- 30 Temmuz 2015
- 2.050
- 2.583
- 83
Bak yazmıyım dedim gene yazıyorum.Haklısın angel
Canım herkes bebeğinin sağlıklı olmasını ister ama şuan benim durumumda olsan eminimki profiline evli mutlu çocuklu yazamazdın
Lütfen böyle sözler söylemeyin bakın sağlikli bir cocugunuzda varmış lütfen ne zaman ne olacağını biliyor muyuz hayır 1 dakika sonrasını göremiyoruz benim kardeşim 4 buçuk yaşındayken kızamık virüsünden dolayı (9 aylıkken beyinde hasar bırakmış hücreleri zedelemis )bu 4 yıl sonra havaleyle ortaya ckti dünyamız yıkıldı neler yasadgnizı hissedeblyrm annem babam yıllardır bakıyorlar kardeşime hicbsy yok görme konuşma yürüme yatıyor olece günden güne eriyor iyiye gitmiyor yani sorarsan alıştık bu duruma allah sabrını veriyor ve ona bakmak sadece vicdan olayı yemek verme açım diyemez bilmiyo çünkü ağlaması bile yok düşünün çk zor Bsy annem babam hayatını ona göre sekillendrdiler evlat çünkü bu allahım kmseye yasatmasin çok yiprandik biz ama.allahtan gelen bsy elden bsy gelmiyor sizi yargılamak bana düşmez ama lütfen kötü düşüncelerden çıkmaya çalışın toparlanin allah sabr versinKafayı sıyırmak üzereyim 4 aylık bebeğim doğumda oksijensiz kaldı görmüyor konuşmayacak ve yürümeyecekmiş çok kötü bir durum içimden isyan etmek geliyor bebeği yurda bırakmak geliyor yapamıyorum ama bakacak psikolojide de değilim tedavi görüyorum pskyatriden ne yapacağım bir yol sağlam bir oğlum var onun da psikolojisi bozuldu ailecek mahvolduk acil yardım
Büyük bir yenidoğan yoğun bakım ünitesinde hemşireyim. Tonla olay gördü . Engelli bebekler de dahil tabii. Ailede birinin, hele de bir çocuğun engelli olması tüm aileyi etkileyen, sarsan bir şey. Çok paikolojisi bozulan, bu çocuklara bakmak için kendini yeteri kadar sabırlı veya güçlü göremeyen, bu yüzden bu çocukları evlatlık veren aileler bile çıkıyor. Onları evlat edinen aileler zaten kendileri istediği için yine hevesli bir şekilde alıyorlar. Benim bile var engelli sayılabilen bir çocuğu evlat edinme isteğim, neyse.
Ben bu durumdaki kimseye 'aa ne biçim annesin, insan çocuğuna böyle der mi, vazgeçer mi" diyemiyorum. İnsan psikolojisi zaten karmaşık bir şey; herkesinki de farklı tepki verebiliyor olaylara. Psikolojisi bozulmuş, tüm hayatını sarsan bir şey yaşıyorlar. Uzaktan bakıp "Senin şimdi şöyle düşünmen lazım, böyle hissetmen lazım" gibi dersler vermek çok kolay ama faydasız. Bir şey diyemiyorum ben o yüzden.
Tek diyebileceğim psikiyatrik tedavinizi bırakmayın. Ve bu çocuğa bakıp bakamayacağınızı iyi düşünün. Çocuk sahibi olamayıp, çocuk olaun ne olursa olsun diye düşünüp engelli çocukları severek sahiplenip çok iyi bakan aileler var çünkü.
once hastaneye dava acmalısınKafayı sıyırmak üzereyim 4 aylık bebeğim doğumda oksijensiz kaldı görmüyor konuşmayacak ve yürümeyecekmiş çok kötü bir durum içimden isyan etmek geliyor bebeği yurda bırakmak geliyor yapamıyorum ama bakacak psikolojide de değilim tedavi görüyorum pskyatriden ne yapacağım bir yol sağlam bir oğlum var onun da psikolojisi bozuldu ailecek mahvolduk acil yardım
Haklısın. Buraya bu tür bir konu açılamaz. Böyle hisler, düşünceler sıradan insanlara sorulamaz. Bu kadının psikiyatri alanında uzman, bu olaylara, bu insanlara nasıl yaklaşması gerektiğini bilen, profesyonel insanlarla konuşması lazım. Burada rastgele insanların bulunduğu yere allak bulllak, hayatında travma yaratan bir olayla ilgili samimi hislerini yazarsan "sen ne biçim annesin"den girerler, "sen anormalsin, böyle olmamalısın"dan çıkarlar. Arkadaş yanlış yapmış. Buradan aldığı şey "mahalle baskısı, toplum baskısı" sadece. Destek ve anlayış görme olanağı sıfıra yakın.Suraya yazan kimse insan psikolojisinden anlamiyor mu yorumlari hayretle okudum.
Kadın şokta , el insaf yahu. Başınıza gelmeden atıp tutmak ne kolay. Bu kadar büyük bir olay herkesi sarsar, herkesin dengesi bozulur. Zaten su anda travma yaşayan birine vurun kahpeye yapmak neyin kafası ? Ayıp ediyor bence sert yorumlar yazanlar.
Benim bile var engelli sayılabilen bir çocuğu evlat edinme isteğim, neyse.
Bak yazmıyım dedim gene yazıyorum.Haklısın angel
Canım herkes bebeğinin sağlıklı olmasını ister ama şuan benim durumumda olsan eminimki profiline evli mutlu çocuklu yazamazdın
Kafayı sıyırmak üzereyim 4 aylık bebeğim doğumda oksijensiz kaldı görmüyor konuşmayacak ve yürümeyecekmiş çok kötü bir durum içimden isyan etmek geliyor bebeği yurda bırakmak geliyor yapamıyorum ama bakacak psikolojide de değilim tedavi görüyorum pskyatriden ne yapacağım bir yol sağlam bir oğlum var onun da psikolojisi bozuldu ailecek mahvolduk acil yardım
Su yazdığınız şey takdir edilmekten çok çok uzak, nasıl anlatsam, çok yanlıs bisey.
Takdir etmenizi beklediğim için yazmadım zaten. bu bir. İkincisi, bir cümlede özetlenen şeyin uzun bir hikayesi var zaten yazmadığım. Takdir istediğim zaman konusunu açarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?