benim ilk bebeğim de hastaydı ben bile bile dogurdum ve yasamadı evlat başka bişey kıymetini bil derim ne demek yuvaya vermek oglum saglam demek ikiside evlat sabırla ve sevgiyle büyütmen dileğiyleKafayı sıyırmak üzereyim 4 aylık bebeğim doğumda oksijensiz kaldı görmüyor konuşmayacak ve yürümeyecekmiş çok kötü bir durum içimden isyan etmek geliyor bebeği yurda bırakmak geliyor yapamıyorum ama bakacak psikolojide de değilim tedavi görüyorum pskyatriden ne yapacağım bir yol sağlam bir oğlum var onun da psikolojisi bozuldu ailecek mahvolduk acil yardım
Bu arada bi kuzenim var sapasaglamdi dogdugunda fakat 7 yaslarinda atesli menenjit gecirdi ve beyindeki tum fonksiyonlari durdu suanda yatalak ve 27 yasinda tahmin edin bakalim kim bakti bu yasina kadar?Kafayı sıyırmak üzereyim 4 aylık bebeğim doğumda oksijensiz kaldı görmüyor konuşmayacak ve yürümeyecekmiş çok kötü bir durum içimden isyan etmek geliyor bebeği yurda bırakmak geliyor yapamıyorum ama bakacak psikolojide de değilim tedavi görüyorum pskyatriden ne yapacağım bir yol sağlam bir oğlum var onun da psikolojisi bozuldu ailecek mahvolduk acil yardım
Ne demek mahkemeye vermeyeceğim,siz deli misiniz?Evet doktor hatası var ama mahkemeye vermeyeceğim herşey allahtan şimdi bu nasıl annelik diyenler olacaktır ama bu gerçekten çok zor durum...
Keşke böyle şeyler düşünmesiniz,şu an düşünmeniz gereken şeyler çok ama çok farklı.Çocuğunuzun daha rahat yaşaması için neler yapabilirsiniz?Nasıl okullara gönderebilirsiniz?Tazminat davası ile bütün masrafları nasıl karşılarsınız.Sadece biraz mantıklı davranın lütfen,eğer o çocuğu büyütüp bakarsanız ileride böyle şeyler söylediğiniz için çok ama çok pişman olacaksınız.Peki sizlere bir sorum olacak 6 yaşında bir çocuğunuz var sağlıklı ,bir de yeni doğmuş engelli bir oğlunuz konuşmuyor görmüyor yatalak sadece nefes alıyor sizden 2si arasında seçim yapmanız isteniyor allah için doğru cevap verin bir peygamberin çocuğu olmuyor çocuğum olursa kurban edeceğim diyor siz hangisini kurban edersiniz allah gökten koç indiriyor ya tam kurban edecek iken..bilirsiniz bu hikayeyi buna cevabını ne olacak çok merak ediyorum
benim de ilk çocuğum doğum sonrası hidrosefali ye yakalandı kafa sürekli büyüyor ve doktor bitkisel hayatta yaşayacağını söyledi ona rağmen 3 ay boyunca yanından ayrılmadım ,zaman zaman ötanazi bile geçirdim aklımdan çünkü çok ağrısı oluyordu konuşamayan bir bebek sonuçta dayanamıyordum ağlamalarına fakat yasak olduğunu biliyorum ,son zamanlarda ameliyat olması gerektiğini söylediler fakat kilosu ameliyatı kaldıracak kadar değildi.ve bu acıya 3 aydan sonra 2 gün daha dayanabildi ve gecesi vefat etti.içimde vicdan azabı varmı hayır çünkü ben elimden gelen herşeyi yaptım he yapmasaydım işte o zaman vicdan azabından ölürdüm.Allahım çok çektirmedi bu şekilde olmayı hiç kimse istemez ve onu siz doğurdunuz siz kendi çocuğunuza acımazsanız hiç kimse acımaz.bu bir ömür vicdan demek yapmayın
size şuan o kadar çok saygı duydum ki...Yaşayan bilir elbet,ben yaşamadım ama yaşamayacağımın garantisi var mı?konuya tek yorum yazmıştım o da ilk sayfalarda konunun gerçek olmadığı izlenimini almıştım,konu sahibi sanırım hala şokta ve onun etkisiyle yorumları çok tutarsızdı........Anladığım kadarıyla karmaşık düşünceler ve vesveselerle de sınanıyorsunuz, bu tip durumlarda.. ama bu durumda düşüncelerden çok ne yaptığımız önemli....Konu sahibi ne yapacak bilmiyorum ama doğru olanı yapmasını,o meleği bağrına basıp,sonuna kadar yanında olmasını temenni ediyorum tıpkı sizin gibi....Size sabır diliyorum,konu sahibine sabır ve güç......benim de ilk çocuğum doğum sonrası hidrosefali ye yakalandı kafa sürekli büyüyor ve doktor bitkisel hayatta yaşayacağını söyledi ona rağmen 3 ay boyunca yanından ayrılmadım ,zaman zaman ötanazi bile geçirdim aklımdan çünkü çok ağrısı oluyordu konuşamayan bir bebek sonuçta dayanamıyordum ağlamalarına fakat yasak olduğunu biliyorum ,son zamanlarda ameliyat olması gerektiğini söylediler fakat kilosu ameliyatı kaldıracak kadar değildi.ve bu acıya 3 aydan sonra 2 gün daha dayanabildi ve gecesi vefat etti.içimde vicdan azabı varmı hayır çünkü ben elimden gelen herşeyi yaptım he yapmasaydım işte o zaman vicdan azabından ölürdüm.Allahım çok çektirmedi bu şekilde olmayı hiç kimse istemez ve onu siz doğurdunuz siz kendi çocuğunuza acımazsanız hiç kimse acımaz.bu bir ömür vicdan demek yapmayın
teşekkürler cnm ,şu konuyu okurken bile içim titredi ,keşke fazlasını yapabilseydim çocuğum için , sonuçta teknoloji ilerledi siz elinizden geleni yapın gerisi Allaha kalmış,başınız sağolsun.
