Şuan bana kimin ne dediği yani olumsuz manada hiç bir şey umrumda mı kim ne derse desin bir de onları takacak kafa yok bendeArkadaşlar konu sahibine de olumsuz, onu üzecek yorum yapmamaya dikkat edelim. dertlinin söylediğini deli söylemezmiş derler. (sana deli demedim konu sahibi sakın yanlış anlama lütfen )
Peki sizlere bir sorum olacak 6 yaşında bir çocuğunuz var sağlıklı ,bir de yeni doğmuş engelli bir oğlunuz konuşmuyor görmüyor yatalak sadece nefes alıyor sizden 2si arasında seçim yapmanız isteniyor allah için doğru cevap verin bir peygamberin çocuğu olmuyor çocuğum olursa kurban edeceğim diyor siz hangisini kurban edersiniz allah gökten koç indiriyor ya tam kurban edecek iken..bilirsiniz bu hikayeyi buna cevabını ne olacak çok merak ediyorum
Canim sana soyle soyleyeyim afedersin disarida bir dilenci var biri sapasaglam öbürü sakat ve çalışamaz durumda sen hangisine sadaka verirsin sakat olana degilmi acize yardim fiyelim senib cicugun engelli ve aciz durumda ben acize dokunanam vunku kendini bile koruyamiyor bu durumda saglam olani feda ederdim çünkü engelli kendini koruyamiyor bile sana ihtiyaci var sakin kurban oldugum yasini bilmiyorum ama kardeşim diyecegim onu birakma doktor yardimi al canim
Arkadaşm sen ne diyosun ne secimi bide bu anlamsız soruya cevap bekliyorsun o durumla nası kıyaslarsın bunu kim istedi senden secimi niye kurban edeceksin yavrunu Allah korusun ya sağlıklı olanda sonradan o sekilde olsa hepimizin başına gelebilir bu neden ceza olsun oyle yazmıştın o sana bi hediye aslında hep masum kalacak bu kirli pis dünyada bi tanıdığım bu şekilde düşünüp bakıyordu yavrusuna Allahın emaneti diye tamamen sana muhtacPeki sizlere bir sorum olacak 6 yaşında bir çocuğunuz var sağlıklı ,bir de yeni doğmuş engelli bir oğlunuz konuşmuyor görmüyor yatalak sadece nefes alıyor sizden 2si arasında seçim yapmanız isteniyor allah için doğru cevap verin bir peygamberin çocuğu olmuyor çocuğum olursa kurban edeceğim diyor siz hangisini kurban edersiniz allah gökten koç indiriyor ya tam kurban edecek iken..bilirsiniz bu hikayeyi buna cevabını ne olacak çok merak ediyorum
Beni yanlış anlıyorsun ben de annen gibi düşünüyorum daha zor sağlıklı çocuğuna bir şey olursa onu da mı yurda vereceksin diyenler var iyi okuyun yazdıkları mı..Bak sen yaşanmışlığım olsaydı daha kolay olurdu diyorsun annem yaşanmışlığım olmasaydı kolay olurdu diyor. İkinizinki de dert ikinizde annesiniz. o olsaydı bu olsaydı bunun sonu yok canım bunlar kabullenememe psikolojisi, bir tür bahane kaçış gibi. ama bu senin imtihanın Rabbim o miniği sana emanet etti sahip çık lütfen.
