gitmedim tedaviye rabbime bıraktım şimdi oğlum 22 aylık kalbinde biraz sorunları vardı çok şükür onları da atlattık diğer oğlumu kaybettik maalesef.siz kefenle kucağınız almışsınız ben onu bile yapamadım göstermediler bana. sizi çok iyi anlıyorum bu kararı vermek çok zor ben günlerce düşündüm eşimle kavgalar ettik tartıştık ailelerimize danıştık. çok zor gerçekten zor bir karar yaşayan bilir ancak bu acıyı. yüz yüze gelince öğreniliyor ne kadar acı olduğu. rabbim sabır versin sizlere. aldırmak mı doğru kadere bırakıp çocuğun o şekilde doğup acı çekmesi mi doğru?günah mı sevap mı bunları rabbim bilip mükafatını da cezasını da rabbim verecek. allaha sığının sabır edin güçlü olmaya çalışın diyecek çok söz yok aslında...

amin canım. aynı acıları çektim bende çok takılma vicdanı olmayan insanların söylediklerine hani derler ya bekara karı boşaması kolay diye onlarınki o hesap. allah sabır versin

sen hangi kafayla yazıyosun ya gerçekten merak ettim kadın yavrusunu canını kaybetmiş senin bu düşündüklerin aklına gelmemiş midir sanıyosun? kadın bi kilo patatesi çöpe atmaya karar vermemiş yavrusunu aldırmaya karar vermiş. vicdansız olan sensin. kendi düşüncen bu şekilde olabilir ama kadın bu acıyı çekip üstüne senin bu merhametsizce laflarlarını duymak zorunda mı. onca engelli nasıl doğuyo diosun bi de senin dünyadan haberin yok. abim engelli öğretmenliği yapıyor ailelerin çocuklarına yaklaşımlarını senden çok daha iyi biliyorum! ayrıca spina bfida ve bunun gibi omurilik birleşim hatalarından oluşan hastalık olan çocukları aldırmak dünyanın biçok ülkesinde mecburi ülkemizde ise tercihe bırakılmış. çocuğun beyni gelişmemiş mesanesi yok belden aşağısı tutmuyor doktorlar ağız birliğiyle doğsa da yaşayamaz diyor. kadıncağız hamileliğini devam ettirip 5 ay daha bu acıya her an nasıl dayanabilirdi? doğduktan sonra öğrenmiş olsaydı tabiki öldürmezdi yavrusunu elbette bakmaya çalışırdı elinden geldiğince. neyse umarım yaşamazsın bu acıyı bu kadar büyük konuşarak.....

okurken ağladım canım başın sağolsun tarifi imkansızdır eminim alllah sağlıklı evlatlar versin

Çok geçmiş olsun Allah tez zamanda kucağınıza sağlıklı bir bebek almayı nasib etsin.
Herkesin söylediğini takmayın kafanıza ...
Merak etmeyin kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş derler

ben de spina bifidalıyım. iyiki annemin zamanında aytıntılı ultrason yokmuş, yoksa şuan hayatta olmayacakmışım

Allah sabır versin insallah demekten başka ne diyimki ağlıyorum sadece ben hiç bilmediğim halde annelik duygusunu böyle olduysam siz nasıl olmuşsunuzdur rabbim sabır versin ailenize size

tavrımı acımasız bulmayın lütfen ama ben de hekim eşiyim ve biraz prosedürü biliyorum. hafif spina bifidada bile biraz el muayenesi ile bile omurga bozuklukları farkedilir. ileri düzey spina bifidalarda, omurga bozuklukları hem ultrasounda hem de çıplak gözle görülür. hatta omurga dışarı bükülmüş şekilde, çok kolay şekilde farkedilir. anladığım kadarıyla doktorlar bir olasılık dahilinde bebeğinize bir teşhis koymuşlar. peki merhum bebeğinizin cenazesinde veya patoloji sonusunda böyle bir bulgu var mıydı? anne karnındayken "olasılık" olarak söylenen durum bebeğin cenazesinde görülmüştür mutlaka. doktorlarınız bu konuda bilgilendirdi mi sizi?

son aşamada olmadığımı nasıl bilebiliryorsunuz ki?

