helal olsun size siz cennetlik bi annesiniz Allahım evladıniza saglik versin sizede güc kuvvet...Aynı şeyleri yaşadım,bebeğimde spina bifida,hidrosefali,ayakta eğrilik,kifoskolyoz vardı.Dr.ların hepsi aynı şeyi söyledi doğsada yaşamaz ama doğdu ve yaşıyor,3.5 aylık oldu,üstelik diyafragma hernisi ve herninin getirdiği farklı sıkıntılarıda var,dr.lar herniyi göremediler,tıpkı insan ömrünü göremedikleri gibi,doğduktan sonra herşeye hazırlıklı olun yoğun bakımdaki en ağır durumda olan sizin bebeğiniz dediler,109 gün geçti.
Hamilelikte zehirler seni dedi dr.lar,nasıl zehirler dediğimde,ölürse karnında farketmezsen zehirler,ama ben hareketlerini hisediyorum,öldüğü zaman bunu anlamayacak kadar saf değilim diye düşündüm,prf.alkan yıldırıma gittim,benim hayati tehlikem varmı diye sordum kesinlikle hayır dedi.
Tamam dedim o zaman ve yoluma devam ettim.
Herkesin kendi kararı arkadaşım,artık olan olmuş,çok üzülüp kafaya takarsan kendini hirpalarsın,tövbe et,bol bol dua et,Allah hakkında hayırlısını versin.
6 aylık evliydim o ana kadar hep korunuyorduk ve eşimle birden bire evlat sahibi olmaya karar verdik. Sadece 1 ay korunmadık o ay adetim gecikti o kadar hızlı hamile kalabileceğimi tahmin etmiyordum ama yinede test yapmak istedim yaptım ve sonuç pozitif.. Havalara uçtuk. Gebeliğim çok güzel ilerliyordu çok hareketli bi bebeğim vardı. 15. haftada cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik dahada sevindik. 21. haftalıkken doktorum ayrıntılı usg den bahsetti. ücretinin de 250 TL olduğunu söyledi bende ne gerek var o kadar para vermeye bebeğim sağlıklı çok şükür diyordum ama eşim ısrarla o usg ye girmemi istedi. Girdik her zaman konuşkan görmeye alıştığımız doktorum o an sus pus kesildi resmen. Ne oldu bi sorunmu var diyorum cevap yok. baktı baktı masaya geçelim dedi geçtik bebeğin sinir tüplerinde açıklık olduğunu omuriliklerinin birleşmediğini belden aşağısının felç olduğun ve bu durumun beyninde de hasar oluştuğunu söyledi. Tıptaki adı "Spina Bifida" şok olduk, inanamadık. hemen çıktık ordan Edirne Tıp Fakültesine gittik. Orada bi kaç doktorun muayenesinden geçtim ve aldığımız cevaplar hep aynı. Gebeliği sonlandırmamız lazım dediler hayır dedim olmaz aldıramam. "beyin çok hasar görmüş doğsa da çok yaşamaz zaten" dediği cevap aynen bu. Doktorlar hastanın psikilojisine hiç önem vermiyor gerçekten. o gece eve gittik ailem, eşim ve ben oturduk kararımızı vermeye koyduluk. Hıçkıra hıçkıra ağlıyordum o kadar bitkindim ki bebeğim sanki bana destek vermek istercesine kıpırdanıp duruyordu. Sonuç olarak gebeliği sonlandırmaya karar verdik tekrar hastaneye gittik. birsürü testler tahliller yapıldı. Tarifi imkansız bir acı.. Karnınızda bir can taşıyorsunuz ve karşınızda oturan beyaz önlüklü biri size bebeğinizi öldürmeyi kabul ettiğinize dair bi kaç sayfa uzatıp imza atmanızı bekliyor... Attım. 1 gecede herşey olup bitiverdi. Benimle gelen anneler babalar bebeklerini alıp çıktılar, bense gözüm morg tabelalarında hıçkırarak çıktım hastaneden. Herkesten nefret ettim annemden babamdan kayınvalidemden hatta eşimden bile.. Yakınlarım arayıp geçmiş olsun demek istiyorlardı telefonlarına bakmıyordum. Çünkü artık herkes herşey benim için anlamsızdı. 1 ay patolojide kaldı bebeğim benimse gözüme uyku girmiyor yatak odasından dışarı çıkmıyordum. 1 ay sonra aldık kızımı Zeynep Sude'mi hastane hocası yıkayıp kefenlemişti. ben onu pembe elbiselerle hayal ederken kefenle aldım kucağıma..İlk ve son kez kucaklaştık, kokladım. İnanır mısınız o bez parçası resmen gül kokuyordu. Ben yatırdım kızımı toprağına, melek oldu benim yavrum... Beni affedecekmisin bilmiyorum ama ben seni çok özlüyorum canım kızım...
