Engelli doğan bebeğim hakkında

Rabbim yar ve yardimcin olsun. Allah hic kimseyi evladiyla sinamasin. Insallah bi çaresi vardir ve hersey cok guzel olur. Hastane ve o doktor konusunda sikayetci olmaniz, cocugunuza borcunuz bence. Cunku onun butun hayatinin guzelliklerini elinden almanin sonucu bu kadar basit olmamali. Bunu cocugunuza bir borc bilin ve sikayetci olun. Bir de kafama şu takildi. Normalde bebis dogduktan hemen sonra isitmesi normal mi görmesi normal mi gbi testler yapiliyir. Sizin neden 2 ay snra farkedildi

ciddi yardım almanız lazım. yoksa 9 ay karnında taşıdığı çocuğunu yurda bırakma fikri bence pek sağlıklı değil.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun muhakkak zordur. Ama yurda bırakma onu yurtlarda neler neler oluyor onun şuanda size ihtiyacı var benim evladım bile yok olmuyor bizim sinavimizda bu engelli bir evlat bile verse rabbim rabbimden gelen herseye razıyız sende zorlandığın için anlık konuşuyorsun galiba verebileceğini sanmam.

İşitme Testi göz muayenesi normal çıktı yaptırdım hepsini ama beyinden kaynaklanan körlükte göz ve sinirler normal olup sadece ışık refleksi olurmuş ama görme olmazmış

O bebegi yurda vermeyi mi düşünüyorsun annesi n sen anne lütfen anne gibi davran herkes engelli bebegini yurdami terkediyor bu çok çok acımasızca diyecek laf yok Allah sabır ve sifa versin sonra merhamet kalbinize...

Kabullenmesi zor bir süreç. Ama zamanla bu duygularınızın yerinş sevgi alacak. Doğum sonra zaten psikolojik olarak zayıf bir dönem vs bu dönemde böyle bir haber almakta sizi çökümtüye uğratmış. İnsansınız her türlü his normal her türlü tepki normal. Onun size ihtiyacı var hepte olacak. Allah kolaylık versin. Birde şunu unutmayın böyle konularda doktorların öngörüleri bazen tutmayabiliyor. Felç geçiren arkadaşımın babası içinde görmez konuşamaz duyma demişlerdi adam inadına hem yürüyor hem konuşuyor hem görüyor. Bir başka akrabamız için 7 yıl maksimum yaşar demişler. 21. Yılında...

Beni yanlış anlıyorsun ben de annen gibi düşünüyorum daha zor sağlıklı çocuğuna bir şey olursa onu da mı yurda vereceksin diyenler var iyi okuyun yazdıkları mı..

Özür dilerim canım ben yanlış anladım evet.
işte ben de bebeğinle de daha yaşanmışlıkların olacak demek istedim. inan amacım kırmak ve üzmek değil. üzecek birşey söyledimse hakkınızı helal edin.

İyi değilsiniz ve bundan normal bir şey yok.
Ama size psikolojik yardım almanızı öneren insanları duymazdan geliyor gibisiniz.
Halbuki yapacağınız en doğru şey bu.
Bu süreci yardımsız atlatamazsınız.
Bunu hem kendiniz için hem aileniz için yapın.
Lütfen zaman kaybetmeyin.
İki çocuğunuzun da size ihtiyacı var.

İyi de sen bebeğini annelere vermissin zaten sürekli onla ilgilenmiyorsunki. Bence sen oglunund psikolojisini bozmussun zorla.

İkisini de aynı derecede severdim..
Birbirinden hiç ayırmadan..
Seçim yapmayı aklıma bile getirmeden..

sizin zaten sağlıklı bi psikolojiniz yok bence. 85 yaşında kadının kaç yılık ömrü kalmıştır ki kanser olduğunu öğrenince hayatınız kararıyor? ne alakası var?

yaşa da ömür boyu baksam demişsiniz şimdi kendi karnınızda 9 ay taşıdığınız çocuğu yurda versem diyorsunuz.

cidden sizin için üzülmek istiyorum ama sizi anne olarak göremiyorum şu an. 'sağlam' dediğiniz çocuğunuzun psikolojisini de siz bozacaksınız.

