Engelli doğan bebeğim hakkında

Ezap cevap vermedin ama yinede yazmak istiyorum.
Eşinin ve ailenin bu zor zamanlardaki tutumlarını sordum çünkü bunlarda çok önemli.
Birbirinize destek olarak şuan çok zor görünen herşeyi kolaylaştırabilirsiniz.
Henüz çok başındasın.
Kabullenme süreci biraz ağır geçiyor olabilir.
Ama ben zamanla atlatıcağına ve daha da güçlü hissedeceğine inanıyorum.
İhtiyacın olan biraz zaman sadece.
Şu aşamada yapabiliyorsan hiç bir sorun yokmuş gibi davranmaya çalış.
En azından birbirinizi motive etmiş olursunuz.
Diğer oğlun yaşananlardan etkilenmemiş olur.
Bu süre içerisinde sende zaten tedavi görüyormuşsun.
Belli bir süre sonra belkide gelip burada bambaşka şeyler yazabilirsin.
Allah yardımcın olsun, yavruna da şifa diliyorum.

Canım benim Rabbim sana selamet versin sabir değil sabir dedikce sabredecek dert verirmiş Rabbim. Allah im beni selamete ulaştır de inşallah. Eminim ki çok zor durumun seninde o bebeğinde ama sana ne büyük müjde ki sabredersen Rabbimin cennetine gireceksin hem çok büyük bi imtihan ama inan hemde mükafatı o kadar büyük ki. Yurda bırakmayı lütfen düşünme lütfen o senin bebegin canın kanın orda ona iyi bakarlar mi ? Hic aklın kalmaz mi? Vicdanın rahat uyuyabilir misin? İnan hic birini yapamiycaksin. Allah im sana güç kuvvet versin imtihanını ,hayatini kolaylastirsin inşallah. Dava ni da AC neden acmiyorsun tabi ki herşey Allah tan ama sebep olanlarinki de imtihan onlarda bedelini ödemeli hesabını vermeli. Bi kaza oldu yaya olan adam öldü diyelim ,ailesi Allah tan deyip vazmigecmeli HAYİR! Ölenin olum sebebi çarpan kişi oldu çarpıp öldürmesi de onun imtihaniydi davani AC hesabını versinler başka bebeklere yazık olmasin

Dün benim konumda yaptıklarımın sizin nezdinizde iyilik olmadığını belirtmiştiniz. Bugün de sizinkiler takdire layık görülmemiş. İlginç... Ben de takdir bekleyerek yazmamıştım oysa..
Hanimefendi anlamadığınız şu. Ben size, buraya bir şey anlatmadım. Biri tutmuş koca yorumun içinden bir cümleden anlam çıkarmış, kendince takdir etmemiş filan. Sanki ben bir şey yazmışım. Ne anladınız o cümleden desem kimbilir ne uydurulacak... konu ben değilim diye sorup uzatmak istemedim bir şey. Size vakti zamanında bir şey anlatıp da fikrinizi sorarsam yazarsınız. Bir şey anlatılmadan, kafanızdan uydurduklarınızla, hayal dünyanızla yorum yapmayın bana yani. Ben bunlarla uğraşmıyorum.
Not: bunu kendi konunuza bağlayarak iyi dram çıkarmışsınız. :)

hanımlar tartışma yaratmak istemiyorum ama şurda kaç kişi yolda gördüğü engelli bir çocuğa dikkatli dikkatli bakmıyor? çok zor anneyi anlamaya çalışıyorum ama yaşamadığım bi şey ve yargılamamam gerektiğini düşünüyorum.

Konu sahibi öncelikle dava açma konusunda arkadaşlarıma katılıyorum, işin peşini bırakma. kimin n hatası varsacezasını çekmeli.
İkincisi terapi işe yaramıyorsa terapistini değiştirebilirsin.
ve son olarak vaz geçmek yerine bebeğinin tedavisi için neer yapabilirsin bunu bi araştır. vardır br çaresi. ömer baran diye bir çocuk var face de sayfası var beyin felci geçirdi aile o kadar çabaladı ki toplanan yardımlarla şimdi Almanya da tedavisi sürüor. Yani bu sadece br örnek,çabalamalı, güçlü olmalısın. Ailenin eşinin çevrenin desteği çokk önemli. Allah kalbine huzur versin, yardımcın olsun

Eşin ne düşünüyor peki, ailen?
Destek oluyorlar mı, yurda yada bakım evine verme düşüncenden onlara bahsettin mi.
Eşim destek oluyor annem babam çok sinirliler bu düşünceme
Eşim ve ailem destekçi babam ve annem de biz ölene kadar bakarız dediler ama onların da bakmasını istemiyorum 60 65 yaşındalar anneme " ben senin gibi anne olamadım seni üzdüğüm için beni affet" dedim

