İlaçlarınıza devam edin lütfen, depresyon tedavisinin tam anlamıyla etki etmesi aylar bulur. Uyku hali ilaçların ve depresyonun yan etkisidir. geçecek, alışacaksınız, daha zinde olacaksınız.Şuan sadece ilaç tedavisi verdi doktor ama sanki ilaçlar etki etmiyor hep uyumak istiyorum bir kaçış yolu gibi uyumak ayrıca bebeğimin tüm kontrolleri yapıldı 35+4 de 3.800 gr olan bir bebekti doppler ikili test hepsini yaptırdım sezaryan olsaydım bu durum olmayacaktı belki de ama olan oldu geriye dönmek istemiyorum ama hep dönüyorum
Şuan sadece ilaç tedavisi verdi doktor ama sanki ilaçlar etki etmiyor hep uyumak istiyorum bir kaçış yolu gibi uyumak ayrıca bebeğimin tüm kontrolleri yapıldı 35+4 de 3.800 gr olan bir bebekti doppler ikili test hepsini yaptırdım sezaryan olsaydım bu durum olmayacaktı belki de ama olan oldu geriye dönmek istemiyorum ama hep dönüyorum
Az önce evladı için (yanlış bir uslupla da olsa) kavga eden kadını gomuyorlardi. Şimdi de engelli olduğu için bebeğini kabullenemiyen kadına teselli verenler var.Hayat çok garip
Priceüste çıkılacak alta geçilecek bi durum değil. engelli kardeşi olan bi birey olarak yazıyorum ben. orda gördüğüm cümle hakkında yorum yapmamı engelleyecek ne var? forum burası farkında mısınız? kimsenin hayal dünyasını da beslemek zorunda değilim ben kusura bakmayın
Bahsettiğiniz konuda anne, başka bir çocuğa bağırıyordu, kendi çocuğunu ittiği için... Küçücük bir çocuğu keşke düzgün uyarsaydınız, diye uyaranlara ters üslupla cevap verdiği için konu uzadı...Az önce evladı için (yanlış bir uslupla da olsa) kavga eden kadını gomuyorlardi. Şimdi de engelli olduğu için bebeğini kabullenemiyen kadına teselli verenler var.Hayat çok garip
Ezap hanım; öncelikle çok çok geçmiş olsun. Allah size sabır ve güç, meleğime de şifa versin.
Şu an hem psikolojik hem de fiziksel olarak çetin bir imtihandasınız. Ama şunu unutmayın bu konuda tek degilsiniz. Ve bu durumda başta o meleğin olmak üzere herhangi bir suçunuz veya hatanız yok. Sizin durumda binlerce anne var. Açıkçası işin tıbbi boyutuna girmeyeceğim. Çünkü olay düşündüğümüzden çok daha karışık. Tüm testleri, takipleri, doğum eylemi normal olan bebeklerde bile anne karnında oksijensiz kalmaya bağlı serebral palsi (yani beyin felci) görülebiliyor. Yada sizin de düşündüğünüz gibi doğum sırasındaki sıkıntılardan olabiliyor. Tıbbi kayıtları görmeden pek birşey denemiyor ne yazık ki. Benim dr arkadaşlarımdan birkaçının da sizin gibi özel bebeği var. Dediğim gibi o kısmı eşinizle görüşerek kendi durumunuza göre değerlendirin.
Ben şu anda olayın diğer boyutuyla ilgili birkaç kelime söylemek istiyorum. Şu anki psikolojinizi tam hissedemesem de biraz anlıyorum. Benim sizin durumunuzda olan birçok hastam var. Şunu bilin ki yanlız değilsiniz. Özel çocuk sahibi ebeveynlere birbirleriyle görüşmelerini öneriyorum. Hatta vesile olduklarım oldu. Siz de öyle yapın. Bu psikolojiden ve çöküntüden çıkmanıza yardımcı olacak. Be gercekten birbirinizden güç alacaksınız.