size şuan o kadar çok saygı duydum ki...Yaşayan bilir elbet,ben yaşamadım ama yaşamayacağımın garantisi var mı?konuya tek yorum yazmıştım o da ilk sayfalarda konunun gerçek olmadığı izlenimini almıştım,konu sahibi sanırım hala şokta ve onun etkisiyle yorumları çok tutarsızdı........Anladığım kadarıyla karmaşık düşünceler ve vesveselerle de sınanıyorsunuz, bu tip durumlarda.. ama bu durumda düşüncelerden çok ne yaptığımız önemli....Konu sahibi ne yapacak bilmiyorum ama doğru olanı yapmasını,o meleği bağrına basıp,sonuna kadar yanında olmasını temenni ediyorum tıpkı sizin gibi....Size sabır diliyorum,konu sahibine sabır ve güç......
İşte Allah bu zamana kadar hep yanında olmuş. Sen de diyorsun ki her işin düzgün gitmiş. Ayağına bir çelme takıldığında hemen Allah'a küsüyorsun ne suç işledim diyorsun.Şu zamana kadar hep mutlu ve huzurluydum kendimi hep şanslı hissederim allahım ettiğim tüm duaları kabul etmişti inancım da sağlamdı çalışıp didindim haram para yemedim içki kumar yok ne suç işledim de allah bana bu cezayı verdi diye düşünüyorum
Peki sizlere bir sorum olacak 6 yaşında bir çocuğunuz var sağlıklı ,bir de yeni doğmuş engelli bir oğlunuz konuşmuyor görmüyor yatalak sadece nefes alıyor sizden 2si arasında seçim yapmanız isteniyor allah için doğru cevap verin bir peygamberin çocuğu olmuyor çocuğum olursa kurban edeceğim diyor siz hangisini kurban edersiniz allah gökten koç indiriyor ya tam kurban edecek iken..bilirsiniz bu hikayeyi buna cevabını ne olacak çok merak ediyorum
İşte Allah bu zamana kadar hep yanında olmuş. Sen de diyorsun ki her işin düzgün gitmiş. Ayağına bir çelme takıldığında hemen Allah'a küsüyorsun ne suç işledim diyorsun.
Bence inancını sorgulamalısın biraz. Bu dünya cennet hayatı yaşamak için değil. Bu dünya yalan dünya karşımıza çıkan zorluklara verdiğimiz cevaplar ahiretimizi cennetimizi cehennemimizi belirleyecek. En ufak bir sıkıntıda isyan etme boyutuna gelebiliyorsun. Allah senin sadakatini deniyor şuan. O masum evladın belki cennete gitmene vesile olacak. Dünyada çektiğin cefalar eziyetler ahirette işlemiş olduğun günahlara kefaret sayılacak.
''Sevgili Peygamberimiz (aleyhissalatu vesselam) Efendimiz bir defasinda buyurmuslardir ki:
"Insanlar arasinda ibtilaya (bela) en çok maruz kalanlar peygamberler ve velilerdir ondan sonra onlara benzeyenler ve sonra benzeyenlere benzeyenler."
Bu hadis´ten de anliyoruz ki mahiyetini bilelim veya bilmeyelim bütün peygamberler ve veliler çesitli belalara maruz kalmislardir. Mü´minler de iman ve ihlaslarinin kuvveti ölçüsünde belalara maruz kalirlar. Bu Allah´in kanun ve hikmetidir. Allahu Teala dünyaya bir sinek kanadi kadar deger vermemistir, önemli olan ahiret yurdudur, Cennet´tir. Bu dünya hayatinda çekilen cefalar ahirette çesitli mükafat ve yüksek dereceler olarak mübtelalarin karsisina çikacaktir.''
niye birinden vazgeçmek durumunda olduğunuzu düşünüyorsunuz orasını anlamadım. Sizin durumunuzda olan birçok anne var ve evlatlarının 2 sini birden sahiplenip bağrına basıyor neden tercih yapmak durumunda hissediyorsunuz kendinizi?Peki sizlere bir sorum olacak 6 yaşında bir çocuğunuz var sağlıklı ,bir de yeni doğmuş engelli bir oğlunuz konuşmuyor görmüyor yatalak sadece nefes alıyor sizden 2si arasında seçim yapmanız isteniyor allah için doğru cevap verin bir peygamberin çocuğu olmuyor çocuğum olursa kurban edeceğim diyor siz hangisini kurban edersiniz allah gökten koç indiriyor ya tam kurban edecek iken..bilirsiniz bu hikayeyi buna cevabını ne olacak çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?