Sizi anlıyorum fakat bebeğinizi ;canınızı; kanınızı lütfen başka ellere teslim etmeyin ona sizden başka hiç kimse iyi bakamaz.Tedavi görüyormuşsunuz devam edin.
Ben 6 ay önce beyni gelişmediği için bebeğimi meleğimi aldırdım.O günler gitsin bir daha gelmesin ama yaşama ümidi olsaydı ufakta olsa;aldırmaz sadece nefeste alacağını bilsem öylece yatacağınıda bilsem doğururdum inanın bana ona sımsıkı tutunur kendimden bile korurdum.Rabbim kimseye evlat acısını tatdırmasın siz o duyguyu bilmediğiniz için şuan ahkam kesiyorsunuz fakat en ağırı evladı kaybetmek inanın bana.
Lütfen ona sahip çıkın lütfen...

Neden anne ve babanın destegini geri çeviriyorsun.
bence yanlış düşünüyorsun.
Hayatından komple çıkarmaksa niyetin takdir tabi ki senin
ama şunu unutma
o çocuk nerede olursa olsun, bedenen ne kadar uzak olursan ol
aklından, kalbinden, düşüncelerinden hiç bir zaman uzaklaştıramazsın.
Vicdanen mutlu hissedemezsin.
Bunu sende benim kadar biliyorsun.
Onun için annen ve babandan gelen destegi geri çevirme.
Yanında olsunlar.
Bebegin de sizin yanınız da.
Hç birşey yapamıyorsan acele kararlar almamaya çalış.
Dedim ya şuan olayın tazeliğinden dolayı yanlış adımlar atıp pişman olabilirsin.
Biraz zaman ver kendine.

Ailem başka şehirde ben başka şehirde kayınvalide başka şehirde annemlerin olduğu yere gitsem eşim istemiyor kayınvalide nin olduğu şehre gitsem ben istemiyorum çalışmazsam eşim 2 bin lira maaş alıyor çalışırsam bakıcı bakacak bakıcı bakacağına ben bakayım diyorum herşeyi düşünüyorum kafam çorba

Allah sabrını versin arkadaşım , hiç kolay değil burdan yazmaya benzemez illa ki.

Zamanla alisacaksin onu benimseyip normallesecek herşey

İmtihanın bu ve onu hakkıyla kazanırsın inşaallah mükafatı çok onu dusun motive etmek kendini Allaha sığın canım

Ama annene öyle demissin ya aslında sende biliyorsun ki karı koca çocuk mükemmel olsun diye bisey yapmıyor, sadece birlikte oluyor bu. Allah kaşını gözünü organlarını yapmıyor mu?

Öyle dusunme lütfen çocuğun sağlıklı olmasi anne babanın başarısı olmadığı gibi sağlıksız olması da başarısızlığı değil

beslenmesinde bir sorun yoksa
bakıcı yine bakabilir.
sağlıklı bir bebek olsaydı da anladığım kadarıyla iş hayatına dönecektin
mecburiyetinizden dolayı.

Takdir etmenizi beklediğim için yazmadım zaten. bu bir. İkincisi, bir cümlede özetlenen şeyin uzun bir hikayesi var zaten yazmadığım. Takdir istediğim zaman konusunu açarım.

bi de engelli sayılabilen demişsiniz. SAYILABİLEN. ne demek bu? çok engelli olmasın, az olsun. kendini de idare etsin canım iyilik yapıcaksak hayatımızdan da olmayalım mı demek?

S Starkadin
Dava aç diyen arkadaslara katılmakla birlikte davanizdan bir sonuç alabileceğinizi de düşünmüyorum. Doğumun riski her zaman vardır. Ve size imzalatilan onlarca kağıtta bunlar yazar. Hastaneler ve doktorlar kendilerini bu şekilde güvenceye alirlar. Kaldı ki doktor hatası olmayabilir, beynin oksijensiz kalma durumu anne karnından cikmadan önce gerçekleşmiş olabilir, ve yapılabilecek bir şey yoktur. Bu durumu avukat arkadaşlar benzer olumlu sonuç olan davalar varsa daha net söyler ama ben bu hasta gruplarla 8 yıl çalıştım, aileleriyle yakın iletişim içindeydim, dava açan çok, eger doğumda çok ekstra bir durum yasanmadiysa dava düşüyor.

