Engelli kadın engelsiz erkek evliliği ve yaşanılan sorunlar

Bir oğlum var yaşıt olduğunuzu ve beni sizinle tanıştırdığını düşündüm. Engeliniz hayır demem için bir sebep olmazdı. Eğer ki akıllı mantıklı oğlumu mutlu edecek iyi niyetli vicdanlı bir insansanız onay verirdim. Yani aile için çocuğunun mutluluğu önemli. Endişelenmeyin bence.
Çok teşekkürler çok mutlu oldum :)

Eşim engelli, bende de var ama çok az,pek belli olmuyor. Aileler başta çok karşı çıkıyor ama illa evlenicem deyince sesleri kesiliyor mecburen. Bizim ailelerimizin telaşı size bir şey olursa kim bakacak diyeydi. Çünkü ailemizden uzaktayız.

Bir komşumuz vardı hiç unutmam, yürümesinde aksama vardı biraz da topallardı. Ama o kadar çok talibi vardı ki her mahalle sakini dünürdü resmen. Hanım hanımcıktı ve kendisini eksik, yarım gibi görmüyordu. Içinde neler yaşadığını bilemeyiz tabi ama gayet özgüvenliydi. Engelsiz biriyle evlendi, şimdi çok şirin prensesi var eşi gözlerinin içine bakıyor gayet de mutlu.
Durumunuzda ben engel de göremedim, bahsettiğiniz şeyler bence hiç yürüyemeyen insanlar gibi değil mesela. Bence ilişkiniz olur, hem de çok güzel olur:KK200: Annesini babasını bacısını dayısını emmisini hiç alakadar etmez. Sizi sevmiş mi? Evet. Gerisi boş. Siz de kendinizde eksiklik hissetmeyin lütfen. Insanlar bunu fark edip sizi buradan kırmaya, vurmaya kalkışmasın. Mutluluklar :nazar:
Çok teşekkürler :)

Halamin oglu da ortopedik engelli bir baynla evli.yengemin rahatsızlığı ne tam olarak bilmiyorum ama oda parmak uçlarına basarak yürüyor bizim ailemizde gayet olumlu karşılandı fiziksel engeli onlar için sikinti olmuyor tabi her evlilikte ufak tefek tartışmalar olur ama hiçbir zamn engeli bunun sebebi olmadi çünkü abim görerek ve severek evlendi bir hafta önce ikinci bebklerini kucaklarina aldılar insallah sizinde istediğiniz gibi sonuçlanır durum:)
Bebekleriyle mutlu sağlıklı bir ömür geçirsinler inşallah :)

çevremde bi örnek yok fikir verip yardımcı olmayı çok isterdim ama inşallah bi ömür mutlu olursunuz dmek için geldim :)
eğer sağlıklı düşünen bireylerse zaten sorun etmeyceklerdir çünkü bu sorun falan değil. işinin başında kendine güveni tam bi gelinden bşka ne istebilirler ki zatn :)
Çok teşekkür ederim :)

Merhaba, eşim engelli. Aksayarak yürüyor hastalığı sebebiyle. Baştan biliyordum gitgide kötüleşebilir bir durum üstelik. Benim eşime olan sevgim bir an olsun azalmadı ama birbirimizi tolere edebiliyoruz biz artık. Uzun mesafe yürünecekse ben giderim veya ısrar etmem gezmeye benimle gel diye yada o beni engellemez. Oğlumuzun peşinden koştururken yorulursa hiç çaktırmadan onu dinlendiririm gibi gibi. Bir an olsun pişman da olmadım
Ne güzel bir eş, annesiniz :) Çok teşekkür ederim :)

Benim bi tanıdığım var yürümsinde sorun var kalçasından dolayı.. çok kez ameliyat olmuş ama düzelmedi. Dünya tatlısı bir kız evlendi şuan çocuk düşünüyorlar.. eşiyle arası gayet çok iyi maşallah diyeyim :)
Eşi de baya baya aşık ona..
Ve kız acayip öz güvenli.. inanın o kadar tatlı ve güzel biri ki.. yürüyüşü insanın gözüne batmıyor bile.
Hayatta herşey başımıza gelebilir.. 1 dk sonra ne olacağımız belli değil.
Çok şükür hayattasınız aileniz sevdikleriniz yanınızda.. Lütfen kendinize olan güveninizi kaybetmeyin.
Eş adayınız gerçekten insansa bunu görmez bile.. ama insan değilse engeliniz olmasa bile evlendikten sonra mutlaka başka bir kusur bulur.
Çok teşekkür ederim :))