Şunu da ilave etmek istiyorum..
Yurda nasıl vermeyi aklınızdan geçirebiliyorsunuz..
O çocuğa annesinden başka hiçkimse şefkatle davranamaz..
Kaldı ki o çocuk kendi seçmedi engelli doğmayı..
Hatta doğmak bile onun seçimi değildi..
Ona sahip çıkıp hayatını en güzele çevirmek yerine kurtulmaya çalışıyorsunuz ya..
Ben sizi anlayamıyorum..
Aslında iyi ki de anlamayamıyorum..

Kusura bakma alltan alayım diyorum ama su yazdığınızı görünce ben sizin annelik yapabilecek kapasitede olduğunuza inanmıyorum. Ne demek seçim yapmak yahu ? İnsan evlatları arasında seçim yapar mı ??? Hayır düşüncelerinizin yanlış olduğunu kabullenmek yerine hala üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Siz o çocuklara annelik falan yapmayın konu sahibi. Sırf bebeğiniz engelli diye insan yavrusuna bu kadar katı okur mu yahu ??? Size allahtan önce merhamet ve vicdan diliyorum zira cok ihtiyacınız var..

neden mecbursun bu se.ime.
bu çok zor bir soru.
annelik babalık kavramının içine sığamacacak bir soru.
anlıyorum çok zor bir imtihandasın.
anneliğine laf söylemek bize düşmez,yakışık almaz.
neler yaşadığını sen biliyorsun.
büyük bir acı.
Ancak neden seçim yapmalısın anlayamadım.
Bu bebeğe bir şekilde bakılacak öyle değil mi.
Eşim ailem destek oluyor demişssin.
Ne güzel bu bilinçte olmaları.
Büyük nimet bu.
Sen de zaman içerisinde içinde bulunduğun bu duygusal çöküntüden sıyrılabilirsin.
Çocuklarına bakabilirsin.
Arkadaşım niyetin kendin bakmak ise o yönde çözümler arayın.
Şehir değiştiremem oraya gidemem vs. demişssin.
Ama böylesi zorlu bir imtihandan geçerken olası çözümleri neden elinin tersiyle itiyorsun.
gerekirse taşının aileler yanına.
Onların da bi eli üzerinizde olur.
Sen de çocuklarına bakarsın.
Değişecek elbette hayatın büyük oranda.
Eski hayatına dönmen mümkün değil bunu kabulleneceksin.
Ama niyetin sanırım ağırlıklı olarak bir bakım evine vermek veya annenlere bırakacaksın.
Burada alacağın cevaplar böylesi ağır travmatik bir durumda çok ta faydalı olmayacaktır.
kendini yazdıklarınla biraz yanlış ta ifade ettin.
ben vicdansız merhametsiz demeyeceğim.
Sadece aklını başına topla,iyi düşün taşın.
bu bebek Allah ömür verdiği sürece yaşayacak nefes alacak ve bakılacak.
Mesele kim ve nasıl bakacak.
Bir anne olarak bu vazife senin bunu biliyorsun.
Gerisi teferruat.
Bu açıdan düşün kararını ver.
Allah önce o yavrunun sonra sizlerin yardımcısı olsun.

Canim nerde oturuyorsun elimden geldigince gorusmek arkadaslik etmek isterim kesinlikle uzulme ben akraba evliligi yaptim ve inanki karnimdaki cocugun ozurlu olma ihitmalide olmasina ragmen hep dedimki allaha biliyorum sen ne verirsen bu sana ulasmak icin bir imtihan olacak o yuzden uzulmem her turlu sever oper oylede bakarim

şimdi burda yazacağım o kadar çok şey var ki susumayı tercih ediyorum, insanlar neler neler yaşıyor hiç kimse bilemez. bu konuda yorum yapmayacaktım ama dayanamdım. benim yaşadığım olay sizinkinden çok farklı ancak en ağırını yaşadım ve yeni yeni kendimi topluyorum...
sizin şuan içinde olduğunuz durum gerçekten çok zor ve ağır bir durum. ama bu sizin sınavınız bunu unutmayın. ikiside çocuğunuz ve bu şekilde dünyaya gelmesi o bebeğin suçu değil. şuan sağlıklı düşünemiyorsunuz, altüst olmuş durumdasınız. bu o kadar belli ki 85 yaşındaki ananenizden bahsetmenizden belli. lütfen kendinizi toplayın güçlü olun ki oğlunuza da bebeğinizede en iyi şekilde annelik yapın. eşinizinde size çok destek olması gerekiyor tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…