Henüz 4 ayda çocuğun yuruyemeyecegini ve konusamayacagini söylemek biraz Yanlış olur. Belki de konusamayabilir, yuruyemeyebilir, demis olabilirler. Ama tabiki bunlar ihtimal dahilinde. Toz pembe hayaller kurup hayal kırıklığı yaşamakta zor. Size düşen bebeğiniz icin en iyi koşulları sağlamak.
Öncelikle evinize yakın bir rehabilitasyon merkezi araştırın. Hastalığın tanısı Serebral palsi büyük ihtimalle, dernekleri var ve aktif çalışıyorlar. Derneği arayıp bulunduğunuz ilden birileriyle gorusebilirsiniz. Belki merkez konusunda da yardımcı olurlar.
İşin somut kısımları bu. Duygusal kısmı için bir ben değil, bunu yaşamayan kimse sizi anlayamaz. O yüzden tekrar ediyorum, dernekle benzer hastalıkta olan çocukların anneleriyle irtibata geçin.
Özel bir çocuğa sahipsiniz. Onun gözü, kulağı, dili, eli, kolu, bacağı, her şeyi sizsiniz.
Şu an bebeğiniz çok küçük ve hiç bir şey yapamıyor. Ama bu özel gelişimi olan çocukta bir şeyler başarabilir, ve siz küçük şeylerle mutlu olmayi öğreneceksiniz.
Merak etmeyin. Bu yaşadığınız sürecin ilk kısmı ve geçecek. Belki dönmeye başlayacak, belki oturabilecek. Siz üstünüze düşeni yaptıkça hafifleyeceksiniz.
Psikolojik yardım önemli, destek mutlaka alın.

İşte annelik burada devreye giriyor. Kendi annen böyle bir durumda seni yetiştirme yurduna bırakmayı düşünse ne hissederdin? Zor mudur zordur. Ama ben fakülte birincisi olarak mezun olup, mühendis olarak atandıktan sonra narkoz yüzünden tüm vücudu felç olan ilk ve tek evladı için canını dişine takmış bir anne biliyorum. Bir kez olsun evladına acıyan gözlerle baktığını görmedim. Belki oda senin hissettiklerini hissetmiştir. Allah sabır versin.

bi de engelli sayılabilen demişsiniz. SAYILABİLEN. ne demek bu? çok engelli olmasın, az olsun. kendini de idare etsin canım iyilik yapıcaksak hayatımızdan da olmayalım mı demek?
Ya çok rica edicem, uzatmayın. Siz ne anladınız oradan desem konu uzayacak. Bilmediğiniz olaylar hakkında atıp yorum yapmayın. Şu an durumdan çok uzaksınız zaten, yorumunuz kel alaka.

Ya çok rica edicem, uzatmayın. Siz ne anladınız oradan desem konu uzayacak. Bilmediğiniz olaylar hakkında atıp yorum yapmayın. Şu an durumdan çok uzaksınız zaten, yorumunuz kel alaka.

durumdan uzak değilim. benim de engelli kardeşim var. daha önceki yorumlarımda da belirttim. sizin cümlenizin başka bi açıklaması gelmiyor aklıma.

Bir kaç sayfa geriye dönüp yorumları okudum da kanım dondu.
Hangi hakla bir kadının anneligini sorgulayabilir bir insan? Ve başına gelmeden nasıl bu kadar pervasiz konuşabilir?
Başına gelse dahil, herkesin şartlarının aynı olmadığını nasıl anlamaz?
Hangi anne bir diger gibi çocuk yetistiriyor da bu kadından hesap soruyorsunuz hayret doğrusu.
Aferin hepinize. Mükemmel ve cok yüce gönüllü insanlarsınız. Biz de kötü kalpli falan olmalıyız anneyi yerden yere vurmadigimiz için.

Lütfen tedavinizi yarıda bırakmayın, şu aşamada verirseniz ileride tedaviniz sonlanınca çok pişman olabilirsiniz. Lütfen vermeyin bebeğinizi, o da sizin evladınız. Bu arada yok mu size destek olacak kimse? En azından diğer oğlunuzun ruh sağlığını koruyabilecek onunla ilgilenecek bir aile büyüğü vs? Siz tedavinize devam edin lütfen, bir süre sonra böyle düşünmeyeceksiniz inanın..

Evladım kıyamıyorum bakmaya hergün bakıp bakıp ağlıyorum evet bu çok büyük bir imtihan allahım güç ve rsabır ver diye dua ediyorum ama elim kolum kalkmıyor iş yaparken titriyor um
Psikiyatristiniz ne diyor? bazı ağır durumlarda servise bile alıyorlar bir süre, sizin bir süre servise yatma ihtimaliniz var mı? İlaç tedavisi görüyor musunuz sadece terapi mi? Servise yatarsanız çocuklarla ilgilenebilecek kimseniz var mı? Teşhisiniz nedir? Bunlardan da biraz bahsedebilir misiniz rica etsem?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…