helal olsun size siz cennetlik bi annesiniz Allahım evladıniza saglik versin sizede güc kuvvet...
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
cevap yazmayın artık bence ben fikrimi söyledim sende yaptıgın şeyi savundun bana göre yanlıs ama saygı duyuyorum sende saygi duy ve kapatalım konuyu
Allah sabır versin eminim çok zordur çok duygulandım ama yinede her ne durumda olursa olsun o bebeği canlı canlı katlettin sen onun günahını nasıl vereceksin ahirette 15 yaşında karşına geçip benim hayatıma sen kıydın dediğinde ne diyeceksin kesinlikle ama kesinlikle çokk karşıyım bebek aldırmalarına senin hayati tahlikende yokmuş niye aldırıyosun kanlı canlı çocuğu anlamıyorumki o senin sınavındı Rabbimin katında geçebildinmi bilemem bu sınavdan ama yanlıştı kesinlikle aldırman doğsaydıda kendisi vefat etseydi veya vefat etmese bile engelli bi çocuğa bakamıyacakmıydın okadar çokki engelli çocuğu olan ve bakan ahirette senden şefaatçi olmasını beklememelisin yazıkk ya gerçekten çok günah bilemiyorum ben çok çok karşıyım engelli diye bir bebeğin hayatına son verilmesine benim yiyenimde engelliydi üstelik ikizlerdi bundan 3 ay önce vefat etti anne karnında tespit edildi omuriliği gelişmemiş boynu tutmuyodu üstelik tek böbrekliydi ama gelinimiz asla aldırmam dedi ikizinede zararı olabilirmiş ama tekte olsa aldırmazdım dedi vede aldırmadı ikizler doğdu engelli bebeğimz gelişmedi doktor amelyatada alamayız çok zayıf dedi 6 ay yaşadı ve öldü çok üzüldük ama annesininde babasınında içi rahattı elhamdülillah
bu hastalıkta malesef annenin ölüm tehlikesi var bir gecede bebeğin öldüğünü anlamazsa anneyi sabaha kadar öldürebilir. malesef yaşama şansı olmayan bi bebek için annenin kendi hayatından vazgeçmesini bekliyorsunuz. unutmayınki bu anneninde bi annesi var o nasıl gözgöre göre kızını ölüme yollasın ayrıca hocaların hepsine bende danıştım ve hep aynı cevabı verdiler anne hayatı tehlikedeyse bebeği aldırmak caizdir dediler. lütfen bu kadar acımasız eleştirmeyin karşınızdaki anne zaten yeteri kadar vicdanıyla savaşıyordur
evet anneyim ve dunyanın en güzel şeyi Allahın bana verdigi bi armagan ...evet çok şükür saglikli ama öyle olmasaydıda dogururdum o benim canım evet çok zor Allahım sizi cok zor imtehan etmiş ve siz o imtehandan geçememişşiniz ...bir video var bilmem izledinizmi down sendromlu çocuklarin anneleriyle alakalı isterseniz bi izleyin ve anneligin ne demek oldugunu anlayın...ben kınamiyorum ama Allahim bana öyle birşey verse vardır bundada bi hayır Allah kuluna çekemeyecegi yük yüklemez o yavru benim cennetim der ve dogururdum..
bence bu topikten cik ve bidaha sakin girme
kadinin olum tehlikesi var bunu bile bile durmasi intihar asil ama sana ne yazilsa nafile hadii cnm byr
dussen kafann yarilsaa dr gitmiycenmi ecel geldiyse nafilemi diyceksin ilim sahibi ol biraz
canlı bebegi aldırmak katilliktir..ayrıca hanfendi sizemi sorucam nereye yazıcagımı kimsinde bana böyle konuşuyorsun...kimin hattine Allahın verdigi canı almak kimsiniz siz ....sakat bebegini doguran bi anne var yazmısta hatta ona bile saldırdınız bence biraz vicdan edinin kendinizeherşey cennete gidebilmek için mi. o yavruya doğunca acı çektirmek sırf cennete gitmek için mi . bonus mu topluyorsunuz.