İkinci olarak şu andaki psikolojinizle herşeyin daha kötü göründüğünün farkındayım. Ama özellikle çocuklarda tüm tıbbi çalışmalarımız tabiri caizse çok flu dur. Durum düşündüğünüz gibi çok kötü olmayabilir veya daha iyiye gidebilir. Size burada ismini söyleyemeyeceğim serebral palsili özel bir hastamdan bahsetmek isterim. Hayatta gördüğüm en fedakar anne ve babaya sahip çok şanslı bir melek. Şu an 9 yaşında ve başlangıçta yapamaz dedikleri yürümek dahil birçok şeyi başardı. Ona ve ailesine her daim dua ederim. Senin meleğin de öyle olabilir.
Aile olarak da psikolojinizin bozulduğundan bahsetmişsiniz. Deneyimlerime dayanarak şunu net olarak ifade edebilirim ki meleginiz gibi özel çocuklar güçlü evlilikleri daha da güçlendirir, zayıf evlilikleri dağıtır, bitirir. İnşallah sizinki de daha guclenenler arasında olur. Başka bir hastamın da sizdeki gibi bir abisi var. 6 yaşındaki abi o kadar olgun o kadar akıllı ve tatlı ki. Durumun farkında ve anne babaya o kadar yardımcı ki. Kardeşini hastaneye getirirken yaninda mutlaka bulunur. Aile de olayın farkında ve hocam melegimiz abisinin gelişmesini sağlayan en büyük etken diyorlar. Hem üniversitedeyken sırf özel durumda kardeşi olduğu için yokluklar içinde okuyup dr olan sınıf arkadaşım vardı. Hayatınız gerçekten zor ama iyi şekilde de etkilenebilir.
Son olarak meleginiz tarafına değinmek istiyorum. Emin olun o sizi hissediyor. Anne karnında bile isitiyorsa neden olmasın. Ve onun sana aile olarak size ihtiyacı var. Kendinizi onun yerine koyun. Evcil dostlarımızın terk edildiklerindeki kötü halleriyle ilgili bir yığın haber okuyoruz. Emin olun sizin meleginiz onlardan daha fazla hissedip biliyor. Ayrıca engelli bakım yuvası diye devletin bir kurumu yok. Ozeller olabilir ama unutmayın ki senin baktığın kadar değil yüzde birin kadar bile bakmayacaklar. Sen annesi olarak zorlanıyorsan onlar ne yapar sen düşün. Bakım evlerinde (iyilerini tenzih ederim) normal çocuklara dahi nasıl bakıldığı malum. Bir de senin meleğin gibi özel çocuklar başta aile için büyük bir sıkıntı gibi görünse bile takip eden süreçte hasta olduklarında veya Allah korusun vefaat ettiklerinde aile resmen yıkılıyor. Tahmininizden bile çok seveceksiniz.
Şimdi oturup derin bir nefes alın ve olayları farklı yönden düşünmeye çalışın. Ben bu konuda size ve ailenize güveniyorum, lütfen sizde kendinize güvenin.
Bu yazdıkların kanımı dondurdu. Insan yasanmisligi olunca mi seviyor evladını. O karnindayken 9 ay yasanmislik olmadi mi. Tekmelerini hissetmedin mi dokunmadin mi. O bebeğin suçu ne. Insan üzülür onun başına gelenlere de kiyamaz. Abisinin psikolojisi bozulmusmuş bozulsun be. O bebeğin ne suçu vardı. Başına gelene razı olup bu da bir imtihandir deyip o bebegin eli kolu gözü olman gerekir. Bunu da bizim soylememiz gerekmiyor. Insan kiyamaz.Kimsenin ne yazdığı garip karşılanmasın evet sağlam bir oğlum var allah korusun ona bir şey olsa kafayı yerim ama bakarım onunla bir yaşanmışlığım var beni görmüş anne demiş hissetmiş düşünün bebeğim ömrü boyunca beni göremeyecek çünkü beyinsel körlük var algılama konuşma yürüme yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?