Canim nettede arastirabilirsin son asamadaki bebeklerin yasama umudu neredeyse sifir yasayan bebekler ise 2 asama demek oluyorki onlarda birsuru ameliyat gecirmek zorunda birde en basit seviyede olanlari var onlarin ise sadece tuvalet sorunu falan oluyomus bu hastaligi okadar cok arastirdim ki inanamazsin bu konu uzerine tezazirlayan doktorlarla bile gorustum sirf 1 tanesi bebeginin yasama umidi var desin diye ama aldigim tek cevap sizide kaybedebiliriz oldu

ben de spina bifidalıyım. iyiki annemin zamanında aytıntılı ultrason yokmuş, yoksa şuan hayatta olmayacakmışım

işte bu söz aslında herşeye son noktayı koymalı.

Konu sahibi arkadaşım Allah sana sabır ve selamet versin. Gelecekte yaşayacağın acıları yok etmek ve en önemlisi bakıma muhtaç bir çocuğu bu dünyaya getirmemek için onun uzman ellerde ve yasaların izin verdiği şekilde öldürülmesini istedin. Tıpçılar için senin bebeğinin sağlıklı doğması önemlidir, senin ne yaşayacağın değil. Sonrası değil. Bak hayatın zehir olmuş durumda. Belki o sabi sağlıklı doğacaktı belki de felçli ve bakıma muhtaç doğacaktı. Bunu biz bilemeyiz. İleride nasıl bakarız bize bişey olursa diye düşünmüşsündür kesin. Ama Allah'ın adaletine, sınavına inanıyorsan bunları pek de düşünmemek lazım gelir. Çevremizde ailesinden çok yaşayan engelli çocuk sayısı elle gösterilecek kadar azdır. İlk gebeliğimde yaptırdığım tetkiklerin hiç birini ikincide yaptırmadım. Çünkü şimdi 2 yaşına yaklaşmış olan kızım eğer ki ellerimden giderse yaşayamam zannımca. Doğurdum emzirdim uyuttum kokladım. Biliyor musunuz parka götüremiyorum çalınır diye. Kimseye emanet edemiyorum. Allahım kaybolup akıbetini bilmeyeceksem ölmesini tercih ederim ellerimde diyorum. En azından mezarını bilirim. Ya da öleceğine kolu kırılsın gözü kör olsun tövbe tövbe yatalak olsun diyorum. Yeter ki mezara koymayayım. Şimdi penceren düşse nasılsa felç diye öldüremem ki onu. Hani büyüklerimiz yaşlanınca bizim elimize düşüyor ya. Biz ölsek onlara kim bakar diye düşünmeden bakıyoruz. Çok zor çizgiler bunlar.

Kardeşim doğduğunda Engelliydi. Annem bırakın ultrasonu kontole bile gitmemişti. Ve netice 2 aylık olmadan Allah aldı yanına. Dahası 2 ablam 3-4 yaş aralığında ölmüş. Annem hepsine sabretmiş. 7 kardeşiz. Hiç birimize bakmadı. Hatta beni evlatlık verdi. Babam alkolikti ondan hiç bahsetmiyorum. Annem hep der ki ne yapabilirim Allah bana bunları yaşatıyor. Ve şimdi annemin, bize doğurmak ve emzirmek dışında hiç bir hakkı geçmemiş olan annemin etrafında deli divane olan 7 evladı var. Çünkü biz de biliyoruz ki ailemizin bize bakmaması onların isteği değil imkansızlıklarıydı. Neyse.

Yaşadıklarınızı umarım atlatır tez zamanda sağlıklı bir bebeğe kavuşursunuz.

mlsf neden bilmiyorum ama imkansizliklar varken 7 cocuk dogurmak ve onlari baskalarina vermek bana cok aci geliyor sadece gunah diye aldirmadan bicok cocuk yapmak sonra onlari hic dusunmemek(sakin beni yanlis anlama asla annene ailene laf etmiyorum ama bunu hickimse cocuguna yasatmamali belki senin ve kardeslerinin pskilojisi bozulmamistir ama cok yakin bi tanidigim hala psikolojik destek aliyor
zaten konu sahibi arkdasin saglik sorunuda var sadece engelli degil kendi sagligida tehlikeydi en dogru karari vermis sonucta hayati onem tasiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…