Canım, kalça çıkıklığı gibi bir sorunun varsa İstanbul'da tanıdığım ameliyatlarına bizzat şahit olduğum bir prof. var.Dilersen özelden iletişime geçelim her türlü yardımcı olmak için elimden geleni yaparım.Bende kendisine ameliyat olmuş biriyim.Benimde kalça çıkıklığım var.Eşimin hiçbir uzvunda herhangi bir sorun yok.Bir kızımız var.Allahıma bin şükür çok mutluyuz.Bu konu eşimle aramda hiçbir zaman açılmadı bile.Evimin temizliğinden tut çocuğumun bakımına kadar aklına gelecek her türlü işimi kendim yaparım.12 yıl bir fiil çalıştım.İnsanın kalbinde,fikrinde ve zikrinde engel olmadıktan sonra herhangi bir uzuvda engel olmuyor canım.Mutluluklar.
İlginize teşekkürler, benim omurgadan kaynaklı doğumsal bir problem. Bacaklarımda kaslar zayıf omurilikteki zedelenmeden dolayı :)

iş arkadaşım engelli diz altı bacağı yok protez kullanıyor.iki çocuğu var eşi engelsiz deli gibi seviyorlar birbirlerini.kaldıki bana göre ben daha engelliyim arkadaşımdan .onun engelleri yok ve hayatı doyasıya yaşıyor ve tebrik ediyorum onu.çokta mutlu bir evliliği var.

İlginize teşekkürler, benim omurgadan kaynaklı doğumsal bir problem. Bacaklarımda kaslar zayıf omurilikteki zedelenmeden dolayı :)
Rica ederim ne demek :) bu forumda birbirimize yardımcı olmak için bulunuyoruz.Düzenli gittiğiniz bir doktorunuz var mı? Bacaklardaki kas zayıflığı için fizik tedavi çok çok iyi geliyor tavsiye ederim.Omurilikteki eğrilik skolyoz için yüzme öneriyor doktor. ( sırt üstü yüzme )

Engelli bir kadın ile engelsiz bir erkeğin evliliği hakkında etrafında örnek olan birisi, mutlu olduklarına şahit olan birisinden güzel sözler duymaya ihtiyacım var.

23 yaşındayım erkek arkadaşım da 23 yaşında. 3 yıldır tanışıyoruz 5 aydır birlikteyiz.

Engelim ortopedik. yürümemde aksama var uzun mesafe yürüyemiyorum yoruluyorum. Ve yanında korkuluk olmayan merdiveni çıkamıyorum. Skolyoz (omurgada eğrilik) var fakat günlük hayatımı etkilemiyor hatta dışarıdan kıyafetten vs fark edilmiyor. Bilekten destekli ortopedik ortez kullanıyorum. Herhangi bir koltuk değneği vs kullanmıyorum.

Erkek arkadaşım bunları sorun etmiyor. Anne baba dışında bazı aile bireyleri ile tanıştım. İyi karşılandım sonrasında da erkek arkadaşımın davranışlarımda ve düşüncelerinde bir değişiklik olmadı fakat benim ailem benim sağlık durumumdan dolayı bu ilişkiye oldukça endişeli bakıyorlar. (Erkek arkadaşımın anne babası ile yüzyüze görüşmedik ama erkek arkadaşım durumumu bildiklerini söylüyor.)

Benim kendime güvenim her konuda tam. Bu arada devlet dairesinde memurum ve arabam var araba kullanıyorum ek bilgi olarak.