herkes faklı yerlerden bakıyor bu hayata. Allah evlatlarımıza sağlık versin. dermansız dert vermesin.
ayrıca Allahın adına nasıl tövbe haşa karar veriyorsunuz imtihandan geçemediğine falan. belki Allah affedecek belki haklı görecek onun yüce makamının adına siz nasıl karar verirsiniz. size ya da bize düşen Allah affetsin diyip oturmak. yargılama hakkımız YOK
canlı bebegi aldırmak katilliktir..ayrıca hanfendi sizemi sorucam nereye yazıcagımı kimsinde bana böyle konuşuyorsun...kimin hattine Allahın verdigi canı almak kimsiniz siz ....sakat bebegini doguran bi anne var yazmısta hatta ona bile saldırdınız bence biraz vicdan edinin kendinize
sizin gibi düşünmüyorum saygı duyun ve hakaret etmeyin....ben kimseye hakaret etmedim farkındaysanız fikrimi söyledim bunuda yargılamak size düşmez ...sana hayatta başarılar mutluluklar ve vicdan dilerim. hoşçakalın. ayırt etme güçlüğünüz var bazı durumları. inşallah öğrenirsiniz.
sizin gibi düşünmüyorum saygı duyun ve hakaret etmeyin....ben kimseye hakaret etmedim farkındaysanız fikrimi söyledim bunuda yargılamak size düşmez ...
ben yargılamadım sadece yaptıgının bana göre yanlış oldugunu söyledim...birisi buraya bir konu açıyorsa eleştiride yapılir övgüde bunu bilerek konu acılıyor ve ben eleştiriyorum çünkü benim hayat görüşüme ters buda benim hakkım sizde beni eleştiriyorsunuz buda sizin hakkınız...dogdugunda o bebek acı çeker bunu yapmaya hakkimız yok dendi e o zaman Allah korusun bi kaza olsa sonradan sakat kalsa ordada acı cekecek hayatinın sonuna kadar zorluklarla yasıyacak e sizin mantıgıniza göre o bebegide atalım o zman yada öldürelim acı cekiyor diye ..ben bunu söylemek istedim..neyse hanımefendi ben tartısmak istemiyorum size iyi günler cevap yazmazsanız sevinirimnerede hakaret ? . size saygı duyuyorum . sizde böyle duruma saygı duyun. siz direk yargıladınız. imtihandan geçemediniz falan diye. ben olsaydım şöyle yapardım böyle yapardım diyen görmedim. direk itham edilmiş siz böylesiniz siz şöylesiniz .
ayırt etme güçlüğünü siz sonradan başımıza gelen kazalarla sakat kalabilecek durumlarla bu kadının durumunu eş tutuyorsunuz. aynı şeyler deil.
neyse . bence çok yönlü düşünün sonra karar verin
Boşver cnm sen bu acımasızca eleştirenleri başlarına gelmedği için bilemezler Allah düşmanımın başına vermesin genede biz bu aacıyı tatdık onlar tatmasın bilemezler annenin ruh halini belirsizliğini Allaha havale ediyorum bu eleştirenleri Allah sabırını artırsın dersin cıkarsın demi yani sen kimsinki eleştiriyorsun kız acısını paylaşmak istemiş bende paylaştım acımı Allah razı olsun kimse üstüme gelmemişti Allah akıl fikir hidayet versin diyorum böyle acımasız eleştiri yapan insanlara.........
nerede hakaret ? . size saygı duyuyorum . sizde böyle duruma saygı duyun. siz direk yargıladınız. imtihandan geçemediniz falan diye. ben olsaydım şöyle yapardım böyle yapardım diyen görmedim. direk itham edilmiş siz böylesiniz siz şöylesiniz .
ayırt etme güçlüğünü siz sonradan başımıza gelen kazalarla sakat kalabilecek durumlarla bu kadının durumunu eş tutuyorsunuz. aynı şeyler deil.
neyse . bence çok yönlü düşünün sonra karar verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?