çok geçmiş olsun bebeğini sakın yurda falan verme canım Rabbim büyük şifasını versin inşAllah benim amcamın torun 5 yıl önce 7 kattan düştü aparmanın korkuluk demirleri içi e girmişti doktorlar ümit yok yaşamaz dediler hatta başında kuran okunuyodu hep diorum ya Rabbim çok büyük şimdi yiğenim 6 yaşında oldu tedavilerle falan yürümeye başladı konuşmaya bile başladı sende dilinden duanı eksik etme Rabbim duyar bebeğininde şifasını verir inşAllah
Kimse senden çocukların arasında bi seçim yapmanı, birini feda etmeni istemiyor ki. Ne kadar yersiz bir örnek olmuş bu. Senin bu saatten sonra yapacağın tek şey, kabullenmek ve tevekkül etmek. Görmüyor, konuşmuyor,yürümüyor kelimelerini ansan da çocuğunla birlikte, değiştiremeyeceğin tek şey o çocuğun senin çocuğun olduğu. İmtihan dünyası kardeşim. Başına gelmiş bi kere. Zor tabi, kolay olur mu hiç. Vardır rabbimizin bi bildiği deyip alnının akıyla çıkmalısın bu sınavdan. Silkelen ve bir an önce kendine gel. Unutma, göremese de duyamasa da, konuşamasa da o bebeğin Rabbinden sonra ihtiyac duyduğu tek kişi var, Anne...Peki sizlere bir sorum olacak 6 yaşında bir çocuğunuz var sağlıklı ,bir de yeni doğmuş engelli bir oğlunuz konuşmuyor görmüyor yatalak sadece nefes alıyor sizden 2si arasında seçim yapmanız isteniyor allah için doğru cevap verin bir peygamberin çocuğu olmuyor çocuğum olursa kurban edeceğim diyor siz hangisini kurban edersiniz allah gökten koç indiriyor ya tam kurban edecek iken..bilirsiniz bu hikayeyi buna cevabını ne olacak çok merak ediyorum
Kimse seçim istemedi ben sadece bir soru sordum cevaplamak zorunda değilsinArkadaşm sen ne diyosun ne secimi bide bu anlamsız soruya cevap bekliyorsun o durumla nası kıyaslarsın bunu kim istedi senden secimi niye kurban edeceksin yavrunu Allah korusun ya sağlıklı olanda sonradan o sekilde olsa hepimizin başına gelebilir bu neden ceza olsun oyle yazmıştın o sana bi hediye aslında hep masum kalacak bu kirli pis dünyada bi tanıdığım bu şekilde düşünüp bakıyordu yavrusuna Allahın emaneti diye tamamen sana muhtac
Canm iyi değilsin gerçekten bak yardım al tek başına üstesinden gelemeyecek gibi konusuyorsun yazdıklarını anlamaya calisiyorum ama bazen aklım almıyor lütfen bak bi yardım al herşey daha iyi olacak inan bunaKimse seçim istemedi ben sadece bir soru sordum cevaplamak zorunda değilsin
Seçim yapmıyorum benim anneliğimİ sorgulayanların bu soruya cevabını merak ettim o kadarezap iki cocugun arasinda niye secim yapmak zorunda kalacaksinki onu anlayamadim.ikisinide aslanlar gibi buyuteceksin.cunku sen annesin hepsine yeteceksin.bak emiyormus yavrum.emzir..oksa sev eksigini hissettirme..sen suan calismamalisin cocuklarini yaninda yakininda olmalisin.inanirmisin kizim uyumus esim uyumus benide uyudu saniyorlar suan yok uyku derdinle dertlendim..esimle bugun konustum bak kkda boyle dertli bi arkadas var diye anlattim.esimde cok uzuldu onun icin dua edicem anlatma artik aglicam dedi..ona dedimki biz sukretmeliyiz elhamdulillah demeliyiz.ama napiyoruz hayati abuk subuk seyler yuzunden birbirimize zehrediyoruz...
Rabbim yardimcin olsun bebegine saglik versin..canim yaa yakinimda olsada gelsem sarilsam koklasam guzel bebegini...
benimde bebegim var anne olunca daha iyi anliyor insan..Rabbim ferahlik aydinlik versin..
sorguluyan sorgulasin takma..onlarda anlamaya calisiyorlar seni..bi bebek ne durumda olursa olsun annesi ona sahip cikar.. annesi var daha olmedi bakarim yavruma demeni bekliyorlar..bebeginin bu halde olmasinda onun bi sucu gunahi varmi yok o halde yaninda olmali buyutmelisin..Seçim yapmıyorum benim anneliğimİ sorgulayanların bu soruya cevabını merak ettim o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?