Sorum ise anne babası bu konuyu sorun eder mi? Biliyorum şuan "biz nerden bilelim tanışsan görüşsen vs" gibi yorumlar gelecek fakat ben çevrenizde bu şekilde evlenip mutlu olan çocuk sahibi olan çiftler varsa örnek göstermenizi istiyorum.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
çok samimi bir arkadaşım ın engelli de sizinkisi ile aynı 6-7 yıldır evliler ve 5 yaşında evladı var
ben bile evliliklerini imreniyorum eşi çok iyi biri maşallah diyeyim...
sen kendine olan güveni inancını yaşama sevincini kaybetme
kaldıki hepimiz engelli adayıyız...
mutluluklar

Rica ederim ne demek :) bu forumda birbirimize yardımcı olmak için bulunuyoruz.Düzenli gittiğiniz bir doktorunuz var mı? Bacaklardaki kas zayıflığı için fizik tedavi çok çok iyi geliyor tavsiye ederim.Omurilikteki eğrilik skolyoz için yüzme öneriyor doktor. ( sırt üstü yüzme )

Hastalık artık ilerlemediği için ve sanırım biraz da benim ihmalimden düzenli gittiğim doktor yok ama düzenli fizyoterapi alıyorum fizyoterapist kontrolündeyim :)

Yüzme de şans benden yana olmadı hiç hocalarla anlaşamadım o yüzden çok sevmeme rağmen yüzmeye devam edemedim.

Aklınıza böyle şeyler getirmeyin, bunu bir kusur olarak görüp karşı tarafın bunu sorun edeceğini düşünmeyin. Çünkü ortada sorun edilecek hiçbir şey yok.

Erkek arkadaşınıza güveniyorsanız ve inanıyorsanız önemli olan bu. Kimsenin hiçbir şey söylemeye hakkı yok ki kaldı ki bence sorun edilecek hiçbir şey yok.

Aklınıza böyle şeyler getirmeyin, bunu bir kusur olarak görüp karşı tarafın bunu sorun edeceğini düşünmeyin. Çünkü ortada sorun edilecek hiçbir şey yok.

Erkek arkadaşınıza güveniyorsanız ve inanıyorsanız önemli olan bu. Kimsenin hiçbir şey söylemeye hakkı yok ki kaldı ki bence sorun edilecek hiçbir şey yok.

Erkek arkadaşıma inanıyorum ve güveniyorum hiçbir şekilde problem etmiyor. 3 yıldır tanıdığımı belirtmiştim hatta ve bu 3 yılın 1 yılında benim durumumu bilmiyordu ve çok samimiydik. 1 yılın sonunda görüştük ve hiç olumsuz karşılamadı sonrasında uzunca tekrar tekrar görüştük. Son 5 aydır da sevgiliyiz. Öğrendiğinden beri hiçbir şekilde davranışları değişmedi aksine üzerime düşmeye başladı fizyoterapiyi aksatmamam ve yorulmamam konusunda. Her şekilde bana yardımcı oluyor bir kez bile şikayetçi olmadı bu durumdan. Bilemiyorum kafam karışık biraz. dediğim gibi erkek arkadaşımdan yana bir problem olmuyor ama aile çok farklı bir boyut. Çok kırılgan ve alınganım kötü bir söz duyarsam çok üzüleceğimi biliyorum.

Selam yaziyi gorunce yazmadan duramadim. Konu acilali epey olmus ama ben de tecrubelerimi aktarayim. 8 ay once evlendim. Esim isitme engelli. Isitme cihazi kullaniyor. Evlenirken benim ailem tek bir kotu soz etmedi. Aksine abim eger birisi bu konuds bisi solerse cok.kotu yaparim dedi. Kimse.ona bole bisi hissettirmicek hepimizde olabilir sakin bunlari dert etme.demisti. hee zorluklari var mi var. Ama ben onu cok.seviyorum Rabbim basimdan eksik etmesin. O yuzden dert etme ve biri bisi solerse dr asla kafana takma. Evlenmeden once ben de cok arastirmistim. Acaba zorluklari var mi sorun yasayanlar var.mi diye. Ama ne okuduklarm.ne de.baska bisi sevgimin.onune gecemedi. Siz de insallah cok.mutlu olursunuz :)

İnstagramda bi çift var. Çokta mutlular evlendiler falan. Hatta kız tekerlekli sandalyede düşün. Ama çok mutlular tvye bile çıktılar.

Bence hicbir sorun olmaz. Boyle yanlis seyler dusunmeyin. Cevremde boyle bir evlilik var bayan engelli ama esi el ustinde tutuyor resmen.

Back
X